Şimdi Ara

ZOR BİR SORU - iPad Pro mu Macbook Air mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 11"lik 256 gb ipad pro almak istiyordum. Sonra mağada yeni Macboom airler bakınca çok kararsızkaldım. WDdC19'da Apple ipad uygulamalafinin asfalt 9 gibi macde de çalışabileceğini söylemişti.

Eğer tam tekmil bir iPad Pro alınırsa hemen hemen air ile aynı fiyata geliyor. Sizce hangisi? Biliyorum biri bilgisayar biri tablet, pardon ipad.
    Öğrenci indirimli fiyatı ile: Macbook Air

1.6 GHz çift çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemci, 3.6 GHz’e kadar Turbo Boost
    Retina ekran
    8 GB 2133 MHz LPDDR3 bellek
    128 GB SSD depolama1
    Intel UHD Graphics 617
    Touch ID
    Force Touch trackpad
    İki adet Thunderbolt 3 bağlantı noktası

8.647,06 TL

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPad Pro mu MacBook Air mi: Karşılaştırmalı Bir İnceleme

iPad Pro ve MacBook Air, her biri kendine özgü avantajlara ve dezavantajlara sahip iki popüler taşınabilir cihazdır. İhtiyaçların ve tercihlerine bağlı olarak, hangisinin senin için daha uygun olduğuna karar vermek önemlidir.

İşlem Gücü:

• iPad Pro, güçlü bir M1 çipe sahiptir ve üst düzey görevleri sorunsuz bir şekilde halledebilir.
    • MacBook Air, Intel veya Apple'ın M serisine ait bir çipe sahiptir ve günlük görevleri ve hafif iş yüklerini idare edebilir.

Ekran:

• iPad Pro, 11 veya 12,9 inçlik bir Liquid Retina XDR ekrana sahiptir ve canlı renkler ve keskin detaylar sunar.
    • MacBook Air, 13,3 inçlik bir Retina ekrana sahiptir ve iyi bir görüntü kalitesi sunsa da iPad Pro kadar etkileyici değildir.

Çok Yönlülük:

• iPad Pro, Apple Pencil desteği ile çok yönlü bir cihazdır ve çizim, not alma ve düzenleme için kullanılabilir.
    • MacBook Air, daha çok geleneksel bir dizüstü bilgisayardır ve yazma, sunum oluşturma ve web'de gezinme gibi görevler için tasarlanmıştır.

Taşınabilirlik:

• iPad Pro daha hafif ve incedir, bu da onu hareket halindeyken kullanım için ideal kılar.
    • MacBook Air da taşınabilir, ancak iPad Pro'dan biraz daha ağırdır.

İşletim Sistemi:

• iPad Pro, iPadOS işletim sistemini çalıştırır ve tablet odaklı bir deneyim sunar.
    • MacBook Air, macOS işletim sistemini çalıştırır ve daha geleneksel bir masaüstü bilgisayar deneyimi sunar.

Fiyat:

• iPad Pro, MacBook Air'den daha pahalıdır. Fiyat, seçilen modele ve özelliklere göre değişir.

Genel olarak, yoğun iş yükleri ve yaratıcı görevler için iPad Pro daha iyi bir seçimdir. Günlük görevler ve taşınabilirlik için MacBook Air daha uygun bir seçenektir. İhtiyaçlarını ve tercihlerini dikkatlice değerlendirerek, senin için en iyi cihazı seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tabiki MacBook Air .ipad pro sonuçta bir tablet sınırları var.Fakat MacBook bilgisayar...
  • ben ipad pro derim, üstünü de keyfini çıkartacak yerlere harcayın
  • Hepsi burada da macbook air 7200 liraya satılıyor. Alacaksaniz da direk apple’dan almayın.
  • Değişir. Mesela halihazırda bilgisayarınız varsa iPad Pro çok daha güzel olur. iPad'in rahatlığı bir başka. Zaten iPadOS ile baya bi laptop gibi oluyor.

Bilgisayarınız yoksa ve masaüstü sistemi programlarına ihtiyacınız varsa Macbook Air daha mantıklı bir seçenek.

Evet iPad uygulamaları Mac'te çalışabilecek, fakat bu özelliği kullanan geliştiricilerin uygulamaları sadece. Mesela bir çizim programının geliştiricisi şimdiden biz geçirmeyecez diyorlar. iPad uygulamasının verdiği tecrübe iPad'de her zaman daha zengindir.

Bilgisayara kesin ve kesin ihtiyacınız yoksa, onsuz yapamam demiyorsanız iPad derim ben.
  • Sorunun cevabi net: iPad Pro. Ozellikle de iPadOS’i dusunerek. 2018 iPad Pro’yu tercih etmelisin bence. Zaten 2016 sonrasi MacBook serilerinden uzak durmakta fayda var. Sicak firsatlardaki basliga da yazmistim.

