Halk tek yürek olsa sorumlu bulunur ve sorumlular bedelini öder. Bu olayda muhtemelen birden fazla tarafın kusuru var. Ama tartışma kusurdan ayrılır siyasete girerse, sorumlular aradan sıyrılır. Çünkü benzer ve emsal teşkil eden birçok olay olmuştur daha önce ve tartışma siyasete kayınca konu güme gitmiştir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İzmir’de sokakta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden vatandaşlar.. (4. sayfa)
-
-
Aynen katılıyorum. Bu yüzden siyaset üstü herkes aynı tepkiyi göstermeli.
Bizde toplum siyasette kraldan çok kralcı maalesef. İşin içinde A partisi varsa, A partililer refleksif savunmaya geçiyor, diğer partiler de siyasi lince başlıyor.
Bu olay bir akpli belediye bölgesinde olsaydı, muhtemelen bazı kişiler bambaşka mesajlar yazacaklardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olsaydı demeye gerek yok, oldu zaten...
habertürkSon dakika: Sincan'da fırtınada Ayşe Yavuz'u öldüren reklam tabelasının temeli yokmuşhttps://www.haberturk.com/son-dakika-sincan-da-firtinada-ayse-yavuz-u-olduren-reklam-tabelasinin-temeli-yokmus-3702598/9Ankara'da Sincan Belediyesinin reklam panosu 6 Haziran tarihinde bir kızın başına düşmüştü ve kız vefat etmişti. Bugüne kadar hala olayın kaynağı araştırılmaya devam ediyormuş, 45 gün geçti henüz kimseye gözaltı kararı çıkmadı.
Panoyu yerlestirenler ve olayın olduğu yerdeki belediye malumlardan olunca kanunlarda farklı işliyor galiba....
-
Bir Allahın kulu dememiş mi kaç yıldır ya burası böyle bırakılmaz diye. Kim yapıyor orayı ? Beyinsel engelli insanlara istihdam verip mi yaptınız orayı ?
-
ağlayacaktım nerdeyse videoyu izledikten sonra keşke izlemeseydim. of of çok kötü oldum.
-
Ya siz ne diyorsunuz? Aylar önce sel olduğunda trafolar bir bir patladı. O elektrik kabloları var ya yerin altında düzeltmeyip yer üstünden çektiler. Aylarca sokakların arasında hatta yollarda kalın elektrik kabloları vardı. Uyduruk, geçici iş yaptılar.
Hatta bilenler bilir kıbrıs şehitleri caddesinde bir kasis yaptılar. Bu olaydan sonra yapıldı. O araçlar için değil elektrik kablosu var altında onun için. İnanmayan gitsin baksın sokak aralarında bayağı kalın içi alüminyum kablolar var. O kabloların koruyucu kısmı zedelense bir yağmur aynı olay olur.
O gediz elektrik şirketi aylardır kabloları yapamadı. Hala yağmurda bazı yerlerde elektrik gidiyor. Elektrik kablosu tamiri için gelip doğalgazı patlattılar. Bu olay da aylar önce oldu tabi kimse yaralanmadı ölmedi haberiniz yok. Trafoları yerden 1 metre bile yukarı yapmayan sonra su gelince sistemi patlayan bir şirkettir.
-
Ya birader ucube misin sen ? Belediye ile nasıl alakası yok ? Her özel şirket selamun aleyküm diyerek kazı, bakım işlemi yapabilir mi sanıyorsun ?
"Büyükşehir belediyelerine kendi sorumluluğuna bırakılan hizmetler ve yerlerde alt yapı ile ilgili kazı yapacak gerçek ve tüzel kişilere izin ve kazı ruhsatı verme ve buna ilişkin bedeli belirleme yetkisi verilmiştir. Kazılardan elde edilecek gelirler yine büyükşehir belediyesi bünyesinde açılacak alt yapı yatırım hesabında toplanacaktır."
Resmi gazetede yayımlanan yıllardır böyle olan bir karar alıntıladım sana yukarıda. Bu kararnameye yenileri eklenerek güncellenmiş olabilir ama yıllardır bu gibi şeyler Büyükşehir yetkisi altındadır.
Şu olaydan bile siyaseten arınmak istiyorsunuz ya nefret ediyorum sizin gibi tiplemelerden.
