Şimdi Ara

Ziraat Bankası Vakifbank Halk Bankasi ve Sekerbank Konut Kredi Faizlerini indirdi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
608
Cevap
28
Favori
39.156
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankarada Vakıfbank şubesine başvuru yaptık. 0,98 den vermiyoruz o iş askıya alındı 1.21 den verebiliriz dediler. Bilmiyorum böyle bir cevap alan oldu mu. Bir de o kadar ilgisizler ki adamın yüzüne bakmıyorlar. Cebinden veriyor sanki banka görevlisi.
  • Şu kredi indirimini ilk konutunu alacak olana vereceksin arkadaşım! 4.-5.-6. dairesini alanlara değil. Ama amaç farklı. Hem konut fiyatları artmaz hem de evsiz vatandaş daha uygun ödeme ile konut sahibi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ealtun kullanıcısına yanıt
    Halkbank, ziraat katılım, ziraat 0.98 hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: needacar

Şu kredi indirimini ilk konutunu alacak olana vereceksin arkadaşım! 4.-5.-6. dairesini alanlara değil. Ama amaç farklı. Hem konut fiyatları artmaz hem de evsiz vatandaş daha uygun ödeme ile konut sahibi olur.
    ne güldüm yav, amaç evsiz adamı evsiz yapmaksa, niye bas bas bağırıyorlar reklamlarda aylık 5500 lira taksitle ev sahibi olun diye? hem de yoksulluk sınırının 4 bin tl olduğu ve vatandaşının yarısının bunun altında maaş aldığı bilindiği bir ülkede

sözde toki'nin kuruluş amacı buydu, ama bazılarını palazladı, on numara araziler, 2b ayağına bedavaya verildi

• quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Dikkate ederseniz çabuk kalktı.

https://emlakkulisi.com/konut-kredi-faizleri-guncellendi/571307
    Hocam emin misin? Bu site yanlış aktarmış bence...

Yazmış olduğum yazıda 5 bankanın da ilgili oranlarının linkini paylaştım... Hala duruyorlar...

Bankanın ilgili faiz oranlarını açıkladığı sayfalarına yazımın en altında kaynak ve aracılığıyla kısmından banka isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yazıyı sürekli güncelliyorum...

Kaynak:Konut Kredisi Faiz Oranları 2018

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 18 Mayıs 2018; 13:18:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Halkbank, ziraat katılım, ziraat 0.98 hocam
    Vakıf Bankası da 0,98 diye haberlere çıkmıştı.
  • ealtun kullanıcısına yanıt
    bankanın kendi sayfası % 1.21 diyor.

https://www.vakifbank.com.tr/faiz-oranlari-ve-faiz-maliyet-tablolari.aspx?pageID=658
  • ersin07 E kullanıcısına yanıt
    Hocam bende hiç para yoktu ama Full kredi ile yatırımlik ev aldım. Memur maaşım var. Kira olarak 16 yılda amorti ediyor.. Hatta15 ama vergi falan var. Mantıklı mı değil mi şimdi? Bana mantıklı geldi de aldım.. 230000 e aldım 1300 klirası var şu An. 2600 lira 10 sene ödeme yapacağım. Kendi evim var. 230000 elimde olsa dolar alırdım ama elde olmadığı için bu şekilde borçlandim. Peşinati da biraz borc rica yaptım aileden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevozgur -- 19 Mayıs 2018; 16:28:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halkçı2013

Benim öyle bir ithamım olmadı ama cevap vermek isterim.

Bunun krediyle pek ilgisi yok öncelikle. Şu an mevcut ev fiyatlarının yüksek olması nedeni ile ev satın almaktansa kirada kalmanız daha doğru bir ekonomi değerlendirmesi olacaktır. Bunun için internette kira çarpani diye arama yapabilirsiniz.

Örnek : Alacağınız ev 300.000 diyelim. Siz o evde 1000 TL kira ile oturabiliyorsaniz ki genel bu durumda. Kirada oturun. Paranızı hiç bir şey bilmiyorsanız finans olarak mevduata yatırın aylık 3-4000 gelir elde edersiniz.

Şayet dolara yatırsaydiniz bir iki ay önce tahminim 40.000-50.000 gibi getiri elde ederdiniz. Buda sizin 4 yıllık kiranıza denk gelirdi.

Bankaya ödeyeceğiniz ekstra faizleri saymıyorum.

Not: bu durum emlak piyasasınin degerlenmeyecegi on görülerek anlatılmıştır. Bursa İzmir halen prim yapıyor ancak İstanbul emlak piyasası değer yapmıyor.
    YalnıZ bu hesap 300bin tl si cebinde olan adam icin. Kredi cekip ev alacak icin degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Hocam bende hiç para yoktu ama Full kredi ile yatırımlik ev aldım. Memur maaşım var. Kira olarak 16 yılda amorti ediyor.. Hatta15 ama vergi falan var. Mantıklı mı değil mi şimdi? Bana mantıklı geldi de aldım.. 230000 e aldım 1300 klirası var şu An. 2600 lira 10 sene ödeme yapacağım. Kendi evim var. 230000 elimde olsa dolar alırdım ama elde olmadığı için bu şekilde borçlandim. Peşinati da biraz borc rica yaptım aileden.
    177 ay kira çarpanı var. Şu zaman daki fiyatlara göre çok iyi bir fiyata almışsınız (aslında olması gereken). Şehir neresi?

• needacar kullanıcısına yanıt
    İzmir.

