Şimdi Ara

Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
48
Favori
31.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: complete_

abd de cihaz 80.-usd hocam iyice rakam ayarlarımızı bozdular,buna bile seviniyoruz.

Aynen😪

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    " Ağanın eli tutulmaz" derler ; dolayısıyla biri sana - biri bana olmak üzere alırsın 2 tane.Dener ve test ederiz karşılıklı...

Şaka bir yana geçen gün inceleme videosu çıktı karşıma ve seyrettim ama sırf Realtek chipsetli diye Hiremco'nin bu ürününü denemeden yorumlamak zor hakikaten.Hele ki bizim gibi görüntü tutkunları için gerçekten zor.

Realtek RTD 1325 chipset kullanıyor ama bir cihazın sadece Realtek chipset kullanması da o cihazın çok iyi görüntü vereceği anlamına gelmiyor seninde çok iyi bildiğin gibi.Bunun doğruluğunu Zidoo'da gördük yıllarca.Çünkü Zidoo'da Realtek chipset kullanıyordu ama Zidoo'yu Zidoo yapan en önemli etkenlerden birisi ( belkide en öncelikli olanı ) kendine has medya oynatıcı uygulamasıydı.Gerçekten de Zidoo'nun medya uygulaması çok başarılıydı ve sonradan gelen Home Theatre afişleme özelliği ile tadından yenmez hale gelmişti.

Ama sonuç olarak kesinlikle haklısın.Pasif kalmamak adına ( önceki yıllarda olduğu gibi ) yeni cihazlara şans vermek ve denemek lazım.Çünkü 4700 TL gibi bir rakam günümüz şartlarında Streamer destekli bir cihaz adına çok yüksek bir meblağ değil.

Sadece Hiremco'nun bu cihaza yazılım desteği nasıl olur, o konuda tereddütlerim var.Çünkü okuduğum kadarıyla yazılım desteği konusunda eleştirilen bir firma gibi sanki...

• complete_ kullanıcısına yanıt
    Bende şunu da anlamıyorum.

Cihaz Aliexpress'ta 3000 TL civarında ve Rocktek GX1 markası ile satışta.Yani bağımsız bir marka olarak satışa sunulmuş.

Ee sen Türkiye'de Hiremco olarak satışa sunuyorsun ve fiyatına da 4700 TL diyorsun arkadaş.

Tamam anladık vergi,mevzuat, nakliye v.s bir sürü maliyeti varda ; ama sende firma olarak adetli olarak aldığın bu ürünü 3000 TL'ye yani son kullanıcının aldığı fiyatlara almıyorsun ya.

Ne söylesek, ne yazsak az gelir gerçekten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 19 Ocak 2025; 19:20:32 >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

Realtek beni formuler serilerinde hayal kırıklığına uğratmıştı görüntü kalitesi konusunda bunuda görmek lazım, ilk başta çıkardığı işlemci ile devrim yapmıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bu ithalatçılar genelde kitabına uyduruyor gümrükte nerden anlıyorum anker yeri geliyor ABD fiyatına hoparlör satıyor bizim aklımızdakileri eklesek sadece onlar ürün fiyatı kadar,kaldıki ABD de gümrük var, ithalat gideri var, satış karı var ve 80.-usd satıyorlar, hiremco alibabada 2 usd satılan kumandaları bile 600 tl satıyor, 2 tanede youtuberle anlaşıp reklamla sağlam geçiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 19 Ocak 2025; 18:58:49 >
    Youtuber tavsiyesi ile medya oynatıcı alınmaz.Çünkü onların yaptığı cihaz incelemesi yada tanıtımı ; işlemci gücü, ram kapasitesi, cpu hızı gibi incik boncuk detayları paylaşmaktan öteye geçmiyor.

Yani hiçbirisi alıpta Zidoo, Apple TV 4K yada başka bir X cihaz ile görüntüyü kıyaslamıyor.Dedikleri şey genelde " Cihaz oldukça hızlı, oldukça iyi görüntüsü var, şu şu Streamer platformlarının lisansına sahip " v.s tarzında yuvarlak ifadeler.

Hiçbirisi sizler, bizler gibi görüntüye odaklanan, son kullanıcı gözüyle kıyaslama yapan bir anlayışa sahip değil.Onlar sizinde yazdığınız gibi ürünlerin sadece reklam yüzü.Ve bu da bizim gibi görüntü aşinası kişiler için hiçbir şey ifade etmiyor.

Oysa bizler Zidoo'dan önce de farklı farklı cihazları bizzat kullandık, test ettik, beğenince de tavsiye ettik.Bazıları için ise " Bu kadar para vermeye gerek yok bu cihazlara " dedik.Ama hep objektif davranmaya çalıştık.

