Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (277. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.898
Cevap
62
Favori
200.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aldığım fiyat yani 7500 e vericem , konuya yazıyorum burdan bir arkadaş alsın diye. yoksa bu fıyata ilan açmam

• ok

• Arkadaşlar selamlar, annemler için Zidoo Z9X almış bulunmaktayım, artık ben de fahri bir zidoocu sayılırım :)

İstanbul'a dönene kadar epey bir mıncıklamak istiyorum cihazı. Bu süre zarfında sorularıma cevap bulabilirsem sevinirim.

İlk sorum şu :) Ana ekrandaki hava durumu sekmesinde Kuşadası seçiyorum ama Hava bilgisi durumu alınamadı diyor. Bu kısım çalışmıyor mu?

Teşekkür ederim

• cemo62 kullanıcısına yanıt
    Bazen ısrarla eklemediği oluyor ama sürekli denediğimde bir bakıyorum kabul ediyor yazdığım konumu ve ekliyor.

Yani konum ekleme konusunda bir garipliği var ama sebebini bilemiyorum.Bazen düzgün çalışıyor, bazen ise çalışmıyor.

Edit : Dili İngilizce olarak kullandığımı belirteyim bu arada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Ağustos 2023; 12:6:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dili ingilizce yapıp ekleyin sonra türkçe yapın düzelir

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Hava durumuna konum ekleme sıkıntısının sebeplerinden birisi , menüyü Türkçe kullanma da olabilir.

Ama menüyü sürekli İngilizce kullanan birisi olarak beni bile bazen dakikalarca uğraştırabiliyor.Bu yüzden sebebi sadece bu diyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Ağustos 2023; 12:16:2 >
  • @Papirus @sadays Dostlar cevaplarınız için teşekkür ederim, ne yaptıysam olmadı çok önemli değil.

1-Zidoo yu açar açmaz klasik arayüzün yerine afiş uygulamasının açılması mümkün mü? Bu eski dunelerde vardı, zidooda da var mı?

2- Afişleme için cihazla beraber gelen Home Theater 4.0 uygulamasını mı kullanıyor herkes yoksa daha şık temaları olan bir uygula var mı? Ya da HT 4.0 için skin, tema indirilen bir yer var mı yoksa zidoo elletmiyor mu o kısmı?

3- Dizi afişlemede nasıl bir yol sergiliyorsunuz? Dizi klasörü oluşturup 1-2-3... diye alt klasörler mi oluşturuyorsunuz bölümler için?

Saygı ve sevgilerimle

Cem

Cem selam ,

Bence konuma ekleme denemelerine devam et , bir ara elbet olması lazım.Bazen inat ettiği oluyor ama eninde sonunda ekliyor bende.

Sorularına gelince...

1- Öyle her seferinde Home Theatre ekranı ile açılsın gibi bir seçenek yok Zidoo'da ve her seferinde ana ekran ile açılıyor.

2- Evet , afişleme için genelde herkes Home Theatre kullanıyor ama bazı kullanıcılar ZDMC (yani Zidoo'daki KODI diyelim) yükleyerek onu kullanıyor.Ben ise Home Theatre'ı seviyorum ve daha pratik buluyorum.Bence aile büyükleri Home Theatre kullansınlar Zidoo'da.Onlara daha basit gelir kullanımı.Ama şunu da yazayım.

Benim Zidoo'nun ana ekranında kullandığım ve herkese de tavsiye ettiğim ZIUI Cancer arayüzü var.Bu arayüzü kurmak için konu başlığının ilk sayfasında linkini verdiğim apk uzantılı dosyayı USB bellek ile cihazına kuruyorsun ve ilk açılışta sorduğu Just Once ve Always (yani birkez yada sürekli) seçeneklerinden birini seçerek açılmasını sağlıyorsun ve cihaz aşağıdaki arayüz ile açılıyor artık.

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

Ben bu arayüzü çok seviyorum ve sürekli bunu kullanıyorum.Şık ve sade bir arayüze sahip ve hoşuma giden tarafı da bu sadeliği.

Cihaz bu arayüzle açıldığında ekranda yukarıdaki gibi Media Center seçili geliyor ve bu ekranda yan taraftaki PosterWall ikonuna kayıp tıklayarak Home Theatre'ı açıyorsun.

