Şimdi Ara

Zotac Gtx 780 Ti AMP edition SLI Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşletim sistemi : Win 10 Pro 64 bit Türkçe

Anakart :Asus Z87 Plus

Cpu : i7 4770 K

Ram : 8X2 Ripjaws Gskill

Psu : Corssair RM850 gold 80+

Pc de şuan mevcut Zotac gtx 780 ti AMP edition ın aynısından bir adet daha taktığımda yeniden windows kurdum. Nvidia driverını kurduktan sonra kesinlikle boot olmuyor. Mavi ekranda kalıp restart atıyor. RM850 gold 80+ psu kullanmaktayım. PSU yetersiz mi kalıyor?
    Bilgili arkadaşlar yardımcı olur musunuz ?

Yapılan işlemler : Anakart bios update edildi , kablolar takılıp kontrol edildi . 2 ayrı SLI köprüsü ile denendi . Windows yeniden kuruldu . 2 farklı Nvidia driverı denendi ( önceki sürümler de denendi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulcircuss -- 6 Mayıs 2017; 17:52:12 >

• Ayrı ayrı denedimiz mi kartları?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oem

Ayrı ayrı denedimiz mi kartları?

kartları tek tek denediğimizde problem yaşamıyoruz.
  • İşlemci default mu oc var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oem O kullanıcısına yanıt
    İşlemcide OC yok . Fakat Zotac AMP editionlar fabrikasyon OC lu. Acaba bu fabrikasyon OC lu 2 kartı PSU taşımıyo mu ? Çünkü eğer daha iyi bir PSU sorunu çözecekse belki psu ya para harcamayıp bir miktar daha para ekleyerek 1080 belki alabilirim. Sizin düşünceniz nedir ?
  • Mavi ekranda yazan hata kodunu paylaşabilirseniz sorunun neden kaynaklandığını daha kolay belirleyebiliriz.Mavi ekranların birçok sebebi olduğundan sadece bu bilgilerle fazla bir şey yapamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Mavi ekranda yazan hata kodunu paylaşabilirseniz sorunun neden kaynaklandığını daha kolay belirleyebiliriz.Mavi ekranların birçok sebebi olduğundan sadece bu bilgilerle fazla bir şey yapamayız.

Mavi ekranda hata kodu yazmıyor. Ekran bir süre mavi ekranda kalıp sonra kapanıyor ve PC restart atıyor. Ve bu sürekli bir döngü halinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme
    2 yıl önce açıldı
    Zotac GTX 1060 AMP! EDITION
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • soulcircuss kullanıcısına yanıt
    Mavi ekranda kaldığı anın görüntüsünü alabilme imkanınız varsa burada paylaşabilir misiniz çünkü hata kodu çökme anında ekranda yer alıyor olmalı :)
  • quote:

Mavi ekranda kaldığı anın görüntüsünü alabilme imkanınız varsa burada paylaşabilir misiniz çünkü hata kodu çökme anında ekranda yer alıyor olmalı :)

Sanırım anlatırken bir yanlışlık yaptım . Mavi ekrandan kastım monitore gelen sinyalin birden kesilip oluşmasından kaynaklı monitörün mavi ekranı yani HDMI signal not found yazıyor. Sonra siyah ekran tekrar gelip pc restart atıyor. Yani bunun dışında ben hiç bir uyarı kodu ya da hata kodu göremiyorum. Ama isterseniz akşam bunun Screen Shot ını alıp burda paylaşabilirim .
  • 780ti bir de OC'li ise 300 W'dan fazla güç çekiyor olması gerek. Iki tanesi 650 W'a yakın çeker full yükte. Power sıkıntısı olabilir K'lı işlemci kullanıyorsun bir de. Ancak kapanma ya da uygulamadan atma gibi şeyler olması lazım PSU yetersizliğinde, direk mavi ekran başka bir sorun gibi. SLI her geçen gün kan kaybeden bir teknoloji bence hiç uğraşma iki kartı da satıp 1070-1080 falan al.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Tamamdır hocam :)

Mavi ekran deyince akla ilk gelen bsod oluyor bahsettiğiniz mavi ekran ise monitörün sinyali kesmesi :)

