Şimdi Ara

Zotac GTX470 AMP! ile ilgili sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bugun Zotac gtx470 AMP! aldım ama bazı sorularım var...

Bilgisayarımın özellikleri :

Amd 64x2 6000+ BE
    2GB Kingston 667 mhz
    Gigabyte M55S-S3

ve Cooler Master 400W Power Supply.

Şimdi sorularım şunlar bu sistem özellikleri ile Darboğaz olur mu diğer sorum ise gtx 470 e power supply sorun çıkartır mı ? (testlerde baktığımda 350 yi geçmediğini gördüm.) Bilgisayarımı tekrar topluyorum ve oyunlar için önemli olduğunu bildiğim için ilk ekran kartını aldım.

Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmpnk94 -- 21 Kasım 2010; 19:19:58 >

• 1 - O kartın sıfırana şu zamanda en ama en son para verilecek kartdır.

2 - O PSU sahtedir, 12v çıkışları kesinlikle yetmez.

3 - İşlemcin darboğaz yapar.

4 - Remin yetersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Kasım 2010; 19:26:25 >
  • Bu kartı almamım sebebi Ati deki driver sorunları ve birazcık aceleci davrandığımı biliyorum ama memnunum beni idare eder benim öyle her sene ekran kartı almak gibi bir takıntım yok 3-4 sene yetsin problem yok benim için.
  • Bu sisteme kesinlikle alma o power ile bütün bileşenlerin hasar görür o kartı takarsan.ben de öylee bir hata yapmıştım ve mainboard tamamen göçtü. kesinlikle kaldırmaz güç kaynağın.sakın alma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40312742C -- 21 Kasım 2010; 19:36:23 >
  • o psuyla o kart intihar gibi birşey o işlemciyle zaten tam performans alamazsın
  • Zaten 400 watt power 350 watt verir oda %80 plus ise + olarak işlemci ram anakart fanlar dvdrom bunlarında güç istedigini unutmuşsun.550 watt tan aşa kullanmanı tavsiye etmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben psu alayım o zaman işlemci olarak Phenom 2 x6 1090T alacağım yakında o yüzden beni idare etsin bir süre yeter ama Psu olarak High power 620W düşünüyorum o yeterli olur herhalde ? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EGEERDENİZZ

Zaten 400 watt power 350 watt verir oda %80 plus ise + olarak işlemci ram anakart fanlar dvdrom bunlarında güç istedigini unutmuşsun.550 watt tan aşa kullanmanı tavsiye etmem.

%70 verimli olması 480W yerine 336W güç sağladığı anlamına gelmiyor.

480W güç verebilmek için şebekeden 685W çektiği anlamına geliyor.
  • şebekeyi demiyorum ben power ın verebildigi güçü diyorum bende 800 watt power var peak 750 diyor mesela.
  • sistem ile ekran kartın malesef orantısız olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 21 Kasım 2010; 20:14:03 >
  • O zaman bekleyip tüm sistemi birden yerleştircem bu karta bir şey olmasını istemem tabii.

Bu arada isteyen olursa 8600GTS satılık :)
  • quote:

şebekeyi demiyorum ben power ın verebildigi güçü diyorum bende 800 watt power var peak 750 diyor mesela.

%80 verimlilik bu demek değildir...
    peak değeri ayrıdır
  • Verimililk hakkındaki bu yazı highpower ın kendi yayınladığı kaynaktan alınmıştır;

Gerçek Bronze Sertifikalı 80PLUS ile Onaylı Yüksek Verimlilik
    Hükümet onaylı Amerika'nın bağımsız test merkezi 80plus.org 'da test edilmiş olan High Power 750W %50 yük altında 85.27% verimlilik sunar. Bu sayede sisteminiz 400W güç tükettiğinde elektrik hattından 470W çekerken standart verimlilikte bir güç kaynağına (%65) göre 150W daha az enerji tüketir. 24 saat çalışan bir sistemde günde ortalama 3.6 KW enerji tasarrufu sağlayabilir, düşük elektrik faturalarına merhaba diyebilirsiniz.

burdanda anlaşalıcağı gibi herhangi bir güç kaynağının verimlilik değeri psu nun sisteme vericeği gücü etkilemezz sadece o gücü verebilmek için şebekeden aldığı elektriği etkiler verimlilik sağlar.
  • quote:

şebekeyi demiyorum ben power ın verebildigi güçü diyorum bende 800 watt power var peak 750 diyor mesela.

PSU hakkında yanlış bilgilerin mevcut.

Peak gücü ile verimliliğinin hiçbir alakası yoktur.

Sen bu güne kadar PSU'nun verimliliği ve peak değeri hakkında tüm bildiklerini bir kenara bırak, verimlili hakkında doğru bilgi öğrenmek için bu cümle yeterlidir;

''480W Bir PSU'nun %70 verimli olması 480W yerine 336W güç sağladığı anlamına gelmiyor.

480W güç verebilmek için şebekeden 685W çektiği anlamına geliyor. ''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Kasım 2010; 22:00:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.