< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (51. sayfa)

-
-
Amazonda daha ucuza satanı bulamadım. Link varsa paylaşır mısınız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
65" fiyatına tcl 75c755 vardı geçen hepsi buradada almayanı dövuyorlardıquote:
Orijinalden alıntı: nc39
280 Euro ile 8k modelini sipariş ettim. Arkadaş getirecek yurtdışından.
Bu arada tv de bozuldu.
Daha çok film izlemek için kullanacağım bir tv bakıyorum.
Alacak marka kalmamış ülkede. Samsung, Lg vev Tlc var.
Tlc'nin özellikleri ağzına kadar dolu olmasından dolayı araştırdım. DV, HDR10+, IMAX gibi neredeyse bütün özellikleri bir arada toplayıp ucuza satıyorlar ama geri bildirimler panel kalitesi derken vazgeçtim.
LG'yi de eledim. Elimde en son Samsung kaldı.
İki modele düşürdüm.
OLED 65S90C ve QLED 65QN90D... fiyatları birbirine yakın. Karasal yayın çok az izleyeceğim için OLED bana mantıklı geliyor ama, kısa zamanda arıza çıkarması muhtemel gibi bakılıyor bu yuzden de uzun vade kullanım için QLED öneriliyor.
Bu konuyu TV kısmında da yazdım ama orda fanatiklik fazla boyutta olduğu için, burda kendi aramızda sorayım dedim :)
Oledçiler fanatik hdr zamanı öncesi kontrast vs önemliydi hem nazik aletler hem burn in riski hep var
Hdrda parlaklık önemli tcl 1600 nit diyordu millet samsungda qn85 ile qn90 arası bir yere konumlandırıyor 75" qled al 65"oled yerine bana dua edersin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Evet öyle diyorlar ben görmedim test etmedim ama z9x veya z9x pronun üstüne ne koyuyor ben de merak ettimquote:
Orijinalden alıntı: pharmacistGörüntü kalitesi anlamında en iyisi Zidoo Z9X 8K mı?
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 24 Mart 2025; 20:51:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
65S90C Oğluma almıştım, eski Zidoo Z9S ile bir hafta denedim, denemez olaydım... Benim Sony 65X bilmem neye bakasım gelmiyor şimdi, baktığımda sadece yansımalar gözüme takılıyor, 65s90c öncesi hiç farkına varmazmışım. Harika tv...
-
75 inç dediğiniz fiyarlarda vardı ama kısa sürelikmiş maalesef. aslında 75 için yerim de müsait değil. 65 inçlerde maşallah tcl'in de fiyatları ucuz değil. bu yuzden gözümü oledlere diktim, siz oled tecrübe ettiniz mi abi ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim outletçi arkadaş vereyim dedi istemedim plazmadan ağzım yandı burn in riski olan bir tvyi ben kolay kolay almam ama görüntü güzel Allah için ama ben her daim büyük ekrandan yanayım bir kere 75" al bir daha 65"ler 37 ekran tüplü tv gibi geliyor filmler tv yayınları çok keyif veriyor çokquote:
Orijinalden alıntı: nc39
75 inç dediğiniz fiyarlarda vardı ama kısa sürelikmiş maalesef. aslında 75 için yerim de müsait değil. 65 inçlerde maşallah tcl'in de fiyatları ucuz değil. bu yuzden gözümü oledlere diktim, siz oled tecrübe ettiniz mi abi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 26 Mart 2025; 17:43:24 >
OLED lerdeki yanma olayı artık bitti. Benim neredeyse 5 yıllık LG 55GX serisi mükemmel gidiyor. Ayrıca kendisinin ekran koruyucusu da çok başarılı.
Bence OLED kalitesinden yanma korkusu ile vaz geçmek pek mantıklı değil.
Tabii LG lerdeki TV den beklentileriniz anlamında sunulan çok özellik de cabası. usb den AV1 video oynatıyor benim eski lg.
4K videolarda ise efsane neredeyse zidoo ya alternatif olacak kadar iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 27 Mart 2025; 15:10:36 > -
TV konusunda şahsen oled almam ama monitör olarak LG nin 5k oled monitörünü bekliyorum. Tabi bölgesel fiyatlandırma yapması halinde yoksa bu fiyata kesinlikle alınmaz.
lg usa
45" OLED Gaming Monitor - 45GX950A-B | LG USAhttps://www.lg.com/us/monitors/lg-45gx950a-b-gaming-monitor -
Monitör daha sıkıntılı olmaz mı sürekli sabit yazılar Windows logoları arka plan resimleri vs
Burn-in riski taşımaz mı🤔
Aslında haklısınız ama benim kullanım alışkanlıklarımda ekranda sabit bir şey yok. Görev çubuğu olarak mydock finder kullanıyorum masa üstü resimleri sürekli değişiyor ve en önemlisi monitör panellerinde daha kaliteli paneller ve daha iyi soğutma kullanılıyor. Üstelik TV ye göre daha az kullanımım var. Yine de en önemli etken belirleyecekleri fiyat olacak :)
-
Ben benim TV yi aldığımdan beri kendiminkini dikkat ile takip etmekle beraber. Çeşitli platformlarda son 3-4 yıllık modellerde bir tane bile burn-in şikayetine rastlamadım.
Tabii satış rakamlarına bakacak olursak kaç tane şikayet anlamlı olur bilemiyorum.
Ama son olarak bence, ekranın burn-in olabilmesi sadece kullanıcı profiline bağlı. Yani belki de bir kanalı açıp 10 saat kapatmazsanız (aslında en uzun yayında bile logolar artık o kadar uzun süre ekranda kalmıyor, reklam-jenerik falan mutlaka bir farklı ekran araya giriyor) belki olabilir.
Zidoo dan bir şey çıkmayınca TV konuşur olduk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 29 Mart 2025; 21:34:55 > -
Futeko da indirim var, uzun zamandır aklımda olan Z30 PRO yu kaptım. 398.72 USD
-
Tr ye siparis vermediniz herhalde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayır dostum italya ya gidecek oradan bana gelecek. Türkiye ye mi aman diyim
-
Hayırlı olsun
Teşekkür ederim dostum, geldiği zaman merak edilenler olursa cevaplarım.
-
Böylesine güçlü bir oynatıcının stream desteği olmaması ne büyük eksiklik 😪
Sanırım Zidoo da dahil birçok markada, talep gören tüm özellikleri tek bir modelde toplamamak gibi bir strateji mevcut.
-
Ondan ziyade ilk modelden bugüne kadar ; Zidoo ile Google’un yıldızı hiç barışmadı.Ve bu yüzden Google ile Widevine L1 lisansı için ( Netflix v.s ) , ya anlaşamıyorlar yada anlaşmıyorlar.Bu konu hakkındaki detayı hiçbir zaman net olarak öğrenemedik.
Sadays Üstadında zaman zaman söylediği gibi ; Çinli firmalar lisansa para vermeyi sevmediği içinde olabilir.
Haliyle Zidoo ; Widevine L1 lisansı olmayınca Streamer olayına hiçbir modelinde giremedi.Girmeyi düşündüğünü de sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 2 Nisan 2025; 18:48:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X