Bunu önceden yaptıran varmı, faydasını gördünüz mü? Yoksa PARA TUZAĞI mı?
Ziebart'tan başka yapan yer biliyormusunuz?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
ben tüm gövde yi değil sadece gövde altı ses yalıtımını yaptırmıştım.
daha önce yazdığım bir yazıyı yapıştırıyorum.
aracım mitsubishi colt 10 ay önce ziebart gövde altı ses yalıtımı yaptırtttım.
yaklaşık 60-70 dk süren bir işlem. arabayı komple yıkıyorlar ( altını üstünü) sonra bir süre kurumaya bırakıyorlar. daha sonra lifte kaldırıp; arabaın üstüne özel bir solüsyon sıkıyorlar. amacı uygulama sırasında havaya saçılacak olan izalasyon maddelerinden arabanın boyasını korumak.
daha sonra uygulama başlıyor. arabanın altını en ufak bir nokta kalmayıncaya kadar uygulama maddesi ile ( siyah zift benzeri bir şey kuruyunca da plastik gibi bir şey oluyor) kaplıyorlar. tekerlek davlumbazlarını ve egzoz tünelini.
uygulamadan sonrada bir süre bekleniyor ve size 12 saat süre ile 60 km yi geçmeyin deniyor ve ilk gün sudan mümkün olduğu kadar geçmeyin deniyor.
tüm gövde dediğimiz şey ise; arabanın altına ek olarak; kapı ve bagaj iç panallerinin sökülüp uygulamanın kapı ve bagaj içine de yapılması.
ses yalıtımı olarak şu kadar etkili bu kadar etkili demek doğru olmaz. zira insan o kadar para vernce haa iyi olmuş gibisinden psikolojik bir etki altında da kalabilir. ama etkisi olduğu muhakkak ama yüzde kaçtır nedir orasını ancak sen yaptırtıktan sonra tespit edebilirsin. ben tekerlek ve yol gürültüsünde hissedilir azalma gördüm.
uygulamanın diğer bir iyi yanı ise; aracın altını ömür boyu paslanmaya karşı koruması. kışın yola atılan tuzlardan veya altını vurduğunda meydana gelecek çüzülmeler sonucu paslanmalardan korumuş oluyorsun
yanlız her marka onay vermiyor. ben servisimden onay alıp gittim. ama bir nissancı arkadaşın dediğine göre nissan onay vermiyormuş. yani yetkili servisine danışmadan yaptırttma garantine bir şey olmasın araba garantili ise.
hayırlı günler.
Teşekkürler tasshelhoff, bende senin yaptırdığın GÖVDE ALTI YALITIM'ın yeterli olacağını düşünmüştüm, ona da 219$ demişler, pek bir fark yok diye yapmışten tam yaptırayım diyorum.
quote:
ama etkisi olduğu muhakkak ama yüzde kaçtır nedir orasını ancak sen yaptırtıktan sonra tespit edebilirsin. ben tekerlek ve yol gürültüsünde hissedilir azalma gördüm.
Bende mucize beklemiyorum da, neredeye bir bilgisayar parası verip hiçbir şey olmaması koyar adama.
Konuyla alakası yok ama : bu başlığı birsürü OTO FORUM'da açtım, cevap alamadım, DH sıkı bir forum, 10 dk'da yanıt aldım.
rica ederim.
servisine danışmayı unutma ama.
kaş yaparken göz çıkmasın sonra.
hayırlı günler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme