Şimdi Ara

Zotac GTX470 aşırı düşük performans sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet fraps kullanıyorum oyunlarda, daha önce dediğim gibi eski kartımla 45-40 fps alırken bunla 30 fps alıyorum dirt2 de ve anlık düşüşler oluyo 20 ye 25 e falan.
  • İşlemci+ psu değişmesi gerek bence

Güncel 4 çekirdekli bir işlemci 650-700watt arasında bir psu sorununuzu çözecektir
  • Biraz önce dirt2 yi max ayarlara getirdim ve oyun açılırkenki video tekrarlanıp duruyor. oyun gelmiyor. Güç yetersizliği midir ?
  • işlemci yavaş evet ki baya baya yavaş ve takoz bir işlemcidir kendileri..

ama sorun PSU nda.. gibi duruyor..

@sahafiec

o işlemciyi istersen 5ghz yap o mimariyle bi cacık olmaz sen rahat ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 21 Temmuz 2010; 20:06:16 >
  • İyi işlemciler önerilmiş ama anakart tahmin ettiğim anakartsa yeni işlemcileri malesef desteklemez.Ayrıca psu veya başka bişey almadan önce bir arkadaşınızdan alıp deneyin sorunu çözerse ona göre alırsınız.
  • Driver en son çıkan betayi kullaniyorsan bide normalini dene derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kru -- 21 Temmuz 2010; 20:23:46 >
  • Şuan da kuruyorum 3dmark vantage..
  • 3D Mark score: P14473 3DMarks
    CPU Score : 30350
    GPU Score : 12324

Benim değerlendirmeme göre cpu score -işlemcinin eski model olmasını göz önüne alırsak- normal.
    GPU score'un düşüklüğü ise güç kaynağından gibi
    biraz önce nfs:shift kurdum ve full ayarlarda 40 50 fps gibi.
    Herşeyi de güç kaynağına bağlamış gibi oldum sanki hehe :D
  • işlemci darboğaz yapacak evet ama sorun işlemciden değil psu olabilir küçük ihtimal yada bi driver uyumsuzluğu felan
  • herşeyin bu akdar eskiyken, bu kadar düşük çözünürlükte oyun oynayacakken gidip gtx470 almanda iyiymiş.
  • Dostum zamanla yeniliyorum öbür ay anakartı değiştirecem. benim de kafama göre planım var yani, para basmıyoruz burda. :)
  • Bence sorun işlemci ve belleklerinizden kaynaklanıyor. Ben; q6600--4 gb reaper 1066---gtx 260 216 ile 12k puan alabiliyordum..
  • Hmmm teşekkürler. O zaman anlık düşüşler psu dan mı kaynaklanıyor?
    Değerlerde 12V için 12v1 ve 12v2 de 18'er amper verebiliyor. sanırım karşılayamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

işlemcinin GTX470 gibi bir kartın performansını o kadar fazla etkilemez ve bu performans düşüklüğünü yaratamaz.
    kaç kez paylaşıldı bu forumda özellikle oyunlarda işlemcinin yarattığı etki buna rağmen hala işlemci şöyle işlemci böyle diyenler var yahu...

"İşlemci hızımız ister AMD ister Intel işlemci olsun, ister overclock ile ister kendi hızında olsun, 3GHz barajında ise, dert etmeniz gereken bir şey yok...
    3GHz üzeri bir işlemci, bugünün son model ama daha düşük frekanslı Core i7 işlemcilerine, oyunlar söz konusu olduğunda rahatlıkla kafa tutuyor hatta geçebiliyor...

http://www.pclabs.com.tr/2010/04/12/en-iyi-oyuncu-hangisi-core-2-duo-e8500-core-i7-920-karsisinda/3/

@CeFurkan
    quote:

o işlemci 320 mb 8800 gts ye bile yeterli degildi
    sebep bu

bunca bilgiye daha ne denir bilmem. bravo...

3GHz olunca sorun yok yani? Pentium 4 olsa bile?

Biliyor musun bilmiyorum da adam Athlon X2 diyor... Phenom 2'yi bırak Phenom 1 bile değil. 2005-2006'nın teknolojisi X2. Ondan sonra Phenom çıktı, sonra Phenom 2 çıktı. Evet 2005te x2 6000 yoktu tabii ama mimari olarak Athlon X2 mimarisi. Hani şu 2006 yılında çıkan Core 2'lerin 200 dolarlık işlemcisinin, AMD'nin 1000 dolarlık işlemcisiyle kafa kafaya performans verdiği zamanların mimarisi.

@gunescan: Tabii ki X1900den düşük performans almanız çok saçma. PSU'da sorun olduğu kesin. PSU'yu değiştirince performansınız muhtemelen artacaktır fakat yine de o işlemci ekran kartınıza önemli ölçüde darboğaz yapacaktır.

dostum işte bilende yazıyor bilmeyende bilmeyenlere doğru yolu göstermek görevimiz

neyse kanıtla konuşalım herzamanki gibi...

[simage][/simage]

amd x2 6000 bu kartlar için kesinlikle yetersiz bir cpudur...

