Şimdi Ara

Ziraat Bankası Vakifbank Halk Bankasi ve Sekerbank Konut Kredi Faizlerini indirdi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
28
Favori
39.157
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • internette çok araştırdım ama cevap bulamadım. kayın pederimin satılığa çıkardığı evi kredi ile alabilir miyim? bilgisi olan varsa aydınlatsın lütfen.
  • maverick15 kullanıcısına yanıt
    Hocam, bankalar bu gibi satışları muvazaalı bulduğundan ( gerçekte olmasa bile )kredi çıkartmıyor genelde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konut sigortası ve dask her yıl yenilenmek zorunda dedi bana bir sigortacı bu doğru mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konut kredilerinin faizlerinin düştüğüne inanmıyorum.

Niye mi?

Bundan 1-2 ay önce 290.000 TL ye satışa sunulan ve müteahhit ile çalışan (çatı işlerini yapan) bir akrabam ile bahse konu evi görmeye gittim. Müteahhit daha bir kaç ay önce 290 bin TL ye almak istediler satabilirdim falan demiş Neyse akrabam müteahhit ile görüşmeye gitti dedi beni kırmaz 290 bine alabiliriz önceden 290 bin TL olan eve 335 bin fiyat vermiş ve zorla 325'e bırakmış müteahhit peki niye bu kadar arttı diye sorduğunda cevabı hazır yeni başlayacak inşaatlarıma malzeme almam gerekiyor dolar bu kadar artmışken demir çimento bu kadar artmışken anca 320 bine verebilirim diyor önceleri 290 bin olan daireye müteahhit de kendine göre haklı olabilir.

Şimdi soruyorum arkadaşlar bir yandan faizler düşük diye bir ihtimal ev almak isteyenler için ev fiyatlarının da dolar bazında inşaat malzemeleri bazında arttırılması faizlerin düşük olmasının avantajı nerde dedirtmiyor mu?

Peki nerde düşük faiz?

Oysa ki evi çok beğenmiş ve tüm hesaplarımı ona göre yapmıştım ilk bir kaç sene zor olacaktı fakat değecekti ama 320 bin boyumu aşıyor. 😕

Ev alma işinden soğudum resmen😕

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cool_boy10 C kullanıcısına yanıt
    VakıfBank bana da aynısını dedi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meandroslu

Konut kredilerinin faizlerinin düştüğüne inanmıyorum.

Niye mi?

Bundan 1-2 ay önce 290.000 TL ye satışa sunulan ve müteahhit ile çalışan (çatı işlerini yapan) bir akrabam ile bahse konu evi görmeye gittim. Müteahhit daha bir kaç ay önce 290 bin TL ye almak istediler satabilirdim falan demiş Neyse akrabam müteahhit ile görüşmeye gitti dedi beni kırmaz 290 bine alabiliriz önceden 290 bin TL olan eve 335 bin fiyat vermiş ve zorla 325'e bırakmış müteahhit peki niye bu kadar arttı diye sorduğunda cevabı hazır yeni başlayacak inşaatlarıma malzeme almam gerekiyor dolar bu kadar artmışken demir çimento bu kadar artmışken anca 320 bine verebilirim diyor önceleri 290 bin olan daireye müteahhit de kendine göre haklı olabilir.

Şimdi soruyorum arkadaşlar bir yandan faizler düşük diye bir ihtimal ev almak isteyenler için ev fiyatlarının da dolar bazında inşaat malzemeleri bazında arttırılması faizlerin düşük olmasının avantajı nerde dedirtmiyor mu?

Peki nerde düşük faiz?

Oysa ki evi çok beğenmiş ve tüm hesaplarımı ona göre yapmıştım ilk bir kaç sene zor olacaktı fakat değecekti ama 320 bin boyumu aşıyor. 😕

Ev alma işinden soğudum resmen😕
    1-2 aya kalmaz boyunun ölçüsünü alır. Yakında tüydüğünü duyarsın.