Bu vefat eden kişiler benim yakınım olsa o belediyeye tankla girerdim ben.
www.resmigazete.gov.tr24 Aral�k 2020 PER�EMBEhttps://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/12/20201224-4.htm2006 tarihinden beri bu böyleymiş gördüğün gibi.
Edit : 2006 yılından sonra gelen değişiklikler ile ilçe belediyelerine de yetki verilmiş. Sadece Büyükşehirlerden kalkmış yani. Ama bu 2020 resmi gazetesi dersiniz şimdi bana.
Edit 2 :
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2006/06/20060615-3.htm
26199 sayılı resmi gazete buda.
Daha detaylı şekilde yazılmış. Bir incele detaylı oku bakayım elektrik çalışmaları gibi şeyler nereye bağlıymış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Daredevil -- 14 Temmuz 2024; 17:46:47 >
-
Bağlılık ve Bağlayıcılık
Bağlılık
MADDE 5 – (1) Büyükşehir belediyesi alt yapı koordinasyon merkezi ile ulaşım koordinasyon merkezi büyükşehir belediye başkanına bağlıdır. Başkan bu görevi bizzat veya görevlendireceği kişi eliyle yürütür.
Bağlayıcılık
MADDE 6 – (1) Alt yapı koordinasyon merkezi ile ulaşım koordinasyon merkezi tarafından alınan ortak yatırım ve toplu taşımayla ilgili kararlar; büyükşehir belediyesi, büyükşehir dâhilindeki diğer belediyeler ve büyükşehir sınırları içindeki kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişileri bağlar.
yukarıda attıklarımı okumazsın diye
Alt yapı: İçme suyu ve kanalizasyon projeleri, elektrik, doğalgaz, telefon, kablolu televizyon bağlantı hatları gibi telekomünikasyon projeleri, hafif raylı toplu taşıma ve metro projeleri, termal ısınma ve enerji besleme projeleri ve benzerleri gibi raylı toplu taşıma sistemleri ile yollar ve kaplamaları
gibi şeylerin bağlayıcı maddelerini attım sana.
2006 yılında çıkartılmış bir kararname. Kim sorumlu şimdi bundan ?
Bu gibi şeylerde parti savunuculuğunu bırakın kardeşim.
Bu A partisi, B partisi diye savunulacak bir şey değil. İnsan olan biraz empati kurar be kardeşim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Daredevil -- 14 Temmuz 2024; 17:54:34 >
-
Gediz Elektrik firması Türkiye'de bir daha iş yapamaz hale getirilmelidir. Bu firmaya daha bırak Elektriği, çöp toplayıcılığı işi bile verilmemelidir.
Bu olaydan sonra hala Bu Elektrik firması İzmir'de faaliyet gösterirse cidden bizim Ülkeden bir cacık olmaz. Ekonomiyi onu bunu s***tir et. En azından bu konularda bir şeyler yapın arkadaş.
-
O gunden bu yana degisen hicbirsey yok…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu elektrik firmalarının bir de orman yangını meseleleri var. Onu hiç konuşmadılar. Ormanı insanlar yakıyor diyorlar ya peki ormandan geçen yüksek gerilim hatları melek mi? O hatlarla ağaçlar arasında belirli bir metre uzaklık olmalı. Budaması falan yapılmalı tabi bu şirketler yapar mı bilinmez. Ağaçlar uzasa hatlara değse veya hatlar sıcaktan genleşse sarksa yine değer ama suç bize atılır.
-
arkadaş partiden bana ne. Zaten yurt dışında yaşıyorum. Burada elektrikler ilgili bir problem olursa belediyeyi değil elektrik idaresini ararsın. Su ile bir sorunun varsa da sular idaresini ararsın. sağlığın ile bir sorunun varsa sağlık hizmetlerini, yangın varsa da itfayiye yi ararsın. Bu yüzden belediye ne alaka dedim. Belediye yi kimlik evlenme ehliyet pasaport gibi işlerde ararsın. Elektrik için belediyeyi ararsan sana gülerler.
-
Sana Türkiye için kararname attım. Kararnameyi okuyup kimin sorumluluğundaymış söyleyebilir misin peki ?
Hangi Ülkede yaşadığın önemli değil. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Sen sorumlu firmayı ararsın çözüm için. Eğer firma çözüm için kazı, bakım çalışması yapacak ise Belediye'den izin alır.
