Şimdi Ara

Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
45
Favori
29.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Stream platformları için değil 4k ve 1080p bluray remux film arşivim için yurtdışından Media player alacağım. Hdr10+ ve dv destekli 4k hisense c1 pro triple laser dlp projeksiyon kullanıyorum. Z9x pro yerine şunu al diyeceğiniz zidoo ya da başka marka, daha üst model bir player var mıdır, yoksa direkt z9x proyu alıp geçeyim mi, ne dersiniz?

Bir de ekleme yapayım, zidoo un yine bu başlıkta anılan üst modellerinin de aynı işlemciyi kullandığını, ancak dahili hdd ya da analog ses çıkışı gibi beni ilgilendirmeyen ek özellikleri olduğunu görüyorum. Realtekin bu segmentteki en üst işlemcisi bu mu, yoksa üstünde başka bir işlemci var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 8 Eylül 2023; 20:45:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HTPC seçeneğini de bi değerlendirin bence.

• sasuta kullanıcısına yanıt

Salondaki 1080p setupda, 4 yıl önce topladığım GTX1070'li htpc'yi lav filter+madvr yazılımıyla halen kullanıyorum. Ancak yeni kurduğum 4k setupda artık işler daha basit olsun istiyorum.

• Yıllardır oldukça üst donanımı sahip HTPC kullanan bir dostum var.Ve kendisi aynı zamanda bir tane de Zidoo Z9X sahibi.

Hep söylediği şey şu ; HTPC+madvr, görüntü kalitesinde bambaşka bir dünya ama Zidoo'nun verdiği görüntü kalitesi de medya player olarak gerçekten çok başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Eylül 2023; 10:26:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

madvr, Zidoo'nun o binlerce Dolar'lık modellerinden de daha iyiydi ama değil mi?

• Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

En son HTPC'yi topladığım zaman kafa patlattığım media player konusuna bugün ufaktan tekrar bir göz attım. Nvidia Shield cephesinde yeni bir cihaz çıkmadığı için sanırım şuan Realtek işlemcili cihazların borusu ötüyor. Onların da en günceli hangisi diye bakarken RTD2892NND diye bir işlemci karşıma çıktı ama 2022'de adı geçmeye başlamasına rağmen, bu işlemcili bir cihaz piyasaya çıkmamış sanırım. Bu durumda RTD1619BPD işlemcili cihazlar en mantıklı seçenek gibi gözüküyor.

Hem burada hem de yurt dışı forumlarda epey konu gördüğüm için, kaynak sıkıntısı yaşamamak adına, ben de tercihimi Zidoo markasından yana kullanacağım.

Yalnız, 1080p setupda yaşadığım ve daha önce Samsung Q990C konusunda paylaştığım çift HDMI çıkışı gerektiren bir problem 4K setupda da karşıma çıktı. Önceki problem, Q990C'nin 1080p 24Hz sinyali desteklememesi ile alakalıydı (şaka gibi !) ve GTX1070 ekran kartının bir HDMI çıkışını Q990C'ye diğerini Pana 65VT60'a bağlayarak çözmüştüm. Şimdiki problem ise, Onkyo TX-RZ900 AVR'nin sadece HDR sinyali passthrough olarak desteklemesi, daha üst HDR sinyalleri ve DV sinyalini desteklememesi ile alakalı. Z9X pro'yu doğrudan projeksiyonun eARC destekli HDMI portuna bağlayıp, oradan Onkyo'ya dönüş yapayım desem, Onkyo'da sadece ARC desteği var, eARC yok.

