Şimdi Ara

Zotac Gtx 590 mı? Sapphire AMD Hd 6990 mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: inuh

Kusura bakma sinirlerin bugun bagayi gergin simdi de bir bas agrisi vurdu ki sorma tekrar ozur dilerim

yok ne demek benimde kışkırtıcı bir tavrım olduysa ben de özür dilerim iyi günler diliyorum size geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoUqAnSfKx

quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Kusura bakma sinirlerin bugun bagayi gergin simdi de bir bas agrisi vurdu ki sorma tekrar ozur dilerim

yok ne demek benimde kışkırtıcı bir tavrım olduysa ben de özür dilerim iyi günler diliyorum size geçmiş olsun

Eyw hocam tesekkurler sana da iyi gunler
  • Arkadaş çok ses istemiyorsa Sapphire Radeon HD 7950 OC modelini almalı hem çok sessiz,hem ısınmıyor,hemde iyi oc oluyor

Zotac Gtx 590 mı? Sapphire AMD Hd 6990 mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 1 Şubat 2012; 19:42:12 >
  • Sapphire HD 7950 yi nerden bulabilirim önerebileceginiz bi site var mı birde dual ekran kartını nasıl yapıcam acaba 7950 Dual oluyor mu?
  • Orijinalden alıntı: gracie05

Sapphire HD 7950 yi nerden bulabilirim önerebileceginiz bi site var mı birde dual ekran kartını nasıl yapıcam acaba 7950 Dual oluyor mu?

Burada buldumhttp://www.amazon.com/Sapphire-11196-02-40G-PCI-Express-Version-Graphics/dp/B0070APVP2/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1328117985&sr=1-4

İyi bir psu ile CF yapabilirsin çift gpulu kartlardan daha çok performans alırsın oc potansiyelide çok iyi olan bir kart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 1 Şubat 2012; 19:44:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gracie05

Sapphire HD 7950 yi nerden bulabilirim önerebileceginiz bi site var mı birde dual ekran kartını nasıl yapıcam acaba 7950 Dual oluyor mu?

HD 7950 gtx 590a eşit bir performans vermez bu konuda emin olun ama 7950 cf yaparsanız işler değişir tam güç tüketim değerlerini bilmiyorum ama iyi bir psu gerektirir physx 3d gibi olayları unutmanız demektir kararı siz verin mart gibi nvidia gtx 660 çıkar yakın fiyat aralığında olur slı yaparsınız ama bu özelliklerin sizin için bir değeri yoksa 7950 güzel bir seçim labilir ama referans tasarım olmayın özel soğutmalı model alın
  • peki krds ben bundan 2 tane alsam tek gtx 590 dan daha mı iyi olur? Psu yeni aldm sadece ekran kartım eksik iste onuda bir an önce tamamlayıp BF3'ün zevkine varmak istiyorum Psu buhttp://www.hepsiburada.com/Liste/silverstone-strider-1200w-80plus-gold-135cm-fanli-power-supply-sst-st1200-g/productDetails.aspx?productId=bd130606&categoryId=1012 bu yeterli olur mu dual 7950 için yoksa 1500 watt mı gerekli

• nvidia iyidir.
  • quote:

peki krds ben bundan 2 tane alsam tek gtx 590 dan daha mı iyi olur? Psu yeni aldm sadece ekran kartım eksik iste onuda bir an önce tamamlayıp BF3'ün zevkine varmak istiyorum Psu buhttp://www.hepsiburada.com/Liste/silverstone-strider-1200w-80plus-gold-135cm-fanli-power-supply-sst-st1200-g/productDetails.aspx?productId=bd130606&categoryId=1012 bu yeterli olur mu dual 7950 için yoksa 1500 watt mı gerekli

aman kardeşim ne yaptın:D1200 watt yeter de artar bile 1200 watt 3 gtx 580 çalıştırır için rahat olsun zaten 28 nmnin olayı az güç tüketimi 3 tane de taksan birşey olmaz dediğim gibi 7950 corssfire yaparsan gtx 590 dan daha iyi bir performansa ulaşırsın kartların genel özelliklerine bakarsak

Gtx 590
    3GB
    607x2
    3420x2
    384x2 bit

7950
    3GB
    800 MHZ
    5000 MHZ
    384 bit

Şimdi hocam tek kart olarak nvidia gtx 590 tabi ki daha önde ama crssfire yaparsan 7950 hatrı sayılır bir üstünlük sağlayacaktır ama nvidanın artısı bazı özellikleri bunu unutmayın

• Peki krdshttp://www.amazon.com/performance-ENGTX570-DCII-2DIS-1280MD5/dp/B004MN3HBA/ref=sr_1_19?s=pc&ie=UTF8&qid=1328119555&sr=1-19 bu dual nasıl olur? Senide yordum ama kusura bakma. Bide En fazla kac tane ekran kartı takılıoki ben 2 tane die biliom.
  • quote:

Peki krdshttp://www.amazon.com/performance-ENGTX570-DCII-2DIS-1280MD5/dp/B004MN3HBA/ref=sr_1_19?s=pc&ie=UTF8&qid=1328119555&sr=1-19 bu dual nasıl olur? Senide yordum ama kusura bakma. Bide En fazla kac tane ekran kartı takılıoki ben 2 tane die biliom.

anakartınızın ve kasanızın desteğine göre 3 yada 4 tane bile takabilirsiniz gtx 570e gelince gtx 570 slı gtx 590la neredeyse birebir performans verir böyle bir durumda gtx 590 daha iyi bir tercih olur o yüzden tavsiye etmiyorum gtx 570 slı şu anda tamamen gereksiz

• Gtx 590
  • quote:

Peki krdshttp://www.amazon.com/performance-ENGTX570-DCII-2DIS-1280MD5/dp/B004MN3HBA/ref=sr_1_19?s=pc&ie=UTF8&qid=1328119555&sr=1-19 bu dual nasıl olur? Senide yordum ama kusura bakma. Bide En fazla kac tane ekran kartı takılıoki ben 2 tane die biliom.

