Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (298. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.963
Cevap
65
Favori
204.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eski Z10 cihazdan yeniye aktaramamıştım, ama sonradan yeniden ( z9X ) eskiye aktarabildim.

• Yeni cihazlardaki uygulama versiyonu Home Theatre 5.0 olarak gözüküyor.

Normalde uygulamadaki afişleme yedeğini alıp yüklemek zamanında benim kullandığım Zidoo Z9X'teki 3.0 versiyonunda çok kolaydı.

Güncel versiyonlarda da bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama yine de menüye bakmak lazım.

Sizde büyük bir ihtimalle aktarabilirsiniz diye düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu mesajdaki talimatlarla Z9X pro’dan Z9X 8K ya film afişlerini aktardım. Teşekkür ederim. 8K cihazı henüz deneyimleyemedim. İlk gördüğüm arka planın daha çekici olduğu. Film uygulamasında film sayfasına girdiğimizde bazı değişiklikler var. Ses ve görüntü olarak bir fark var mı bakacağız. Z9X’ten Proya geçince ( Epson 9400 projeksiyon kullanıyorum) görüntüde önemli bir iyileşme olduğunu görmüştüm. Hatta Z9X li dönemde her filmde projeksiyonda ayar yapmakla uğraşırdım ama pro’dan karar kıldığım ayardan sonra o şekilde devam ettim bu güne kadar.

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• edmontdante E kullanıcısına yanıt
    Şu anda modelini hatırlayamadığım Zidoo’ya ait konu başlıklarının birinde ; Home Theatre uygulamasına ait afişleri yedekleme ve aktarma mantığını detaylıca açıklamıştım.Ama o satırları bulamadım.

Demek ki hâlâ değişmemiş ve uygulamadaki yedekleme-geri yükleme rutini aynı o zaman...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Şubat 2025; 13:37:17 >
  • Herkese merhaba. Örneğin Severence dizisini izliyordum ve beyaz renklerin aşırı beyaz, veya mavi / kırmızı renklerin de aşırıya kaçtığı durumlar oluyor sahnelerde... bunu nadiren de olsa bazı filmlerde de görüyorum. İndirdiğim filmin kaydından ötürü müdür yoksa HDR ayarları vs olabilir mi ? Aslında hep yüksek kalite filmleri edinmeye çalışıyorum. Bu dizi olduğu için en iyi bunu bulabildim. Televizyonum LG 4K Ultra HD; yeni bir model değil ancak. Örnek olsun diye bir resim de paylaşıyorum. Bence ayarlarımla ilgili ama yorum yapabilirseniz sevinirim.

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

• aren135 A kullanıcısına yanıt

Bu mkv dosyasını bilgisayarda mesela MPC ile oynatmayı denediniz mi ? Aynı renk sapmalarını bilgisayarda oynatınca da yapıyor mu ?

Bir ara benimde torrent sitelerinden indirdiğim filmlerde aynı renk sapmaları oluyordu. Ben filmlerin kaydından diye varsaymıştım.

• imtr kullanıcısına yanıt

Yok laptop'ta izlediğim zaman bu şekilde bir görüntü yok. Dediğim gibi bence benim görüntü ayarlarım ile ilgili olmalı diye düşünüyorum.

Güncel bir ekran ayarı var mı yoksa klasik ilk sayfalardaki ayarları yapayım mı ne dersiniz ?

ayarlarında bir sorun yok muhtemelen hdmi kablon arızalı kalıma ilk gelen bu aksi taktirde zidoo mevta olmak üzere gibi

şimdi dikkatle baktım çıkış çözünürlüğün neden 60hz auto framerate ve auto resulotion kapalı mı sende full hd çözünürlüğü 4k ve hdr göndermeye çalışıyor gibi zidoo olmaz ki öyle bir özelliği yok ne dolby vision vs10 motorunun ne de zidoonun bu tip tuhaf renklenmeler kaçınılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 28 Şubat 2025; 12:58:33 >
    Görüntü ayarları ile ilgili değildir bence. Zidoo'yu kutusundan çıktığı haliyle kurup baktığım zaman dahi böyle bir gariplik görmedim.

Farklı bir HDMI kablo ile deneyin, hatta imkanınız varsa bir eşinizin-dostunuzun evine götürüpte deneyin ve öyle bir teşhis koyun bu garipliğe.

