< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (297. sayfa)

-
-
Evet dolby ile anlaşmalı onların dolby vison motoru chipsete gömülü ama sadece dolby visionda işe yarıyor demek doğru olmaz dolby vision filmleri 4k yapıyor hdr yapıyor hdr10+ yapıyor çok yönlü bir yazılım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
dolby vision vs10 un baya özelliği varmış. anladığım kadarıyla DV destekli yeni tv almaya da gerek yok, tv neyi destekliyorsa içeriği ona göre işliyor yanlış anlamadıysam çok iyiymiş.
geriye 8k modelini almak kaldı ama tr de pahalı maalesef.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba 4k fılmlerı hangı sıtelerden ındırıyorsunuz acaba
-
Arkadaşlar selamlar, Zidooya indirdiğimiz amazon prime uygulamasından dolby atmos film açtığımızda sesi dolby olarak alamıyor muyuz? Soundbarın ekranında dolby falan yazmıyor sadece hdmi1 yazıyor. z9x Pro ile birlikte q990d soundbar kullanıyorum, z9x'i hdmi1 soketinden soundbara bağlamıştım. Soundbar da earc ile tvye bağlı.
(tvdeki amazon uygulamasından dolby film açtığımda soundbarda dolby atmos yazıyor ama zidoo üzerinden amazon açtığımda yazmıyor) Herkeste böyleyse boşuna uğraşmayayım diye sormak istedim.
-
Zidoo'da bu tür servislerin lisans anlaşması olmadığı için ne 4k görüntü alırsınız ne de dolby ses.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
uğraşma netflix amazon ve dsney tvden zidoo hdd filmleri için
-
O zaman başka bir soru daha sorayım arkadaşlar.
Elimde uzun zamandır Atlanta 4K CI kombo bir android cihaz var, TVMATE ve IPTV SMARTERS PRO uygulamalarını bu cihaz üzerinden kullanıyordum. Aynı uygulamaları zidooya da yükledim. Maçlarda karşılaştırma yapıyorum, Atlanta 4K hem görüntü netliği hem görüntü akışı olarak zidooya fark atıyor. Iptv yayıncımdan maçı 4K olarak açtığımda Zidoo saniyelik olarak bir yavaş bir normal bir yavaş bir normal yani sanki dalgalanarak oynatıyor, ağır çekimde izliyormuş gibi hissediyorum ama Atlanta gayet akıcı şekilde oynuyor.. Maçı yine iptv yayıncımın 1080p kanalından açarsam Zidoo da dalgalanma-ağır çekim hissiyatı yok ama top çok fazla iz bırakarak hareket ediyor, oyuncular da titrek şekilde görünüyor ama Atlantada bu da olmuyor, top iz falan bırakmıyor. Filmlerde ise iki cihaz arasında böyle bir fark göremedim. Bunun bir sebebi var mıdır, yanlış bir ayar vs.. Veya Atlanta Zidoodan daha mı iyi görüntü sağlıyor anlayamadım açıkçası. Sırf maçlar için Atlanta cihazını tvye bağlı tutmak zorunda kaldım amacım söküp çekmeceye kaldırmaktı. Fikri olan var mıdır bu konuda?
-
Konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlar yazacaklardar ama ben de kendi çapımda bildiklerimi ifade etmeye çalışayım. Zidoo iptv için uygun bir alet değil. Zidoo sadece çok ama çok iyi bir media player, film oynatıcı. Arkadaşlar zaten bahsettiler; stream yayınları için zidoo uygun bir alet değil. Gördüğüm kadarıyla zidoo'yu vaad ettiğinin haricinde uygulamalar için kullanıyorsunuz ve bu uygulamalarda sizi tatmin edeceğini zannetmiyorum.
-
Yanıt için teşekkür ederim hocam, yoo aslında zidooyu film için de kullanıyorum ama o kısımda bir problem yaşamadığımdan dolayı sadece bana problemli gelen, çözebilir miyim diye düşündüğüm kısımlarını dile getiriyorum. Zidoo iptv üzerinden film vs hiç bir sorun olmayıp sadece maçlarda memnuniyetsizlik yaratmasından dolayı belki ben yanlış bir ayar eksik bir şey vs yapıyor olabilir miyim diye anlamaya çalıştım.. Amacım mümkün olduğunca az bir cihazla (hatta tek cihazla) idare edebilir hale gelmekti ama hiç birini devre dışı bırakamadım maalesef..
-
Zidoo uhd3000 450 euro iyimidir fiyat
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Elbette ess 9068 hifi chip çift hdmi çıkış çift trodial trafo çok iyi fiyat
tesekkur ederım pazarlıkla 400 verır
-
Bugün, uzun uğraşlardan sonra ve çeşitli denemelerden sonra eski vazgeçemediğim Z10 uma 16TB Toshiba ( 3.5 ) diskimi kabul ettirdim
Neler yaşadığımı yazayım, belki birisinin ihtiyacı olan bilgi olabilir.
