Şimdi Ara

Zor geo sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
3
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hovam normal çözüm bu olmasa da ben şöyle yapardım e den b ye altıgeni 2 eş parçaya ayırırdım. O parça da 14 lüğü 2 ye yakın bir oranda böler mesela 6 alan alır alttaki 2 bölgeden de 1 ya da 2 alır toplam da 7 ya da 8 civarı değer gelir. Öbür şıklardaki değerler olması çok mantıksız olur. Mesela 58 olsa yarısı 29 etmeli ama öyle olursa 14lük alan tek başına zaten en az 6 götürür (35-6=29 olur) diğer şıklar daha da yüksek ayırması gerekeceğinden hiç olmaz.

Şıklardan giderek yaptım ama alan sorularında genelde yanıltmıyor bence.

Ek olarak 70 hiç olamaz,K nın biraz solda olması gerekirdi ki yarısı 35 etsin. Ama K nın kayık haliyle 35 ediyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swift. -- 12 Haziran 2020; 23:40:41 >
  • Sağ olun hocam ama çözümü merak ediyorum up

• quote:

Orijinalden alıntı: Swift.

Hovam normal çözüm bu olmasa da ben şöyle yapardım e den b ye altıgeni 2 eş parçaya ayırırdım. O parça da 14 lüğü 2 ye yakın bir oranda böler mesela 6 alan alır alttaki 2 bölgeden de 1 ya da 2 alır toplam da 7 ya da 8 civarı değer gelir. Öbür şıklardaki değerler olması çok mantıksız olur. Mesela 58 olsa yarısı 29 etmeli ama öyle olursa 14lük alan tek başına zaten en az 6 götürür (35-6=29 olur) diğer şıklar daha da yüksek ayırması gerekeceğinden hiç olmaz.

Şıklardan giderek yaptım ama alan sorularında genelde yanıltmıyor bence.

Ek olarak 70 hiç olamaz,K nın biraz solda olması gerekirdi ki yarısı 35 etsin. Ama K nın kayık haliyle 35 ediyor zaten.
    hocam sekile bakarak yorum yapmayin. Osym bazi sorularda bilerek sekili hatali veya yamuk umuk verdigi oluyor. aman dikkat.

• Up

• Up

• Bu soru tarzıyla ilgili bir formül görmüştüm. 6*(14+8-13)=Tüm alan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zor geo sorusu

• Zor geo sorusu
    Zor geo sorusu

Zor geo sorusu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.