denemek lazım tv güzel upscale edemiyorsa framerate mantıklı ama zidoodan daha iyi upscale ediyorsa o zaman resulotion da seçilmeli < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 6 Eylül 2023; 15:55:24 > |
Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (10. sayfa)
-
-
Eee güzel işte ; ben bunadıysam sen de bunamışsındır yaş itibarı ile ve iki bunak atışır dururuz...
Öncelikle konu başlığının ilk sayfasında paylaştığım gibi ; Zidoo forumdan Beta tester Markswift2003'te bu ayarı Match frame rate and resolution olarak kullanmayı tavsiye ediyordu ve bende o haliyle kullanıyorum.
Neyse şimdi gelelim sadede ; bende Match frame rate and resolution seçili iken Zidoo'daki VS10 Engine teknolojisi devre dışı kalıyorsa ve ekranda aldığım bu güzel görüntüyü Samsung Upscale ederek bu hale getiriyorsa soru şu o zaman :
Aynı filmi Apple TV 4K'daki Infuse uygulamasında açtığımda Samsung Upscale etme hünerlerini neden aynı şekilde sergilemiyor ? Ve ben Zidoo'daki görüntüyü neden alamıyorum.Bu işte bir gariplik yok mu ?
-
infuse ayarlarına gir o upscale ediyordur ya da apple'da auto resulotion yoktur belki o upscale ediyordur o zaman samsung işlemcisi devre dışı kalır
bu arada maaş hala bağlanmadı o zamana kadar emekli sayılmam ben senle dalga geçmeye devam edebilirim maaş yattığı gün bittim işte
-
projeksiyonda kulanıyorum pj hdr destekliyor dv yok o halde bende sadece framerate açıkmı kullanayım? yanlış kulanmayayım zidooyu
-
hangi projeksiyon?
-
Benq w5700
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
doğal çözünürlüğü 1080p olduğundan auto framerate ve auto resolution sende ikisi birlikte açık olmalı ki projeksiyon 1080p görüntü geldiğinde tepki vermeden oynatsın
-
Ozaman dogru kullaniyormusum tesekkurler
Tabi ki bütün 1080p filmlerde olmayabiliyor ama benim denediklerimde oluyor. Tabi ki hepsini denemedim. Görüntü kalitesi olarak değerlendirdiğimde kesinlikle zidoo'nun upscale ettiği 1080p filmler, etmediklerinden çok daha iyi. Match frame rate only seçildiğinde çözünürlük de 23.976 ya kilitlendiğinde siyah ekran çok daha az oluyor. Zaten bu sizin ilk mesajınızdaki tavsiye edilen ayarlar konusu içinde belirtilmiş. Bir de halen devam eden bir bug olsa gerek, Match frame rate and resolution seçildiğinde 1080p 23 Hz filmlerde çıkış 1080p 60Hz oluyor.
-
Bu tespitinize de hayır diyeceğim.Çünkü bende Match frame rate and resolution seçili iken bile 23.976 Hz videolarda çıkış 60 Hz olmuyor.
Bendeki sistemi özetleyeyim : Samsung 65Q80R 4K bir panelim var ve Zidoo'nun Display ayarlarında Resolution ayarı 3840x2160p 23 Hz olarak seçili ve kilitli bende.
Örnek olması açısından 23.976 Hz olan iki tane farklı 1080p film açtım.Birisi 2008 yılı yapımı Gomorrah, diğeri 2019 yılı yapımı Deadwood.Her ikisinde de sorun yok.
Ayrıca birde 2017 yılı yapımı Ukraine On Fire adlı belgesel de kontrol ettim.Yine sorun yok.
Yani bahsettiğiniz gibi bir bug yok cihazda.Çünkü afişleme ekranında 23.976 Hz olarak gördüğüm bu videolarda çıkışta 23.976 Hz gözüküyor.
Denediğim tüm videolar başlarken ekranın sol üst köşesinde 1080p 23.976 Hz yazıyor.Bunu Video Information detaylarında kontrol ettiğimde de doğruluyorum zaten...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Eylül 2023; 20:40:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bende ise durum bu.
-
-
Bir şeyler yanlış normal çıkışı zidoonun auto değil mi?quote:
Orijinalden alıntı: JUNE8OBende ise durum bu.
Ya da bağladığınız cihaz tv ya da projeksiyonun 1080p 23,976 desteği yok
Auto değil, 3840x2160p 23 Hz
Tv Samsung 65AU8000
Sadays Üstad'ın dediği gibi TV kaynaklı olabilir yaşananlar.Çünkü Zidoo'daki ayarlarımız aynı ama sadece siz sıkıntı yaşıyorsunuz.
Evet, sanırım öyle. Match frame rate only ile kullandığım için beni etkilemiyor. İlginiz için teşekkür ederim.
yine de bir sıkıntı var muhtemelen sonraki yazılımlarla düzeltirler only framerate seçtiğinde 1920X1080p 60 hz göstermemesi lazım 3840x2160p 23 Hz göstermesi lazım belki de 3840X2160p gösteriyordur da o ekran yanlıştır çünkü zidoonun böyle yanlış raporladığı bilinmeyen şeyler değil
-
şimdi aklıma geldi soundbarlar topiğinde bir arkadaş yazmıştı 1080p/24 desteği yok bu soundbarın şaka gibi diye ben de yurtdışı forumlarda okumuştum demek ki bazı tv modellerinde de bu destek yok ama yine de saçma only framerate dediğinde 4kya upscale etmeli 4k 23 hz göstermeli hala neden 1080p 60 gösterior anlamak mümkün değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 7 Eylül 2023; 12:33:20 > -
Only frame rate ile problem yok. Frame and resolution seçilirse 1080 60 hz oluyor
hah şimdi oldu tvnin 1080p/24 desteği yok o zaman frame atlamaları daha önemli 1080p 60 hz de takılmaları hissedersin only framrate seç 4k olarak izle en azından görüntü akıcıolur muhtemelen güzel de upscale eder zidoo
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X