Malum Z10 eski ve hiç bir incelemede veya Zidoo sitesinde bu boyuttaki diski tanıyabileceğine garanti verilmiyor. Ben ilk aldığım diski önce windows a harici takarak formatladım bölüm falan oluşturup GPT de yaptım.
Sonra Z10 a taktığımda ( içine, dışına, USB 2.0 - 3.0 veya SATA ) görmedi. Disk dönüyor, birkaç tıkırtı geliyor ve sonra sabit hızda uykuda gibi dönüyor ama Z10 da tık yok.
Bir kaç defa daha denedim, harici disk kutusu ile denedim yok maalesef olmadı.
Bende Z9X te mevcut ve onun diski göreceği garantisi ( her ne kadar bazı disklere yamuk yapabileceği bilinse de) var diye ona taktım. Görmedi.
İşte bu noktada acaba ben bir şeyi yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. Zira buraya kader zaten olmaz denileni oldurmaya çalıştığımın farkındaydım.
Sonrasında bir iki defa takıp çıkarma sonrasında Z9X gördü ve adına UNKNOWN diyerek dosya gezginine ekledi. OK bu da bir şey dedim.
Lakin içine girmeye çalışınca diski formatlamak zorundasın yoksa bana hiç gelme anlamında bir mesaj çıktı ve bana seçenek olarak FAT32 Formatliyim mi diye sordu
Tabi bunu kişisel aldım ve ben sana yapacağımı bilirim anlamında prosedürüne uygun olarak diski çıkarıp tekrar windows a taktım. Deneme için içine bir kaç film yükledim.
Vee Z9X e yeniden takınca gördü ve de içine kendi sistem dosyalarını da yükledi. İşte dedim kendime şimdi doğru yoldasın.
Z9X e bir küçük disk daha takıp emin olmak için üç beş tane daha film yükledim Z9X ile kopyalayarak. Bu işlem de sorunsuz gerçekleşti
Şimdi sıra hepimizin aklına gelecek olan denemedeydi ve diski harici dik kutusundan çıkarıp çıplak halde Z10 içine taktım OLEYYYY gördü ve gayet sorunsuz çalıştı.
Şu an eski 4TB diskimdeki neredeyse tam dolduran film ve dizi vs. dosyaları aktarmak ile meşgulüm. Sorun çıkmaması için iyi dilekleriniz kabulümdür.
-
Bu arada Z30 PRO ile ilgilenirken fark ettim, Zidoo sitesindeki spects. de sata ve 2 adet USB 3.0 yazıyor. Ama resimlerde yok. Hangisi gerçek acaba, resimler mi değişecek yoksa yazılı bilgiler mi ?
Bilen varsa öğrenmek iyi olur.
-
Sata diye kastettiği dahili diskin bağlantısı ha sende 3.5 değil de 2.5 disk varsa bir tane de esata kablo veriyor dahili hddin oradan bağlayıp kullan diye
Bende sizin gibi düşündüm ama zaten cihazın sadece bir adet kapaklı dahili sata girişi var. Bu girişe kablo olmadan ister 3.5 ister 2.5 bağlanabiliyor zaten. Ben z10 da hep böyle yapıyordum.
Anlamadığım fazladan kablo iyi bir şey tabii ama bu kabloyu cihazın takacak yeri yok ki
Çıkan kablo Esata mı ki yani usb den takılabilen kabloyu kast ediyorsunuz herhalde. Öyle ise olabilir.
Yani o z9 serisinden alışık olduğumuz geniş renkli kablolar olan hem power hem data bağlantısı içeren kablo değil.
ZIDOO Z30 PRO-Specs Burada yazdıkları yanlış olmuş o zaman.
Zidoo Z30 Pro vs Dune HD Solo 8K Buradaki açılış videosunda ise sata veya esata kablosu falan çıkmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 19 Şubat 2025; 11:29:37 >
-
muhtemelen z9xlerden kopyala yapıştır yapmışlar zaten diski yuvaya oturtuyorsan sata kabloyu ne yapacaksın yok hakikatan kutu açlışında hdmi ve adaptör dışında bir şey
-
Evet aynen, neyse ben zaten çözdüm biraz. USB 3.0 iki tane var sol tarafta ama resimler hep siyah zor görünüyor. Dış kasada sata girişi olmayan cihaza ne diye sata kablosu koyarlar onu anlayamamıştım.
Tabi kasa dışında sata giriş olsa iyi olurdu. İçeride disk takılı iken onu çıkar tak yerine çıplak diski hemen takıveriyorum.
Hem Z10 da hem de Z9X te çok kullanıyorum bayağı işime yarıyor benim.
-
Arkadaşlar merhaba. Afişlemeyi yeni cihaza aktarabiliyor muyuz acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X