Yani işin özü ; bizzat test edip görmeden görüntü konusunda yorum yapmak ve tavsiye etmek mantıklı değil.

Neyse Zidoo konu başlığını da kirletmemek adına şöyle bağlayalım bu muhabbeti.

Rocktek GX1 kullanan arkadaşlar keyifle kullansınlar, eğer ki bizimde kullanma şansımız olursa Rocktek GX1 ile ilgili konu başlığından ( tabii ki varsa ) devam ederiz muhabbete...

• Hiremco ile alakası yok Papirus Android 12 olduğundan Google os kullanıyor yani amlogic s905 x4 ten farkı yok oynatıcısı yok Kodi kullanıyor eğer Kodinin donanım hızlandırması yoksa anlamsız aynı görüntüyü verir Dousk almış z9x ile aynı diyor ama nasıl aynı anlamadım🤔

• Varmış donanım hızlandırma bana şart oldu o zaman😀

Üstad tam tavsiyeden sonra hiremco mevzusu oldu 4de 1 fiyatına şimdi bu cihaZın incelemesini beklemek şart oldu. Konudan bağımsız bu tür cihazların hdmi kablosunu soundbara mı takıyorsunuz yoksa direk TVye mi? Bana TV mantıklı geliyor, earc olduğundan sese dokunmadan sound bara direk sesi ham akıtır diye düşünüyorum.

• Soundbara bağlamak lazım tvler arc veya e-arc kanalda her sesi gönderemez eğer gelişmiş bir tvniz varsa direkt tv de olur

Rocktek GX1 kendi başına bağımsız bir marka zaten ama Türkiye'de hangi siteye baksak ürünü sadece Hiremco'nun sattığını görüyoruz.Sanırım resmi ithalatçısı sadece o.Böyle olunca da ister istemez temkinli yaklaşıyorum ürüne.

Ürün Aliexpress'te 3000 TL civarında ama bölge olarak Türkiye'yi seçersek ürünü göndermiyorlar.Velhasıl Hiremco'dan almaya mecbur bırakılıyor millet...

• m184 M kullanıcısına yanıt
    Ben Soundbar kullanmıyorum ama zaten aziz dostum Sadays, benden önce yetişmiş ve sorunuzu cevaplamış bile...

Samsung 77s90d ile samsung q990d ikilisi var. Ses çıkışı otomatik veya doğrudan seçildiğinde soundbarın üzerinde dolby atmos yazısı çıkıyor mesela.. görüntü verisi daha büyük olduğundan iki türlü de bağlanatı ok ise direk TVye bağlamayı mantıklı buldum bilmediğim bir konu yok ise.

• Her iki türlü bağlantı da olur aslolan soundbara bağlamaktır tv gelişmiş bir tv seslerin soundbara aktarılmasında problem çıkarmayacaktır doğrudan tvye de bağlayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 20 Ocak 2025; 7:16:56 >

Ali 30 -usd üstünü kapattı hocam hiçbirşey alamıyorsun, insanları bu şekilde kısıtlamak ve yüksek vergilerle yıldırmak malesef bir ülkenin yaşayabileceği en büyük kısıtlamalardan biri hiremco ya 4800 bayılacaksın diyor sistem.biz bilmiyoruz 2 ye getirip 5 e satmayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 20 Ocak 2025; 11:46:10 >
    Aliexpress'in kısıtlamasını biliyorum.Çünkü zaman zaman birşeyler aldığım oluyordu.

Adamlar sitenin yazılımı öyle basitçe ayarlamış ki ; ürün bedeli kargo dahil 30€'yu geçtiği anda otomatik olarak " Bu ürün ülkenize gönderilemiyor " diye ikaz ediyor ekranda...:)))

Dediğiniz gibi bu tür kısıtlamalar bize eziyet haline gelmişken birilerinin cebini uçuk orandaki kâr oranları ile doldurmasına yol açıyor ve ne hikmetse her geçen zamanda artıyor bu tür zenginleşmeler.

Mesela günümüzde olsa ; belkide bu tarz konu başlıklarında inceleyecek ürünleri bu kadar sık alamazdık.Ve bu kadar Zidoo kullanıcısı olamazdı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 20 Ocak 2025; 12:58:10 >

"Cari açık" olacak diye yaptıkları saçmalıklara karşın göz yumulan saçmalıklar üreticiyi küstürüyor.

https://www.instagram.com/reel/DBhCOLnAZod

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 20 Ocak 2025; 13:55:56 >

bu işlemci miydi öyleyse hiç bulaşmayalım

• 2024 de çıktı yeni işlemci aynısı değil yapay zeka falan filan.

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.