Şimdi Ara

İzmir’de sokakta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden vatandaşlar.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bunu bağlayana söyle kardeşim, benim alıntı yaptıklarıma bak ilk kim bağlamış onlara anlat.

• Cem kullanıcısına yanıt
    +1

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bgn22 B kullanıcısına yanıt
    Balıkesir ve liyakat ?

İski ? Poset Ekmek zam mi? İşpark ?

Chp belediyesi olan yer de kanalizasyon olmaması ?? ( atık bedeli 300 TL alması !? ) , çözümü başka bir 20 yıllık chp belediyesine paslaması ?

Pekeke sempatizanlarını ladrolaştırma !?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt
    Maaş yatmış anlaşılan.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Korkusuz Daredevil kullanıcısına yanıt

Particilik yapmak mı?..

Bakın aynı konu için burada ne demişim :

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159097887

Siz gelmiş bana particilik yapmaktan bahsediyorsunuz.

Kaynak gösterdiğiniz yönetmeliğin tamamını buldum, inceledim. Keşke siz de üşenmeyip inceleseymişsiniz.

Hadi incelemediniz, bari yönetmeliğin adından uyansaydınız.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ KOORDİNASYON MERKEZLERİ YÖNETMELİĞİ

İşin püf noktası şu madde ve fıkrada :

MADDE 8 – (1) AYKOME, büyükşehir dâhilindeki alt yapı hizmetlerini etkili ve koordinasyon içinde yürütmek amacıyla;

a) Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar tarafından büyükşehir dâhilinde yapılacak alt yapı yatırımları için kalkınma plan ve yıllık programlara uygun olarak yapılacak taslak programları birleştirerek kesin program haline getirir.

Sizin de alıntıladığınız "altyapı" tanımını buraya tekrar alalım; üstteki vurgulanmış satırla bağlantısını kurmuş oluruz.

Alt yapı: İçme suyu ve kanalizasyon projeleri, elektrik, doğalgaz, telefon, kablolu televizyon bağlantı hatları gibi telekomünikasyon projeleri, hafif raylı toplu taşıma ve metro projeleri, termal ısınma ve enerji besleme projeleri ve benzerleri gibi raylı toplu taşıma sistemleri ile yollar ve kaplamaları

Burada sayılan altyapıların her birini, ait oldukları "yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar" yapar. Yani, yatırımın mülkiyeti de teknik sorumluluğu da o kuruma aittir.

Belediye ise; her kurum plansız, koordinasyonsuz, canı istediği yer ve zamanda kendi altyapı döşeme işini yapmaya kalkışmasın diye, bunları koordine etmekle yükümlüdür. Tabii ki kazı iznini de belediye verir.

Her biri teknik anlamda başlı başına bir uzmanlık alanı olan bu altyapı işlerini belediye yapmadığı ve yapamayacağı gibi, aynı şekilde uzmanlık gerektiren teknik bakım ve denetimini de yine yatırımcı kuruluş yapar.

Zaten, mülkiyeti başka kurumda olan bir işin hat döşemesini ve bakımını belediyenin yapması da abes olur.

Belediyenin yapacağı denetim; yatırımcı kuruluşlar, kendilerine verilmiş kazı iznine sadık kalmışlar mı (kazı planına aykırılık var mı), kendi hatlarını döşerlerken başka altyapılara gözle görülür bir zarar vermişler mi; bununla sınırlı olacaktır.

Zaten böyle olmasa; Gediz Elektrik "son 6 ayda şikâyet almadık" , "sonradan mazgal yapılmış" gibi basit mazeretler üretmek yerine, HATTIN SORUMLULUĞU BİZDE DEĞİL Kİ der ve işin içinden çıkardı.

Ayrıca, tersi söz konusu olsa, savcılığın gözaltına aldığı 29 kişiden 20'si niye Gediz Elektrik personeli olsun ki?

(Sizin belediyeye yüklemek istediğiniz %80 sorumluluk da havada kalmış oluyor.)

Belki üşenir, verdiğim linki okumazsınız, farklı bir örnek üzerinden tekrar vurgulayayım: Aynı olay Konya'da olsa (hiç olmamasını dilerim), yine elektrik kurumunun sorumlu olduğunu düşünürdüm. Çünkü belediye hangi partide diye değil, söz konusu ihmal hangi kurumun sorumluluk alanında diye bakıyorum konuya.

Ama sizin bu gözle baktığınızdan emin değilim ne yazık ki.

• eg2077 E kullanıcısına yanıt

Siz biliyor Türkçe?

Ben anlamıyor, siz ne anlatıyor.