Örnek veriyorum internetin kesildi. İnternetim kesildi diye internet sağlayıcısını ararsın. Eğer sorun köklü bir şey ise yani atıyorum yer altına döşediğin bir kablo kopmuş veya değiştirilmesi gerekiyor. Belediye'den izin alırsın. Hiç bir firma gidip kafasına göre kazı veya bakım yapamaz. Eğer böyle olsaydı tüm şehir komple inşaat haline dönerdi. Böyle bir şeyin olabileceğine ihtimal veriyor musun ?
Burada senin nereyi aradığının önemi yok. Arka planda o firma gene gidip belediyeden izin alır. Diğer ülkelerde de böyledir. 10 yaşında falan mısın sen ? Firmayı aradığında kazı yapmak için kafasına göre geliyorlar kazıyorlar, onarıyorlar sonra gidiyorlar mı sanıyorsun ? Bunlara o kazım yetkisini kim veriyor sen göremiyorsun ama illaki izin alıyorlar. Daha sonra o firmanın yaptığı şeyi Belediye kontrol eder. Oraya onay veren İllaki bir Belediye Mühendisi olur.
Bunları görmüyorsun çünkü sen sadece ilgili kurumu aradın. Arka planda olanları görmüyorsun.
-
Ocak ayında çalışma yapıyorlar burada.
Kazı, bakım çalışması için belediyeden izin aldılar. Daha sonra Belediye'nin buraya onay vermediğini mi sanıyorsun ? Sadece kazım yapmaya izin vermekle bitiyor mu sanıyorsun ? Eğer öyle sanıyorsan diyecek bir şeyim yok sana.
x (formerly twitter)DarkWeb Haber (@Darkwebhaber) on Xhttps://x.com/Darkwebhaber/status/1812116175993590191 -
Bu şey için Belediyeye tonlarca şikayet gitmiş. Kaç kere gelip bakım yapmışlar burada. Söyler misin bana Yurt dışında yaşayan arkadaşım gerçekten Belediye'nin hiç suçu yok mu burada ?
%80 kusurlu olan Belediye.
Belediye kazım çalışması için izin verir. İzin verdikten sonra kontrol etmiyor diyebiliyor musunuz gerçekten ?
Bir belediye kazı, onarım çalışmasına izin verip. İşlem bittikten sonra son halini kontrol etmiyor diyebiliyor musunuz yani ? Bu vatandaş kullandıkları Elektrik, Su, Doğal gaz için belediyelere vergi veriyor.
Belediye ise izin verdikten sonra kontrol edip eğer düzeltilecek yer var ise kazı çalışması yapan firmaya burayı düzeltin diye uyarıda bulunuyor.
Böyle olmuyor mu sanıyorsun ?
-
böyle olası kaçak durumunda tespit edilip önlem alınmasını sağlamak BELEDİYENİN SORUMLULUĞUNDADIR.
iki insanın canı hiç uğruna gitti
hemen sonrasında belediye kazıya başladı korkudan ama yok vatandaş elektriği arasın sana göre :D
ne olacak canım? halkınız memnun! pardon YOBAZ
-
Corlu tren faciasinda 25 kisi oldu 300 kisi yaralandi birsey olmadi. O faciada birsey olmadiysa bu ufak elektrik olayi da buyutulecek birsey degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O işi sizinkiler daha iyi bilir. Kaza sonrası belediyenin hemen yolu temizlemesi, fren ve kan izleri falan.. Ne dediğimi anlamazsın sen şimdi, Tanürek desem kıvılcım çakar mı?
Bu arada yeni belediye başkanından zerre hazzetmem, oy da vermedim zaten, kaldı ki oy olarakta geçmiş yıllara göre düşük bir oy aldı. Karşısında akpli bir aday olmasa seçimide kazanamazdı, oy verenlerin çoğu vasıfsız, parti logosunu bile seçim çalışmalarına koyamayan bir adayın kazanmasını istemediği için oy verdi. Benim gibilerde ne olursa olsun ikisine oy yok deyip özlale'ye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 14 Temmuz 2024; 20:57:10 > -
Yahu şu olayı siyasete bağlamayın.
"Eskiden şöyle olmuştu bak, sizin parti de böyle şeyler yapmıştı" demek çok büyük ayıp, çok büyük aymazlık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X