bende yenı z9x aldım ortalama 125 euro ya mal oldu 2 el |
Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (295. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ben Zidoo Z9X’i sattıktan sonra yeni bir Zidoo modeline geçmedim.Ve yola elimdeki Apple TV 4K ile devam ediyorum.Çünkü AVR’li bir sinema sistemim olmadığı için sesle ilgili bir eksiklikte hissetmiyorum ve Apple TV-Infuse-NAS kombinasyonu bana yetiyor.
Zidoo ayarında bir medya oynatıcısı bana göre yok.Neden ? Çünkü Zidoo’nun işi sadece medya oynatmak ve gerçekten bu işi layıkıyla yapan bir ürün.
Zaman zaman görüntü kalitesi iyi denilen bazı Android box’lar duyuyoruz ama kendim görüp test etmediğim bir ürünü ( yada uygulamayı ) zaten hiçbir zaman tavsiye etmediğim için birşey diyemem.
Mesela son günlerde Rocktek GX1 diye bir Android Box’tan bahsediliyor ve görüntü kalitesi güzel deniliyor.Üstelik aynı zamanda lisanslı bir Streamer cihaz ama yukarıda yazdığım gibi bizzat görüp kullanmadığım bir cihaz için size alın diyemem.
DAC’lı modellere gelirsek: Zidoo Z9X ile DAC’lı medya oynatıcılar tabii ki aynı fiyat segmentinde değil.Bize göre aslında DAC’lı bile olsalar o kadar uçuk rakamları asla haketmeyen modeller ama firmalar DAC’lı modellerde flyatları ne hikmetse hep çok yüksek tutmayı tercih ediyorlar.
Konumuza dönersek; Ben zamanında Zidoo Z9X ile DAC’lı Zappiti Referance modelini yan yana test etmiştim ama buradaki amaç zaten görüntü kalitesini kıyaslamaktı.Yoksa Zappiti’deki ses kalitesi tabii ki bariz olarak farklıydı.Ama görüntü olarak kıyasladığımda bana göre Zidoo ile Zappiti arasında fark yoktu.Hatta Zidoo daha stabildi diyebilirim.
Sonuç olarak bu işler bütçe meselesi ama Sadays Üstad’ın dediği gibi mantıklı düşünmek ve fiyat-performansa göre kıyaslamak lazım.Sırf ses farkı için o kadar para vermeye bence de gerek yok.Dolayısıyla bulabiliyorsanız ikinci el bir Zidoo Z9X işinizi görecektir.Ama 2.el Z9X bulamazsanız ; Zidoo Z9X Pro yada Zidoo Z9X 8K almak zorundasınız diyebilirim…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Çalsalar vermezler yurtdışında mısınız🤔quote:
Orijinalden alıntı: ıspırbende yenı z9x aldım ortalama 125 euro ya mal oldu 2 el
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
evet hocam avusturya
-
Çok iyi fiyat güzel günlerde kullanın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de bugün Z9X cihazımı sattım. 8k modelini alacağım ki benimki sadece müşteri memnuniyeti, kişisel mutluluk...
-
Merhaba ben 2. El zidoo z9x aldım. Denon x2800h amfim üzerinden TV yada projeksiyonuma görüntüyü gö deriyorum ancak film başlarken yada filmden çıkarken hdmı sinyali kısa süre gidip geliyor sebep ne olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O bir sorun değil autoframerate ve autoresulotion açıktır ekranı oynatılan medyanın çözünürlüğüne eşitliyor
olmasın istiyorsan oynattığın medyanın fps ve çözünürlük bilgilerini bilmen menüden kapatman ve tv çözünürlüğünü o ayara getirmen lazım her oynattığın materyal değişeceğinden pek sağlıklı olmaz
-
Dostlar bildirimleriniz için teşekkürler; Türkiye'de 7000 TL civarında Z9X 2.el en mantıklı seçenek.
Fakat şöyle bir avantaj sağlayabilir miyim diye düşündü; TR'deki Sıfır Z9X Pro parasına yurtdışından 2.el şu ürünler alınabiliyor.
Bu imkanımı değerlendirirsem sizin tavsiyeniz bu ürünlerden hangisi olur?
