Şimdi Ara

★ ZTE Axon 7 Kullanıcıları DH Ana Konu ★ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.718
Cevap
41
Favori
251.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet ekran çok iyi hatta mükemmel yorumları var genelde, doğal renk skalasına yakın hatta patlak renkler değilmiş. umarım ilerde de sıkıntı olmaz.

Telefonu kullanan arkadaşlardan daha çok yorum bekliyoruz bu konularda. Yazılımsal ayarlar menüde neler var neler yok, performansı, ekranı vs...

En çok merak ettiğim ise kullanım senaryolarına göre batarya ömrü & ekran açık kalma süresi.

Quick Charge 3. 0 destekli ve adaptörü de destekli sanırım. Örneğin Yüzde 1'den yüzde 50,70,80,100'e kadar kaç dakikada şarj oluyor hızlı mı şarjda fazla ısınma var mı? Veya genel kullanımda?

Ağırlığı rahatsız ediyor mu, büyüklüğü elde tutuşu nasıl? Kapasitif tuş var ancak ekran içi tuşlar da açılabiliyor mu? (bence daha rahat. büyük ekranlarda olmalı)

Ayrıca Root konusu nedir var mı? Bootloader ne olacak? Root kaldırma, Stock roma dönüş var mı garanti patlamasın vs...?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Ben bazı konuları cevaplayayım

- Ekranla ilgili bir problem yaşamadım. Samsung 2k amoled ekranlı bir cihaz denk gelirse karşılaştırır yorum yaparım.
    - Pil normal kullanımda 1,5- 2 günü görecek gibi duruyor. Henüz 3ncü şarjdayım. gündüz wifi açık, akşam hifi müzik dinleme, video izleme yolda iken bazen 3g açık. bluetooth kapalı. ekran parlaklığı %15 seviyelerinde ( benim için yeterli oluyor) startup ta çalışan uygulama sayısı 5 in altında.
    - Orjinal qc 3.0 sarj adaptörünü henüz kullanmadım. QC 2.0 adaptörüm ile sarj ettim, süre tutmadım ancak bayağı hızlı sarj oluyor, ısınma aşırı değil. Bir dahaki sefere süre tutar yazarım
    -Ağırlık göreceli birşey bence. Benim elimde problem yaratmıyor. Parmak izinin arkada olması bence iyi olmuş. Daha rahat kontrol edilebiliyor
    -Yazılım biraz toplama olmuş. Xiaomi, oppo, vivo, huawei den bazı güzel özellikler alınmış. Benim eksik olarak gördüklerim; kapalı ekranı 2 defa tıklama ile açma fazla hassas değil, parmak hareketi ile ekran görüntüsü alma hassas değil, bu nedenle ekrana kısayol tuşları ekledim, ses seviyesi %80 den sonra birden fazlalaşıyor bu bana garip geldi, ara değerlerin hassas olması gerekir diye düşünüyorum.
    Kapasitif tuşlar bazı uygulamalarda tam bastırmayınca çalışmayabiliyor ( bu benim parmaklarımla ilgili olabilir) Öndeki çift hoparlör gayet başarılı, hifi moduna geçip geçmediğinizi gösteren bir bildirim yok. hifi ayarlaması malesef yok. Kamera bence normal, çok çok başarılı değil. Üsteki cevaplarda 2 hatalı fotoğraf örneği eklemiştim. Gece çekimi başarılı değil.
    Cihaz gayet hızlı çalışıyor herhangi bir takılma yada kasma yaşamadım. 128 gb lık kartta müziklerim var. Bunları okurken biraz yavaşlık söz konusu , buda kartın hızından kaynaklanıyor sanırım
    Kamera modunda, sahneyi otomatik algılama modu yok, bunun yerine LIVE diye bir seçim var. Raw yada yüksek mp çekim özelliği yok.
    Kapasitif ekran gayet hassas herhangi bir problem ile karşılaşmadım.

Cihaz hifi için üretilmiş bir cihaz, cat x neden diye tartışıldığını anlamıyorum, hifi cihaz olması nedeni ile öncelik ses kalitesinde, eğer hızlı modemli birşey istiyorsanız samsung yada iphone bakmak daha doğru olur.

Ortam ses kaydını çok başarılı buldum.
    820 İşlemci ve Amoled ekran ile 2k ekranda pil sorunu kalmamış diyebilirim.

Kişisel yorumum hifi de hala Vivo en iyi sesi veriyor. (Vivo xplay 5 elite) Vivo'lardaki malzeme ve işçilik kalitesi kesinlikle tartışılmıyacak seviyede iyi.

