Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (276. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Papirus Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.858
Cevap
61
Favori
199.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Baktım bu kullanıcı adı ve şifreyi devre dışı bırakmayacağım ; ben de başladım kullanıcı adımı denemeye (sistem adında başka,local network'te başka , hostta başka idi)

Tesadüfen İzin gerektiren bir müdahalede bulundum " falanca isimle buna yetkiniz yok " dedi , falanca isimi ve Mac için kullandığım şifremi girdim , kabul etti :))

Benim bilgisayarımda bana izin vermemesi konusunu hiç takmadım kafaya Zidoo'ya bağlanabildiğim için o anki mutluluğumdan ama en yakın zamanda bunun hesabını soracağım ona 😈

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt

Hocam kısa bir Google sonucu,aşağıya bıraktım (Ayrıca zaten sanal makine ile Windows 11 kurabildiğiniz için her şey çalışır diye düşünüyorum,MAC'e *.exe bile indirip çalıştırmaya çalıştığınızda direkt Parallels ile Windows 11 açılıyor ) :

formac.informer.com
    Subtitle Workshop for Mac: download free alternatives
    https://formac.informer.com/subtitle-workshop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 22 Temmuz 2023; 21:16:27 >
  • Tulû kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, para ayarlamaya çalışıyorum, ilk fırsatta alacağım. Uyguna bulursam M2'i de alabilirim. Şu pozisyonda harcanmayan para cepte kendi kendine eriyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tulû kullanıcısına yanıt

Aynı sevinci ara ara yaşadığım için sizi anlayabiliyorum.

• Arkadaşlar ,

Konu başlığından tanıdığımız sascha35 nickli arkadaşımızın satın aldığı Zidoo Z9X Pro'yu bana göndermesi sebebiyle ile bu modeli tanıtmak ve incelemek amacıyla bende yeni bir konu başlığı açtım.

Zidoo'nun yeni Realtek 1619BPD chipsetli Zidoo Z9X Pro ( ve aynı chipsetli diğer modelleri ) hakkında bilgi almak isteyenler o konu başlığında yazdıklarımızı da takip edebilirler.

https://forum.donanimhaber.com/zidoo-z9x-pro-z20-pro-z2000-pro-z2600-uhd5000-4k-uhd-media-player-kullanicilari-realtek-1619bpd--156374682-2#156407680

• arkadaşlar merhaba, zidoo z9x alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Bu cihaz ile ilgili bilgim hiç yok açıkcası.

En ince ayarları falan nasıl yapmalıyım sizce ?

Kullandığım TV: LG OLED 65" C3. HDR10 ve Dolby Vision desteklemekte.

Epey bir ince ayar var galiba ben ayarları direk Auto falan bıraktım hep.

Ayrıca kurmam gereken android app'ler var mı zidoo z9x'e tavsiye edebileceğiniz ?

Şimdiden çok teşekkürler...

• Aydindril kullanıcısına yanıt
    Şuradaki ayarları uygulayabilirsiniz.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/recommended-settings-and-other-useful-stuff-for-rtd-1619dr-players.82695/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayırlı olsun,

Tavsiye edilen ayarlar konu başlığında yazıyor zaten.

Android uygulamalarını yükleme anlamında tavsiye ettiğimiz bir cihaz değil Zidoo modelleri.Ama uygulama yükleyip kullananlar varsa da paylaşabilir tabiki.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

teşekkürler sağolun. Torrent uygulaması özellikle güzel olabilir diye düşünmüştüm PC kullanmaya gerek kalmadan.

• Dousk kullanıcısına yanıt

teşekküler bakıyorum buraya.

Çok uzun zamandır Zidoo ile Torrent indirmeyi bıraktım ben.Dolayısıyla Torrent indirme de durum ne dedir , ne değildir bilemiyorum.

Ama uygulamayı kullanan arkadaşlar varsa zaten birşeyler yazarlar herhalde...

• Arkadaşlar ,

Zidoo forumdaki sohbetlerden okuyabildiklerimi paylaşmaya devam edeyim sizlerle.

Zidoo forumda birisi yazdığı mesajında ; Realtek RTD1619SoC chipsetli modellerde Dolby Vision katmanlarındaki oynatma kısıtlamasının neden olduğunu sormuş ve devamında da Oppo 203-205 gibi modelleri örnek vererek bu modellerde Dolby Vision filmlerdeki her katmanın rahatça oynatılabildiğini yazmış.

Markswift2003 nickli Beta Tester ve yönetici de bu soruya şöyle cevap vermiş :

" Dolby , bir akış cihazında FEL kod çözmesine izin vermez, yalnızca fiziksel medyaya izin verir.

RTD1619'un en son güncellenmesinde ( yani yeni Zidoo modellerinde kullanılan RTD1619BPD chipseti kastediyor ) , Dolby'nin şartı tüm VS10 modlarının geri çekilmesiydi , bu yüzden seçeneklerimiz artık sınırlı.Neyse ki, bu cihazların başlangıçta desteklemesi amaçlanmadığı Profil 7 desteğini çekecek kadar ileri gitmediler. "

Yani Zidoo Z9X Pro 'da gördüğümüz ve diğer eşdeğer modellerde de göreceğimiz gibi ; ayarlar menüsündeki HDR seçeneklerinde yapılan VS10 kısıtlamaları tamamıyle Dolby firmasının baskısı ile yapılmış.

Önceki Zidoo Z9X'i (yada eşdeğer chipsetli diğer modelleri ) kullanmayanlar , burada neyden bahsettiğimizi bilemeyebilir ama yukarıdaki inceleme yazısını okuyunca anlayacaklardır.