Zotac GTX470 aşırı düşük performans sorunu

ki testde e8500denemişler e8500 3x2cache 3.16 GHz 1333fsb cpudur yeterli ve güçlüdür deftda ısı değerleri daha iyidir 45nm cpudur amd x2 6000le kıyaslanamaz bile tecrübesizler hariç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 22 Temmuz 2010; 1:06:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gunescan

Arkadaşlar 3 gün önce Ekran kartım geldi ve taktım fakat aşırı düşük performans ve sonuçlar alıyorum.
    3DMarkVantage06 'dan 11000 küsur skor aldım

demircibu ve ben bu olayın güç kaynağından oldugunu düşünüyoruz o da hatırlar klübe yazmıştım.
    Bu akşam ya da yarın vatana gidip almayı düşünüyorum ankaradayım.
    Sistemimi yazayım birde:
    Sapphire pure crossfire xtreme 3200 advantage anakart
    AMD athlon x2 6000+ 3.0 Ghz (şuan soğutucu olmadığından overclock deneyemiyorum)
    4 gb kingstone 667 MHz ram
    250 gb seagate 16 mb cache NCQ HDD (bu da 4 senelik neredeyse ve bu da düşürüyor performansı neredeyse )
    PSU : Cooler Master extreme power plus 500 Watt

Eğer hakikaten psudansa -sizin yorumlarınıza göre karar vereceğim- OCZ StealthXstream 600 Watt almayı düşünüyorum. Fiyatı da uygun.
    Teşekkürler.

hatırladım sizi... deidğim gibi o power çalışdırır ama tam stabil ve düzgün performans alamazsın hatırlarsan 650 watt 44a veren psulara yönel demişdim yada 700watt 50a veren

senin poweri inceledim bak ne diyor...

Just as an exercise, we can assume a typical duty cycle of 30%. This would give us a maximum theoretical current of 29 A or 343 W for the +12 V output.

http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=16264

yani tam 500wattda 36a veremiyor kayıp var...

• quote:

3D Mark score: P14473 3DMarks
    CPU Score : 30350
    GPU Score : 12324

Benim değerlendirmeme göre cpu score -işlemcinin eski model olmasını göz önüne alırsak- normal.
    GPU score'un düşüklüğü ise güç kaynağından gibi
    biraz önce nfs:shift kurdum ve full ayarlarda 40 50 fps gibi.
    Herşeyi de güç kaynağına bağlamış gibi oldum sanki hehe :D

cpu q6600 8cache 4core 3600mhzde
    psu tagan bz 600 tam yükte 640watt 44a veriyor.
    kart zotac gtx 470 4ay önceki testim buyur
    nfsdeki değerler.

1680x1050 kontrol paneldende açık... 16xaa herşey en yüksekde.

• quote:

@ CeFurkan
    Dostum o işlemci x1950 xtx'e yetiyor fakat 8800 gts ye yetmiyor ? ki ben işlemciyi yeni değiştirdim. 4600+ kullanıyordum.
    Tabi ki yeni değiştirmem 470 yeticek diye bişey garanti etmez fakat 8800 gts ye yetmemesi garip değil mi ?

öncelikle şunu belirteyim

8800 gts x1950xt yi parçalar atar

8800 gts 2900xt+ bir karttır

daha sonra yanlış hatırlamıyorsam bizim arkadaşda senin işlemci veya bir alt modeli vardı

bendede e4300 vardı (3 ghz de felan kullaniyordum)

bende oyunlar daha hızlı calisiyordu

bu da demek oluyorki o islemci darbogaz yapiyor

• Arkadaşlar bütün yardımlarınız için teşekkürler. Ben bunu satılığa çıkarıyorum. GTX460 alıp aradaki farkla da anakart alacağım. Bir de 160 tl ye OCZ StealthXStream 600 Watt psu alacağım. Bunlar uygun mudur?
  • Şu ürünleri alırsan daha iyi olur, en ucuza en iyi seçimler olabilir.

Anakart olacak ddr3 en ucuz en iyi bu var, işini hayli hayli görecektir, tabi Asus güvenceside cabası

http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar/asus_m4n68tm-328-10810.html

Psu bütcene göre ikisinden birini alabilirsin, 12v üstünden birisi 36a birisi 42a veriyor, her iki şekilde ikiside işini görecektir sonuç olarak.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=1959
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2984

İşlemciyi alttaki linkten en üstteki Sempron hariç her hangi birini alabilirsin, anakartın hepsini destekliyor, sonuç olarak bütcene göre bir seçim yaparsın.

http://www.exa.com.tr/kategori/islemciler-340/?ParentID=315&prctype=atleast&prc=0&prcmu=&bid=18&ob=F&ot=A&ddc=-1#urunFiltresi

• şuanki işlemcimi ve yeni cıkan x6'ları da destekleyen bu anakart nasıldır sizce ? Çünkü şuan hepsini bir değiştirecek durumum yok.
    http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_ma790gpud4h-328-11535.html
    ve ya ileriye yatırım olarak sli destekli bir anakart da olabilir...
    bu da uygun gibi?
    http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-ma790x-ud3p-ma790x-ud3p-am2+-790x-sb750-ddr2-1066mhz-anakart/productdetails.aspx?I_ID=38697

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.