< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (43. sayfa)
-
-
Çok saldın sen kendini çok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zidoo 9X Pro alarak aranıza katıldım. LG C2 televizyon ve Q990C ses sistemi ile artık kurcalama vakti.
-
yansın bu istanbul su veren itfaiyenin ........
-
Selamlar,
Zidoo Z20 pro cihazım sonunda geldi. Birkaç gün önce ilk çalıştırma ve kurulumu hızlıca ve sorunsuz yaptım, bu kadar kolay olacağını beklemiyordum. Dün dahili harddisk takıp kullanayım dedim, makine açıldığı anda güncelleme varmış, sistem güncellemesi yaptı (Versiyon: v1.0.86 oldu). Tekrar açıldığında harddiski kontrol ettiğimde hemen tanımıştı. Bilgisayara bağlayıp film yüklemek için çıkarttığımda harddiskin (WD Caviar Blue 500 GB) çok ısınmış olduğunu gördüm en çok 20 dakika çalışmıştı, bu normal midir bilemiyorum.
Güncelleme sonrası fabrika ayarlarına döndürdüm ve kurulumu yeniden yaptım.
Öğrenmek istediğim bir iki konu vardı:
- Kurulum sihirbazını kullandım ses çıkışı ayarını, cihaz doğrudan soundbara (Samsung Q800A) bağlı olduğu için HDMI connect to a 1.4 AV receiver seçtim doğru seçenek mi acaba?
- Dahili harddisk için hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz? Sessiz çalışan ve fazla ısınmayan bir model arıyorum. Birkaç gündür yaptığım araştırmada aklım karıştı bir türlü karar veremedim.
- Anladığım kadarıyla Z20 pro ve Z9x pro yazılım ve genel donanım olarak aynı olduğundan Z9x pro için bu başlık altında verilen tavsiyeler Z20 pro için de geçerli olacak.
Diğer ayarları da kurcalayarak çözerim sanırım.
-
Hayırlı olsun , iyi günlerde kullanın.
Ben Zidoo kullandığım dönemlerde HDD takılan bir Zidoo modeli kullanmadığım ve bir Soundbar'a da sahip olmadığım için bu kriterlerle ilgili sorulara cevap vermem doğru olmaz.Ama bu tarz cihazları kullanan arkadaşlar herhalde yanıt verirler.
HDD tavsiyesine gelirsek ; ben evimdeki Apple TV 4K'ya bağlı Asustor 1002t model NAS'ın içinde yıllardır Seagate'in Ironwolf model hard diskini kullanıyorum ve performansından çok memnunum.
Son olarak her ne kadar çıkan ilk yazılımlar Z9X Pro modeli için çıksa da kısa bir süre sonra Z20 Pro gibi diğer modellere de geliyor.Yani evet , Z9X Pro için yazılan kullanıcı yorumları ve tavsiyeleri sizin aldığınız cihaz modeli içinde geçerli sayılabilir diyebiliriz...
-
hayırlı olsun
menüden fanla alakalı bir bölüm olmalı diyebiliyorum x20 kullandığım dönemlerden hatırlıyorum belki onu mu açmadınız çünkü kullandığınız disk de 5400 rpm dönen ve ısınmayan bir disk alsında
ses ile alakalı maalesef sorun zidooda değil samsung soundbarların orta ve alt segmenti hdr geçişi desteklemiyor eğer tvniz 4k hdr ise arc kanalından soundbara gitmeyi deneyin bu şekilde sesleri tam aldanız bile hdr aktarmazsınız tvye
-
Cevaplarınız için teşekkürler, TVnin 4k özelliği yok, ses benim için ön planda. Ayar kısmında soundbar benzeri seçenek göremediğim için AV receiver çıkışı seçtim. HDD ısı sorunu sanırım güncelleme sırasında birşeyler olmuş, çünkü sonrasında bir saatten uzun süre film izledim, harddiski kontrol için çıkarttığımda önceki kadar sıcak değildi.