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

Özetlersem orijinal arayüze nazaran daha sade ve şık bir arayüz bana göre.Ama kişisel zevkler farklı olabilir , beğenir misin bilmem.Yükleyip bir dene istersen.

3- Dizi ve filmleri afişlerken yaptığım mantık ise şu.

Diziler diye bir klasör yarattım HDD'te ve içine de her diziyi kendi adı ve yılını yazarak koyuyorum.Tıkır tıkır afişliyor.

Spartacus (2010)

Season 1

Season 2

Silo (2023)

Season 1

Outlander (2014)

Season 1

Season 2

Season 3

Season 4

Season 5

Season 6

Season 7

Filmler içinde aynı mantıkla gidiyorum.Filmler diye bir klasörüm var HDD'te ve yine her filmin adını ve yılını yazarak koyuyorum.

Hatta filmlerin adını aşağıdaki gibi torrentten indiği uzun haliyle bıraksam bile doğru bulup afişliyor.Ama çok nadirde olsa yanlış afişlediği olabiliyor.

Missing.2023.2160p.WEB-DL.DDP5.1.DV.HDR.H.265-FLUX

Ama zaman içinde Home Theatre ekranında bunu çeşitlendirebilir ve Home Theatre ekranına 4K - Komedi v.s gibi kişisel butonlar koyarak o tarz filmlere direk o butonlarla ulaşabilirsin.

Burada Home Theatre'ın en beğendiğim tarafı şu.Filmler klasörünün içine dizi atsanda o atılan klasörün dizi olduğunu algılıyor ve Dizi seçeneklerinde gösteriyor o klasörü.

Son bir detay olarakta şunu hatırlatmakta fayda var.

HDD'teki dizi yada filmler için klasör içine harici altyazı atacaksan ; eklediğin altyazı dosyasının adı , klasördeki dizi yada film adı ile (küçük-büyük harf , nokta-virgülüne varana kadar ) aynı olmalı .Yoksa harici alt yazıyı görmez.

Kal sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 7 Ağustos 2023; 21:36:43 >

• Abi değerli ve açıklayıcı cevabın için teşekkür ederim. Kusura bakma konu 277 sayfa olunca rahatsız ettim. Aslında epey bir sayfa okudum rastgele sayfalar açıp ama aradıgım sorulara cevap bulamadım. Tekrar teşekkürler @Papirus

• Papirus P kullanıcısına yanıt

ben de şu siloyu indirsem mi diyordum iyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş ne diyorsun yorumlar çelişkili kimi zırvaladı diyor kimi sonlara doğru iyice coştu

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Ziui launcher APK linkini göremedim ilk sayfada üstad. Belki gözümden kaçtı belki mobilden bağlıyım diye fark edemedim bilmiyorum. Size zahmet olmazsa ve mümkünse buraya ekleme şansınız varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 8 Ağustos 2023; 0:0:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt
    İnanın gözümden kaçmış, ben ilk sayfaya da ekledim sanmıştım ama haklısınız, eklememişim.Affola.

Eve geçer geçmez hem Z9X, hemde Z9X Pro konu başlığının ilk sayfalarına ekleyeceğim linkleri...

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Zevkler ve renkler farklı derler ama ben izledim ve keyif aldım.Çünkü bende sonlara doğru biraz daha coştuğunu söyleyenlerdeyim.

Zaten ilk sezon finaline bakarsak ; 2.sezon daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum.Bir şans ver derim ben.

Diğer yandan aynı platformun Severance adlı dizisi de keyif verdi bana.Ona da göz atabilirsin...

• @Dousk
    @cemo62

Yukarıdaki mesajımda bahsettiğim ve 1619DR chipsetli modellerde kullanabileceğiniz ZIUI Cancer arayüzünü indirebileceğiniz link aşağıda.

Bu linkteki 42,5 MB'lık zipli klasörün içinde 4 dosya var ama bunlardan sadece ZIDOO_UI _1619DR.apk dosyasını USB belleğe alıp cihazınıza kurmanız yeterli.