2 gün önce bir güncelleme geldi, yükleme sonrası ne değişmiş notlarını bulamadım.

Cihazı amacı için alacaksanız (hifi) güzel bir cihaz, ancak kullanım zevkinden çok özellik (modem cat x değilmiş gibi) arıyorsanız hiç bir zaman mutlu olmazsınız. İphone yada Samsung alın bu dertten kurtulun :)

sonuç;

İşlemci başarılı
    Hifi başarılı (İyi kulaklık kullanın daha iyi ses alın, yüksek kaliteli müzik dinleyin farkı anlarsınız) Vivo hifi'de hala en iyi (lg v20'yi henüz dinleme şansım olmadı)
    Pil başarılı
    Wifi ve çekim başarılı
    Önde çift hoparlör başarılı
    Hafıza arttırılabilir
    Kamera normal seviyede ( hifi cihazlarda nedense böyle oluyor)
    Infrared'te olsaydı güzel olurdu (daha önceki sürümde vardı)
    Nfc
    Hızlı sarj
    Gri renk çok güzel (daha önceki sürümün gold rengini incelemiştim. bana çok yaban gelmişti)

HIFI için Türkiye'de alternatif çok az. Lg v20 'nin daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Ancak bu fiyat seviyesinde başka alternatif yok sanırım ( Türkiye'de resmi olarak satılması bakımından)

Marka takıntınız varsa, arkadaşlarınızla telefon yarışına girecekseniz, imaj probleminiz var ise bu cihaza bulaşmayın :)

• ayarlar menüsü
    ★ ZTE Axon 7 Kullanıcıları DH Ana Konu ★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 2 Ekim 2016; 18:09:34 >

• Merhaba.
    Cihazın kendi kulaklık kalitesi hakkında bilgi verebilir misiniz. Ben Hi-Fi ses verebildiğini duymuştum bir yerde. Yeterli olmazsa ayrıca çinden kulaklık almayı düşünüyorum yada htc 10 orjinal kulaklık alabilirim Zte Axon 7 için. Cihazın gri rengini bekliyorum.

Çin den almayı düşündüğüm kulaklık.

https://tr.aliexpress.com/item/2016-Newest-HCK-MX1-In-Ear-Earphone-BA-Double-Unit-Headphone-HIFI-Fever-DIY-Headset-As/32591304629.html?spm=2114.010208.3.1.PXQWv3&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10056_10065_10055_10068_10054_10069_10059_418_10073_10017_10070_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_1&btsid=d96e17e4-3bb4-4d6f-a30c-530de37080c8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timurtorun -- 2 Ekim 2016; 19:56:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakankabaoglu

quote:

Orijinalden alıntı: ZTE Axon 7

quote:

Orijinalden alıntı: talsuv61

One Plus da cat6 kullanıyormuş, bence önemli değil

Aynı şekilde onuda eleştirirdim.Cat12 destekleyen bir çipsette cat6 modem kullanmak ve göz göre göre 2000 TL istemek olmamış.Sonuçta daha düşük fiyatlı modeme sahip.Biraz uygun olmalıydı.Bakınız Lg G5 cat9 , Xiaomi Mi5 cat12 desteklidir.Gerisini siz düşünün.Ben eğriye eğri doğruya doğru derim.Konun sahibide olsam , nickimde keza öyle olsa marka fanboyluğu yapmam.

Hocam tr baz istasyonları cat4 ü veremiyor daha performans olarak emin olun bu telefonun ömrü boyunca cat6 rahat rahat yetecektir daha sehir icinde bile 4g cogu yerde ya cekmiyor ya bir dis cekiyor ta nisanda cıktı 4g düşünün artık

Ben baz istasyonu ne veriyor ondan bahsetmedim.Kullanan modemin kalitesizliğinden yakındım.1000 TL altı cihazlarda cat6 kullanılıyor.Kaldı ki tabiri caizse amiral gemi bir telefonda malzemeden çalınması abest.Biraz daha fiyat uygun ayarlanabilirdi bunu demek istiyorum.Ve rakiplerinden aşağı kalmaması için yapılmalıydı.2000 TL'ye yakışmayacak kamera ve modeme sahip malesef.Ha , şuan cat6-cat9-cat12'nin bana faydası varmı ? Yok.Fakat zaten benle alakalı bir mevzuda değil.Yarın birgün baz istasyonları cat12 desteğini sağlasa , yüksek gb'lı tarifeler yaygınlaşsa işte o zaman sıkıntı olur ileriye dönüklük açısından.Ben belki 10 gb dosya indirmiyorum.Ama 1 GB dosyanında beklemeden çok hızlı inmesini isterim.Bunu bana sağlamalı.Anlatabildiysem ne mutlu.İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: magicboyguccino

