Şimdi Ara

zincir-kar lastiği-kar çorabı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
4.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kar yağmaya başladığı bu günlerde binek araçlar için hangisi daha mantıklı sizce?

Kar lastiği biraz pahalı.

Zincirin kullanım zorluğu var

Kar çorabını yeni duydum ama işe yarayıp yaramaması konusunda emin değilim.

Bunlar ve daha farklı bildiğiniz yollar arasında kullandığınız ya da tavsiye edebileceğiniz yöntem hangisidir?

• Kış lastiği + zincir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Kış lastiği + zincir .

Bizim araçta kış ve yaz lastikleri için ayrı jantlar var.Zinciri yaz lastiğine bağlayıp kış lastiğinin kaldığı yerde onları,kullanırsak ne olur?

Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 24 Aralık 2012; 17:37:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kar çorabı kullanılıyor ama bana işe yarar gibi birşey gelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

quote:

Kış lastiği + zincir .

Bizim araçta kış ve yaz lastikleri için ayrı jantlar var.Zinciri yaz lastiğine bağlayıp kış lastiğinin kaldığı yerde onları,kullanırsak ne olur?

Teşekkürler şimdiden

Sorunuzu anlamadım.

Araçta kış lastiği takılı olacak ve yolda kalınırsa yaz lastiği + zincir mi takılacak ? Ben böyle anladım.

Kış lastiği takılır, zincir bagaja konur. Yolda kalınırsa zincir takılır, yola devam edilir.

• Kışlastiği en güzeli ama kış lastiğinin yanında araçta birde zincir bulundurulabilir bir sıkıntı olduğunda takılabilir.
  • quote:

Sorunuzu anlamadım.

Araçta kış lastiği takılı olacak ve yolda kalınırsa yaz lastiği + zincir mi takılacak ? Ben böyle anladım.

Kış lastiği takılır, zincir bagaja konur. Yolda kalınırsa zincir takılır, yola devam edilir.

Evet doğru anlamışsınız,fakat zincir yolda takmak pek sağlıklı değil sanırsam.Tam gerilmiyormuş diye duydum,o yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 24 Aralık 2012; 18:09:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kar Zinciri
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Sorunuzu anlamadım.

Evet doğru anlamışsınız,fakat zincir yolda takmak pek sağlıklı değil sanırsam.Tam gerilmiyormuş diye duydum,o yüzden.

4 adet jant+lastiği bagajda mı taşıyacaksınız?

Zincir yolda takılır, düzgün şekilde takılırsa sorun da çıkarmaz. Birkaç deneme yapmak gerekir önceden tabii. Bunun dışında kaliteli zincir kullanmak ve yüksek hız yapmamak gerekir zincir takılı iken.

• quote:

quote:

quote:

Sorunuzu anlamadım.

4 adet jant+lastiği bagajda mı taşıyacaksınız?

Zincir yolda takılır, düzgün şekilde takılırsa sorun da çıkarmaz. Birkaç deneme yapmak gerekir önceden tabii. Bunun dışında kaliteli zincir kullanmak ve yüksek hız yapmamak gerekir zincir takılı iken.

Hayır 2 adet jant ve lastiği Araç zaten ticari,ondan dolayı problem olmaz

• quote:

Son derece mantıksız. Onun yerine ; zincirin nasıl takıldığını öğrenin ve bagajda ufacık bir kutuda zincir taşıyın.
  • quote:

quote:

Son derece mantıksız. Onun yerine ; zincirin nasıl takıldığını öğrenin ve bagajda ufacık bir kutuda zincir taşıyın.

zincir yerine 2 tane kar paleti alın...

istediğiniz kadar alıştırma yapın,öğrenin,zincir takmak öyle kolay değil.

• bu pazar kartepede kış lastiklerini iyice bi denedim.bi yerde patinajdan lastiklerinin dişleri çamur doldu ve o andan sonra kabak lastik varmış gibi oldu araçta :)
  • Kış lastiği takılır ve sakince kullanılır.
    Bunun dışında kar çorabı, kar jartiyeri, kar pençesi, aduket, filan gibi atraksiyonlara girmektense araba çıkarılmaz olur biter. Yollarda kalıp da trafik tıkanmamış olur.
  • quote:

quote:

İşte takma işini tam beceremiyoruz,taşıma konusunda problem yok,siz ona takıldınız sanırsam

• kışın bol karlı buzlu ayazlı ve uzun geçtiği sivasta yaşıyorum...

kış lastiği kesinlikle olmalı ama karda belirli bir seviyeye kadar işe yarar....

kış lastiğinin kaldığı yerlerde yada( yokuş çıkarken önümde biri kalmış ve yolu tıkamışsa durup tekrar kalkmak bazen imkansız hale geliiyor)
    zincir kullanıyodum.. zincir iyi hoş ta takması eziyet gergi olayı apayrı bir rezalet. abs ve ön takımdaki hassas sensör ve cihazlara olumsuz etkisi de cabası......

her ne kadar zincir iyi takıyorum deseniz de bi boşluk kalıyo tak tak tak çarpıyo.... sinir bozucu..

bende bu durumdan müzdarip iken kar çorabını denedim (biraz pahalı ama felaket işe yarıyor autosock marka ve 150tl civarında)

takmak 10 sn ses yok titreşim yok gergi sorunu yok taşıması kolay sökmesi de kolay inanılmaz rahat.. ve inanın zincirden daha iyi çıkıyor...
    nasıl bir kumaş dokusu varsa artık sağlam da bişi..

ayrıca zincir konusunda direten arkadaşlar var ise önerim var
    gergimatik denilen bi aparat var
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/gergimatik-kucuk-kar-zinciri-gergi-aparati-71480882

buda boşluk ve ses olayına iyi çözüm gibi....

son tahlilde kışın en iyisi kış lastiği zor durumlar için ise zincir veya çorap..
    ama kış lastiği değilde kar lastiği alırsanız başka hiç bişeye gerek yok..(kış lastiği ile kar lastiği farklıdır ülkemizde kar lastiği pek yok)

• Eylül-ekim aylarından gireydiniz bari şu konuya
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

Eylül-ekim aylarından gireydiniz bari şu konuya

harbiden haaa:)))
    ben öyle tesadüfi görünce bilgilendirmek istedim.. komik olmuş..
    sezon sonu bunlaaaar gel abla geeeel kalmadı sezon sonuuuuu.
    :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.