Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.623
Cevap
67
Favori
344.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sasuta

Ses konusunda bilmediğimden soruyorum. Sesi AVR'ye çözdürdüğümüzde cihazın kullandığı ses çipinin ne kadar önemi var ya da var mı? Sonuçta sesi sadece ham olarak göndermiyor mu?

çok anlamam ama bence var denedim çünkü.daha önce kullandığım mp ler ile deneme yapıyorum m-195 bariz önde avr 5.1 ile.tok bir ses . patlama sesleri falan çok başarılı.müzikde de güzel tiz bir ses veriyor.bu arada avr si olupda filmi tv sesinden izleyen arkadaşlar yapmasın bunu filmi mundar ediyorsunuz.ses bir filmin yarısı demek.tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Haklısınız , inan ki haklısınız.

Keşke daha iyi bir ses performansı olsa bu cihazın.

Ama şu da var arkadaşlar.

Ben bu şirketin ne hissedarıyım , ne de kişisel olarak 1 liralık bir menfaatim var şirketten.

Adamlara bir yere kadar bazı şeyleri sorarım , ama adamlara " Bunu neden böyle yaptın " diye hesap soramam ki. Sonuçta adam bana " Bu ürünün reklamlarında yada bu ürünü satarken kullanıcılara ses konusunda bir taahhüdüm var mı ? " derse ne derim ? Hiçbir şey diyemem.

Dolayısıyla adamlar sadece görüntü kalitesine odaklı bir cihaz çıkarmayı hedeflemişler ve bunu da başarmışlar.Ama böyle bir cihazda da alelade bir ses chipi kullanmışlar ve ses konusunda da bir iddia da bulunmamışlar.

İş bundan ibaret...

Fakat emin olun ki soracağım ve bu konuda görüşeceğim firmayla...

Abi media player kullanan insanlarda genelde avr avr barsa zaten içindeki chip in hiç bir önemi Yok avr yapıyor olayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar zidoo x9s'in resmi forum sitesi mevcut. Orada ne kadar çok kişi yaşadığı problemleri yazarsa o derece etkili olur diye düşünüyorum. Benim cihaz henüz ulaşmadı elime. Forum sitesinin linkini daha önce belirtmiştim ama tekrar yazıyorum:

http://forum.zidoo.tv/index.php?forums/zidoo-x9s.23/

• quote:

Tam " 60$'lık Realtek 11956 chipsetli M-195'ten aldığımız gür sesi 149$'lık Zidoo X9S'ten alamıyorsak vardır bir sebebi " diyecektim ki hislerime tercüman olmuşsun arkadaşım.

Bende bu ses farklılığın Zidoo'dan kaynaklanmadığını düşünüyorum.Olsaydı kesin müdahale ederdi firma.

Ayrıca benimde kriterim görüntü olduğu için hiç şikayetim yok. Ha keşke M-195 gibi olsaydı da tadından yenmeseydi ama maalesef.

Bu arada bir konuyu netleştirmekte fayda var.

Yorumları okuyanlar cihazda ciddi anlamda bir ses kısıklığı problemi varmış gibi algılamasın sakın.

Cihazda sorun yok , sadece benim gibi Realtek 1195 chipsetli M-195'teki gür sesi bilenler , Realtek 1295 chipsetli bu cihazdan daha yüksek bir beklenti içerisindeydi. Ve bu yüzden de haklı olarak yadırgıyorlar aldıkları sesi.Ama kullanıma yansıyan bir ses kısıklığı problemi yok cihazın.

Takıyorsun cihazı ; dizilerini , filmlerini , müziklerini klasik bir Android Box'taki gibi dinliyorsun.

dostum bende cihazda başta sesin kısık olduğunu düşündüm fakat ayarlar da ses ile alakalı bir menü vardı ve oradan sesi
    yükseltince herhangi bir problem kalmadı, ses gayet yüksek tondan çıktı.acaba ilk zamanlar cihazda böyle bir ayar yokmuydu?

