< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (294. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sony 65XF9005
-
Samsung olsaydı netflix amazon ve disneyi tvden hallet z9x ten de hdde kayıtlı filmleri izle diyecektim ancak sony olunca bilemedim z9xte netflix amazon ve disney izleyemezsinquote:
Orijinalden alıntı: mithatcannSony 65XF9005
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 2 Şubat 2025; 21:2:9 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sony'de platfotmlar izlenmiyor mu ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Görüntü kalitesi anlamında söyledim samsunglar çok kaliteli görüntü verir tvden platform izle z9x ile devam edersin diyecektim ama xf9005'in işlemcisini bilmiyorum görüntü nasıldır bilemeyeceğim yoksa neden izlenmesinquote:
Orijinalden alıntı: nc39
sony'de platfotmlar izlenmiyor mu ?
Zamanında Eweat R11 ile karşılaştırırken Zidoo Z9x ile özellikle ses konusunda kullandığı ES9038Pro DAC Chip'inden dolayı daha başarılı olduğunu belirtmişsiniz.
Görüntü kalitesi olarak ise Zidoo Z9X'in daha önde olduğunu söylemişsiniz. Hem görüntü hem ses olarak şu an Zidoo Z9X'ten daha güncel bir cihaz var mıdır? En azından Z9X'e göre ses olarak daha da coşmasını sağlayacak bir cihaz seçeneğimiz var mıdır?
-
Ustadim cevaplar tabiki ama bende yazina istinaden eklemek isterim. Zidoo da urun yelpazesi cok. Bu bahsettigin dac ve trafolardan zidoo nun ust modellerinde de var. Z9x serileri trafosuz ve dac bulunmayan modelleri. Uhd 2000 -3000- 5000 gibi modeler ve son olarak 8K Amlogic islemcili Uhd 8000 modelinde de tutorial trafo ve cift dac vs gibi ozellikleri var. Ne kadar para ayirabildigine bagli. Yoksa z9x gibi fiyat performans olarak karsiligi varmidir ustadim yine yorumlar. Kendim deneyimleyemesem de Ses olarak dac li ve tutorial trafolu cihazlar mubtemelen daha iyidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 3 Şubat 2025; 14:38:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Est.
Anthem AVM 60 11.1 ses sistemi ile kullanıyorum. 2 adet de power var. Sistem SVS Prime serisi. 86" TV var.
Nass serverden film izliyorum. Filmler DV ve HDR 10
UHD 5000 İle hem ses hem görüntü kalitesi çok daha iyi oldu.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Dv ve HDR 10 filmleri nereden indiriyorsunuz?
-
Herkese merhabalar. Yeni bir televizyon aldım ve artık sistemi yeniliyorum. Eski zidoo kutumuda değiştirmek istiyorum. Elimde x9s mevcut. Aldığım tv de maalesef dolby vision desteği yok. Kullandığım avrd aynı şekilde. Zidoo Z9X PRO modelini alsam bu açığı kapatabilirmiyim acaba? Bütçe olarak çok yukarılara çıkamıyorum. Bu model beni uzun süre idare eder mi? Zidoo ile sadece film izleyeceğim. Şimdiden teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuky1 -- 3 Şubat 2025; 15:43:23 > -
torrentleech
-
Tv ne model dolby vision yoksa bile hdr10+ var mı? avr hangi model onda hdr10+ desteği var mı her ikisi de hayır ise sorun yok x9s ile devam bile edebilirsin ama tv hdr10+ avr değilse hdmi bölücü gerekir z9x pro ile hdr10+ film izlemek için ya da hdr10la idare etmeye devam edeceksin
ama hdr10+ varken hdr10la devam etmek 4k varken full hd gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 3 Şubat 2025; 16:5:23 > -
tv'nizde DV yok ise dünyanın en gelişmiş playerini bile alsanız dv içerikleri izleyemezsiniz.
zidoo'ların ayarlarında "tüm içeriği ekrana DV olarak yolla" diye bir ayar var ama o da gerçek DV değil sonuçta.
diğer yandan, görünrüyü de AVR üzerinden yollayacağınız için, tv'niz DV desteklese bile AVR'nizden dolayı tv'ye yine DV görüntü gitmeyecektir.
