ben z9x'ten 8k'ya geçtim, olmazsa olmaz bir fark yok. bu daha hızlı. 4k arayüzü var ki ben bunu önemsiyorum.1080p film izlerken SR ve ai düzeltmeleri sayesinde biraz daha iyi görünüyor. özellikle keskinleştirmeyi kullanıyorum, bence daha iyi oluyor. ama bu tip iyileştirmeleri 4k film izlerken fark etmek pek mümkün değil gibi. wifi-6 var. benim ağımdan mı kaynaklı bilmiyorum ama ethernet ile dosya transferinde daha yüksek hıza ulaşıyorum. yani istenirse keyfe-keder geçilebilir. ama onun yerine tv'yi oled yapsanız mesela dünyanız değişir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 13:11:50 > |
Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (296. sayfa)

-
-
Çok teşekkürler detaylı bilgilendirme için.
Evet TV artık ömrünü yavaştan doldurdu bence de... Ancak tabi 50 - 60.000 TL dolaylarında olduğu için biraz vakit lazım :)
-
elimdeki x9s i değiştirmek istiyorum. aslında bir sorunum yok ama kendi playeri ile izlerken opensubtitles de altyazı indirmiyor. bu yuzden bunu da bahane ederek yenilemek istiyorum.
görüntü olarak realtek her zaman amlogic den daha iyi deniyordu, gözüme kestirdiğim makine olan z9x 8k amlogic kullanıyor.
görüntü olarak x9s daha iyi diyebilir miyiz o zaman?
don olarak da boyle bir yükseltme yapmak mantıklı olur mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Alanlar daha iyi diyor ama benim inanasım yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
x9s'i de kullandım, 8k şart değil, z9x'e de geçseniz de görüntü değişecektir. 2.el 6-7k ya bulabilirsiniz. x9s'in emekli olmasının vakti gelmiş nerdeyse 10 yaşına gelecek.
o dönem eski amlogic işlemcilerden bahsediliyordu, rt daha iyiydi. z9x 8k'daki 2023 model bir işlemci. ve şu an üst seviye andro playerlar bunu kullanıyorlar. bildiğim kadarıyla rt'nin bu işlemciye bir karşılığı yok, rekabet bitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Şubat 2025; 22:17:42 > -
evet z9x e de geçsem olur ama almışken iyi olsun diyorum. bu yüzden de en güncel cihaz olsun istiyorum, fiyatında yçyk gelmedi bana. ama yine hala realtek işlemci olaaydı diye düşünüyorum
siz karşılaştırma yapmadınız kı hocam
Ben yaptım demedim ki alanlar iyi diyor amlogic olduğu için inanasım yok dedim😂quote:
Orijinalden alıntı: nc39
siz karşılaştırma yapmadınız kı hocam
doğru:) neden peki inanasınız yok:)
bu arada, ziroo forumunda bir konu var 8knın pro dan görüntüsünün daha kötü olduğu, bu da sizi doğruluyor:)
Eski amlogic chipsetlerin görüntüsü vasattı birdenbire ne yaptı da böyle cam gibi görüntü oldu yani madem bu kadar düzgündü yazılımınız neden eski chipsetleriniz vasat kafamda deli sorular bir de fiyat tabii korkunç pahalıquote:
Orijinalden alıntı: nc39
doğru:) neden peki inanasınız yok:)
bu arada, ziroo forumunda bir konu var 8knın pro dan görüntüsünün daha kötü olduğu, bu da sizi doğruluyor:)
Teknik olarak çok bilgi sahibi değilim ama Z9X pro ile 8K arasında 4k-8k farkı hariç teknik bir detay göremedim karşılaştırma ekranında. Ram ve hafıza farkı hariç tabii... Eğer hata yapmıyor isem bir de ses çıkışlarında bir tık üstte görünüyor 8K...
Henüz cihaz almadım ve aslında 8K almak istiyorum ama pro'da kafa karıştırmıyor değil. Daha yeni olması nedeniyle 8K daha mantıklı gibi görünüyor sadece...
-
ben de sizin gibi düşünüyorum ama @sadays üstadın dediği gibi amlogic cheipseti kafamı karıştırıyor. pro raltek 8k amlogic
Açıkçası Zidoo ile ilgili çok bir bilgim yoktu. Almanya'dan bir cihaz getirtecektim ve Nvidia Shield Pro veya Amazon Cube 3 olabilir diyordum. Burada 19.000 fiyatı olan ama oradan 12.000'e gelecek Z9X 8K modelini gördüm ve incelemeye başladım. Sizin de buradaki yorumlarınızı gördüm ve alıp almama konusunda arada kaldım. Belki eski kullanıcı olarak almak çok mantıklı olmayabilir ama 12.000 TL bu 8K cihazı için nasıl bir fiyattır? Kendim getireceğim, vergi iadesi de olur herhalde ama ne kadar hesap etmedim. Yalnız işte 8K cihazım yok. Olsa da zaten film vs. bulmak 4K'ya göre kısıtlı sayılır. TV 4K, Projeksiyon 1080P. Yalnız bu cihaz da çok güzel. Düşünmek için 3-4 günüm var. 12.000 veya vergi iadesiyle 10.000 verilir mi 8K'ya?
-
düşünmeden alın hocam. stream uygulamaları hariç zidoo media player olarak çok ileri bir cihaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 10 Şubat 2025; 14:59:30 >
Teşekkürler hocam.
Biraz daha yabancı YouTube incelemelerine bakacaktım. Yerlilerde bu tarz cihazlara ilişkin bilgi bulunmuyor. Başka bir şey bulsam da bulamasam da alayım ben o zaman. Belki iki farklı cihaz alır sonra karar veririm hangisiyle devam edeceğime.
-
bende bakıyorum, şuan x9s kullanıyorum. z9x pro ve 8k arasında kaldım.
z9x, realtek kullanıyor, 8k modeli de amlogic.
realtek görüntüyü daha iyi veriyordu önceden ama şimdi amlogic de gelişmiş midir bilwmiyorum:) sizin izlediğiiz yayınlarda ne siyolar özetle ?
bu arada iki cihaz alın, birini ben alırım sizden :)
zidoo 8k, normalde 10bin tl
türkiyede 18 bin tl
yunanıstanda buldum ama 1000km uzakta atina ya yakın, şeytan dürtüyor ama uzak. yoksa yarın gider alırdım
zidoo yalnız netflix amazon ve disney oynatmaz bunu bilerek alın 10.000 tl hem z9x pro hem de z9x 8k için iyi fiyat
-
türkiye için 8k nin ederi nedir sizce hocam?
18k ya satılıyor sıfır olarak, ikinci el yok.
VS10 motoru olmayan amlogic s928ler 200 dolar seviyelerinde üsütne vs10 motorunu koy realtek de de olduğuna göre çok da pahalı bir lisans değil hadi 50 dolar olsun 250 dolar makismum benim gözümde 13-14bin tl eder ne 20.000i ne 19500'ü bunlar ya sayı saymayı bilmiyor ya hiç dayak yememişler
60 dolarlık rockteke hiremconun 5500 demesi gibi oradan pay biç kaç tl eder
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X