Görüşleriniz için tekrar teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba. Apple TV 4K nın streaming özelliklerinden memnunken Yeni projeksiyon almam sonucunda daha iyi ses ve görüntü arayışına girdim. Fakat bazı konularda kafam karışık, Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Projeksiyonum Sony vpl-xw5000es, Avr olarak Yamaha RxA 3070 kullanıyorum. Daha iyi müzik Deneyimi için de yamahanın ön sağ ve sol çıkışları Emotiva basx A200 lere bağlı. Evde 5.1.4 Dolby atmos kurulumum var. Set olarak Dali ikon 6 mk2 serisi ve atmos hoparlörleri olarak 4 adet svs prime elevation kullanıyorum. Görüntüyü 135inch specta kontrast gri perdeye yansıtıyorum. Tv olarak da LG 77c1 oled var ama onu sadece ulusal kanallarda kullanıyorum. Bu sistem dahilinde özellikle Dolby atmostan daha performanslı ses ve görüntüde de iyileştirme adına torrentten remux ya da iso filmler indirmeyi düşünüyorum. Zidoo Z9x Pro bu anlamda işimi görür mü yoksa gözümü karartıp uhd5000 modeline mi gideyim? Özellikle stereo anlamında uhd5000 ekstra ne kadar iyileştirme sağlar sizce?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
yakın zamanda futeko'dan Zidoo z9X Pro alan var mı? sorunsuz ulaşıyor mu, yoksa gümrüğe takılıyor mu?
eğer bir şekilde geliyorsa z9x i değiştireyim diyorum.
-
geçen takıldı arkadaş iade etmek zorunda kaldı
-
Z9X ten pro ya geçmeye lüzum yok ki. Getirtebiliyorsanız bu ay sonu 8k modelin ön siparişleri kargolanmaya başlayacak sanırım. Onlara bakın isterseniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet görmemişim, 250 euro imiş o da... onu almak daha anlamlı olur tabii... ancak pro'yu getiremezken onu hiç getiremeyiz gibi görünüyor. teşekkürler.
-
Merhaba, zidoo su gumruge takilan benim.
Sorun ucretini oldugu gibi yazmalari olmustu. Benden sonra alan kisi oldu, faturayi 50 dolar gibi gosterip 1000 tl vergi ile aldi.
Benim durum ile ilgili de gelirsme var yakinda paylasacagim.
Yerinizde olsam biraz daha verip 8k modelini faturaya 50 dolar gibi yazdirarak almak. 15 gune ortalama geliyor zaten.
merhaba, bilgi için teşekkürler.
futeko'yu uyarırsak ve onlar da kesin olarak 50 usd yazıyorlarsa "büyük ihtimalle" sorun olmaz. Aslında Türkiye'ye göndere göndere öğrenmiş olmaları lazım.
diğer yandan tabii ki bu kesin bir çözüm değil, muayenede yapılacak basit bir araştırmayla 30 sn.de ürünün fiyatı anlaşılabilir. biraz şans işi yani...
dediğiniz gibi almışken 8k modelini almak çok daha mantıklı... bu arada sizin durum ne oldu, ne şekilde sonuçlandı onu da belirtirseniz seviniriz.
teşekkürler.
-
8k modelleri amlogic ben olsam oturmasını beklerim android desen değil arayüz kendi arayüzleri yok ayrıca coreelec kurmak v.s. gereksiz ayrıca görüntü kalitelerini açıkçası ben hiç görmedim Realtekin keskinliği yanında nvidia bile hikaye amlogic ne yapacak
-
öyleyse incelemeler gelmeden, insanlar evlerinde kullanmadan üzerine atlamaya gerek yok. teşekkürler.
-
işin kötüsü ben kendim test etmeden ben ettim güzel diyen hiç kimsenin yaptığına da güvenemiyorum homatics 8k çıkarınca beta tester olacaktım o da yalan oldu çıkması bizzat denerdim z9x pro ve s928 kıyaslaması yapardım ama olmadı
dune olanı kullanan arkadaş görüntü güzel filan diyor realtekle kıyaslamış ama işte ben kendim görmeden zor
-
@bitse de gitsek mi nicli arkadasta Dune 8k ve Z9x var, pro olan degil. Görüntü daha iyi diyor ama ikisini larsilikli test imkani olmadi sanirim. Yazilim kismi benide dusundurdugunden ben almamistim uygun oldugu halde.
Zdoo ya alistik artik, farkli yazilim zor. Yenisine de bakalim biraz denesinler bir gorelim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X