Şimdi Ara

ZİNCİR TAKMADAN ARABAYI ÇIKARTMAYIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SAAT 16,50 İSTANBULDA YOKUŞ AŞAGI İNİYORDUM ÖNDEKİ ARABALAR BİRBİRİNE GİRDİ BENDE ZİNCİR OLDUĞU İÇİN DURDUM ARKADAKİ ARABA AYNI HIZDA BANA VURDU ADAMLARDA ZİNCİR YOK BİRDE YAKIN TAKİP YAPIYORLAR BİRDE RAHAT RAHAT GEÇMİŞ OLSUN DİYORLAR ....... BİZİM İNSANLARIMIZ ÇOK RAHAT VE CAHİL ARABA KULLANMAYI BİLENDE ÇIKIYO BİLMEYENDE BIKTIM BU İSTANBUL TRAFİĞİNDEN .............. ARKADAŞLAR SİZ TEMKİNLİ OLUN ARABANIZA VE BAŞKASININ ARABALARINA ZARAR VERMEYİN RİCA EDİYORUM ..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUSUFB -- 23 Ocak 2006 20:07:23 >

• ama zinciride karsız yolda kullanırsan kırarsın onuda düşün ve başlığı değiştir

zincir takarak çıktım diyelim 100m kar var 5 km kar yok o zincir o zaman kırılır

sanada geçmiş olsun diyelim napalım
  • ankara' da şiddetli kar var. 5 gündür arabamı çıkartmıyorum. eski arabama karlı yolda çarpmışlardı, yaşadıklarımı gözümün önüne getiriyorum da... gideceğim yerlere otobüs, dolmuş ya da taksiyle gidiyorum. siz istediğiniz kadar önleminizi alın, arkadaki araba önlem almadıysa yapacağınız bir şey yok maalesef...
  • geçmiş olsun kardeş...

zincirsiz yola çıkanları kınıyorum...

zincir takılmaması gereken yerde de zaten o kadar çok vuruyor ki; çıkartmak zorunda kalıyorsun...
  • BENCEDE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIN SİZ NEKADAR ÖNLEM ALSANIZDA MİLLET KABAK LASTİKLE ZİNCİRSİZ KULLANMAYI BİLMEDEN ÇIKIYORLAR SONRA KAZA GELİYOR
    ZİNCİRSİZ VE KABAK LASTİKLE YOLA ÇIKMAYIN LÜTFEN
  • İlk önce geçmiş olsun...Bu malesef bizim türk milletine has bi yanlış.Adam vakumlu lastik var nasılsa diyip buzda zincir takmıyor.ARKADAŞLAR VAKUMLU LASTİK BUZDA TUTUNMAZ.BUZDA SADECE AZ MİKTAR ÇİVİLİ LASTİKLER TAM GÜVENLİ OLARAKTA ZİNCİR TUTUNUR.Bu arada kürşad arkadaşımızın tespiti doğrudur ancak kullanmayı bilirsen.Arkadaşlar bu zincir konusuylada baya haşır neşir oldum.Tecrübelerimden bi kaç not. buz üstünde 2 veya 20 km(bu o kadar önemli değildir.Bazen rampada kalkış yapmak için 20 metre için bile zincir takabilirsiniz.) gittikten sonra eğer 300-500 m asfalta girerseniz ve bunun sonrasında buz varsa hızınızı 30 veya 20 ye düşürün ve asfaltta yürüyün.Eğer 3-5 km gibi uzun bir mesafe buz yoksa sökün ve sonra mutlaka takın.KULLANMA KLAVUZUNU MUTLAKA OKUYUN VE UYUN.Özellikle kaliteli zincir kullanın(örneğin ATLI marka zincirlerin 3000 km kuru asvaltta gidiş garantisi var ve gerçekten birinci sınıf bi zincir)Zincir yol tutuşunuzu arttırır,fren emniyeti sağlar.Rampa iniş ve çıkışlarını buz üstünde rahatlıkla yapmanızı sağlar.Bu arada bazı araçlar içinde bir not. örneğin mazda2200 veya ısuzu d-max tarzı araçlar kullanıyosanız(ki kullananlar bilir)bu araçlar arkadan itiş ve arkaları boş olduğu için ZİNCİRLE DAHİ kalkamazlar.Bunun için arkaya her iki lastik yanına veya üstüne ağırlık(bordür taşı,kum torbası gibi)koymanız kalkışları kolaylaştırır..........Ayrıca zincir varken düşülen bir hata.Nasılsa zincir var deyip abs siz araç sürücüleri frene direk basıyor.Beyler eğer zincirin baklasız bölümü yola gelirse-ki bu genelde olur freni yine unutun.lastikleri kilitlemeyin ve araca yumuşak davranın..........VE TAKİP MESAFESİ KURALINA MUTLAKA UYUN..................

• quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

ama zinciride karsız yolda kullanırsan kırarsın onuda düşün ve başlığı değiştir

zincir takarak çıktım diyelim 100m kar var 5 km kar yok o zincir o zaman kırılır

başlık gayet uygun bence sen iyice okumadan araştırmadan yorum yapma,o zincirler 5 km de kırılcak olsa kimse zincir takmaz ,başka alternartifler arardı.
    yukardaki arkadaşın yazısını oku bir istersen kaç km garanti verdiğini üreticinin. sonra tarzan gibi yollara çıkıp milletinin canını ve malını tehlikeye atmamayı öğrenmiş olursun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NORMAL YOLDA ZİNCİRLE SAATTE 120 İLE GİTMEYE KALKARSAN KIRARSIN TABİ.BEN BUNCA SENEDİR TİCARİ ARACIMDA ZİNCİR KULLANIRIM ASFALTTA DURUP DURURKEN KIRILDIĞINI HİÇ GÖRMEDİM.ÖZEL ARACIMDADA KAR LASTİĞİ KULLANIYORUM,"CAM" GİBİ BUZ OLMADIĞI SÜRECE BANAMISIN DEMİYO

quote:

ama zinciride karsız yolda kullanırsan kırarsın onuda düşün ve başlığı değiştir

• Dün kendi arabamı cıkartmaya çekindim şirketin opeli ile cıktım su an arka tampon yok ! Duyarlı olalım zincir takmaya karşı

Takanların suçu ne ? takmayanların cezasını çekiyorlar
  • dün gazetede okudum çivili lastik takan adam zincir takmadı diye ceza yazmışlar
  • quote:

dün gazetede okudum çivili lastik takan adam zincir takmadı diye ceza yazmışlar

adam daha napsın Allahım yarabbım ya ınsanımız bılınclı olsa polısımız olanların farkında olmuyor heralde nasıl olsa TC de yasıorz alıstık sacmalıklara,sen bılınclı olsan kurallara uysan ne olur bu ulkede adalet yok kardesım kanunlar suclunun yanında adam gıbı cezalar werılse mıllet bı daha sokaga cıkmaya korkar
  • quote:

dün gazetede okudum çivili lastik takan adam zincir takmadı diye ceza yazmışlar

Bi bakıma haklılar.şimdiye kadar karda ve buzda en iyi manevra imkanı sağlayan ve en güvenli ve sağlam olan malzeme zincir...Her ne kadar çivilide olsa sorun çıkarabilir.Fakat zincirle kolay kolay kalmazsınız(Bazı araçlar hariç)Yeni kar paletleri falan çıktı.Kullananlar çok memnun fakat onlarında ne kadar sağlam ve güvenilir olduğunu zamanla görüceğiz......Bence bu sistemler çok güzel fakat daha yeni olduğundan yorum yapmak doğru olmaz. AYRICA BİZ POLİSLERE KIZIYORUZ AMA BU KURALLAR VE ZORUNLULUKLAR BİZİM CANIMIZI VE MALIMIZI KORUMAK İÇİN BUNU ASLA UNUTMAYIN................
  • zincirsiz yola çıkmak elbetteki doğru deyil yapanda suç işlemiştir zaten kaza raporunda bu ekstra olarak gösterilip cezası kesiliyor sanırım ama kaza yaptınmı sonuçta geçmiş olsundan başka diyecek bişeyde yok allah cana bişey vermesin yoksa kaza yaptım diye kimseyle kavga edecek deyilim
  • Çivili lastik kullanmak yasak değil mi? Çiviler yerinden fırlayıp tehlike yaratıyorlar da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Woodpecker

Çivili lastik kullanmak yasak değil mi? Çiviler yerinden fırlayıp tehlike yaratıyorlar da.

Yok daha neler Yıllardır çivili lastik kullanırım, ilk defa duydum bunu, çok komik. Çok yaşayın emi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 27 Ocak 2006 23:23:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: resmonse

quote:

Orjinalden alıntı: Woodpecker

Çivili lastik kullanmak yasak değil mi? Çiviler yerinden fırlayıp tehlike yaratıyorlar da.

Yok daha neler Yıllardır çivili lastik kullanırım, ilk defa duydum bunu, çok komik. Çok yaşayın emi

komik geliyor ama benimde bildiyim kadarıyla ülkemizde kullanmak yasak
  • Komik diye bir şey yok. Çivilerin özellikle kuru zeminde, yüksek hızda fırlama riski var. Bu durumda yayalar çok büyük tehlike yaşar. En iyisi kış lastiği, gerektiğinde üstüne zincir takılması. Kazasız günler..
  • Risk her şeyde vardır ama siz bu güne kadar duydunuz mu hiç "çivili lastiğin çivileri fırladı, şu kadar insan yaralandı, maddi kayba yol açtı" diye.
  • Olayın vuku bulması ayrı, potansiyel tehlike ayrı bir şeydir.
    Bu konuların anlatıldığı yerlerde çivilerin fırlayabilme riskinden bahsediliyor.
  • ben bugun cıkardım zıncırı. artık tum yollar acıldı nerdeyse. ama gerekırse takarız bı daha
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.