• sasuta ve eraycelik80 kardeşler bazen bu android cihazlar hatta genelde tüm media oynatıcılar ses konusunda kafasına göre takılabiliyor
    Misal hdmi ile avrye bağladın cihazı
    Dts ve dd oldu mu passtrough gönderiyor ama iş mp3 flac wav oldu mu lpcm o zaman işte avrnin chipi devreden çıkıyor

Maalesef hiçbirinin menüleri ayrıntılı değil ve ayarlara müdahale edemiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 9 Ekim 2016; 13:52:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays
    iş mp3 flac wav oldu mu lpcm o zaman işte avrnin chipi devreden çıkıyor

Bu durumda müzikleri passtrough etmiyor mu cihaz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 9 Ekim 2016; 14:28:27 >
  • Bilemezsiniz bu konu da hicbir cihaz ayrıntı vermez dünyanın en iyi avrsine sahip olun sesleri oynatıcı çözüyorsa verim alamazsınız
    Ha çok iyi bir oynatıcınız var misal popcornhour a500 pro gibi diyelim o zaman kolay ess sabre daca çözdürüp cihazdan analog çıkış yapar stereo amfinize veya avrnin analog girişlerine bağlanır mis gibi dinlersiniz ama hdmi bağladığınızda hiçbir şey garanti değil cihazların passtrough yapıyoruz dediği dst ve dd ses formatlarıdır

• Cihazı 4-5 gundür kullanıyorum. Görüntü kalitesini cok beğendim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

quote:

Tam " 60$'lık Realtek 11956 chipsetli M-195'ten aldığımız gür sesi 149$'lık Zidoo X9S'ten alamıyorsak vardır bir sebebi " diyecektim ki hislerime tercüman olmuşsun arkadaşım.

Bende bu ses farklılığın Zidoo'dan kaynaklanmadığını düşünüyorum.Olsaydı kesin müdahale ederdi firma.

Ayrıca benimde kriterim görüntü olduğu için hiç şikayetim yok. Ha keşke M-195 gibi olsaydı da tadından yenmeseydi ama maalesef.

Bu arada bir konuyu netleştirmekte fayda var.

Yorumları okuyanlar cihazda ciddi anlamda bir ses kısıklığı problemi varmış gibi algılamasın sakın.

Cihazda sorun yok , sadece benim gibi Realtek 1195 chipsetli M-195'teki gür sesi bilenler , Realtek 1295 chipsetli bu cihazdan daha yüksek bir beklenti içerisindeydi. Ve bu yüzden de haklı olarak yadırgıyorlar aldıkları sesi.Ama kullanıma yansıyan bir ses kısıklığı problemi yok cihazın.

Takıyorsun cihazı ; dizilerini , filmlerini , müziklerini klasik bir Android Box'taki gibi dinliyorsun.

dostum bende cihazda başta sesin kısık olduğunu düşündüm fakat ayarlar da ses ile alakalı bir menü vardı ve oradan sesi
    yükseltince herhangi bir problem kalmadı, ses gayet yüksek tondan çıktı.acaba ilk zamanlar cihazda böyle bir ayar yokmuydu?

Hangi cihazın menüsündeki ayardan bahsediyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Ekim 2016; 15:25:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

Cihazı 4-5 gundür kullanıyorum. Görüntü kalitesini cok beğendim

İşte bunu duyabiliyorsak sizden , görüntü kalitesindeki yönlendirmemizde amacımıza ulaşmışız demekki ...

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    zidoo nun ayar menüsünde cihazın ses çıkış ayarı var,yükseltip azaltabiliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 9 Ekim 2016; 15:52:46 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

Cihazı 4-5 gundür kullanıyorum. Görüntü kalitesini cok beğendim

İşte bunu duyabiliyorsak sizden , görüntü kalitesindeki yönlendirmemizde amacımıza ulaşmışız demekki ...

Bende tv olarak LG ec930 oled var.ikisi muhteşem bir ikili oldu.720p lik filmler bile harika oldu.1080plik leri hiç demiyorum bile.bir arkadaşım dün bizdeyDi. 720plik dizi seyrettık. Ağzı açık kaldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zidoo x9s Dil ve giriş Her açıp kapamada default yani varsayılan olarak ingilizceye dönüyor. Klavye mouse olarak bu gün MICROSOFT 9Z-00017 ALL IN ONE MEDIA ürününü aldım.Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

ürün açıkçası tüm beklentilerimi karşıladı sayılır.zidoo ile tam uyumlu.mouse touchpad de klavye üzerinde olduğundan çok yer kaplamıyor ve mouse touch pad oldukça hızlı takılma olayı yok denecek düzeyde.ayarlardan daha da işaretçi hızı arttırılabilr ama ben varsayılan olarak bıraktım.ürünün sağ yanında açma kapama düğmesi de mevcut.takılır takılmaz alet klavyeyi tanıyor.türkçe harfleri kullanabilmeniz için klvye ayarlarını türkçe seçmelisiniz. ben beğendim açıkçası.uzaklık olarak 7-8 metre den hiç bir sorun çıkmadı bir algılamada kopma yaşanmadı.ayrıca klavye üzerinde hem touchpad hemen altında mouse klik tuşu var ama microsoft bununla da yetinmemiş klavyenin sol üst köşesine de bir sol klik tuşu koymuş.bu aynı anda iki elinizide kullanmanızı sağlıyor.media markt tan aldım 99 tl.daha ucuzu belki nette bulunabilir ama ben uğraşmadım açıkçası.

