< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (49. sayfa)

-
-
openwrt root gerektiriyor
dolby vision vs10 motorundan dolayı rootlanmıyor ne z9x ne z9xpro ve daclı türevleri pcden halledip hdd bağlayacak artık haQQo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 3 Şubat 2025; 17:51:35 > -
Dostlar herkese selam z9x pro SMB üzerinden NAS cihazıma bağlanıyorum ama bağlantı cat7 ethernet kablo üzerinden ve gigabit olmasına rağmen hangi filmi oynatsam takılarak oynatıyor acaba bunun özel bir ayarı falan mı var?
-
Zidoo 9S kullanıyorum,9x Pro almayı düşünüyorum. Eskiden YouTube trailer ve altyazı indirmek için Open subtitles desteği vardı bu son zamanlarda Zidoo 9S den kalktı aynı sorun 9X Pro‘da da devam ediyor mu, bir de Zidoo önermemesine rağmenj G yazılımı yüklemek uygun olur mu?
-
Altyazı ile ilgili son gelişmeleri bilemiyorum ama Z9X kullandığım dönemde hiç ihtiyaç duymamama rağmen sürekli G yazılımı yükleyip kullanıyordum.Yükleme sonrası cihazın çalışma stabilitesi anlamında hiçbir zaman sorun yaşamadım.
Zidoo Z9X Pro modelini ise kullanmadım ama Zidoo'nun G yazılımını önermeme konusunu da hiç duymadım açıkçası.Ama bence doğru bir yönlendirme olmuş.Çünkü her ne kadar Android tabanlı da olsa uygulamaların yüklenip kullanılması keyif vermeyebiliyor Zidoo'da.
Bu yüzden hiçbir zaman ve hiçbir Zidoo'yu Google uygulamalarını yükleyip kullanma anlamında tavsiye etmem.HDD'ten film seyredecekseniz Zidoo'yu gözü kapalı alın kullanın ama " Ben X uygulamayı da yükleyip kullanayım " demeyin bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 14 Şubat 2025; 18:52:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba,
Zidoo Z9X 8K modelini kullanan var mı? 4K videolardaki görüntü kalitesi ve genel performansı nasıl? Z9X Pro ile kıyaslayınca aradaki farkı merak ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben nivedia shieldpro dan geçtim bu cihaza hiç bir takılma yok. Görüntü kalitesi gayet tatmin edici altyazi destegi otomatik gayet başarılı kendi film oynaticisida aynı şekilde kodiye gerek kalmıyor. Ben gayet memnunum. Ama daha iyisini isterseniz dune8k öneririm. Yakında 8k pro plus turkiyede yok yurtdisindan bana gelecek..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan69 -- 16 Şubat 2025; 14:50:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
zidoo z9x 8k ve dune pro plus 8k yabancı forumlardan araştırdığımda, ikisinin de aynı donanımları kullandığını zidoonun arayüzünün daha kullanıcı dostu olduğunu yazmışlar. sizde z9x 8k varken neden dune alacaksınız hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cinema JBl AvR pre power ses sistemim olduğundan ses konusunda dune daha iyi daha tok ses verdigi için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bende arkadaşa almanyadan zidoo 8k aldırcaktım, dune fiyatı da aynı gibi. bende giriş seviye avr var denon x1400 5.1.2 sistem var.
bu sistemde herhalde farkı anlayamam, diğer şeyleri aynıysa zidoo alayım dune aklımı karıştırmasın:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 16 Şubat 2025; 19:56:15 >
-
Dune her zaman zidoodan ses konusunda iyi olmuştur getirme imkanı olan dune alsın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sadays üstad merhaba,
konuyu zidoo forumlarından okudum, orada da ses konusunda aynı şeyler denmiş.
ancak, zidoo forumu olduğu için mi bilmiyorum oranın gediklileri zidoo nun kullanıcı arayüzünün, desteğiinin daha iyi olduğunu bu yuzden zidoo nun mantıklı oalcağını söylemişler. aradaki ses farkı giriş seviyrsi ses sistemlerinde de fark edecek kadar iyiyse dune almayı düşünüyorum.