Kısaca yazarsam ; bir önceki Zidoo Z9X modelinde Settings-Display-HDR menüsünde bulunan VS10 Engine teknolojisine ait HDR seçenekleri , yeni Zidoo Z9X Pro ve eşdeğer modellerine ait menüde azaltılmış ve daha sadeleştirilmiş.

Ama birisi de konu başlığındaki bu mesaja şöyle ferahlatıcı bir cevap yazmış :

" Bir keresinde Zidoo ve Oppo arasındaki Dolby Vision PQ'yu karşılaştırdım ve Zidoo'yu hiç de kötü bulmadım. Bu eksik katman için endişelenmiyorum. "

Yani Zidoo'nun kullandığı VS10 Engine teknolojisi , şu andaki haliyle bile üzerine düşeni layıkıyla yapıyor cihazda.

Burada şuna özellikle dikkat çekmek istiyorum.

Sadays Üstad, bu mesajım sonrasında şöyle yazmış ;

" Aslında fark etsin ya da etmesin , Z9X lehine artı puan yazar.

Z9X Pro ile ekran türüne bağlı seçimlerin minimize edilmesi ekranı HDR10 veya Dolby Vision olanlar için belki bir anlam ifade etmez ancak projeksiyon ve eski ekran tiplerinde muhakkak geriye gidiş demektir. Boşuna Z9X'i olanlar sahip çıksın demedim ben ".

Yani işin özüne gelirsek ; şu anki menüde bulunan VS10 Engine seçenekleri anlamında, Zidoo Z9X kullanıcıları avantajlı olabilir.Ama bana göre bundan sonraki süreçte şuna da dikkat etmek lazım.

Eğer ki Dolby firması ; HDR menüsündeki kısıtlamayı sadece Zidoo Z9X Pro'daki 1619BDP uzantılı chipset üzerinden getirdiyse amenna.O zaman 1619DR chipsetli Zidoo Z9X kullanıcıları HDR menülerindeki mevcut HDR seçeneklerini görmeye devam edebilir.

Ama 1619BDP uzantılı chipsetli cihazlarda sadece yazılım üzerinden bunu yapabiliyorsalar , ilerde Zidoo Z9X modeline gelecek yeni bir yazılımda da Z9X menüsündeki HDR seçeneklerin kısıtlanma yada sadeleştirilme olasılığı mevcut olur.

Bu yüzden Zidoo Z9X için çıkacak yeni yazımları iyi takip edip yükleme sonrası bu özellikleri kısıtlayıcı bir menü değişikliği olup olmadığını görmemiz ve emin olmadan yeni bir yazılım yüklemememiz lazım.

Çünkü Dolby firmasının baskısı ile yarın öbürgün Zidoo Z9X'teki menü seçeneklerinin kısıtlanmayacağını kim garanti edebilir.

Bilginiz olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Temmuz 2023; 12:16:11 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Z9X'in şu anda hiçbir güncelleme ihtiyacı yok. isterlerse menüyü z9x pro'daki haline getirsinler, benim için önemli değil. güncellemeyiz olur biter. zaten yeni model cihaz varken Z9X'i ileriye götürecek bir güncelleme getireceklerini de sanmam. gerçi aynı çipset olduğu için z9x pro yu da fazla ileri götürebileceklerini düşünmüyorum. alıp-almamak konusunda halen kararsız olsam da zoraki bir model olmuş.

bu noktada, örn. her durumda SDR olarak görüntü almak isteyenler için Z9X daha uygun oluyor. Örn. ben eski televizyonum XF9005'te DV yerine zidoo'nun ilgili menüsü sayesinde SDR ya da HDR görüntü alıyordum, çünkü tv'nin özellikle SDR performansı daha iyiydi. O sebeple ilgili menü benim için gayet kullanışlıydı.

Şu anda yeni tv'imle böyle bir sorunum yok ancak bu dolby baskısı yüzünden Z9X'e göre yapılmış açık bir downgrade'dir.

Dolby'nin bu kıl kıl zorlamaları uzun vadede kendisine sıkıntı yaratır. Oled tv'lerinde görüyoruz ki Samsung Dolby'ye tekmeyi bastı bile, ileride LG de peşlerinden gelirse kendilerine kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 26 Temmuz 2023; 19:12:32 >

• bakalım benim çindeki arkadaş ne getirecek yeni model diye z9x pro dedim ama belki z9x çıkar aynısını x9sten sonra çıkardığı z9ste de yapmıştı biraz daha hızlıydı ama açıkçası değiştirmeye değecek hiçbir şey yoktu bazen böyle zorlama modeller çıkarıyor yani sırf yeni model çıkardım demek için

• Merhaba arkadaşlar , burdaki konuyu takip ederek . İş için gittiğim almanyadan z9x almıştım geçen ay. 2 adet aldım tekini kullanıyorum , 1 adet sıfır duruyor. Burdan almak isteyen arkadaş var ise aldığım fiyata veririm.

Bu konuda çok bilgi sahibi oldum bir arkadaşımızında işi çözülsün

• Kaça mal oldu? ona göre belki bir isteyen olur forum içi ya da dışı yönlendirelim milletin üste kar koyduğu dönemde takdire şayan bir hareket olmuş bravo 

• sadays S kullanıcısına yanıt

239 euro ya almıştım , faturada gönderirim alan arkadaşa 10 euro falan kargo ödemiştim. amazon.de den alındı hollanda ya gönderildi. Forumdan bir arkadaş yararlansın

• eyvallah haber edelim sağa sola makul fiyat

• gerçi 9000 diye ilan açmışsın ne diyecez almak isteyenlere 7500 mü 9000 ise zaten sahibinden de bir sürü var

• 
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.