bu arada kanalı 11 e çektim hemen gördü alet.bu yardım içinde tekrar teşekkür....Şimdilik bu kadar sağlıcakla kalın.

• Daha önce htpc de kullanmak üzere aldığım Logitech K400 vardı sanırım o da sorunsuz kullanılabilir. Cihaz henüz gelmediğinden deneyemiyorum. K400'ü bu cihazda kullanan varsa yorumlarını almak isterim.
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    k400 ün touchpadi sıkıntılı dedi bir kaç satıcı arkadaş o yüzden 400plus çıkarmışlar.Bunu dikkate almanızı öneririm.
  • a26b A kullanıcısına yanıt
    Elimde var, htpc varken uzun bir süre kullanmıştım touchpad ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.
  • bir şey sorucam zidoo nun ana sayfasını kendimize göre nasıl ayarlıyoruz.mesela zidoo daki default hava durumunu sevmedim kendim yükledim ama o hava durumu yerine kendi yüklediğimi koyabilirmiyim.şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a26b -- 9 Ekim 2016; 23:00:58 >
  • Papirus arkadaşımın cihazını dün biraz kurcalayıp bir film izleme fırsatı buldum. Evimde Samsung B653 40" LCD televizyon ile Sherwood Newscastle R871 ses çözücülü ses sistemi kullanıyorum. Sistemin bir iddiası yok, HD sesleri çözmüyor. İddiası yok derken R871'in hakkını yemek istemem, o hariç. Zidoo'yu buna optik kablo ile bağladım, Zidoo'ya Teledünya kutusundan HDMI ile giriş yaptım. Ayrıca Logitech MK240 klavye + fare setimi de bağladım. Öncelikle herkesin hemfikir olduğu üzere cihazın görüntü kalitesi gerçekten çok iyi. Onda açtığım birkaç videoyu ardından Q5 Quad ile açınca gözüme kötü göründüler. Yalnız gösterimdeki akıcılık olarak kısıtlı deneme süresinden çok emin olamadım ama sanki Himedia belli belirsiz daha iyi gibi. Bu, filmden de kaynaklanabilir, aynı filmde buna tekrar bakacağım.Yalnız Zidoo'da bu konuda kesinlikle bir sıkıntı yok, yanlış anlaşılmasın. Himedia'nın filtreleri açık olduğundan renkleri yapay olarak biraz daha canlıydı.

Bunun dışında, klavye ve farenin kullanımı sorunsuzdu. Himedia'da bunun için yardımcı yazılım kullanırken, Zidoo problemsiz destekledi. Menü geçişleri de hızlı ve sorunsuzdu. Keza internet kullanımı ve performansı da aynı şekilde. Genel kullanımda hiçbir sıkıntı ve zorluk yaşamadım. Sıkıntı yaşadığım yere gelirsem, cihazda optik kablo ile bağlantı yapıldığında ve optik kablo ses iletimi ayarlarda "raw" olarak işaretlendiğinde AAC sesli videolardan ses alınamıyor. Bu gayet normal çünkü ses çözücüsü bu sesleri çözemiyor. Sadece benimki değil, piyasada AAC ses çözebilen cihaz sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bunun sıkıntısı şöyle oluyor, benim klip arşivim var ve bu arşivdeki parçalar farklı farklı ses türlerine sahip. Kimi DTS, kimisi mp3 ama çoğunluğu AAC. Benim bunlardan ses alabilmek için her seferinde ses ayarlarına girip optik çıkışı LPCM olarak seçmem gerekiyor. Bunun çözümü Himedia'da optik (ve koaksiyal) çıkışta bu sesler geldiğinde sesi çözerek, gelmediğinde de (DTS ve AC3) için çözmeden göndermek olarak bulunmuş. Cihaz bunu otomatik yapıyor. Bunu Zidoo'ya bildirirsek halledeceklerdir. Yalnız bu sorun benim için son derece önem taşıyor. Zamanında aldığım Egreat R6S'i bu yüzden iade etmiştim.