Ben bazı konuları cevaplayayım

- Ekranla ilgili bir problem yaşamadım. Samsung 2k amoled ekranlı bir cihaz denk gelirse karşılaştırır yorum yaparım.
    - Pil normal kullanımda 1,5- 2 günü görecek gibi duruyor. Henüz 3ncü şarjdayım. gündüz wifi açık, akşam hifi müzik dinleme, video izleme yolda iken bazen 3g açık. bluetooth kapalı. ekran parlaklığı %15 seviyelerinde ( benim için yeterli oluyor) startup ta çalışan uygulama sayısı 5 in altında.
    - Orjinal qc 3.0 sarj adaptörünü henüz kullanmadım. QC 2.0 adaptörüm ile sarj ettim, süre tutmadım ancak bayağı hızlı sarj oluyor, ısınma aşırı değil. Bir dahaki sefere süre tutar yazarım
    -Ağırlık göreceli birşey bence. Benim elimde problem yaratmıyor. Parmak izinin arkada olması bence iyi olmuş. Daha rahat kontrol edilebiliyor
    -Yazılım biraz toplama olmuş. Xiaomi, oppo, vivo, huawei den bazı güzel özellikler alınmış. Benim eksik olarak gördüklerim; kapalı ekranı 2 defa tıklama ile açma fazla hassas değil, parmak hareketi ile ekran görüntüsü alma hassas değil, bu nedenle ekrana kısayol tuşları ekledim, ses seviyesi %80 den sonra birden fazlalaşıyor bu bana garip geldi, ara değerlerin hassas olması gerekir diye düşünüyorum.
    Kapasitif tuşlar bazı uygulamalarda tam bastırmayınca çalışmayabiliyor ( bu benim parmaklarımla ilgili olabilir) Öndeki çift hoparlör gayet başarılı, hifi moduna geçip geçmediğinizi gösteren bir bildirim yok. hifi ayarlaması malesef yok. Kamera bence normal, çok çok başarılı değil. Üsteki cevaplarda 2 hatalı fotoğraf örneği eklemiştim. Gece çekimi başarılı değil.
    Cihaz gayet hızlı çalışıyor herhangi bir takılma yada kasma yaşamadım. 128 gb lık kartta müziklerim var. Bunları okurken biraz yavaşlık söz konusu , buda kartın hızından kaynaklanıyor sanırım
    Kamera modunda, sahneyi otomatik algılama modu yok, bunun yerine LIVE diye bir seçim var. Raw yada yüksek mp çekim özelliği yok.
    Kapasitif ekran gayet hassas herhangi bir problem ile karşılaşmadım.

Cihaz hifi için üretilmiş bir cihaz, cat x neden diye tartışıldığını anlamıyorum, hifi cihaz olması nedeni ile öncelik ses kalitesinde, eğer hızlı modemli birşey istiyorsanız samsung yada iphone bakmak daha doğru olur.

Ortam ses kaydını çok başarılı buldum.
    820 İşlemci ve Amoled ekran ile 2k ekranda pil sorunu kalmamış diyebilirim.

Kişisel yorumum hifi de hala Vivo en iyi sesi veriyor. (Vivo xplay 5 elite) Vivo'lardaki malzeme ve işçilik kalitesi kesinlikle tartışılmıyacak seviyede iyi.

2 gün önce bir güncelleme geldi, yükleme sonrası ne değişmiş notlarını bulamadım.

Cihazı amacı için alacaksanız (hifi) güzel bir cihaz, ancak kullanım zevkinden çok özellik (modem cat x değilmiş gibi) arıyorsanız hiç bir zaman mutlu olmazsınız. İphone yada Samsung alın bu dertten kurtulun :)

sonuç;

İşlemci başarılı
    Hifi başarılı (İyi kulaklık kullanın daha iyi ses alın, yüksek kaliteli müzik dinleyin farkı anlarsınız) Vivo hifi'de hala en iyi (lg v20'yi henüz dinleme şansım olmadı)
    Pil başarılı
    Wifi ve çekim başarılı
    Önde çift hoparlör başarılı
    Hafıza arttırılabilir
    Kamera normal seviyede ( hifi cihazlarda nedense böyle oluyor)
    Infrared'te olsaydı güzel olurdu (daha önceki sürümde vardı)
    Nfc
    Hızlı sarj
    Gri renk çok güzel (daha önceki sürümün gold rengini incelemiştim. bana çok yaban gelmişti)