Bu durumda yapılacaklar şunlar olabilir ;

Tek kart takılıyken herhangi bir şekilde restart yada çökme olup olmadığını kontrol etmek,

Kartları SLI köprüsü takılı değilken sisteme takıp denemek,

Kartların takılı olduğu slotlara tam olarak oturup oturmadığını kontrol etmek,

Kartları ayrı ayrı çeşitli stress testleri ile stabilize testine almak,

PSU normal şartlarda 780 Tİ SLI a yetecek kapasite ve kalitede ama yinede bir sorun olup olmadığının tespit edilmesi gerekli,

Bu arada görüntüyü üstteki karttan alıyor olmanız gerekli,eğer işlemci içinde entegre gpu varsa bıosdan onu kapatarak deneyebilirsiniz,bıos ayarlarını sıfırlamayı ve görüntü aldığınız kablo yada bağlantı portunuda değiştirerek deneyebilirsiniz.Hiçbiri işe yaramıyorsa bu durumda kartlardan birinde sorun olma ihtimali yüksektir.

• quote:

Tamamdır hocam :)

Mavi ekran deyince akla ilk gelen bsod oluyor bahsettiğiniz mavi ekran ise monitörün sinyali kesmesi :)

Bu durumda yapılacaklar şunlar olabilir ;

Tek kart takılıyken herhangi bir şekilde restart yada çökme olup olmadığını kontrol etmek,

Kartları SLI köprüsü takılı değilken sisteme takıp denemek,

Kartların takılı olduğu slotlara tam olarak oturup oturmadığını kontrol etmek,

Kartları ayrı ayrı çeşitli stress testleri ile stabilize testine almak,

PSU normal şartlarda 780 Tİ SLI a yetecek kapasite ve kalitede ama yinede bir sorun olup olmadığının tespit edilmesi gerekli,

Bu arada görüntüyü üstteki karttan alıyor olmanız gerekli,eğer işlemci içinde entegre gpu varsa bıosdan onu kapatarak deneyebilirsiniz,bıos ayarlarını sıfırlamayı ve görüntü aldığınız kablo yada bağlantı portunuda değiştirerek deneyebilirsiniz.Hiçbiri işe yaramıyorsa bu durumda kartlardan birinde sorun olma ihtimali yüksektir.

Öncelikle bu yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu söylediklerinizin hepsini tekrar deneyerek burada sizinle paylaşacağım.

Rica ederim hocam :)

Bahsettiklerimden en çok kartların slotlara tam olarak oturmaması yada slotlarda bir arıza durumu varsa bunlar öncelikli nedenler olabilir,daha önce bende SLI kurmuştum ve kurulumdan sonra sistem açılıp bir süre sonra restart atınca nedenini araştırdım ve ikinci kartın tam olarak oturmadığını tespit edip düzeltince sorun kalmamıştı.Umarım işe yarar :)
  • Tekrar merhaba ekran kartlarını tek tek test ettiğimde 1 tanesinde sorun olduğunu farkettim. Driver yüklendiğinde bu hata devam etti. Bu ekran kartını yakın bir arkadaşımdan almıştım zamanında aynı kartları aldığımızdan sli yaparım diyordum fakat kartı ondan aldım eve getirdim kendi anakartıma taktım bu sorun çıktı sanırım ekran kartı bozulmuş ama buna neyin neden olduğunu anlayamadım sağlık olsun. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklında olsun, ekran kartı boştayken 150 watt çekmez. çok az güç tüketir.
    psu yetmemesi durumu ancak oyunlarda ortaya çıkardı.

ekran kartı sli yapmak zaten sağlıklı değil. çoğu oyun desteklemiyor.
    yinede sli yapacaksınız ekran kartınız aynı marka model aynı zamanda alınmış olsun.
    herşeyi şansa bırakmayın.
  • Hocam iki kartida iki ayri slotda denediniz mi? Anakartda sorun olabilir. Yani tek tek kartlari diger slotlara takip denediniz mi?