-
Çok teşekkür ederim sizlere. Aldığım tv samsung 65qn85d. Averem pioneer vsx 521. Görüntüyü tv den sesi avr den alma ihtimalim olabilir mi? En azından hdr10+ görüntüler için.
alırsın z9x pro alacaksın torrentden filmleri hdr10+ indir z9x proyu tvye bağla 521'i e-arc kanalından tvye avr eski olduğu için z9x pro'nun ses mneüsünden hd sesleri downmix yap diye bir seçenek olacak onu seç
bu şekilde filmleri hdr10+ ve 5.1 sesli olarak izlersin
-
Çok teşekkür ederim. Sizlere de zahmet verdim. Tekrar teşekkür ederim.
Şimdi bir konuyu netleştirmek lazım. “ Bütçe sıkıntısı var mı yok mu ? “
Çünkü bir taraftan ben bu işi ucuz yollu nasıl halledebilirim diye düşünüyorsunuz, diğer yandan da daha iyi cihaz var mı diye soruyorsunuz.Haliyle cevap vermekte zorlaşıyor.:)))
Yine de bildiklerimizi paylaşalım ki aklınızda bir soru işareti kalmasın.
Öncelikle görüntü konusunda Zidoo’yu gözü kapalı alın diyebilirim.En son kullandığım Zidoo Z9X dahi görüntüde oldukça başarılıydı , sonrasında ise Zidoo Z9X Pro ve Z9X 8K modelleri çıktı.
Ben her ne kadar bu son iki modeli görmesemde , o modellerde de görüntünün kötü anlamda geriye gittiğini düşünmüyorum.
Ses konusuna gelince : Önceki dönemde yazdığım mesajlarda Eweat yada Zappiti modelleri ile ilgili belirttiğim ses detayı şuydu : Zidoo , Eweat , Zappiti ve Dune gibi bazı markalar görüntü konusunda iyi bir chipset kullanmanın yanısıra bazı cihazlarına ses için ayrı bir DAC chipseti de koydular.Bundaki amaç Hi-Fi konusunda daha iyi bir ses verebilmekti.
Haliyle Zidoo’da da DAC chipsetli modellerden birisini alırsanız ( mesela Zidoo UHD3000 yada Zidoo UHD5000 modelleri gibi ki bunlar tabii ki daha pahalı modellerdir ) ses konusundaki farkı diğer düz modellere nazaran tabii ki daha doyurucu, daha detaylı ve baskın hissedeceksiniz.
Özetle eğer ki HDD’ten film izleyeceğim ve bütçede de sıkıntı yok derseniz bahsettiğim DAC chipetli modellerden almanız ses anlamında kesinlikle katkı sağlayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 3 Şubat 2025; 17:16:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yorumunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Aslında içerisinde DAC chipseti olan bir modele geçmek istediğimde 5 kat civarında fazla para ödemek durumunda kalıyorum.
7000 tl civarında Zidoo Z9X (2.el)
Ancak UHD3000 30-40 bin tl aralığında.
Daha makul fiyatlarda farklı bir markanın ürünü var mıdır bu konuya pek hakim olmadığım için size şu markada şu var mıdır diye soramıyorum açıkçası.
Ancak bu fiyat farkına değer mi noktasında F/P isteyişimin de dışına çıkmış oluyorum.
Sanırım Z9X almak mantıklı duruyor. Sadece Z9X'e rakip olarak bir ürün öneriniz var mıdır yoksa en mantıklı ürün bu mudur?
Örneğin Z9X 4 yıl önce çıkmıştır, şu an benzer fiyatlarda daha güncel bir ürün vardır v.b..
-
Bu daclı modellerin yarattığı ses farkı arada ödediğin maliyete değmez 7000tlye kap al z9x'i
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 4 Şubat 2025; 20:18:45 > -
Z9x guncel sayilir alinabilir ama sordugunuz icin soylemis olalim, 4 gb ramli z9x pro modeli ve islemcisi ve yine bazi ozellikeri degisen 6 gb ram 64 hdd gibi z9x 8k modeli de cikti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X