DTS-X ve Dolby Atmos'u sorunsuz destekleyen ve performansını da çok sevdiğim AVR'yi değiştirmek yerine, daha hesaplı şöyle bir çözüme yöneleceğim sanırım; Zidoo'nun güncel modellerinden Z2600 ve UHD5000 modellerinde sadece ses için ikinci bir HDMI 1.4 portu daha var. Normalde HDMI 1.4'ün bant genişliği, görüntü ile birlikte olduğu zaman Atmos ve DTS-X'e yetmiyor diye biliyorum. Ancak sadece ses sinyali taşındığı zaman, HDMI 1.4'ün güncel tüm ses formatlarına yettiğinden emin olabilirsem, çift HDMI çıkışlı bu iki modelden birisini satın alacağım. Orada da tercihim, evdeki raspberry pi setup'ı upgrade etmek için, ESS9068 DAC'lı UHD5000 olacak sanırım.

Hem HDMI 1.4'ün sadece ses taşınırken destelediği ses formatları hem de UHD5000 konusunda görüşlerinizi paylaşırsanız, karar aşamasında çok makbule geçer. Ayrıca, yaşadığım sorunun çözümü için diğer tüm alternatiflere de açığım. Yeter ki RZ900'ü güncel bir AVR ile değiştir demeyin :)

• coyote kullanıcısına yanıt

Şu an adı aklıma gelmiyor ama HDMI görüntü ve sesi ayıran modüller vardı. Görüntüyü pj ye sesi de avr ye verebilirsiniz böylece.

• sasuta kullanıcısına yanıt

HDMI üzerindeki sinyali ses ve görüntü olarak ayıran cihazlar sanırım "Extractor" diye adlandırılıyor. Bu cihazların görüntü çıkışı yine HDMI ancak ses HDMI değil diye biliyorum. Ben sesi de kayıpsız ve bitstream olarak AVR'ye aktarmak istediğim için bunu yapabilecek bu tarz cihazlar var mı bilmiyorum. Bir de "splitter" diye adlandırılan, eşlenik 2 HDMI çıkışı veren cihazlar var ama, bunlar da HDR10+, Dolby Vision gibi zaten netameli olan konularda ek sorunlara sebep olur mu pek emin olamiyorum.

• coyote kullanıcısına yanıt

Ben de çok detaylı bilemiyorum forumda kullanan vardı diye hatırlıyorum. Ben de HTPC'den x9s'e kolaylık olsun diye geçmiştim ama sonradan esnekliğinden ötürü x9s yanına htpc kurdum tekrardan. Son sürüm pot player gerek hdr oynatımı gerek detayları vermesi bakımından madvr aratmıyor bende. Denemediyseniz pot playere bir bakın derim. Benim htpc de tek haz etmediğim kısım güç tüketimi (rtx3090).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 9 Eylül 2023; 19:7:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coyote

HDMI üzerindeki sinyali ses ve görüntü olarak ayıran cihazlar sanırım "Extractor" diye adlandırılıyor. Bu cihazların görüntü çıkışı yine HDMI ancak ses HDMI değil diye biliyorum. Ben sesi de kayıpsız ve bitstream olarak AVR'ye aktarmak istediğim için bunu yapabilecek bu tarz cihazlar var mı bilmiyorum. Bir de "splitter" diye adlandırılan, eşlenik 2 HDMI çıkışı veren cihazlar var ama, bunlar da HDR10+, Dolby Vision gibi zaten netameli olan konularda ek sorunlara sebep olur mu pek emin olamiyorum.

Rz900 candır ne değiştirmesi

HDMI Splitter 1x2 4K 60Hz 1080P 120Hz 4:4 HDR D-o-l-b-y Vision Atmos Ölçekleyici 4K 1080P, Firmware Yükseltme HDMI 2.0 Splitter 6.5 cm² çıkış HDCP2.2 PS5 Ölçekleyici EDID Anahtarı, USB SP, ESD, Mini Kasa 12H2

amazon
    HDMI Splitter 1x2 4K 60Hz 1080P 120Hz 4:4 HDR D-o-l-b-y Vision Atmos Ölçekleyici 4K 1080P, Firmware Yükseltme HDMI 2.0 Splitter 6.5 cm² çıkış HDCP2.2 PS5 Ölçekleyici EDID Anahtarı, USB SP, ESD, Mini Kasa 12H2
    https://www.amazon.com.tr/dp/B083JVPXDY?ref_=cm_sw_r_apin_dp_SH8VXWS7YKNAZFSSV7Q3

