Şimdi Ara

Ziraat Mühendisliği okuyan/bilgi sahibi olan yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene 2. kez üniversite sınavına girdim. Geçen sene ile puanlarım neredeyse aynı. MF2 - MF3 175bin civarı

Asıl mevzuya girmeden önce kısaca kendimden bahsedeyim.

Fen lisesinde okudum. İlkokuldayken derslerim çok iyiydi. Lisede hiç ders çalışmadığımdan dolayı berbattı. Fen lisesinden öyle bomboş ayrıldım (Buraya yazının sonunda tekrar döneceğim.) Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Köyde büyümüş biri değilim ama tarla işlerinde vb. az çalışmadım.

Veterinerlik yazmayı planlıyorum. Muhtemelen gelmeyecek ben de 2. seçenek olarak ziraat mühendisliğine yöneldim. İş imkanı en geniş olan bitki koruma bölümü diye duydum, burayı tercih etmeyi düşünüyorum.

Ziraat mühendisliği okuyan, mezun olan veya bilgi sahibi olanlardan yardım istiyorum. Şu an toplumda ziraat mühendisliği aç kalır diye bir algı var, hiç katılmıyorum. Odtü'nün makinesini, inşaatını okuyan adam bile işsiz kalabiliyor. İşin çoğu öğrencinin kendisini yetiştirmesiyle alakalı diye düşünüyorum (Yukarıdaki lise örneği). Tabi ziraatte işsizlik daha fazla olabilir orası ayrı konu. Genelleme yaptım.

Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

1- KPSS'den kaç puanla atanır?

2- Devlette ortalama bir şehirde başlangıç maaşı nedir?

3- Özel çalışmak isteyenler çok sıkıntı çeker mi?

4- Okul olarak Çukurova'yı tercih etmeyi düşünüyorum. Genel olarak bu üniversiteyi önerir misiniz ? (Sadece bu bölüm için değil)

Cevaplarınızı bekliyorum, bu bölümü tercih etmek isteyenler için yararlı konu olabilir. İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rukA_m -- 13 Temmuz 2017; 20:55:27 >

• Bilgisi olan kişilerden cevap bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.