Şimdi Ara

Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
45
Favori
29.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yanıtınız için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası doğru yer mi bilmiyorum ama Zidoo 9X pro ve Q990C kullanıcısım. Dolby True HD sesleri alamıyorum. Zidoo'yu ilk kullanmaya başladığım zaman dolby true HD seslerde Q990C ekranında True HD ibaresini görebiliyordum. Şimdi göremiyorum.

Audio segmesinde HDMI audio RAW işaretli. Film bilgilerine baktığımda ses Dolby True HD ve o sesi seçiyorum. Ekranda Dolby Atmos görüyorum.

• mare_nostrum kullanıcısına yanıt

media info ile baktığında ses codeci ne görünüyor true hd diye true hd atmos indirmeyesin o zaman atmos diyecek tabii ki

• sadays S kullanıcısına yanıt

Denediğim filmlerden birinin ses bilgisi resimdeki gibi. Dikkat etmediğim Audio/Downmix HD Audio output: OFF seçeneği.

Bunu tekrar kontrol edeceğim. GÜncelleme sonrası ne değişti anlamadım.

Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mare_nostrum -- 9 Eylül 2024; 16:41:28 >

atmos bu film acaba dolby true hd atmos mu yazıyordu ben onu hatırlayamadım yani DD+ atmosda da atmos true hd atmosda da atmos mu yazıyordu yoksa 2si farklı mıydı onu hatırlayamadım

downmix off olacak zaten o eski avr ve soundbarlar için hd sesleri dts veya dolby digital yap diyor alete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 9 Eylül 2024; 16:50:3 >
    Filmin ses bilgilerinde 4.satırda Dolby True HD with Atmos yazıyor. Doğal olarak da soundbar Dolby atmos olarak gösteriyor.

Son çıkan filmlerde düz Dolby true hd ses pek olmuyor. Benim gördüklerimin hepsi atmoslu. Bu film de yeni bir film olduğu için atmos sesli yayınlanmış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Bu filmde de Dolby true HD ses alamadım. Ne yaptıysam olmadı. Yine soundbar da Dolby atmos gösteriyor. Fabrika ayarlarına döndüm yine olmadı. Daha önceden True HD ses alıyordum. Zaten sesin kalitesinden de True HD olmadığı belli.

Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mare_nostrum -- 11 Eylül 2024; 0:18:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Artı bu filmde de alamadım. HDMI kablosu desem Zidoo ile gelen kabloyu kullanıyorum. Acaba soundbarin portunda mı diye düşünüp zidoo yu soundanara bağlandığım portu değiştirdim diye olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mare_nostrum -- 11 Eylül 2024; 0:23:35 >
  • Bu filmler çok yüksek ihtimalle Dolby TrueHD üzerine kodlanmış Dolby Atmos olduğu için aslında siz sesi Dolby TrueHD Atmos olarak alıyorsunuz fakat soundbar bunun sadece (önemli olan kısmı) D.Atmos u gösteriyor. Yani kullandığınız cihazlarda bir sorun veya gariplik yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Eskiden tru hd aldiginiz filmi denediniz mi, o film yine o sekilde veriyilebiliyotsa arkqdasin dedigi gibi filmlerden kaynaklanabilir.

• virtue28 kullanıcısına yanıt

Bu filmlerden biriydi ama hangisi net hatırlamıyorum.

Tek çare 1.0.86 yazılımına geri dönmek. Birde bu şekilde deneyeceğim.

Galiba cevap aşağıdaki gibi. Atmos metası eklenmemiş TrueHD'leri TrueHD olarak göreceğim. Ama bu nadirdir diyor. Atmos metası eklenmişler TrueHD olsa bile ekranda Atmos gözüktüğünü söylüyor.

On Samsung bars, a True HD 7.1 with Atmos track will show on the Soundbar display as Dolby Atmos. If you have a true HD 7.1 track with no Atmos metadata added, that is when you will only see TrueHD on the sound bar display(it's rare tho). Funny, I also downloaded all of the Dolby and DTS Labs test audio files because I was concerned about the same exact thing lol. However, I also found official documentation online(can't remember where exactly) confirming what I just mentioned above. It was either directly from Samsung site, Rtings or AVS forums.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mare_nostrum -- 11 Eylül 2024; 18:3:40 >
    İngilizce açıklamayı doğru anlamışsınız.

Ana ses ister düz 5.1 Dolby olsun isterse de Dolby true hd olsun eğer ses dosyasında atmos meta datası varsa ses sistemi Dolby atmos olarak görüyor. Ki olması gereken de bu.

Burada eksiklik Zidoo’da. Ses detayı olarak sadece Dolby true hd yazdığı için insanları yanılgıya düşürüyor.
    Halbuki Dune 2, atmos sese sahip. Afişlemeyi de Dolby Atmos olarak yapıyor ama film içinden video detaylarına bakınca sadece Dolby true hd yazıyor. Bendeki Zidoo x9s de aynı şekilde.

Sonuçta bendeki avr de, sizdeki soundbar da atmos olarak doğru gösteriyor. O yüzden yazılım değiştirme vs ile uğraşmanıza gerek yok.

Alta bendeki Zidoo ve AVR’nin görüntülerini ekliyorum.

soundbarlar topiğinde link vermişitm örnek ses dosyalarına oradan indirip dene film arama orada her çeşit ses vardı

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Evet dostum aynen dediğin gibi media player konusunda zidoo ya çok güveniyorum. Zidoo ve dune cihazlarının 8k modellerini görünce hiç düşünmeden zidooyu tervim ettim. Her iki markanın da chipsetleri aynı zaten. Daha çok yeni bir cihaz olmasına ragmen gerçekten stabilliteyi hemen yakalamış zidoo. Yeni firmwareler ile çok daha iyi olacaktır. Yaklaşık 15 gündür kurcalıyorum henüz bir soruna rastlamadım.

• sadays S kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ediyorum dostum. Zidoo ya döndüm yine :)

• aykutx kullanıcısına yanıt

Dostum bu bölümde bir kontrast test DVD'si paylaşılmıştı, Zidoo siyah, beyaz ve gri tonların bazılarını Nvidia Shield kadar iyi ayıramıyordu, onu test etme şansın var mı?

Bir de Z9X'den aldığın poster yedeği 8K makinede çalıştı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 16 Eylül 2024; 16:23:31 >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt

Selam. yeni cihazın afişleme yeteneğini görmek için yedek kullanmadım ve yeniden taratıp afişledim. Gayet başarılı bir şekilde 2-3 tane dizi hariç doğru afişledi. Kontrast testi hiç yapmadım. Test mediasını nereden bulabilirim.?

• aykutx kullanıcısına yanıt

_ion_ nickli arkadaş yazmış da linkini bulamadım, o DVD'nin adını da hatırlayamadım.

• spears and munsil calibration disc diye aratabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z9s kullanıyorum. Dts 7.1 filmler 5.1 gözüküyor. DtsX filmlerde 5.1 gözüküyor. Bir ayarı varmı?

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.