HD 7950 bundan daha iyi performans verir ayrıca anakartına bağlı olarak 4 tane takabilirsin

• Güç kaynağı olarak bu size yeterde artar bile üsteik platinum sertifikalı yani olabilecek en üst düzeyde verimlilik sağlıyor

Seasonic Platinum serisi 1000 w 80+ modüler güç kaynağı

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-platinum-serisi-1000watt-80-plus-moduler-guc-kaynagi.html

Birçok ödül almış bir güç kaynağıdır
  • quote:

Tm anladım teskkür ederm ikinizede. anakartım buhttp://www.hepsiburada.com/Liste/gigabyte-g1-guerrilla-intel-1366pin-ddr3-sgl-atx-anakart/productDetails.aspx?productId=bd101073&categoryId=152&SKU=BD101073 buna 3 tane takılıyor sanırsam.

Evet 3 tanelik yer var ama bazı ekran kartları 2-3 slot kaplayabiliyor

• Kullanmadığım halde yorumlar dahlinde iki kartın farkları:
    SLı desteği daha fazla oyun olduğundan bu noktada 590 avantajlı gibi.
    CF ve SLı desteği olmayan oyunlarda 6990 6970 gibi çalışırken, 590 saat hızı kırpılmış 580 gibi çlaıaşcaktır. Bu noktada tartışmlarda mevcuttur. Yani tek 6970 lırpılmış 580'den iyi olur gibi yorumlarda vardır. Ama o kırpılmış 580 en kötü haliyle GTx570 hızında çalışacaktır ki bu da yeterli gelecektir.
    590'ın her modeli maalesef uygun düşmeyebilir. Elden geçirilimiş ASUS modeli ise pahalı olmasa tadından yenmezdi.
    6990 OC ve fiyat avantajı ile öne çıkmakta ama ses konusu bu artılarını bertaraf edebilir.
    bunları tekrar gözden geçirdiğimizde ise mevcut şartlarda yeni seri kartlara yönelmek daha mantıklı olacaktır. Zira 590 ve 6990'ın 2.el akiıbeti GTX295 ve HD5970'e olduğu gibi hızlı fiyat düşüşü şeklinde vuku bulacaktır.
    Yeni seride Cenk kardeşimin ve daha önce forumda ilk incelemeyi yapna Poyri kardeşimin de değerli emeği sayesinde anlaşılan şudur ki; kartın referans soğutması seslidir. Yüksek OC seviyesinde 80 derece ekseninde ısı oluşmaktadır.
    Bu noktada yakında raflara olması beklenen 7950 özel soğutmalı tasarımlarıyla ilgi çekici bir model olarak en azında beklemeye değer görünüyor.

Genel olarak şahsi tavsiyem ise olası fiyat indiriminde 580'in iyi bir alternatif olacağı ama fiyat konusunda sürpriz olmazsa bu fiyatıyla artık zor tercih edileceği, fakat temiz 2. el söz konusu olduğunda durumun farklı olacağı şeklindedir...
    Ayrıca 560TI/6950 ile bile Bf3 multi dahil oyun kendi dinamiğinde müsade ettiği sürece oynanmayacağı anlamına gelmez. 5870 ile oldukça başarılı MP performansı gösteren oyuncular mevcuttur. Buradan çıkan sonuç ta şudur:
    iyi oyunculuk eldeki imkanlarla ortaya çıkar. Bu sözünden de GTX260 ile de Bf3'te iyi oyunculuk olur gibi bir anlam çıkarılmaz umarım.
    560TI/6950 yarında kartlarla çatır çatır da Bf3 multi oynanır. Bf3 ultra seviyesinde oynanabilirlik için yama yada yamalara ihtiyac olduğu kanatindeyim. Yani yazılımsal olarak Bf3 hala Faildir......

Yukarıda verilen Crysis warhead benchlerine gelince, kimse kimseyi kandırmasın. İşte bench olacak oyunlar:
    Bf3
    Crysis 2 DX11
    Skryim
    Deus-EX HR
    Shogun 2

Ayrıca hala benim için ilk fikir edinme aaçlı Battlefield Bad Company 2. Daha ziyade orta seviye kartlar için hala iyi bir test yöntemi. Bunlara ek olarak total skora etkisi bakımından Batman Arkham City, Dirt3, ilave olarak değerlendirilebilir.
    Metro 2033 ve GTA4'ten umudu keseli zaten çok oldu. Onların skorlarını baz olarak almam, alanlara da kulak asmam......

• banada bir tavsiye verin ne alim

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

banada bir tavsiye verin ne alim

Sen daha devam edersin 590'a MSI 7970'e test sürüşü yapmadın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

banada bir tavsiye verin ne alim

Senin almadığın kart kaldımı ki ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.