< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (272. sayfa)
-
-
Teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nas dan kullanıcıya verdiğiniz yetki ile alakalıdır. Ben silebiliyorum çünki. Tabi bu arada disklere nas ile mi ulaşıyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CXath1 -- 1 Temmuz 2023; 22:46:29 >
Hayır. USB girişten bağlılar.
Zidooyu Asustor NAS ile birlikte kullanıyorum. NAS, Zidooya SMB ile bağlı.
Zidoo üzerinden bir dosyayı sildiğimde, NAS’ta da gidiyor.
Hatta usb üzerinden flash diskte de denedim. Yine sildi.
Zidoo üzerindeki Storage bir veri sildim. Pc’den kontrol ettim. Hepsinde sildi.
Özel bir ayar yapmadım.
Default olarak kullanıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zidoo'yu bende Asustor 1002t NAS ile kullanıyorum ama ne Home Theatre, ne de File Manager üzerinden dosya silemiyorum.
NAS üzerinde Yerel Kullanıcılar altında 3 kullanıcı gözüküyor.İki kullanıcı da " Klasör Erişim Hakları " bölümündeki yetkiler " Oku ve Yaz " olarak seçili durumda ama üçüncü kullanıcı olarak gözüken Guest kullanıcısında dizi ve filmlerin bulunduğu klasörler sadece " Salt Okunur " gözüküyor.
Video dosyalarını silememe sebebi olarak belki bunları da " Oku ve Yaz " olarak değiştirmem gerekli diye düşündüm ve değiştirdim ama değiştirme sonrası Save edemedim.Haliyle sonuçta değişmedi bende.
Çabalamaya devam...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 2 Temmuz 2023; 21:43:42 >
Herkese selam. Arkadaşlar zidoo z9x ile aynı chipsete sahip olan Dune HD pro 4k II media player satiyorum. Yaklaşık 1 yıl önce Türkiye den Dikmen'de aldım. Faturali ve garantisi devam ediyor. Su anda satan yer yok. Alana ayrıca paugge 2 .1 8k hdmi kablo hediye edeceğim. Kutusunda ve içeriği eksiksiz. Forumdasa gitmesini istediğimden malum siteye ilan açmadım .ilgilenenler pm lütfen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
futekodan teslim alanlar oldu bayram tatili sizin işi zora soktu
görüntü kalitesi birebir aynı diyorlar siyah bir zidoom oldu diye seviniyor garip
x20 pro alan daha iyi diyor eğer onda trafo varsa kalite ondan artmıştır bilemiyorum ht belli belirsiz hızlı diyorlar
ses de rawı kaldrımışlar otomatik raw ya da pcm gönderiyormuş
ayarları biraz değiştirmişler vs10 motoru gereksiz devreye giriyormuş muhtemelen z9xin üzerine oturtulmuyor yazılım realtekin 2 sene önceki yazılımı üzerine gıdım gıdım ilerleyeckeler bu çok kötü cihazın olgunlaşması 1 seneyi bulur benim gibi dv ekranı olmayanlar için sorun yok auto der geçeriz ama dv ekranı olanlar ya da projeksiyonu biraz eziyet çekecek gibi
-
Üstad, benim zidoo avr’ye bağlı çalışacak.
Sesin raw yada pcm olmasının bir önemi var mı bu durumda ?
Cihaz henüz TR ye ulaşmadı. Beklemedeyiz hala..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 5 Temmuz 2023; 21:27:21 >
markswiftin söylediğine göre ya bitstream ediyormuş ya da pcm gönderiyormuş formata göre sanırım bir nevi raw ama kaldırmaları iyi olmamış sana ne kardeşim benim avr'em var her formatı destekliyor sen niye müdahale ediyorsun ki bilinen formatlarda sorun olmaz atmos gibi dts-x gibi bilinmeyen formatlar için karşıdaki alet tanımazsa büyük bir gürültü çıkar onu engellemek için yapmışlar herhalde
-
Bence cihaz yazılımıyla bu durum oturur diye düşünüyorum.