Diğer bir konu da herkesin malumu olan altyazı ayarının hafızaya alınma meselesi. Bunu da mutlaka çözmeleri gerekecek. Zaten Papirus konuyu defalarca iletmiş. Altyazı pozisyonu güzel ancak karakterler arasındaki boşluk biraz fazla. Alışınca çok önemli değil. Bir iki videoyu da nedense açmadı, onları Papirus'a vereceğim firmaya iletecek. Denediğim bir DVD ISO'da da sorun çıkardı ve menüsünde takıldı kaldı. Aynısını Himedia, cihazın kendi dvd menüsü ile sorunsuz oynatıyor. Şu anda genel olarak video ve ses formatı uyumluluğunda ve altyazılarda Himedia daha iyi, görüntü kalitesi olarak Zidoo tartışmasız üstün. Cihaz içerisinden HDMI in ile tv kanallarına geçebilmek ve kayıt edebilmek çok güzel. Kayıt kalitesi vasat denilebilir. Tabi belki de Zidoo'nun film kalitesinden sonra bana böyle gelmiş de olabilir. Benim WD hariç hiçbir cihazın oynatamadığı (PC dahil) 1080p ts uzantılı Eurovizyon kliplerini bu da oynatamadı, hatta Himedia'da kırık dökük oynayıp ses gelirken bu hiç açmadı. Himedia'nın açmadığı bir iki videoyu da Zidoo sorunsuz açtı. Yeni indirdiğim Lights Out filmini de sıcağı sıcağına sorunsuz izledik.

Genel olarak aac ses sorunu hariç cihazı beğendim, sadece biraz daha olgunlaşması gerekiyor ancak film indirip izleyecekseniz bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Eğer ses sisteminiz yoksa ve sesi tv'den HDMI ile alıyorsanız ayarı Auto yaptığınızda yine hiçbir sorun yaşanmayacaktır. Aac sesli kliplerde ses optikten gelmese bile TV'den sorunsuz geliyordu.

Şimdilik bu kadar. Biraz kurcalayayım, bir şey görürsem yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 10 Ekim 2016; 11:23:53 >

• complete_ kullanıcısına yanıt
    Kumandanın hantallığı konusunda hemfikiriz ama ona bakarsanız 299$'lık Himedia Q10Pro'da da , 279 €'luk Zappiti Player 4K cihazında da aynı kumandayı veriyor firmalar.Demek ki kumandanın iç yapısı donanım olarak kaliteli.

Bu yüzden yazdığınız gibi öncelikle kumandanın kaliteli olması gerektiğini anlatmak , kabul ettirmek lazım bu firmalara.

Haa gönül isterki firma , Nvidia Shield TV'ninkisi gibi fonksiyonel ve kullanışlı bir kumanda versin ama Nvidia'nın aynı kumandayı 50$'a sattığını da unutmayalım.Kısacası bu da maliyet demek. Yinede kumanda konusundaki memnuniyetsizliği tabii ki ilettim firmaya.

wmv oynatmamasına gelirsek ; oynatmayabilir cihaz , belki lisans bedeli konusunda Microsoft ile anlaşamamıştır firma ve de hiç oynatmayacaktır.Burada önemli olan ; firmanın tanıtımlarında " wmv oynatacağım " diye bir taahhüdü var mı ? Yoksa firmaya bildirmek kolay , onu da sorarız nedir ne değildir diye.

Diğer konuya gelirsek ; önceki yazılarımda cihazın Input değişimlerinde ve uyku moduna geçtikten sonra uyanmadığını , kilitlendiğini firmaya bildirdiğimi zaten yazmıştım.Gözünüzden kaçtı herhalde.

Son olarak sizlerin burada ilettiği , kendimin tespit ettiği herşeyi iletmeye çalışıyorum fazlasıyla.

Hatta ilettiğim bazı şeylerden , forumdakilerin haberi bile olmuyor inanın.

Güncelleme ile yaptırabileceğimize inandığım her konu için bastırıyorum firmaya ama bununda bir sınırı var sonuçta...

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

zidoo nun ayar menüsünde cihazın ses çıkış ayarı var,yükseltip azaltabiliyorsun

Kumanda üzerindeki ses -açma kapama tuşları ile aynı işlevi görmüyor mu o menüdeki ayar ?

Ben öyle hatırlıyorum sanki ama yine de bir göz atacağım...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.