Şimdi Ara

Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
45
Favori
29.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HDMI Audio RAW olarak ayarlıysa ve Audio ya bastığınızda bunları görüyorsanız sıkıntı yoktur. Bu şekilde film kaynağında ses ne ise Z9S dokunmadan dijital olarak Soundbar'a gönderiyor ses ne ise o şekilde çalınıyordur Soundbarda.

• Arkadaşlar ,

Bir konu hakkında bilgiye ihtiyacım var.

Diyelim Bulgaristan'dayız ve orada iken Futeko'dan ürün sipariş ettik ve Bulgaristan'daki adresimizi gösterdik.

Bulgaristan'a ürün teslim edilirken ; vergi , gümrük mevzuatları v.s. açısından bu alışverişin Türkiye'den avantajlı olma durumu söz konusu olabilir mi ? Tecrübesi yada bilgisi olan var mı ?

Futeko'nun sitesinde hem Türkiye , hem de Bulgaristan 2. bölgede ve Vergiler bölümünde " Exclusive of taxes. EU VAT+duty info " diye bir detay yazılmış.

Ama merak ettiğim gümrük anlamında Bulgaristan'dan almak daha avantajlı ve sorunsuz olabilir mi ? Mesela oradaki vergi oranları bize göre daha makul olabilir mi ?

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bulgaristan avrupa birligi ülkesiydi sanirim. İngiltere eskiden oyleydi ama simdi avrupa birligi ile aralarindaki gümrük olaylari nedir bakmak lazim. Ama pek bilgi bulunur mu biraz zor konu.

Ürün amazon a gelse de bizi kurtarsa, böyle olmuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

Selam üstad,

daha önce 2.bölge Finlandiya adresine seçim yapıp alışveriş yapmıştım. İngiltere den Finlandiya kargo vs dahil diğerleri hariç olarak zidoo ve nvidia almıştım. sonuç: Finlandiya vergi sisteminde herhangi bir talep olmadı, adresimle ilgili postfi ye geldi, oradan teslim alıp dönüş olunca getirdiler.

Benim ödemelerim nvidia amazon ingiltere sıkıntı olmadı, zidoo da işbank masrafı oldu,

durum bundan ibaret ama Bulgaristanda ki vergi vs. sistemi hakkında bilgim yok.

İpucu olarak 2.bölge Yurtdışından Yurtdışına alışveriş şeklinde oldu.

Saygılar

• Cevap veren dostlara eyvallah.

Ben Bulgaristan’da oturan ve oradaki adresi ile Futeko’dan alışveriş yapan birinin vergi mevzuatını merak ediyorum.

Misal Türkiye’den 2000$’lık bir ürün alsak buradaki gümrük iflahımızı keser ama orada herhalde böyle değildir diye düşünüyorum.

Futeko’ya yazsak Bulgaristan’daki vergi mevzuatını bilir mi acaba ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, zidoo ile ilgili bir sey sorunum var, epson tw4400 projeksiyondan izliyorum filmleri, z9x alip kullanmaya basladim, ayarlarda dolby vs10 engine hdr ve dv icin secili, yani sdr icin bir islem yok aynen aktariyor, hdmi 16-235.
    Projeksiyon tarafinda da hdmi ayari ayni, popcorn a200 kullaniyordum daha once, zidoo gectigimden beri goruntu hep daha bir karanlik, black crush sorunu gibi degil, sanki cihazi yuzde 50 lamba ayari kullaniyormusum gibi isik olarak hep daha bir kisik karanliktan kastim, image parameters kismi da reset ile 32 ayarli hepsinde.
    Popcorn u tekrar takip denemedim ama hatun bile fark etti niye karanlik goruntu diye ( ki hic anlamaz hani ben ayar vs birsey yaparim falan sorarim ayni der hep)
    Var mi bir puf noktasi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım ABD ye gidecek. Orada Z9X Pro alınabilecek ideal yer nerede bilen yardımcı olabilir mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozes

Merhaba, zidoo ile ilgili bir sey sorunum var, epson tw4400 projeksiyondan izliyorum filmleri, z9x alip kullanmaya basladim, ayarlarda dolby vs10 engine hdr ve dv icin secili, yani sdr icin bir islem yok aynen aktariyor, hdmi 16-235.
    Projeksiyon tarafinda da hdmi ayari ayni, popcorn a200 kullaniyordum daha once, zidoo gectigimden beri goruntu hep daha bir karanlik, black crush sorunu gibi degil, sanki cihazi yuzde 50 lamba ayari kullaniyormusum gibi isik olarak hep daha bir kisik karanliktan kastim, image parameters kismi da reset ile 32 ayarli hepsinde.
    Popcorn u tekrar takip denemedim ama hatun bile fark etti niye karanlik goruntu diye ( ki hic anlamaz hani ben ayar vs birsey yaparim falan sorarim ayni der hep)
    Var mi bir puf noktasi?
    Bu projeksiyon full hd hdr ve dv için vs10 seçimin yanlış

Menü aklımda değil ama göruntü çıkışın

1080p 23.976

Ve hdr ayarın hdr to sdr veya sdr.rec709 limited olacak

• nasıl yanlış üstat, elimdeki filmler 1080p-sdr veya 4k-hdr-dv filmler, eger vs10 engine hdr/dv secili ise bildigim kadarıyla hdr to sdr dönüşümünü vs10 engine ile yapıyor, 1080p-sdr filmler ise herhangi bir işleme olmadan oynatılıyor.

bu sekilde biliyorum ben, eger auto secersem, 4k hdr/dv filmler relatek engine ile sdr cevrilecek oda çok kötü diye yorumlar var zaten.

• hozes H kullanıcısına yanıt

benim z9x proda iki ayar var zaten autonun dışında highest rec 709 ve dolby vision vs10 (output sdr) demek ki auto işini yapamıyor tam olarak manuel seç bunlardan hangisi parlak görüntü veriyorsa onunla devam et

• Selam arkadaşlar,

zidoo z9xpro sata için laptoptan sökülen 1tb hdd taktım.

zido üzerinden format atmak için ne gibi işlem yapmam gerekir.

medya merkezinde hdd bölümler halinde gözüküyor tek part biçimlendirip kullanmak istiyorum.

playstor lu sürüm kullanmadığım için paragon vs. çalışmadı.

sürüm 1.0.52 ile devam ediyorum

Teşekkürler

• BILGILI B kullanıcısına yanıt
    Zidooyoutube
    In this video, we are going to talk about how to format a new hard drive, and copy, delete and rename files.
    https://www.youtube.com/watch?v=3wgsPuEUp2E
  • üstad paylaşımınız için teşekkür ederim.

medya merkezde gerek usb gerek sata hdd içinde ne varsa gözüküyor ve seçip

izleme veya dinleme yapabiliyorum.

samba yolu ile pc üzerinde açtığımda her ikisinde de ilk klasör gözüküyor ve diğerleri

gözükmüyor. Formatlar her ikisinde de NTFS

pc de gözükmemesinin nedenini bulamadım.

pc de gizli dosyaları göster seçeneği aktif.

samba yolu gösterip zidoo ip seçtiğimde share içinde zido dosyaları göstermesinde sıkıntı olmaz iken;

sata ve usb hdd de durum yukarıda ki gibi.

Teşekkürler

• Merhaba,

Android işletim sistemi barındıran yada markasına göre Smart özellikli TV'ler kullanıyorken bu cihazın ne gibi ek avantajları için tercih edilidğini kısaca paylaşabilir misiniz?

TV'lerde yazılım desteklerinde kısıtlamalar var mesela Android Dark, Xiaomi vb kutular yerine tercih edilmesini sağlayacak artıları nelerdir?

Farklı bir konuda bu cihazdan bahsedildiğini okuyunca bu konuya ulaştım. Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

• nohackmove kullanıcısına yanıt
    Zidoo , bahsettiğiniz o cihazlar gibi Android tabanlı bir cihaz ama Smart TV’ler gibi akıllı cihazlardan değil.Üzerine bazı uygulamalar yüklenebilse bile uygulamaların kullanımı konforlu değil.Dolayısıyla yüklenebilen uygulamaların kullanımı anlamında Smart TV’lere göre artıları var diyemeyiz.

Bu cihazın asıl artısı ; medya oynatım işini iyi yapması.Ayrıca yeni nesil ses kodeklerini desteklemesi de ise en büyük avantajlarından.Ama yeni nesil ses kodeklerini desteklemesi konusunda bu konulardaki Üstad’lar yazarsa daha doğru olur.