Zidoo Z2000 Pro --> €450
Zidoo UHD 3000 --> €500
Zidoo Z1000 Pro --> €240
Zidoo Z9X Pro --> 240$ (Sıfır)
Zidoo Z20 Pro --> 450$ (Sıfır)
Zidoo Z30 Pro --> 550$ (Sıfır)
Zidoo Z9X 8K --> €319 (Sıfır)
Dahili sürücü bölmesine ihtiyacı olmayan bir çok kişinin Zidoo Z9X 8K daha ucuz olduğundan ve Z30 Pro ile de aynı performansı sunduğundan, Z10 Pro, Z20 Pro'dan geçiş olacaksa yada Z30 yerine daha ucuz birşey arıyorsa Zidoo Z9X 8K aldığını görmekteyim.
Ama tabi 2.el olarak Diğer PRo modelleri ve UHD modelleri tercih edilir mi o noktada teknik bilgim yok siz değerli ustadların yorumu daha faydalı olacaktır.
-
getiren birini bulursan neden olmasın elbette z9x 8k z30 ile aynı dahili hdd istemiyorsan
Ama fiyatlamaya bakarsan en mükemmeli z1000 pro o fiyata bedava ne z30da ne z9x 8kda böyle bir trafo ve işçilik yok görüntüye etkisi olur kontrast ve keskinlik anlamında
-
Otomatik ayarlamayı kapattım söylediğiniz gibi sorunum çözüldü teşekkürler .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Z1000 Pro android sürümü ve yarın öbür gün kısa vadede oluşabilecek güncellemeler ve uygulamalara ilgili sorun yaratır mı?
1000 olduğu için ismi sormaktayım, sanırsam 2000 , 3000 gibi modeller çıkmış üzerine, bazı cihazların android sürümü 11-12 gibi görüyorum.
Eminim ki Mevcut tüm en son HDR Dolby Vision kodlamaları çözecektir ama bu güncelleme olayı sorun yaratır mı? Bu cihaz DAC bulunmakta mıdır?
-
zidoolar android anlamında zayıf cihazlardır 8k olanı bilmiyorum muhtemelen amlogic chipseti daha android dostudur ancak zihninde netleştirmen gerekenler var gibi mesela ne yapmak istiyorsun
ne 8k ne bir önceki nesil stream platform desteği sunmaz netflix amazon disney filan unut stremio veya realdebrid filan gibi uygulamar için 8k daha iyi olur tabii benim tek önceliğim ses ve görüntü olduğu için direkt z1000 pro dedim dac yok tabii ki 240 euroya dac olmaz
o listedeki tek daclı ürün uhd3000 ama o da android olarak zayıftır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 5 Şubat 2025; 14:35:36 > -
selam, z9x kaça gitti?
-
daclı ya da hdd yuvalı bir modele ihtiyaç yoksa elbette Zidoo Z9X 8K alın.
4-5 yaşında cihaz almaya gerek yok. 4k arayüzü, hızı, daha uzun sürecek güncelleme desteği, daha güncel andro sürümü gibi avantajları var. ayrıca eğer kullanmak isterseniz eski modellerde olmayan bazı görüntü iyileştirme fonksiyonları da var. gerekirse 8k oynatabilmesi veya av1 desteği de belki ileride lazım olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 5 Şubat 2025; 14:45:23 > -
Selamlar, sarı site üzerinden 7000 TL'ye verdim bugün.
-
hakkıdır ucuza bile vermişsin enflasyona vur 10.000 tl etmesi lazım geçen sen 7000 di
-
Herkese merhaba.
Arada bir bakabiliyorum maalesef ancak gördüğüm kadarıyla 2.el satışları, yeni modeller vs. herkes bir şekilde üst modele geçiyor anlaşılan.
Ancak ben yıllar oldu alalı Z9X'i ve sorunsuz kullanıyorum. Gerçi üst modellerde neyi kaçırdığımı da çok bilmiyorum tabi... LG Ultra Hd 4k + AVR ile kullanıyorum ve uzun süredir bir yazılım güncellemesi vs de gelmedi gördüğüm kadarıyla.
Malum sarı sayfada da Z9X'ten 1-2 tane ilan görüyorum.
Çoğunluk memnun mu yoksa değişimin zamanı geldi mi ?
Tavsiye vermek isteyen olursa sevinirim :)
-
Valla ben severek kullanmaya devam ediyorum Z9X i. Pro modeli ile düz Z9X in arayüz ve işlem hızı harici pek bir farkı olmadığı söyleniyor. 8k olan modeli de ses ve görüntü anlamında bunların üzerine daha ne koyabilir ki? Görmek lazım bilemiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
makine canavar kafa gıcıklatacak bir şey yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X