Ve tüm bunları yapmadan önce ; ilk olarak cihazı fabrika ayarlarına döndürün, ardından ilk sayfadaki ekran ayarlarını yapın ve sonucu gözlemleyin.

Hâlâ da devam ediyorsa Üstad'ın dediği gibi cihaz bozulmuş olabilir ama ben şahsen buna pek ihtimal vermiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 28 Şubat 2025; 13:3:0 >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

Belki ben yanlış ifade ettim ama bu çok nadir yaşanan bir durum. Birçok filmde yaşamadığım birşey ama bazı filmlerde bazı sahnelerde oluyor sadece o yüzden ayarlarıma bir göz atayım dedim yine. Ben ilk sayfadaki ekran ayarlarını tekrar bir deneyeyim, bilgi veririm.

• Herkese Merhaba

Eskiyen ziddoo playerimin yerine , zidoo Z9X 8K Media Player değiştirmek istiyorum , Amazon avrupada 329 euro olarak gördüm sizce değirmi

bu cihaz .

Teşekkürler

• facit F kullanıcısına yanıt
    Hangi ülkeden alacaksınız ? 329 Euro pahalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt

Hollanda dan , bir tanıdığım getirecek TR gelirken

• merhaba, zidoo z9x kullanıyorum bende,

geçen akşam coco-2017 hdr 4k truehd olan bir film izlerken, seste belli bir süre sonra kopmalar yaşadım, video oynayama devam ediyor ama ses aktarılmıyordu avr ye, avr menüsünden de bakınca ses dosyası bilgisi gözükmüyordu, takılma genellikle aynı yerlerde oluyor ama ileri geri vs alınca bir iki denemden sonra ses geldi.

daha öncede truehd ses barındıran film izledim ama bu truehd ses düşmesi kronik gibi bir iki yazıda okudum, var mı yaşıyan bu sorunu.

avr pioneer vsx l505, hdmi bandwith ile ilgili bir sorun oldugunu düşünmüyorum, hdmi 2.1, acaba dosyada mı sıkıntı vardı?

• Herkese selam, hayırlı Ramazanlar dilerim. Benim de geçen gün Z9X te başıma ilginç bir şey geldi.

Yeni indirdiğim gran turismo filmini (80 GB yüksek bitrate ve DV versiyon) izlerken kumandadan orta göbekteki tuşa bastım. Ara sıra bu tuş ile orijinal video dosyasının ve Z9X in çıkış verdiği bilgileri kontrol ederim, alışkanlık olmuş.

Neyse, birde ne göreyim Z9X çıkışı 12 bit veriyor diye bilgi var. Oysaki benim TV 10 bit ve zaten 5-6 yıllık bir model (LG 55GX6LA)

Z9X ayarlarımda tüm çıkışlarım 10 bit ayarlı. TV de zaten 12 bit desteği olmadığı için sorun TV de olamaz.

Şimdi birkaç soru var aklıma gelen;

Z9X neden böyle davransın, yani bilgi olarak 12 bit gönderiyorum diyor ama gerçekten öyle mi bilemiyorum.

Değil ise neden öyle yazıyor, yok gerçekten 12 bit gönderiyor ise (Tv 10 bit olmasına ve Z9X e gönder 12 bit diyemeyecek olmasına rağmen) bunu neden yapıyor.

Benim bilmediğim bir ayar yüzünden mi yoksa Z9X sadece bu filmde dikkatimi çekti saçmalıyor mu ?

• Sayın sadays ve papirus olmayınca başlığın tadı olmuyor Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) 

• Thai-Fun kullanıcısına yanıt

üzgünüm aleti satınca deneme şansım da olmuyor rocktek gx1le devam izleme alışkanlıklarım streame döndü biraz

Eyvallah,

Emin olun, yazılan her mesajı okuyorum ve bildiğim bir şey olursa da muhakkak cevap yazıyorum.

Ama bahsedilen cihazlar elimizde olmayınca herşey bir yere kadar.Çünkü bazı bilgiler zaman içerisinde maalesef unutulabiliyor yada bazı şeyleri hatırlayamıyorum.Ve doğal olarak cevap vermiyorum.

Yoksa buralardayız sonuçta...:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 13 Mart 2025; 14:40:21 >
    Merhaba, Z9X de film izlerken infoda gördüğünüz DV film için standart bilgi o. Yoksa çıkışı 12 bit yazdı diye TV nizin desteklediği neyse max o değerlerdir. Tüm DV filmlerde aynısını bende de yazıyor. Hayırlı Ramazanlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.