• Dostlar gene her kafadan bir ses çıkmış Olay hakaretlere Allah korusun şiddete evirilmiş. Yapmayın dostlar hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Başka gidecek yerimiz yok. Birlikte yaşamaya mecburuz. İki gün sonra benzer bir olay hangi partiden olursa olsun sizin de başınıza gelebilir. Şimdi gelelim somut olaya. Bazı arkadaşlar yönetmelik falan paylaşmışlar ama o yönetmelik "Büyük Şehir Merkezleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği" Faili bulmak için önce kanuna bakmalısınız.

ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMUNUN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN işte bu kanunun 4. maddesi bu kuruma Elektrik dağıtım Şirketlerine lisans verme yetkisi veriyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu5 Madde 4 – Kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip ve bu Kanun ile kendisine verilen görevleri yerine getirmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kurulmuştur. Kurum, tüzel kişilerin yetkili oldukları faaliyetleri ve bu faaliyetlerden kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini tanımlayan Kurul onaylı lisansların verilmesinden, işletme hakkı devri kapsamındaki mevcut sözleşmelerin bu Kanun hükümlerine göre düzenlenmesinden, piyasa performansının izlenmesinden, performans standartlarının ve dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliklerinin oluşturulmasından, tadilinden ve uygulattırılmasından, denetlenmesinden, bu Kanunda yer alan fiyatlandırma esaslarını tespit etmekten, piyasa ihtiyaçlarını dikkate alarak serbest olmayan tüketicilere yapılan elektrik satışında uygulanacak fiyatlandırma esaslarını tespit etmekten ve bu fiyatlarda enflasyon nedeniyle ihtiyaç duyulacak ayarlamalara ilişkin formülleri uygulamaktan ve bunların denetlenmesinden ve piyasada bu Kanuna uygun şekilde davranılmasını sağlamaktan sorumludur.

Özetle Lisansı veririm denetlerim demektedir.

Peki bu kurul hangi yetkiyle denetleyecek

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ DENETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

MADDE 1 –(1) Bu Yönetmeliğin amacı; dağıtım lisansı sahibi şirketlerin faaliyetlerinin ilgilimevzuat ve lisansları kapsamında izlenmesi ve denetimine ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Kapsam

MADDE 2 –(1) Bu Yönetmelik; dağıtım lisansı sahibi şirketlerin denetiminin Bakanlık tarafından yapılması veya yaptırılması, denetim konularının belirlenmesi, denetim heyeti, denetim personeli, denetime tabi şirketlerin hak ve yükümlülükleri ile yetkili şirketlerin nitelikleri, yetkilendirilmesi, hak ve yükümlülüklerine ilişkin usul ve esasları kapsar.

Dayanak MADDE 3 – (Değişik:RG-12/1/2020-31006) (1) BuYönetmelik; 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik PiyasasıKanunu ile 10/7/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 1sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 508 incimaddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

İKİNCİ BÖLÜM Denetim,

Denetim Konuları, Denetim Yetkisi ve Denetim Heyeti Denetim

MADDE 5 –( 1) Şirketlerin periyodik olarak denetimi belirli sürelerde, belirlenmiş konularda ve yılda en az bir kez yapılır.

(2) Gerek görülmesi durumlarında veya başvuru üzerine kısmi denetimler yapılabilir.

(3) Şirketlerden denetime esas olmak ve yapılacak ön incelemelerde kullanılmak üzere ilgili her türlü bilgi ve belge istenebilir. Gerek görülmesi durumunda, şirket yetkililerinden yazılı veya sözlü bilgialınabilir. Bu kapsamdaki taleplerinin ilgililerce ivedilikle karşılanmasıesastır.

Denetim konuları MADDE 6 – (1) Şirketlerin denetimine ilişkin konular aşağıdaki iş ve işlemlerden oluşur: a) Yatırım faaliyetleri; yatırımların yerindelik ve önceliği, yatırım planlarına ve projelerine uygunluğu ve bu yatırımlara ilişkin kamulaştırma işlemleri, fiziki, mali, elektriksel gerçekleşmeler, yayımlanmış yönetmelik, şartnamelere uygunluk, yatırım ihalelerine ilişkin işlemler, b) Kullanıcılar ile ilgili faaliyetler; tüketici hizmetlerine ilişkin uygulamalar ve tüketici şikâyetlerine ilişkin iş ve işlemler, 

Kimse yanlış anlamasın kanun bu şekilde işin özeti Enerji piyasası kurulu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına Bağlıdır. Bu Kurul İhale ile Enerji Dağıtımı Lisansını Dağıtım Şirketlerine bedel üzerinden verir. Yetkiyi verdiği için hukuk normları gereği denetleme yükümlülüğü vardır. Yine yönetmelik gereği denetlemesini yapar. Ceza keser. Gerekirse ihale şartlarına aykırılık varsa ihaleyi iptal eder.