HIFI için Türkiye'de alternatif çok az. Lg v20 'nin daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Ancak bu fiyat seviyesinde başka alternatif yok sanırım ( Türkiye'de resmi olarak satılması bakımından)

Marka takıntınız varsa, arkadaşlarınızla telefon yarışına girecekseniz, imaj probleminiz var ise bu cihaza bulaşmayın :)

Hocam merhaba. Detaylı anlatımınız icin teşekkurler. Siz bu telefonun kullanıcısısınız diye direkt size sormak istiyorum. Gece çekimi benim için onemli. Siz pek iyi degil demişsiniz. İphone 6s plus kadar gece fotograf ve video cekse yeter benim için. Onlar kadar en azından gece fotograf cekebiliyor mu?

• gece cekimi malesef iyi degil.

• ZTE Axon 7 Z kullanıcısına yanıt
    modem bu kadar önemli ise neden iphone yada samsung almıyorsunuz?
    Hifi bir cihazda neden buna takılınıyor anlamıyorum.
    Belki lg vg20 aradığınız özellikte modeme sahiptir, onu incelemişmiydiniz?

• Bu telefonun kamerası neymiş böyle yanlış anlamayın ama arkadaşlar çok abartıldı bu cihazın kamerası malesef bizim insanımız birseyi överken göklere cıkarıp yererkende yerin dibine sokuyor ortası yok bu işin kağıt üzerinde gayet iyi duran bir kamera var pratiktede nekadar kötü olabilirki bu cihazı almayı düşünen bir çok kişi zaten axon7 kamerasından cok daha kötü kameralara sahip cihaz kullanıyor çok iyi kamera istiyor iseniz zaten iki üç alternatifiniz var p9 s7 iphone7 hali hazırda mate7 cihazımda imx214 sensör var bu bile yeterli gelirken axon 7 geçsem kameradan hiç şikayet etmem sanırım aksine çok beğenirim işiniz fotoğrafçılık değilse bir çok kişiyi tatmin eder bennce bu cihazın kamerası kaldıki örnek fotolar gayet tatminlar şuda bir gerçek gece ğüzel foto ceken telefon yok denecek kadar azdır boşuna kafanızda bu cihazın kamerası kötüymüş algısı oluşturmayın bir haltı beğenmeyen inceleme videolarına bakarak bu cihazın eleştirilcek tek yanı var oda türkiye satış fiyatı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Modemi sorun olan gören arkadaşlar telefonun fiyatının muadillerine göre nasıl olduğunu biliyordur, yurt dışı fiyatları için söylüyorum.
    400 dolar verip her şeyi en uçta beklemek nedir acaba.
  • Uzun mesajları alıntı yerine cevapla seçeneğini kullanalım lütfen.

Cevaplar için teşekkürler. Fiyatı oturup gri rengi geldiği zaman ciddi düşünülecek bir telefon olmuş. Gri rengi nedense pek yok incelemeler de hep altın rengi üzerine. İtici geliyor. Büyüklüğü ve ağırlığı konusunda yargılarımı yenebilirsem 1700-1800 maliyetle sene sonuna düşünebilirim.
    Pil konusunda istatistik bekliyoruz kullandıkça öyle bir buçuk gün falan kişiye göre değişir :) Mümkünse şarj döngüsü yaparken yüzde 100'den yüzde 5'e düştüğünde pil istatistiği kısmında (özellikle ekran sekmesi) ekran görüntüsü iyi olurdu. Gsam battery monitor yüklerseniz daha rahat takibi ve ayrıntı vermesi açısından.
    Markaya, cat6 modem olmasına takılmam hiç.

Meraklısına;
    XDA'da baktım şuan kendi bölümü bile açılmış içerikler geliyor, Geek ve Nerd arkadaşların dikkatini çeken bir model olmuş sanırım topluluk desteği de az çok olacak gibi :) Emekleme aşamasında olsa da cm13 rom var. A2017U modeli için. Bu model için genelde çalışmalar şimdilik.. Root, Twrp, stock twrp yedekleri vs falan çıkmış.

