Şimdi Ara

ZTE ZXHN H298A DHCP AYARLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
7.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu cihaz elime yeni geçti ben de fırsattan istifade wireless ağımı genişletmek için kullanmak istedim.

Konuyu biliyorsunuz;
    1-Ana modemden kablo ile cihazın 4 nolu portuna bağlandım,
    2-cihaz üzerinde bridge mode ayarını aktif ettim ip adresini ana modemin bloğundan bir ip seçtim (192.168.1.1 ana modem, 192.168.1.253 access point olacak modem) buraya kadar normal artık sadece dhcp yi kapatmam lazım ancak bu ayar biraz farklı disable seçince DHCP Relay aktif oluyor. DHCP Relay menüsü ise iki ip istiyor biri "Relay Via" diğeri "Server Ip". Ana modemin ip sini bu iki alana da ayrı ayrı ya da sadece birine olacak şekilde her türlü kombinasyonu denedim. Ancak sonuç hüsran laptopdan otomatik ip ile hala 192.168.1.253 ağ geçidini kullanıyor. Şöyle bir durum var laptopa elle ip verince ağ geçidini 192.168.1.1 yapıca sorun yok internete çıkabiliyorum.

Aslında sorun etmez bu şekilde kullanmaya devam edebilirdim ama iphone ve android için elle ip verme süreci sinir bozucu ve cihaz sayısı artınca daha da sinir bozucu.

Velhasıl konuyu tam anlatabildiysem sorum şu bu cihazın dhcp si nasıl kapatılır ya da dhcp relay benim istediğim şekliyle nasıl çalışır?

Selametle...ZTE ZXHN H298A DHCP AYARLARI

• Konuyu Up'luyorum. Burada ben de değişiklik yapamıyorum. Farklı ip bloğu vermek istiyorum bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

• Çözüm bulabilen var mı?

• ben köprü modunda sıkıntısız çalışan başka bir zte h268a config'i çektim bu root yapma yazılımı ile köprü modu çalışmayan h268a'nın seri numarasını yazarak programla config.bin haline getirdim sonra çalışmayan h268a ya restore yaptım. Bu problem görüntü olarak duruyor fakat cihazı wireless ve kablodan access point olarak kullanabiliyorum. Biraz karışık yazdım ama yeni yaptım ondan dolayı.

• xml dosyasını atabilir misiniz. @sumz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokbu -- 9 Aralık 2021; 19:39:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xml dosyasini bana da gonderirseniz memnun olurum. bridge modda kullanmak istiyorum cihazimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarface0537 -- 12 Mayıs 2022; 1:48:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sumz S kullanıcısına yanıt

hocam bende h298a modemi access point olarak kullanmak istiyorum. wifi da bağlantı olmuyor. config dosyasını banada gönderebilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ZTE ZXHN H298A DNS degistirmek
    6 yıl önce açıldı
    ZTE ZXHN H267A - WAN Şifresi
    6 yıl önce açıldı
    ZTE ZXHN H168A V2.1 VDSL Modem
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.