Şimdi Ara

Ziraat Genç Kart Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
52.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende KYK'nın verdiği genç kart var

genelde Kredi kartıyla alışveriş yapıp internetten kendi hesabımdaki parayla ödüyordum.

benim sorum ise şu : Güncel Borcum 19 tl gözüküyor ödüyorum güncel borç 0.00 oluyor yanında ise Son ekstredeki bakiye diye bir rakam var bir de son ekstredeki kalan borç - olarak gözüküyor bunlar ne demek oluyor açıklayabilecek var mı ?

teşekkürler

• kredili mevduat hesabı açık sanırım.

kyk nın yatırdığı para haricinde, nakit avans olarak tanımlanan parayı çekersen hesap bakiyesi eksiye düşer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CLuB4R kullanıcısına yanıt
    Son ekstreni hesap kesim tarihinden onde borcundan fazla odediysen o yuzden eksili tutar gormen normal. Guncel borcun da an itibariyle bankaya olan borcundur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: welowis

Son ekstreni hesap kesim tarihinden onde borcundan fazla odediysen o yuzden eksili tutar gormen normal. Guncel borcun da an itibariyle bankaya olan borcundur.

yorumun için teşekkürler

benim merak ettiğim şey güncel borcu ödeyince benim kredi kartı borcum tamamen kapanıyor değil mi ?

peki bu resimde attığım son ekstredeki bakiye 31,50 diyor bunu ödemek zorunda mıyım ?

https://store.donanimhaber.com/77/3c/43/773c4320859b9a976f1f957b88aa7296.png

Ziraat Genç Kart Yardım
     Ziraat Genç Kart Yardım

Hayir degilsin. Sen borcunu kapatmissin yeni donem borcun mevcut 18kusur lira onu ve sonraki harcamalarini da bir dahaki hesap kesiminde ekstrede gorceksin

• quote:

Hayir degilsin. Sen borcunu kapatmissin yeni donem borcun mevcut 18kusur lira onu ve sonraki harcamalarini da bir dahaki hesap kesiminde ekstrede gorceksin

çok sağ ol :) peki o son ekstredeki bakiye tam olarak ne oluyor açıklayabilir misin? mesela geçen ay o miktar 15 lira civarı bir şeydi ben o parayı ödedim kredi kartı limiti 500 tl idi 515 küsür olmuştu. İlginlendiğin için tekrar teşekkür ediyorum çok soru sordum
    Istedigin kadar sorabilirsin. Senin hesap kesim tarihin ayin 10u diyelim. Son odeme tarihi de 22 si. Simdi ayin 10undaki ekstrede sana 300 lira borc gelmis. Snra sen ayin 12 sinde 10 liralik bi yemek yedin diyelim sonra ayin 15inde ben kredi karti borcumu odicen dedin ve guncel borc olarak 310 lira gozukuyo diye 310 lira yatirdin. Daha da harcama yapmadin karttan diyelim. Iste o yuzden ekranda son ekstreden kalan kisminda 10 tl gozukur.
    Fazladan para yatirdigin icin oyle gozukmekte. Eger borcun olsa en sagdaki son ekstreden kalan borc alaninda gozukur ve faiz isler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Istedigin kadar sorabilirsin. Senin hesap kesim tarihin ayin 10u diyelim. Son odeme tarihi de 22 si. Simdi ayin 10undaki ekstrede sana 300 lira borc gelmis. Snra sen ayin 12 sinde 10 liralik bi yemek yedin diyelim sonra ayin 15inde ben kredi karti borcumu odicen dedin ve guncel borc olarak 310 lira gozukuyo diye 310 lira yatirdin. Daha da harcama yapmadin karttan diyelim. Iste o yuzden ekranda son ekstreden kalan kisminda 10 tl gozukur.
    Fazladan para yatirdigin icin oyle gozukmekte. Eger borcun olsa en sagdaki son ekstreden kalan borc alaninda gozukur ve faiz isler.

tekrar çok teşekkür ediyorum beni aydınlattığın için

doğru diyorsun mesela benim geçen ay son ekstrada ki kalan para 13 lira küsürlü bir şeydi o parayı sonraki aya devretmişti faiz falan işlemedi

yani sonuç olarak son ekstrede ki bakiye dediğimiz şey, benim gibi olayı bilmeyenleri kandırıp borç ödetmek gibi bir şey

o zaman son ekstrede ki bakiyenin tek avantajı o parayı ödediğimizde kredi kartının limitinin artması değil mi ? doğru mu anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLuB4R -- 6 Mayıs 2015; 18:11:52 >

Rica ederim

Evet aynen. limit artmis oluyor o ay fazladan yatirdigin icin

• quote:

Rica ederim

Ben 19 küsür son ekstre bakiyesi yazıyordu onu borç sandım ve ödediğim şimdi o para bazı gitti yani

• quote:

Orijinalden alıntı: gsseven46

quote:

Rica ederim

Ben 19 küsür son ekstre bakiyesi yazıyordu onu borç sandım ve ödediğim şimdi o para bazı gitti yani

aynisi oldu bana. simdi bu para gidiyor mu kaliyor mu?