• PSU nun anakart bağlantısından kartları beslemediğinize eminseniz büyük ihtimalle kartlardan birinin ram ve chipi arızalıdır..
    slı kurulumunda kartların yerini değiştirip deneyin büyük ihtimalle sistem açılacaktır..
  • Kartları aynı slotlarda denedim birinde sorunsuz driverları kurabiliyorken diğerinde aynı sistemde aynı slotta sıkıntı çıkartıyor. Dediğiniz gibi birinde sıkıntı oldu ram midir bilemiyorum ama sadece kartı arkadaşımdan aldım bir gün önce sorunsuz çalışan kart eve getirip taktığımda bu şekilde arızalandı maalesef.

• Her 3 kartida arkadasin sisteminde driveri kurup stres testine sokup emin olabilirsiniz..

Bana kalirsa suclu belli ama yinede

Temkin = dogru sonuc

• [image]Arkadaşlar merhaba,

Ekran kartının arızalı olduğundan emin olduktan sonra internette biraz araştırma yaptım hatta burda forumda da yapılan bir uygulama olan ekran kartı fırınlama metodunu arkadaşımdan aldığım 780 ti amp editiona uyguladım. çok amatör şekilde video çektim arkadaşıma göstermek için isteyen olursa paylaşabilirim.

Sonuç: Ekran kartı çalıştı tek başına stress testi amaçlı 2 saate yakın elimdeki en komplike oyunla test ettim sorun çıkarmadı ekranda herhangi bir hata renk kayması fps düşmesi gibi birşey yaşamadım. Sonra Sli yapmak için bir deneme daha yaptım şuan sistem sorunsuz çalışmakta. Benim gördüğüm %30 ila %40 bir performans artışı oldu.Bu uygulama yani fırınlama metodu çok sağlıklımı bilemiyorum sonuçta soğuk lehim çatlağı gibi hatalar için iyi sonuç verdiğini bizzat kendim deneyerek gördüm. Bu arada soğuk lehim çatlağı olup olmadığınıda bilmiyorum bunu varsayım olarak yazıyorum. Daha önce xbox 360 ım ve ps3 fat kasa da bu sebepten bozulmuştu. Onlara uygulama olarak sıcak hava tabancası ile müdahale etmiştik sonuç 1 hafta sonra yine aynı problem ortaya çıkmıştı. Umarım bu kartta böyle tekrar etme durumu olmaz. İnternette gördüğüm kadarı ile fırınlama metodunu uygulayan arkadaşların bazıları uzun ömürlü kullanabilmiş kartlarını bazıları ise dediğim gibi 1 ay sonra tekrar aynı sorunla karşılaşmışlar. Şimdi size başka bir sorum olacak artık sli yapmak ile ilgili bir sorunum kalmadı fakat bu sefer şöyle bir sorun ile karşı karşıyayım tek ekran kartını kullandığımda windows çok seri bir şekilde açılıyordu ve oyunlara ani fps düşüşleri yaşamıyordum iki ekran kartında ise performans artmasına rağmen windows geç açılıyor yani tek ekran kartından biraz daha geç ve ani fps düşüşleri oluyor çok rahatsız edici değil ama örnek veriyorum 60 fps deb 55 fps ye ani bir düşüş oluyor ve bu esnada hafif bir takılma yaşatıyor ve sinir bozucu gerçekten :) sonra biraz daha internette araştırma yaptıktan sonra bunun gibi sorunların iki ekran kartının clock değerlerinin farklı olamsı olabileceğini farkettim. iki tane birebir aynı ekran kartının clock değerleri birbirinden farklı olabiliyormuş ben pek overclocktan anlayan birisi değilimdir yüzeysel olarak bilgi sahibiyim. Ekran kartlarının birinde nvidia inspector ile baktığımda est. max diye bir değerin iki kartta birbirinden farklı olduğunu farkettim. Ekran kartlarının size inspector img lerini gönderiyorum eğer bir farklılık var ise bunu nasıl eşitlerim bana yardımcı olabilir misiniz?Zotac Gtx 780 Ti AMP edition SLI ProblemiZotac Gtx 780 Ti AMP edition SLI Problemi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.