Şimdi Ara

Zotac 9600gt amp sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ekran kartının sıcaklığı bana fazla geldi boşta iken 59-60 derece oyunda 62-63 dereceyi buluyor normalmi sizce

• yanlış ölçmüşün hocam oyunda ve boşkenki sıcaklık fark 2-3 derece olmaz
  • doom3 de denedim fazla artmadı ama crysis high da oynadım 10 dakika 79 derece oldu napmam lazım :S
  • yeni aldığım güç kaynağının kabloları çok kalabalık yapıyor sıcaklık o yüzden yüksek olabilirmi kuzenin bilgisayarında denedik orda 65-70 derece oluyor
  • Kasada hiç fan yok mu? Eğer kasa içi havalandırmanız iyi değilse sıcaklığın biraz daha yüksek çıkması normal. Eğer kasanıza uyuyorsa, kasanın arkasına bir adet 12cm ve yan kapağa da bir adet 8cm fan takın. Güç kaynağından gelen kabloları biraz düzenleyin. işe yarayabilir.
  • Tek slot kaplayan referans tasarım mı kartınız? Öyle ise normale yakın değerler.
  • 90 derece kullanıyorum ben 66 derece boşta olan hali keşke bendede öyle kart olsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı ekran kartı bendede var boştaken 38-39 derece civarı oyun açınca 60-65 derece civarında oluyor.ama kasam Thermaltake önde ve arkada 12cm lik fan var.senin kasanın havalandırması iyi olmayabilir.öne yada arkaya fan takıp kasa içini daha serin tutabilirsin.
  • sağolun yanda ve arkada fan var ama yetersiz demekki fanlar son bişey daha merak ediyorum bi sıcaklık liimiti varmı bu ekran kartı için bi tehlike bölgesi filan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: thevincent

sağolun yanda ve arkada fan var ama yetersiz demekki fanlar son bişey daha merak ediyorum bi sıcaklık liimiti varmı bu ekran kartı için bi tehlike bölgesi filan?

Yani şunlar limit değerlerdir denilemez, stabil çalıştığı sürece 79 C de ya da 99 C de çalışmasının bir önemi yok.
  • hocam peki vistanın ve directx 10 un bu sıcaklığa etkisi varmıdır çünkü crysis directx 10 istiyor ve o oyunu oynarken sıcaklık artıyor
  • ZOTAC 9600gt amp 725/2000/1750 fan %35 boşta 43-44 falan yükte 55-60 arası
  • quote:

Orjinalden alıntı: thevincent

hocam peki vistanın ve directx 10 un bu sıcaklığa etkisi varmıdır çünkü crysis directx 10 istiyor ve o oyunu oynarken sıcaklık artıyor

doom 3'te doğal 60 fps limiti var. 9600 gt o oyunda, oynadığın ayarlarda(tahminimce oynadığın ayarlar) 60 fps'nin çok çok çok çok daha fazlasını verebilecek bir kart olduğundan, 60 kare sınırına takılınca seçtiğin ayara ve sahnenin getirdiği yüke göre değişen seviyede, çok düşük oranlarda kullanılıyor kendisi ve bu nedenle crysis'tekindan çok uzak sıcaklıklarda oynuyorsun. sadece kartın değil, sistemin çok düşük oranlarda kullanılıyor o oyunda(herhalde külüstür bir sistemin yoktur), 60 fps sınırı yüzünden. düşecek olan sıcaklık sadece ekran kartınınki de olmayacaktır, fps limiti nedeniyle. sistem sınırlanıyor. kaldı ki doom 3'ün birden fazla çekirdeği kullanma konusundaki durumu da ortada, crysis'e göre.
    bunun sonucunda kasa içi sıcaklık da çok daha düşük olacak. cpu'nun vs. düşen sıcaklığı, ekran kartını da etkileyecek. hele ki tek slot soğutmalı kartın olduğunu düşünürsek, önemli etki.

doom 3'teki 60 fps sınırını kaldırabilirsin, ama oyun oynanabilirliğini kaybeder, sistemin vereceği fps'yla bağlı olarak değişen oranda her şey çok hızlı hareket etmeye başlar çünkü, 60'tan sonrasında. sadece bench'lerde kaldırmalısın o limiti.

60 fps limiti olmasaydı ve cpu limiti de olmazsa (cpu fps'yi limitlerse ekran kartı kullanım oranı, dolayısıyla sıcaklığı düşer), crysis'tekiyle aynı sıcaklıklara bile ulaşabilirdin doom 3'te. ulaşmayabilirdin de, oyunun kartı ne şekilde kullandığı önemli.

ama eski alakasız bir uygulamada da, limit olmazsa, crysis'te gördüğün sıcaklıklara ulaşabilirsin, emin ol.
    şu crysis'i testlerde bu kadar abartmayın 4 yıl önce çıkmış tarihi eser bir oyun kartın oc'deki stabilliğini daha çabuk bozabilir crysis'e göre.

anlayacağın, öncelikli olarak limitlere dikkat etmelisin.

oyunun doğal fps limiti, vsync kaynaklı fps limiti, cpu(ve mb + ram) gibi diğer ana ünitelerin fps'yi limitlemesi veya karta darboğaz yapması gibi durumlarda kartın kullanım oranları düşer.

önce buna dikkat et. sonra uygulamanın kartı ne biçimde kullandığına bakarsın, sıcaklık yorumlarken.

bu arada ayrıca güzel bir konu olmuş. kasa - ortam şartlarına göre sıcaklıkların ne kadar değişebildiğini gösteren bir konu çünkü.
    ortalıkta kartların tek bir sıcaklığı, soğutmalarının tek bir gürültü seviyesi varmış gibi yorum yapan noob'lar iyi okusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth tyranus -- 24 Ocak 2009; 8:57:34 >

• Sıcaklık Kasa ve ortam şartlarına bağlı olarak değişir ve Gpu lar genelde Cpu dan daha sıcak çalışır.
    Biraz da ekran kartının işlemcisinin karakterine bağlı. 90-105 Derece arasında dahi çalışan gpu lar vardı ve stabildi Eğer seninde ekran kartın stabilse, Artifact felan vermiyorsa endişe etme...
  • hocam şimdiye kadar en yüksek 79 dereceyi gördüm ama tabi şu anda işlemcimde oc yok 3gb 667mhz de ram var onu 4gb 800mhz işlemciyede 2.8 e kadar oc yapabilirim ozaman ekran kartındaki yük hafifler ve biraz daha soğuk çalışır herhalde yardımlarınız için tşkürler
  • walla arkadaşım bende zotac yok ama yine oc li bir ekran kartı olan palit 9600gt sonic var 735/1850/2100 değerlerinde çalışıyor. Fan min. olarak dönüyor boşta 40-45 derece tam yükte 60-65 derece..
  • hocam zotacın fanı çok küçük palit gibi güzel bir soğutucusu yokmuş sıcaklık sorunu olacağını bilseydim palit alırdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.