Şimdi Ara

Zor bir eşkenar üçgen sorusu :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım sormuş, uğraştım yapamadım. Üniversiteden mezun olalı bir kaç yıl oldu bilgi falan unutmuşuz. Yapabilene teşekkürler şimdiden.

ABC ÜÇGENİ EŞKENARDIR.

X KAÇ DERECE?

Zor bir eşkenar üçgen sorusu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siriusblack2051 -- 19 Ocak 2015; 19:40:10 >

• 30 derece. eşkenar üçgen hemde ikizkenardır, ikizkenar üçgende açı ortay kenar ortay bir de yükseklik vardır. A dan gelen kenarı yükseklik yaparsak x 30 derece oluyor
  • A kenar ortay veya dikme olduğu bilinmemekte, zor bi soru tipi olup Trigonometrik Ceva bağıntısı ile çözülmekte diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de merak ettim düzgün çözen yok mu...

• Çözümü bulabilen yok sanırım.
  • Sınav esnasında şıklardan gidilerek çözülebilir sanki
  • ikizkenar üçgende mecbur bir açı ortay olucak, b açısı 12 c açısı 6 derece bunlar açı ortay olamayacağından A açısı açı ortay olur diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matematik-- -- 19 Ocak 2015; 21:38:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tictocc

Sınav esnasında şıklardan gidilerek çözülebilir sanki

çok haklısın olabilir ama böyle bakınca pek fikir yürütemedim

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 19 Ocak 2015; 21:43:11 >
  • Cevap kaç?
  • 30 derece cevap..

üşenmedim yaptım buraya:)

http://i.hizliresim.com/2YPmPj.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 19 Ocak 2015; 21:59:07 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tictocc -- 19 Ocak 2015; 22:18:53 >
  • promise899 P kullanıcısına yanıt
    Pek okunmuyor gönderdiğiniz şeyden de sinüs teoremini uygulamak için çevrel çemberin merkezinden almamız gerekmiyor mu açıları?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Pek okunmuyor gönderdiğiniz şeyden de sinüs teoremini uygulamak için çevrel çemberin merkezinden almamız gerekmiyor mu açıları?

dediğini tam anlamadım ama her üçgende uygulayabirsin sinüs teoremini. mesala 30-60-90 da deneyebilirsin.
    Demek istediğim şu yani mesela a/sinA diyoruz ya buradaki A açısının kolları çevrel çemberin merkezinden çıkması gerekmiyor mu, bu soruda verilen doğruların kesiştiği nokta üçgenin içindeki herhangi bir nokta sadece
  • Kopyala yapıştır sorusu bu ya çözemezseniz atarım çözümü müsait olunca

• Cevabın 30 olmadığına neredeyse eminim ama bilemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Demek istediğim şu yani mesela a/sinA diyoruz ya buradaki A açısının kolları çevrel çemberin merkezinden çıkması gerekmiyor mu, bu soruda verilen doğruların kesiştiği nokta üçgenin içindeki herhangi bir nokta sadece

doğru olabilir orda tekrar bakyım.
  • bir yöntemden daha yaptım ordanda30- 32 derece gibi birşey çıkıyor.

http://i.hizliresim.com/J7WLbY.jpg

pek okunmuyor ama.burdada iki üçgene dik atıp ortdan sırasıyla sinüs bağıntısı yaptım en sonda soldaki üçgende arctan aldım yine 32 çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 19 Ocak 2015; 22:37:57 >
    X değeri 30 mu 32 mi şimdi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.