Bildirim
Zor bir eşkenar üçgen sorusu :)
Acer TravelMate P4 14 (TMP414-53) Dizüstü Bilgisayar, Intel Core i7-1335U İşlemci, Intel UHD Graphics Paylaşımlı Ekran Kartı, 14 inç FHD Ekran, 16 GB DDR4 RAM, 512 GB SSD, FreeDOS, NX.VZTEY.001 : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0CPJ76B4Q
5 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
30 derece. eşkenar üçgen hemde ikizkenardır, ikizkenar üçgende açı ortay kenar ortay bir de yükseklik vardır. A dan gelen kenarı yükseklik yaparsak x 30 derece oluyor -
A kenar ortay veya dikme olduğu bilinmemekte, zor bi soru tipi olup Trigonometrik Ceva bağıntısı ile çözülmekte diye biliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben de merak ettim düzgün çözen yok mu...
Çözümü bulabilen yok sanırım. -
Sınav esnasında şıklardan gidilerek çözülebilir sanki -
ikizkenar üçgende mecbur bir açı ortay olucak, b açısı 12 c açısı 6 derece bunlar açı ortay olamayacağından A açısı açı ortay olur diye biliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matematik-- -- 19 Ocak 2015; 21:38:07 > -
quote:
Orijinalden alıntı: tictocc
Sınav esnasında şıklardan gidilerek çözülebilir sanki
çok haklısın olabilir ama böyle bakınca pek fikir yürütemedim
..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 19 Ocak 2015; 21:43:11 > -
Cevap kaç? -
30 derece cevap..
üşenmedim yaptım buraya:)
http://i.hizliresim.com/2YPmPj.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 19 Ocak 2015; 21:59:07 > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tictocc -- 19 Ocak 2015; 22:18:53 > -
Pek okunmuyor gönderdiğiniz şeyden de sinüs teoremini uygulamak için çevrel çemberin merkezinden almamız gerekmiyor mu açıları? -
quote:
Orijinalden alıntı: Mad_Jak
Pek okunmuyor gönderdiğiniz şeyden de sinüs teoremini uygulamak için çevrel çemberin merkezinden almamız gerekmiyor mu açıları?
dediğini tam anlamadım ama her üçgende uygulayabirsin sinüs teoremini. mesala 30-60-90 da deneyebilirsin. -
Demek istediğim şu yani mesela a/sinA diyoruz ya buradaki A açısının kolları çevrel çemberin merkezinden çıkması gerekmiyor mu, bu soruda verilen doğruların kesiştiği nokta üçgenin içindeki herhangi bir nokta sadece -
Kopyala yapıştır sorusu bu ya çözemezseniz atarım çözümü müsait olunca
Cevabın 30 olmadığına neredeyse eminim ama bilemedim
quote:
Orijinalden alıntı: Mad_Jak
Demek istediğim şu yani mesela a/sinA diyoruz ya buradaki A açısının kolları çevrel çemberin merkezinden çıkması gerekmiyor mu, bu soruda verilen doğruların kesiştiği nokta üçgenin içindeki herhangi bir nokta sadece
doğru olabilir orda tekrar bakyım. -
bir yöntemden daha yaptım ordanda30- 32 derece gibi birşey çıkıyor.
http://i.hizliresim.com/J7WLbY.jpg
pek okunmuyor ama.burdada iki üçgene dik atıp ortdan sırasıyla sinüs bağıntısı yaptım en sonda soldaki üçgende arctan aldım yine 32 çıktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 19 Ocak 2015; 22:37:57 > -
X değeri 30 mu 32 mi şimdi ?
Benzer içerikler
- raunt yorumlar
- iç mimarlık ve çevre tasarımı önü açık mı
- 300 puan kaç bin sıralama
- kunduz soru sorma hakkı
- uyku açan kahve
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X