• Bankalar aile içi vermiyorlar ama kayınpedere olabilir, yani nereden tanıyacak soyadı değişik. Eşinizin eski soyadı da kimlikte yoksa sıkıntı yok bence.
  • Meandroslu kullanıcısına yanıt
    Nakit sıkıntısı yoksa satmaz. Çünkü sıfırdan yapsa maliyetleri aynı olmayacak. Çok daire var böyle bunların elden çıkması için nakit sıkıntısı lazım şimdi bir şekilde para buluyorlar. İnşaat sektörü negatif gider ama ev fiyatları düşmez. Bazıları hala 100 bin e ev filan yapıldığını sanıyor. Arsa sahipleri genel halk bu adamların sıkıntısı yok zaten çoğunun başka gelirleri var arsa fiyatları düşmeyeceğine göre ev fiyatlarıda düşmez. İstanbul u hariç tutuyorum orada acayip bir dengesizlik var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

Nakit sıkıntısı yoksa satmaz. Çünkü sıfırdan yapsa maliyetleri aynı olmayacak. Çok daire var böyle bunların elden çıkması için nakit sıkıntısı lazım şimdi bir şekilde para buluyorlar. İnşaat sektörü negatif gider ama ev fiyatları düşmez. Bazıları hala 100 bin e ev filan yapıldığını sanıyor. Arsa sahipleri genel halk bu adamların sıkıntısı yok zaten çoğunun başka gelirleri var arsa fiyatları düşmeyeceğine göre ev fiyatlarıda düşmez. İstanbul u hariç tutuyorum orada acayip bir dengesizlik var.
    Ötv gibi devlet 3-5-10 dairesi veya gayrimenkulü olanlarında başına çökecek. 1.-2.-3.... dairelere farklı emlak vergileri uygulamaya başlayınca görürüz. 😁 Para yok!

• Arkadaşlar diğer konuyu baştan sona okumuştum ve orada da yıllardan beri aynı buradaki gibi işte şu tarihten sonra şöyle olacak böyle olacak fiyatlar uçacak faizler asla inmez müteahhitler kaçacak vs zilyon tane yorum var ve gerçeğe baktığımızda asla öyle çok büyük olumsuzluklar yaşanmamış alan almış satan satmış yine , biraz fazla mı evhamlıyız ne ?

• Fed faiz artırmaya devam etsin ev kredileri 2yi geçecek. Seneye bu zaman alıntılarım bu yazıyı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekilen kredinin banka tarafından iptali söz konusu olur mu?
    Ziraat BES yaptırıyor ama 6 ay sonra iptal edebilirsiniz dedi görevli. 6 ay neden dedim aslında 6 ay diye zorunluluk yok 1 ay sonra bile iptal edilebilir ama kredi denetleme komisyonu baktığında BES yoksa iptal edebilir kredinizi dedi.
    Böyle bir şey var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC@DC

Fed faiz artırmaya devam etsin ev kredileri 2yi geçecek. Seneye bu zaman alıntılarım bu yazıyı.
    konut kredi faizleri aylık %2 olmaz. aylık %2 demek yıllık yüzde 24 faiz demek. yüzde 12 de şuan kampanyalı 98 kredide ben neredeyse 10 yılda cektigimin iki katını ödüyorum. faizler aylık 1.5 ustune geldiginde bankalar 2000 öncesi gibi kredi vermeyeceklerdir.
  • geçen yıl %0,89 ile çekmiştim ki şu an faizler yüksek.
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Ahaaa haaaa, aynen öyle. Bir kısmı paranoyadan diğer kısım da muhalifliğinden, negatiflik pompalar yıllardır. Bunları dinleseydim şu an 5 dairem olmazdı söylemesi ayıp. Sonuç TL’ye ve ülkenize güvenin.

• ekdellal kullanıcısına yanıt
    5 dairen var he, buralarda daha ne arıyorsun?
  • 6.’ya daha fazla kaynak ayırabilmek için

• 11 ay önce 0.88den çekmiştim 100.000tl ye 60.000 faiz ödemesi çıktı 10 yıl için
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen.md

Çekilen kredinin banka tarafından iptali söz konusu olur mu?
    Ziraat BES yaptırıyor ama 6 ay sonra iptal edebilirsiniz dedi görevli. 6 ay neden dedim aslında 6 ay diye zorunluluk yok 1 ay sonra bile iptal edilebilir ama kredi denetleme komisyonu baktığında BES yoksa iptal edebilir kredinizi dedi.
    Böyle bir şey var mı?
    bana bes zorunlu demişti ziraat
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.