A2017U AMERİKA US
    A2017G HK&EU
    A2017 CHINA

Bir de bunların kendi içinde b03, 02, 10, 09, 08,07,06,27,20 diye birsürü model var neye göreyse ayrım gayrım var..

http://forum.xda-developers.com/axon-7

• gündüz ve gece çekimine birer örnek
    Bu mesaja eklenen görseller:

★ ZTE Axon 7 Kullanıcıları DH Ana Konu ★★ ZTE Axon 7 Kullanıcıları DH Ana Konu ★

• quote:

Orijinalden alıntı: lionheart1905

Bu telefonun kamerası neymiş böyle yanlış anlamayın ama arkadaşlar çok abartıldı bu cihazın kamerası malesef bizim insanımız birseyi överken göklere cıkarıp yererkende yerin dibine sokuyor ortası yok bu işin kağıt üzerinde gayet iyi duran bir kamera var pratiktede nekadar kötü olabilirki bu cihazı almayı düşünen bir çok kişi zaten axon7 kamerasından cok daha kötü kameralara sahip cihaz kullanıyor çok iyi kamera istiyor iseniz zaten iki üç alternatifiniz var p9 s7 iphone7 hali hazırda mate7 cihazımda imx214 sensör var bu bile yeterli gelirken axon 7 geçsem kameradan hiç şikayet etmem sanırım aksine çok beğenirim işiniz fotoğrafçılık değilse bir çok kişiyi tatmin eder bennce bu cihazın kamerası kaldıki örnek fotolar gayet tatminlar şuda bir gerçek gece ğüzel foto ceken telefon yok denecek kadar azdır boşuna kafanızda bu cihazın kamerası kötüymüş algısı oluşturmayın bir haltı beğenmeyen inceleme videolarına bakarak bu cihazın eleştirilcek tek yanı var oda türkiye satış fiyatı

gündüz çekimleri gayet başarılı, gece çekimleri çok başarılı değil. Hifi bir cihazda gayet normal. Öncelik ses kalitesinde, kimse bundan bahsetmiyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: magicboyguccino

modem bu kadar önemli ise neden iphone yada samsung almıyorsunuz?
    Hifi bir cihazda neden buna takılınıyor anlamıyorum.
    Belki lg vg20 aradığınız özellikte modeme sahiptir, onu incelemişmiydiniz?

Ben bu sebepten başka cihaz alcam demiyorum dikkatini çekerim.İlla cevap yazmak için yazmayın lütfen.Hem ne alaka hifi telefon onu bunu aramayalım demek.Bir özelliği ön plana çıkıyor diye diğer şeylerini eleştirmiyelim mi yani? Her telefonun birbirinden ayırt ediciliği bulunmakta.Ama onlarıda eleştirebiliyoruz.Körü körüne birşey savunulmamalı.Objektif yaklaşılmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jean_Baptiste

Modemi sorun olan gören arkadaşlar telefonun fiyatının muadillerine göre nasıl olduğunu biliyordur, yurt dışı fiyatları için söylüyorum.
    400 dolar verip her şeyi en uçta beklemek nedir acaba.

Xiaomi Mi5 yurt dışında 350$ (cat12 destekli).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 400 dolara alsam begenirimde Türkiye fiyatı 2000 tl cok be arkadaşlar.

• Telefonun kamerası vasat alıcaksanız ses, performans ve usb 3.0 açısından değerlendirip alın.Kamera da gündüz gece farketmez cisimlerin kenarlarından kayma oluyor, stabilasyon çok kötü ve gece çekimi söylendiği gibi kötü.
    Bu video yu izlerseniz anlarsınız.
    https://www.youtube.com/watch?v=ni3pb7UwwJU
  • Gece çekimi note7 ile kıyas .
    Bu mesaja eklenen görseller:

★ ZTE Axon 7 Kullanıcıları DH Ana Konu ★★ ZTE Axon 7 Kullanıcıları DH Ana Konu ★

• Merhaba. Kutudan çıkan kulaklıklar nasıl. Kulaklık hifi ses verebilecek kadar iyi mi? Yada karşılaştırılacak başka kulaklık biliyor musunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Telefonun kamerası vasat alıcaksanız ses, performans ve usb 3.0 açısından değerlendirip alın.Kamera da gündüz gece farketmez cisimlerin kenarlarından kayma oluyor, stabilasyon çok kötü ve gece çekimi söylendiği gibi kötü.
    Bu video yu izlerseniz anlarsınız.
    https://www.youtube.com/watch?v=ni3pb7UwwJU

S7 edge nin kamerası cok cok iyi hocam fakat s7 edge samsung tr garantili 3000 tl axon7 2000 tl kıyas cok yanlış 2000 tllik telefonlarla kıyaslamak lazım

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.