Kısacası Zidoo ; bir medya oynatıcı cihaz ama piyasanın en iyilerinden birisi.Ve asıl amacı HDD’lerinizdeki dizi ve film arşivlerinizi ( yeni nesil ses kodekleri desteği ile ) en iyi şekilde oynatmak…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 2 Mayıs 2024; 12:54:43 >
  • Bilgiler için çok teşekkür ederim.

• İlave olarak hiçbir tv ya da android box (nvidia pro hariç) true hd atmos ve dts-x sesi ses sistemine (avr ya da soundbar) aktaramaz o yüzden önermişizdir yoksa netflix amazon disney için tvler de yeterli android boxlar da kullanım amacınız belirleyecek seçiminizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 14 Nisan 2024; 9:54:25 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Ben sadece görüntüye odaklanınca sesteki artısından bahsetmeyi atlamışım.

Haklısın, True HD Atmos , DTS-X gibi yeni nesil ses formatlarını da destekleyen çok iyi bir medya oynatıcı diye yazmalıydım Zidoo Z9X Pro için.

Ellerine sağlık…

• Arkadaşlar ,

Zidoo firması tarafından 1619BPD Chipsetli Z9X Pro / Z20 Pro / Z2000 Pro / Z2600 ve UHD5000 modelleri için dün v1.0.86 sürümü ile yeni bir yazılım sürümü yayınlandı.

BETA bir yazılım olduğu belirtilen bu yazılımla ilgili detayları aşağıda görebilirsiniz.

Arzu eden arkadaşlar aşağıdaki linklerden güncel yazılımı yükleyebilir.Ama her zaman dediğim gibi yükleme sonrası karşılaşılacak tüm sorumluluklar kullanıcılara aittir.

---------------------------------------------------------

Zidoo Z9X Pro modeli için yayınlanan v1.0.86 yazılımına ait detaylar şöyle :

Beta version v1.0.86 for Z9X Pro / Z20 Pro / Z2000 Pro / Z2600 / UHD5000 release

Change logs :

1. Optimize the loading speed of posters on the poster wall.

2. Optimize the parsing of NFO files for the poster wall.

3. Optimize the occasional crash issue of the poster wall.

4. Optimize the occasional inability to set resolution in quick settings.

5. Fix the issue where modifying subtitle color in the built-in text subtitles of the player does not take effect.

6. Add HDMI color space setting function to quick settings.

7. Optimize the issue of some hard drives not being recognized.

8. Optimize the occasional crash issue of one-key cleaning.

9. Fix the issue of some movies displaying cropped edges.

10. Fix the occasional black screen issue when playing some movies.

11. Fix the issue of occasional system interface displaying in the upper left corner.

12. Fix the issue of some movies displaying incorrect colors.

13. Add some default EDIDs.

14. Optimize the issue of some hard drives not recognizing files.

15. Fix the issue of lock resolution not taking effect.

16. Optimize system stability

------------------------------------------------------------------------------------------

Yayınlanan v1.0.86 yazılımını indirebileceğiniz link aşağıda.

Download (Normal Sürüm) : http://apidl.zidoo.tv/Z9X_PRO/v1.0.86/Z9X-PRO_11_v1.0.86_202404261604_ota-package.zip

MD5: CBDBCE343F485A2DC6AACFFE810D88B7

Download (Yazılıma Google Dahil edilmiş G sürümü) : http://apidl.zidoo.tv/Z9X_PRO/v1.0.86/Z9X-PRO_11_v1.0.86_G_202404261856_ota-package.zip

MD5: 5A06FD9588BBFCC20550EDFDAB76D7B6

------------------------------------------------------------------------------------------

NOT : Diğer modellerle ilgili kullanıcı mesajları olmamasından dolayı sadece Zidoo Z9X Pro modeline ait yazılım paylaşılmıştır.Bilgilerinize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Nisan 2024; 23:12:48 >

• Konuda göremediğim ve faydalı olacağını düşündüğüm bir karşılaştırma sayfası;

https://www.mcbluna.net/wp/zidoo-player-specification-comparison-sheet//

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.