Hala 2016 sonrasi MacBook/Pro modellerini alanlari gorunce sasiriyorum. Arkadaslar, 4 nesildir butterfly klavye sorunlari devam ediyor, flexgate meselesi ayri bir rezalet. Utanmadan ekran flex kablosu problemli milyonlarca cihaz sattilar. Touchbar’in getirdigi ergonomi problemleri de cabasi. Islemci problemlerini de unutmuyoruz. 94’ten bu yana Macintosh kullanicisiyim. Apple’in dizustu urun gami dizayn/kalite anlaminda hic bu kadar kotu durumlara dusmemisti. 2016 sonrasi MacBook modellerini almayin, aldirmayin. En son 12” 2016 MacBook’umu sattim, bir daha asla yeni serilerden almam. iPad Pro 11 bana fazlasiyla yetiyor, evde de bir Mac Mini tutuyorum. macOS cok gerektiginde Duet Display ile iPad Pro’yu Mac mini’ye baglayip isimi goruyorum. Ama Mac mini olmasa da olur, tamamen var diye tutuyorum. Hatta her an satabilirim onu da. Prosumer seviyesinde fotograf/video ceken ve duzenleyen, drone ucuran, yazan, cizen bir insan olarak iPad Pro tum isimi goruyor. Geleneksel dizustu konseptinden vazgecemiyorum diyorsan da Brydge Pro klavye alabilirsin, cihaz ergonomik olarak da MacBook’a donusur.

Cebinizi ve akil sagliginizi dusunuyorsaniz, Apple’in 2016 sonrasi dizustu modellerine yatirim yapmayin. Starbucksk’da masaya koyunca hic de havali gorunmuyor MacBook modelleri artik, yasanan rezillikleri dusununce. Tam tersi gulunc gorunuyor.

• SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Evet iPad Pro. Kesinlikle. Ben ilkin iPad Pro 2018 alırım sonra hemen yenisi çıkar üzülürüm diyordum, lakin bir buçuk yılda çıkıyormuş ve 2020 ilkbaharında çıkması bekleniyormuş.
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Çok doğru. 256 GB almak daha mantıklı geliyor. sizce?
  • halilesenhe H kullanıcısına yanıt
    Evet, yenileme süresi iPhone'lara göre daha uzun. Ben 3 ay önce 2018'e param yetmediği için 2017 modeli aldım ikinci el. Çok memnunum. Sadece kronik bir klavye sorunu varmış, bazen klavyeyi algılamıyor. Ama yöntemini buldum, belli bir şekilde klavyeyi sallayınca algılıyor 😂

2018 modele geçsem mi diyorum, ama alırsam 11 inç model alabilirim ve klavyesiz olur. Kalem daha önemli benim için. Onun yerine iPhone 7 almayı düşünüyorum, ekosisteme daha çok girebilmek için.
    Rabbim nasip etsin. Pahalılığın gözü kör olsun. Bir de fâhiş vergilerin. Ben de 2020 iPad Pro'yu bekleyim diyorum. Zannımca eğer tasarım aynı olursa ekran üzerine iyileştirmeler yaparlar. Belki oled yahut miniLed olur.
    Amin. iPad'deki gelistirmelerden biri de daha dayanikli aluminyum olabilir. Gecen bir video gordum, adamin iPad'i bukulmus bildigin masada duz durmuyor asiri belli sekilde. Apple da kullanici hatasi diyor. Sonra eliyle duzeltiyor. Hafif bukukluk kaliyor ama duzeliyor duz durmaya basliyor. Korkuttu bu beni biraz. Cantanin icinde ozel bolumde falan durmasi lazim, baska cisimlerle durmadan etkilesimde olunca zamanla bukuluyormus. Apple da buna normal diyor. Cam catlamamis ama.
    Ben iPadOS çıkınca iPad'de USB yahut SD kart girişi olur mu, diye düşünmüş, biraz sonra da, bilgisayarında yok; tablete mi koyacak, diye karşı düşünüşte bulunmuştum. Evet, USB-C -eğer adaptörler- varsa her şeyin üstesinden geliyor. Adaptörü Apple'dan almamak lazım, diye düşünüyorum. Kendisinin 275 liraya sattığı USBC USB adaptörü Çin'de 10 lira. Lakin kulaklık jakını Apple'dan alırım.
    Cihazda cok fazla medya depolayacaksan 256GB al tabii. Ama o parayi harici disk, SSD vb. daha genis kullanimli depolama yontemleri icin ayirmak da mantikli olabilir. Drone videolari, 4K aksiyon videolar vs. ile ugrasmama ragmen bana 64GB yetiyor. Cunku duzenleme disinda cihazin kendisinde tutmuyorum icerigi.

Bu arada bu forumda pek ilgi gormedi tabii, korkunc yuksek vergiler, hayat pahaliligi vs. nedeniyle ama LumaFusion su an da 88 TL’ye alinabiliyor. Bir daha bu fiyata bulamazsiniz. Bu fiyata, cihazdan bile once LumiFusion alinabilir.

https://forum.donanimhaber.com/lumafusion-2-0-da-indirim-us-gift-card-ile-88-tl--138735252
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Su an 99 lira hocam tam simdi baktim. 11 lira icin AppStore bolge degistirme gereksiz gibi.
  • Masaüstün ya da leptobun varsa kesinlikle iPad Pro al. 2020 modeli Mouse destekli. Ha ri ka
  • zor değil mobil oyun veya sosyal medya 3-5 siteye gireceğim diyorsan tablet , kod yazacaksan macbook air
  • Konu hortlatma mp.4
  • iPad Pro 12.9 yaninda kalem ve keyboard desen olur derdim ama 11 lik iPadden Macbook daha iyidir. 12.9 luk iPad Pro cok baska, trackpad destegide var artik klavyesiyle mac deneyimi yasatiyor adeta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.