Dolby vision kesin destekliyor ama hdr10+ bilemedim lisans gerekmediğinden muhtemelen sorun çıkarmayacaktır zaten hdr10+ tek platform amazon onda da ses dd+ atmos olduğundan arc portundan döner onkyoya dua edersin sadays abine😂

• sadays S kullanıcısına yanıt

Çok sağolasın Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) Dualarımı da ayrıca gönderdim Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) 

Bu arada, dün buradan sorduğum ikinci hdmi çıkışıyla ilgili soruyu Zidooya da sordum. Cevap gelirse paylaşırım.

• Bu arada baktım şimdi ezcoo hdr10+ da destekliyormuş

ben eski modelleri öyle kullandım z20 pro mu ne öyle bir model vardı ikinci hdmi zidoolarda çalışır sen bütçene bak ayrıca elektrik gürültüsü hifida çok önemlidir rpi'den mutlak anlamda bir yükseltme olmayabilir hayal kırıklığı olmasın sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 10 Eylül 2023; 15:49:58 >
  • Zidoo sorumu cevapladı, çift çıkışlı modellerindeki HDMI 1.4 audio only çıkış, güncel Atmos ve DTS-X formatlarını desteklediğini doğrulanmış oldu. Ancak ben tercihimi Ezcoo HDMI çoklayıcıdan yana kullanarak siparişi geçtim. Hatta memnun kalırsam, 1080 setup için de bir tane alıp, HTPC'de çift monitör kullanıyormuş gibi yapıp, ekran kartının bir çıkışını Q990C'ye bağladığım yöntemi bırakacağım. Çünkü bazen Windows kimi uygulamaları, olmayan 2. monitöre (yani soundbara) atıyor ve bu durum can sıkıcı oluyor.

• Zidooya sormadan söyledik ama sakalımız yok ki😂

Yok, ben önceden sormuştum Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) 

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Selam Papirus,
    Sağlığın keyfin yerindedir inşallah abi. Konuşmadan bir şey dikkatimi çekti;

Resolution 3840x2160 23Hz kitli ise, output nasıl 1080 oluyor? ( Bende Markın benzer ayarlarını kullanıyorum.)

Benim denediğim tüm 1080p içeriklerde görseldeki gibi görünüyor.

Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD )

Sadece Markın ayarlarından fark şu, bendeki panel Sony 75XE9405 , frame rate ayarını her ikisi açıkta denesem sadece match frame de denesem görüntü anlamında farketmiyor. Bir çok kez denedim fakat farkı 75” te göremedim. Ben yine de zidooya bırakıyorum bu işi sadece match frame rate olarak kullanıyorum.

• Auto olmazsa ayarlarınız resulotion çalışmaz sadece framerate çalışır yani upscale işini zidoo yapar her seferinde autoda bırakıp deneyin ben sony'nin işlemcisinin daha iyi upscale edeceğini düşünüyorum

Eğer, çözünürlüğü auto olarak ve auto frame rate’i her ikisini de ayarlarsam (match frame rate ve resolution) o zaman 1080p/60 oluyor output.

Tüm sistemi Soundbar 990c üzerinden geçiyorum.
    4k/24 passthrough ediyor da 1080/24 edemiyor muyu aklıma getirmek istemiyorum.

Edit: Panelin 1080/24 desteği var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.K. -- 11 Eylül 2023; 22:16:40 >
  • Getir maalesef soundarın 1080p/24 desteği yok

Abi bizim çilemiz ne zaman biter.
    Q950A aldık, mühendislerin düşünmediğini biz düşündük, gittik prizma aldık, ekrana takla attırdık.

Geçen garantisi bitmeden sattım, 990c aldım. Şimdi de bunu mu düşüneceğiz. Bu Koreli kardeşlerimize ne yapalım?
    Hayır bu sefer biz çözüm de üretemeyiz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.