işin aslı dune'da zidooda da ses chipi yok var diyor ama stereo çıkışın önünde ne idüğü belirsiz bir şey çok kanallı ess sabre filan değil muhtemelen dune yazılımsal olarak bir şeyler yapıyor olabilir o zaman da senin dediğin gibi giriş seviyesi sistemlerde bir fark oluşmaz hangisine ulaşman kolaysa onu al zidoo nispeten daha hızlı güncelleme çıkarır ama dune'un artısı da zaten oturmuş bir yazılım ekstrem şeyler yapmayacaksan güncellemeye ihtiyaç ne kadar var tartışılır
-
Dune, zidoodan daha kaliteli ses kristali kullanıyor diye yazıyor yabanci forumlarda. Z9x den Dune Hd Solo 8k ya geçince ses ve görüntü olarak ciddi fark gördüm.
Dune amilogic S928x islemci ve özellikle Mali G57 gpu ile iyi iş çıkarıyor .
Yazılım olarak da Dune zidoodan geri kalmıyor, birkaç ayda 5-6 yazılım geldi duneye. Eğer yazılımdan memnun kalmazsan ota dan geçmisteki herhangi bir yazılıma geri dônme de yapılabiliyor.
zidoo'yu alma ihtimalim daha çok çünkü amazon.de'de satılıyor, dune yok. 3 günlüğüne almanya da olacak arkadaşın adresine gönderticem bu yuzden amazon.de'den zidoo almak mantıklı geliyor herhangi bir sorun olmasın diye.
redditden de baktım, belli bir sonuç yok aslında artık marka güzellemeleri mi bilmiyorum zidoo yu da dune u da seven çok sayıda kullanıcı yorum var. sadece ses konusunda fark varsa ve sizin de dediğiniz gibi giriş seviyesi bir sistemden farkın olmayacak gibi. bu yuzden zidoo'yı alıp geçeyim diyorum :)
zidoo z9x 8k'da aynı işlemci ve görüntü birimini kullanıyor. buna rağmen görüntü de mi daha iyi ?
ikisini kullanmış biri olarak, kullanıcı arayüzü, yazılım vs yönünden de Dune mu öneriyorsunuz ?
Z9x 8k kullanmadım, z9x e göre yorum yaptım.
Tahminim görüntü aynıdır ama ses dune de daha iyidir.
Yazılım olarak dune de çok iyi bence, arayüz icin birşey diyemem. Z9x den duneye geçince zorlanmadım hiç.
Dune de 2 işletim sistemi var, biri dunenin kendi sistemi. Diğeride, misal nvidia shield gibi ATV sistemi . Hangisi kolayına gelirse kullanırsın.
Bir de eğer Disney plus üyeliğin varsa, dune, 4k hdr ve dolby vision 5.1 olarak açıyor. Bunun için market harici bir disney apk. yüklenmesi lazım.
Eğer iyi bir panel ve ses sistemin varsa dune yi tavsiye ederim. Normal bir kullanıcı için Z9x, Z9x 8k veya Dune 8k birbirinden çok farklı olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 17 Şubat 2025; 12:54:56 >
derler ama göster desen yok kullanılan kartlara yakından bakma şansımız yok zidoo için yakın çekim kartları çok gördük dune için anakartı zoom yapabailecek bir site görmedim ben bir de saatleyiciler öyle ucuz parçalar değildir görevi high-end ses yani burada bir digital analog dönüşümü yapılmayacak ki yapılsa bile tvde çıkan ses kaliteli olsa ne olur olmasa ne olur ses bitstream edilirken ne görev görecek kristal osilatör
ben dune sever ve öneririm ama kristal osilatör var o yüzden kaliteli ses dendi mi diyen adama göster arkadaş demek lazım
-
zaten dune alma imkanın yoksa dune mu zidoo mu sorusu havada kalıyor zidooyu al geç
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X