• Şakamısınız yahu.finansal okuryazarlık dersi müfredata konmalı.durumun vahametine bakın.

Bankacılık sistemi muhasebesel işler paranın hiçbiryere kaybolması mümkün değil.
    Üniversite okuyan bireylere üzüldüm açıkçası.sokaktan geçen memmed efendi kafasında olmayın gençler.

• labidu kullanıcısına yanıt
    Bilmediği için değil bence ilk kez kullanıyor ve telaş yapıyor gitmeyelim üzerine ben de her zaman banka işlerinden ürkmüşümdür

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

Şakamısınız yahu.finansal okuryazarlık dersi müfredata konmalı.durumun vahametine bakın.

Bankacılık sistemi muhasebesel işler paranın hiçbiryere kaybolması mümkün değil.
    Üniversite okuyan bireylere üzüldüm açıkçası.sokaktan geçen memmed efendi kafasında olmayın gençler.

Sıkıntı şurada ki bu konu hakkında en ufak bir bilgi dahil yok.İnternet aramalarında çıkan tek alakalı konuda burası ordada malesef kimse cevap vermemiş.Durduk yere 2 kere telefon uygulamasından borç ödemesi yaptım biriyle borcum ödendi ikinci kez bastığımda kart limitini arttırdı.Ben bu parayı gidip çekersem arkadaş normal kredi çekmiş gibi ödersin diyor.Kimisi bir şey olmaz öbür ay hesabına yatar diyor.Her kafadan ayrı bir ses.Ziraat'ın kendi sitesinde gram bilgi yok ve mükemmel müşteri hizmetlerine kaç saat beklerseniz bekleyin ulaşamıyorsunuz.Meblağ çok büyük değildi ama öğrenci olunca insan kötü hissediyor.Yok mu açıklayabilecek birisi bu parayı nasıl tekrardan banka hesabına aktarırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cross Marian

quote:

Şakamısınız yahu.finansal okuryazarlık dersi müfredata konmalı.durumun vahametine bakın.

Sıkıntı şurada ki bu konu hakkında en ufak bir bilgi dahil yok.İnternet aramalarında çıkan tek alakalı konuda burası ordada malesef kimse cevap vermemiş.Durduk yere 2 kere telefon uygulamasından borç ödemesi yaptım biriyle borcum ödendi ikinci kez bastığımda kart limitini arttırdı.Ben bu parayı gidip çekersem arkadaş normal kredi çekmiş gibi ödersin diyor.Kimisi bir şey olmaz öbür ay hesabına yatar diyor.Her kafadan ayrı bir ses.Ziraat'ın kendi sitesinde gram bilgi yok ve mükemmel müşteri hizmetlerine kaç saat beklerseniz bekleyin ulaşamıyorsunuz.Meblağ çok büyük değildi ama öğrenci olunca insan kötü hissediyor.Yok mu açıklayabilecek birisi bu parayı nasıl tekrardan banka hesabına aktarırız.

limitiniz 1000 tl olsun gidip fazladan 10 para yatırırsanız 1010 tl limitiniz olur. 10 fazladan 10 tl nizi isterseniz çağrı merkezini ararsınız hesabınıza nakit olarak yatırırlar.ya da gider 10 tl alışveriş yaparsınız ekstreniz 0 tl olarak çıkar.alacağınızda vereceğinizde olmaz.

• quote:

quote:

quote:

limitiniz 1000 tl olsun gidip fazladan 10 para yatırırsanız 1010 tl limitiniz olur. 10 fazladan 10 tl nizi isterseniz çağrı merkezini ararsınız hesabınıza nakit olarak yatırırlar.ya da gider 10 tl alışveriş yaparsınız ekstreniz 0 tl olarak çıkar.alacağınızda vereceğinizde olmaz.

Peki ATM'den çekersem bu miktarı gene ekstrede kredi kartı borcu 0 olur değil mi ? Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim bu arada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki ATM'den çekersem bu miktarı gene ekstrede kredi kartı borcu 0 olur değil mi ? Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim bu arada.

atm den yaptığınız ayrı işlem olur.komisyon faiz v.s alınır.çağrı merkezine talebinizi iletin onlar işlemi gerçekleştirirse masraf alınmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.