• quote:

Çok iyi bir iş yapmışsınız. Çünkü önümüzdeki süreçte enflasyonun artacağını öngörmek için kahin olmaya gerek yok. Dolaysıyla ödeyeceğiniz kredi taksiti her geçen gün reel olarak eriyecek ve gelirinizin içindeki payı küçülecek.

Ve aldığınız eve kiracı bulmakta sıkıntı yaşamayacağınızı ön görüyorsanız zaten kredi faizinden çok daha fazla gelir edeceğiniz için evi reel olarak 120 ay taksitle şu andaki fiyatının bile altında almış olacaksınız.

Yani yatırım olarakta çok iyi bir hareket

Ben gayrimenkul yatırımı yapacak birisine genelde ev almasını salık vermem arsa yatırımı bence en iyi gayrimenkul yatırımdır ancak konut kredisi ile aynı şartlara sahip olmadığından genelde arsa fiyatının büyük kısmının elde hazır olması gerekir. Ancak sizinki gibi durumlarda ev yatırımı çok mantıklı ve özellikle sabit gelirli kişiler için, hayırlı olsun

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Çevremde para çevirenler hata yaptığımı söylüyor. Bende onlara elimde sizin gibi para yok diyorum. Elimde 250 olsaydi belki altın, dolar alabilirdim. Ama elimde 40 lira para vardı bu şekilde değerlendirdim.

• quote:

Teşekkürler. Çevremde para çevirenler hata yaptığımı söylüyor. Bende onlara elimde sizin gibi para yok diyorum. Elimde 250 olsaydi belki altın, dolar alabilirdim. Ama elimde 40 lira para vardı bu şekilde değerlendirdim.
    Evet şu şartlar altında elde nakit varsa bir çok şekilde değerlendirebilir hatta elinizde 230.000 tl olsaydı o evi almanız şu şartlar dahilinde bence çok mantıksız bir hareket olurdu.

Ama elde nakit yokken yukarıda dediğim gibi 10 numara hareket

• Halkçı2013 H kullanıcısına yanıt
    peki bu verdiğiniz örnekte 300 000 tl ilerleyen süreçte neye uğrayacak.

parayı bankaya yatırdığımız taktirde 3-4 bin arası bi faiz getirisi oluyor bununla alabileceğimiz evden daha iyi bi evde oturabiliriz dediğiniz gibi. peki bu 5 sene içinde bu 300 000 lira ne olmuş olacak. o da değerini kaybedecek ev almak varken onu da alamayacağız.

Bu konu kafamda ciddi sorun teşkil ediyor fikri olanlar yardımcı olabilir mi

şu an hali hazırda 400 000 nakit var . 200-300 daha kredi çekip bi eve girmek mi. yoksa 400 000 ü bankaya yatırıp faizi ile kirada durmak mı . bu süre içinde o 400 000 bin ne olacak . Banka 4-5 bin faiz verdiğine göre para günden güne değerini kaybediyor demek ki
  • pacasi_camurlu kullanıcısına yanıt
    2010 yılında 60 bin liraya bir ev aldım. 60 bin kredi çektim geriye 96 bin ödedim. Bu ay evi 140 bine sattım.

140 bini peşinat yapıp üzerine 135 daha verip daha büyük bir ev alıyorum. 160 bin kredi çekiyorum. Geriye 275 civarı ödeyeceğim. Ama 10 sene sonra bu ev en az 500 bin olacak.

Ben size tavsiye kredi her zaman kiradan daha avantajlıdır. Burası Türkiye...

Bu arada Ziraat bankası 10 gündür krediyi veremedi bana çok ağır işliyor. Kredi onaylandı exper baktı sonra tekrar onaylandı imzalar alında ama bir türlü paraya kavuşamadık süreç çok yavaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1234Rambo

bankanın kendi sayfası % 1.21 diyor.

https://www.vakifbank.com.tr/faiz-oranlari-ve-faiz-maliyet-tablolari.aspx?pageID=658
    Üstte yazımda hepsininin linklerini paylaştım demiştim ya hocam, bir göz atsaydın keşke. Vakıfbank gizliyor biraz genel hesaplama kısmında yok. Biraz sayfasını karıştırman lazım. Yazımda hem ekran görüntüsü hem de en aşağıda tam sayfasının linki var...

https://www.kredifaizbanka.com/konut-kredisi-faiz-oranlari/

• Yapılandırma için olumlu cevap alabilen yok sanırım.

Yine de üzerine giden oldu mu? ( Şikayet, avukatla görüşme gibi)

• Selamlar Exper olduğunuzu söylüyorsunuz size şunu sormak istiyorum Hatay da dubleks bir ev alıyorum evin alt net 60m2

Üst 60m2 ama üstte bir oda ve üstü ahşap ile kaplı iki adet teras var toplam 20+20 m2. Ev cadde üzeri e5 ve tem otoyoluna çok yakın dağ deniz doğa şehir manzaralı bu ev için 150 bin krediye ihtiyacım var bu tutar çıkar mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

Selamlar Exper olduğunuzu söylüyorsunuz size şunu sormak istiyorum Hatay da dubleks bir ev alıyorum evin alt net 60m2

Üst 60m2 ama üstte bir oda ve üstü ahşap ile kaplı iki adet teras var toplam 20+20 m2. Ev cadde üzeri e5 ve tem otoyoluna çok yakın dağ deniz doğa şehir manzaralı bu ev için 150 bin krediye ihtiyacım var bu tutar çıkar mı ?
    Yeni bina ise evin gerçek değeri ise evet. Ancak dublekslerde çatı katı proje hilafı yapılaşma var ise eksik çıkar.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.