Z9x’de bu özellik var, Pro’da kaldırmaları saçma olur kanımca..
z9x pro ile ilgili zidoo forumda blenky isimli kullanıcının mesajını okudum da bu adamlar yeni modelle upgrade mi yaptı downgrade mi yaptı belli değil şu anda...
-yeni gelen auto ayarı umarım avr'ye her şeyi raw olarak gönderiyordur. aksi durum saçma olur. sistemde avr varken ses codeclerini media player'ın çözmesinin ne anlamı var? apple tv mi bu?
-vs10 engine ayarlarını da z9x teki gibi kullanamıyormuş adam... eskisi gibi kaynağa göre farklı şekilde ayarlayamıyormuş anladığım kadarıyla... bu da aslında gayet fonksiyonel bir özellikti. dolby kısıtlamalarından falandır diyor ama hiç zannetmiyorum.
Alıntı
metni:'Display' 'Color Settings'. This doesn't have the 'HDMI colour Range' setting 'HDR'. This is the biggest change and has been mentioned elsewhere. Apparently due to Dolby restrictions Zidoo can't use options to set VS10 by source anymore. On my Z9X I have all SDR media using VS10 engine and everything else auto. You can't do that now (see screen shot). What I've set is 'Dolby VS10 engine(Output DV)'. This forces everything through the VS10 engine (including the GUI). Not ideal but not a deal breaker for me. 'Audio settings' - strange one as the only choice I have is 'Auto' or 'LPCM 2 channel' - no RAW. I've set it to auto and lossless audio (e.g. Dolby Atmos) plays OK.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 5 Temmuz 2023; 22:52:25 >
-
Hocam, Auto ayarının avr’ye sesi RAW olarak gönderip göndermediğini nasıl bilebiliriz, ayırt edebiliriz..
Daha cihaz gelmeden moralim bozuldu vallahi.
Zidoo pro’yu Avr ile dört dörtlük kullanamayacaksam, cihaz geldiği gibi satarım vallahi..
en basit ifadeyle; eğer codec avr tarafından çözülürse, video oynatılmaya başlandığında avr ekranında o codec'in adı görünür. (Dts, dts-hd, dolby vs.)
zannetmiyorum öyle bir saçmalık yapacaklarını, auto'da avr'ye raw olarak gönderiyordur büyük ihtimalle(?) tamam pcm olarak geliyorsa da kayıpsız ses olur ancak neden insanların alıştıkları düzen bozuluyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 5 Temmuz 2023; 22:52:48 > -
Hocam, eğer zidoo codec’leri çözerse avr’de yine codec adı görünmez mi ?
Ben avr dünyasına yeni adım attım. Sizinle farklı konu başlıklarında avr konusunda epey yazışmalarımız olmuştu.
Bilmediğimden soruyorum. Elimde Zidoo Z9X varken HDMI 2.1 çıkışı için z9x pro alalım dedik. Biraz aceleci de davrandık açıkçası.
Şimdi avr ile kullanım kısıtlaması olursa vay halimize..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 5 Temmuz 2023; 22:33:0 >
hayır, kaynakta çözülüp gelirse avr ekranında codec adı görünmez.
üzülme hocam beğenmezsen satarsın en kötü... yeni cihazdır, alan olur nasılsa...
bir de zidoo ilk 6 ay-1 sene fw'lerde falan çok saçmalıyor, gelen geri dönüşlere göre bazı şeyleri düzeltirler/değiştirirler adım adım... bekleyeceksin artık mecburen...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 5 Temmuz 2023; 22:53:14 > -
Anladım hocam. Cihaz gelsin görelim bakalım, neyle karşılaşacağız..
Olmadı biraz bekleriz, bir şeyler düzelmezse satarız artık. Yapacak bir şey yok..
bir şey olmaz nvidia da auto çatır çatır gönderiyor
İnşallah Zidoo Pro’da yanıltmaz üstad
Hızlı dönüş yapar en azından markswift zidoo elemanı gibi oldu aylardır test ediyor bir sorun olsa söyler çözerlerdi sadece menüden kaldırılmış fonksiyonu kaldırmamış görünüyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X