Peki buraya kadar belediye ismi geçti mi? Hayır Peki neden kazı için belediyeden izin almak zorundalar? Çünkü altyapı planları belediye tarafından muhafaza edilmek zorunda. Eğer belediye tarafından kontrol edilmeden kazmayı vurursan Ya doğalgaz hattını delersin ya internet hattını kopartırsın Yada su şebekesine zarar verirsin. Ne diyor Gediz Elektrik Dağıtım Yetkilisi bizim rögar kapağıyla ilgili bir sorumluluğumuz yok. Kendince Rögar Kapağı sel nedeniyle elektrik hattına zarar verdi ben ne yapayım demek istiyor. Sen ihale şartları gereği hattı en az 60 cm derilikten geçirseydin zaten sorun olmayacaktı. Kaldı ki bugün bu işlem yapıldı. Bakın yazıyor.

Çok uzattım özür diliyorum Uzun lafın kısası Sorumluluk ve yetki kavramları ceza yetkisiyle birbirine bağlanır. Belediye Elektrik Dağıtım Şirketlerine ceza yazdığı gün Belediye asli kusurlu diyebilirdiniz. Ancak bu karmaşa içinde yaşamlar yitip gidiyor. Saygılarımla.

• M0meNtS kullanıcısına yanıt

Burada yazdıklarım size de cevap niteliğinde:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159102168

• Kim sorumluysa cezasını çekmeli. Tam bir rezillik. 2 kişi çok kötü bir şekilde can vermiş. Mesajları, yorumları elektrik şirketinin açıklamasını filan okudum da burada suç sanki o altyapıyı sallabaş yapan şirketteymiş ve şirket kıvırıyormuş gibi geldi. Tabii denetim kanadında belediye de var. Belediyesini geçtim bir bilir kişinin o neredeyse dışardaki kablolara eyvallah diyecek kadar vurdumduymaz olmasını kabul etmekte zorlanıyorum. Bu işin üzerine iyice gidilmeli. Ama bana nedense yine ortada gerçekle sorumlular cezalandırılmayacakmış gibi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokağın her yeri mazgal dolu. Yine de sokakta su birikiyor. Alt yapısı bu kadar tıkalı başka bir şehir olamaz. Neden su birikiyor o sokakta? Neden göllenme oluyor? Alt yapının kusursuz çalışma sorumluluğu belediyelerde değil mi?

• serkanugur S kullanıcısına yanıt

Dostum ben kararname attım. 2006 yılından beri alt yapı çalışmalarında izin veren ve denetim yapan kurum belediyelerdir.

Eğer kararname uygulanmayacaksa niye çıkartılıyor ? İç işleri bakanlığından çıkartılan Büyük Şehir Merkezleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Bizzat alt yapı çalışmalarında Belediye'ye veriyor yetkiyi. Bu gibi işlemlerde kazanılan tutarlar Büyük Şehir belediyesi havuzunda birikiyor.

Bakın hala Alt Yapı diyorum. Eğer bir elektrik kablosu döşenecek ise veya onarımı yapılacak ise. Burada izin Belediye'den alınır. İzni belediye verdiyse kontrolü yapacak olan kurum da Belediye'dir.

Gene Alt Yapı diyorum çünkü ana noktayı kaçırıyorsunuz. Şehir içinde yapılan her bir kazı, bakım, onarım çalışması Alt Yapı olarak geçer. Alt Yapı kontrolleri ve izinleri ise direkt Belediye'ye bağlıdır.

Enerji Şirketinin kuruluşu, Yeterliliği gibi şeylerden bahsetmiyorum.

Alt YAPI, ALT YAPI çalışmalarından bahsediyorum. Oradaki o kablonun 50 cm aşağı indirilmemesi, daha önceden gelinip kazı yapılması, işlem yapılması bir ALT YAPI meselesidir. Bu durumlarda Belediyelerden izin alınır.

Aşağıdaki gördüğünüz video da kazı çalışması, alt yapı çalışması yapılırken Belediye tarafından izin alınmıştır. Bu gibi işlemler bittikten sonra bu çalışmaya onay verecek, vermeyecekse de düzelt diyecek kurum Belediye'dir.

Ben bu yazıyı "Yahu Belediye ile ne alakası var" diyip, siyaseten arınmaya çalışan tiplemeler için yazdım. Ben A partisi, B partisi diye savunma yapmıyorum gerçekleri konuşuyorum. Bu ihmalde kimin parmağı varsa en tepeden, en aşağıya %1 bile payı olan kişinin Allah bin bir türlü belasını versin.

Ama bu tip yahu onla ne alakası var, bunla ne alakası var diyen doğruyu inkar eden insanları görünce midem bulanıyor....

• Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınız olayın özeti Garip bir şekilde her yerde iş siyasi çekişme olayına çevrilmeye çalışılıyor, içimizdeki statükonun ayak takımları faaliyetlerini bu kötü olayda bile sürdürmekten çekinmiyorlar. Konu içinde bile İzmirliler'in gerçek yüzünü yansıtmaya çalışan bir kullanıcı tehdit edilmiş, ben de bir kere İzmir karşıtı bir yazı yazmıştım maymun bir İzmirli beni tehdit etmişti. Neler neler yazabilirim oranın insanları hakkında ama şimdilik bir örnekle yetineyim:

Benim de üniversitedeyken benzer bir olay başıma gelmişti, her zaman indiğim bir yerde dolmuş şoförüne ineceğimi söylemiştim ama yavaşlamamıştı, o an nasıl bir Quantum parlaması oluyorsa dolmuş yavaşlamadan kendimi yola bırakmıştım, öyle bir süzülüp düştüm ki kolum kanamıştı. Siz ölen iki kişinin başına gelen olayı umarım kendiliğinden gerçekleşmiş olarak görmüyorsunuzdur, BİLEREK YAPIYORLAR, arzuya göre o kabloları da orada bilerek bırakmışlardır kızın da refleksleriyle aklıyla oynayarak oradan geçmesini sağlamışlardır hiç şüpheniz olmasın. Bu arada iki kişinin arkadaş sevgili olduklarını duydum bir yerden...

6 Şubat depreminden sonra nedense Türkiye, halkı ve AK Parti'siyle gözümden çok düşmüştü, bu da 2. gözden düşüren olay oldu. Matrix filmindeki o son yağmur yağan dövüş sahnesine Zeus yıldırım atmış gibi duran çok acıklı bir görüntü oluşmuş, kendimi onların ailesi yerine koyup düşünmeye çalışıyorum, yok böyle bir şey...

Türklük efsanesi bitiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• buranın ulke değilde dingonun ahırı oldugunu gösteren basit bir örnek. 21. yüzyılda o kadar şikayet vs olmuş ama devlet bunları denetleyemıyor sonuc biri olunce ceza vermeye çalışıyor. Resmen gerzekçe

• Korkusuz Daredevil kullanıcısına yanıt

Affınıza sığınarak size dostum diyerek hitap etmek isterim. Sevgili dostum vermiş olduğunuz mevzuatta yazan hükmü beraber okuyalım. "Büyükşehir belediyelerine kendi sorumluluğuna bırakılan hizmetler ve yerlerde alt yapı ile ilgili kazı yapacak gerçek ve tüzel kişilere izin ve kazı ruhsatı verme ve buna ilişkin bedeli belirleme yetkisi verilmiştir. " Burada kilit cümlenin altını çizdim. Elektrik Dağıtım Şirketlerine verilen lisans kapsamında yapılan işler belediye sorumluluğunda değildir. Bu bağlamda yetkileri yok. Bugün İz su yetkililerinin bu olaya ilişkin whatsapp konuşmaları basına yansıdı. Aksi durum olsa idi Belediye Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilisini çağırıp dostlar alışverişte görsün ayar verirdi. Neticede siyasetçi bu kişiler. Gediz Elektrik Dağıtım yaşanan bu olaya ilişkin 2 savunma yapmış. 1 Rögar kapakları bizim sorumluluğumuzda değil 2. Rögar kapağına işlem yaparken izolasyona zarar vermişler bizim haberimiz yok Sonuçta bu olaya ilişkin sorumlular 1 Gediz Elektrik Dağıtım 2. İzmir Büyük Şehir ve İlçe Belediyesi. Kablolama sorumluluğu Dağıtım Şirketinde Kontrol sorumluluğunun eksik yapılması, Kamunun sorumluluğunda, Altyapı eksikliğinden dolayı caddeyi su basması olayı belediye .Su basması olayı ne alaka diyebilirsiniz eğer su basmamış olsaydı farklı bir durum olabilirdi. Su iletken olduğu için etkiyi arttırmış gibi görünüyor. Muhtemelen mahkeme burada tali kusur belirleyebilir. Son olarak mevzuatta normlar hiyerarşisine vakit bulduğunuzda bakmanızı tavsiye ederim. Kim hangi mevzuatı çıkartabilir çakışma durumunda hangisi üstündür. Saygılarımla

• Navi kullanıcısına yanıt

o kadar vatandaşımızı yakdılar istifa eden yargılan oldumu.? örnek gösterirken iyi örnek gösterilmeli medeniyet olmayan yerlerden değil.

• babus0606 kullanıcısına yanıt

Hangi olaydan bahsediyorsun?

• Navi kullanıcısına yanıt

almanyayı örnek veren ben değilim. 

• babus0606 kullanıcısına yanıt

Ben sana hangi olaydan bahsediyorsun diye sordum. Almanyayı beğenmediysen Hollanda olur mu? Fransa, ingiltere, Belçika, İskandinav ülkeleri?

Gelişmiş medeni ülkelerde bir ihmal sonucu halk zarar görürse sorumlular hemen bedelini öder diyorum. Bu siyaset değil.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.