Şimdi Ara

Ziraat Bankasi Sikayet!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar konunun tam yerinin burasu oldugundan suphe etsem de sorunumu sizle paylasacagim. Lutfen konu hakkinda bilgisi olanlar yardimlarini esirgemesin. Simdi soyle; yurt disinda 1 aylik yatil yapacaktim ve parayi yanimda degil banka kartimda tasimayi planladim. Ziraat bankamatik kartim vardi parayi oraya koydum. Daha sonra bir euro hesabi acip parayi oraya aktardim ki yurtdisindan cekerken cok fark alinmasin doviz kuru degisiklikleri acisindan. Herneyse istanbuldaki ziraat gorevlisi euro hesabina kart verilmedigini o parayi cekmek icin yurt dusindan ziraat subesi bulup bankamatik karti almami soyledi. Yuttdisina ciktim ve ciktigim yerlerin hicbirinde ziraat bulamadm italya fransa ispanya... Ve parayi cekemedim haliyle parasiz kaldim. Daha sonra musteri hizmetlerini arayip yardim istedim ama aradigim ilk 2 calisan beni resmen basindan savdi ve anamenuye aktardi. Hemde uzun bir bekleme ardindan acmislardi yaklasik yarim saat. Daha sonra yine aradim bu sefer yurtdisindan boyle biseyin mumkun olmadigini ve euro hesabi actigim subeyi aramam gerektgni soyledi bi calisan. Benim iyice sarteller atti tabi. Bu arada da tren garlarinda yatiyorum para yok. Neyse en son marsilyadayken aradim ve tam olarak 1 saat beklefim telefonda musteri hizmetlerinin baglanmasini sonunda cikan bayan bunun kolay bi iskem oldugunu hesaplari birlestirdigimiz takdirde parayi turk parasina cevirip oyle cekebilcegimi soyledi tamam dedim ve halledildi. Bu olay bu kadar zor muydu da ben bu kadar magdur oldum oralarda. Tabi ki sikayetimin asli bu degil. Hadi tren garlarinda yatmayi kaldirabilirim de simdi de operatorumden yogun yurt disi kullanim mesaji geldi ve hesaplamalarima gore yaklasik 1.000 tl bir fatura gelecek sirf beni boyle magdur edip ustune tek bir aramamdan halledemeyip 4 kere aramami saglamis ve toplamda 120 dakika falan beni telefonda bekletmis ziraat bankasi yuzunden. Operatorumun sucu yok asil suclu bence ziraat bankasi ve bu konuda hakkimi aramak bu faturayi odememek istiyorum. Dekont'ta zaten sadece ziraat ile gorusuldugu cikar. Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirler mi ne yapmaliyim? Simdiden tesekkurler cevaplar icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oteller rezerve olmalı....3o gün parasız nasıl geçindiniz?

• Yanlis anlasilma oldu heralde 30 gun degil 3 gun parasiz kaldim. Yanima aldigim parayla yaklasik 1 hafta idare ettim. Sonra param bitince Ziraat Bankasi yurtdisi subelerine baktim gidip cekmek icin ama bulundugum yerlerde yoktu. Bunun uzerine musteri temsilcilerini aradim araliklarla 2,3 gun boyunca. 3. Gun halloldu islerim. Ama bu 3 gun boyunca konustugum daha dogrusu telefonda muzik dinleyerek bekletildigim yaklasik 120 dakikalik sure bana 1.000. Liraya mal olacak. Hemde sorunumun cozumu gayet basitmis. 4 temsilciyle konustum. Hepsine ayni seyleri soyledim kayitlar vardir. 2 tanesi salladi, 1 tanesi yardimci olmaya calisti ama olamadi, 4.su sonunda halletti. Simfi ben bu telefon faturasini odemek durumundamiyim sizce? Cok mantiksiz degil mi?

• Efendim ben olsa idim parayı yurt dışından çekebileceğim yerleri gitmeden öğrenirdim...Sorunun 3 günde çözülmesi yinede ii olmuş...
    Bir dahakinde kredi kartı kullanmanız ii olur diye düşünüyorum...Olmazsa karta yükleyin TL olarak.....

• bankanin fazla bir sucu yok hemde devlet bankasi. Bilmiyorum su anda bende yurt disindayim. hesabimda euroda ama para çekecegim zaman internet bankasi ile para kartima euro satip turk parasi yukluyorum. atm dende euro çekiyorum. Kredi kartimida bu sefer evde unuttum ama gine internetten sanal kart çikartarak alis verislerimi veya biletimi sanal kartla aliyorum. Yani bankanin suçu sadece telefon ettigin zaman seni bekletmeleri ama hepsi ayni! Bekletmeyen yok ki. Birde bir tek karta guvenmek ne kadar dogru olabilir. kartin bir atm de takili kalsa hayatta geri alamazsin. Bence ginede internet bankaciligi ile her deyi halledebilirdin!
  • birde yurt disinda turk bankasi olayi zaten olmaz zira her banka bulundugu ulkenin kurallarina gore çalisir. Mesela Ing de hesabin var. Git Hollandaya seni tanimazlar bile. Hesabini dahi goremezler. Yurt disindaki bir turk bankasininda size bir kart vermesi gine olmaz. Kart alman için o ulkede oturman lazim. Yani bastan asagi yanlis olmus. Yada size yanlis bilgi vermisler. Ama bir bankacinin boyle bir yanlis ve uyduruk seyler soylemeside ilginç!
  • Hiç bir hakkınız yok elinizde yazılı belge yok ise burası türkiye öaaşesef

• Hata sizde aslinda. Parayi bankaya yatirmak yerine yaninizda tasiyacaktiniz. Ayri Ziraat dunyaca kabul gormus bir banka degil...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.