ZIDOO_UI_1619DR.apk dosyasının linki...

https://mega.nz/file/8EARSAKD#uLpINpTrA4Zh4q5oiYyLKo0P-E9I9ihbZ36BIlrdtx0

Yalnız önceki mesajımda bu arayüze Hava Durumu eklenmiyor diye yazmıştım ama Zidoo , aşağıdaki resimleri ve daha fazlasını 2021 yılında Facebook sayfasından paylaşmış.Demek ki o zamanlar birileri birşeyler yapmış Hava Durumu eklentisi anlamında.

Mesela...

Bu arayüz ile ilgili diğer örnek resimlere bakmak için link..

https://www.mcbluna.net/wp/zidoo/zidoo-ui-examples/

Fakat sonradan ekleme gibi bir durum yok.Yine de gördüğüm bu yeni v2.5.2 sürümünde acaba Hava Durumu hazır mı geliyor diye düşündüm ve indirip hemen yükledim Zidoo Z9X'e ama öncelikle resimdeki gibi bir Hava Durumu gösterimi çıkmadı bende.Ayrıca Home Theatre'dan her çıkışımda da aşağıdaki gibi bir hata mesajı almaya başladım.

Ve sonuç olarak şimdiye dek kullandığım ve aynı zamanda yukarıya linkini de eklediğim ZIDOO_UI_1619DR.apk adlı sürüme geri döndüm.

Bilginiz olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Ağustos 2023; 15:5:4 >

• @Papirus Abi bunu yüklemek için son beta yazılımını yüklemek şart mı? Çünkü ben resmi son yazılım olan v6.4.42 kullanıyorum. Beta da problem yaşayıp da buna dönmek isteyenler olmuş diye okudum o yüzden beta yı yüklemedim.

• Link için teşekkürler @Papirus

@cemo62 bende aynı yazılımdayım. Mevcut yazılım ile sorunuz kullanılabiliyor bu launcher.

• HDMI CEC ile ilgili bir sorum var. Zidoo dan HDMI CEC on yaptım, alttaki seçeneklerden sadece şunu tik yaptım. Zidoonun kumandası ile tv nin sesini açabilirim. Diğer seçenekler off.

TV nin ayarlarına girdim, onun da hdmi cec on.

Lakin işe yaramıyor, zidoonun kumandası ile tv nin sesini yükseltip alçaltamıyorum. Evet sesi yükseltip alçaltıyor ama tv nin sesini değil, kısıtlı olacak şekilde cihazın kendi içerisindeki ses ayarını değiştiriyor.

TV Samsung 65NU8000 - AVR Soundbar yok.

Çok elzem değil ama olsa iyi olurdu, teşekkür ederim

Bende arada AVR de var gerçi ama cec çalışıyor, zidoo kumandası ile AVR nin sesini kontrol edebiliyorum. AVR kapalı olduğunda diğer cihazlarların (Apple TV ve yakın geçmişe kadar Nvidia Shield TV) kumandasıyla da TV sesini kontrol edebiliyorum.

TV Sony XR-75X90J
    AVR Sony STR-DN1080
    Apple TV 4K direk TV ye bağlı Zidoo Z9X AVR üzerinden geliyor.

• Arkadaşlar merhaba, zidoo z9x sahibiyim bu cihaz ile IP TV izleyen varmı varsa görüntü kalitesi nasıl?, birde film arşivini satabilecek olan kimseler varmı, vakitsizlikten film indiremiyorum:(

• Arkadaşlar ,

Öncelikle yukarıdaki mesajımda paylaştığım Zidoo ZIUI Cancer v2.5.2 sürümünden randıman alamadım ve her çıkışımda hata mesajı verdi Home Theatre.

Bu yüzden önceden kullandığım ZIUI Cancer sürümüne geri döndüm.Yukarıdaki mesajımı da güncelledim.Detayları orada okuyabilirsiniz.

CeC meselesine gelince.

Zidoo forumda en fazla şikayet edilen konuların başında geliyor Zidoo'daki CeC özelliği ve hiçbir zamanda tam rayına oturmadı.

Hatta sürekli takip ettiğim Markswift2003 nickli Beta Tester ; " CeC demek sorun yaşamak demektir " tarzında birşeyler yazar zaman zaman Zidoo forumda ve bende bu yüzden hiç bulaşmam...Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) 

• 
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.