Merhabalar. Dayıma bi laptop aldık. modem dükkanda duruyo. 2.katta oturuyo kendisi. Sinyal gücü çok zayıf. 2dk bağlı duruyo 15dk ağı bile görmüyo. güçlendirmek için neler yapılabilir bilgisi olan arkadaşlardan ricam. daha güçlü anten mi takmalı? yada ne biliyim sinyal artırıcı ürünler varmış duyduğuma göre. nedir ne değildir? teşekkürler
Eğer anteni çıkartılabiliyorsa daha güçlü bir antenle değiştirin.En basit çözüm bu olur.
Diğer bir çözüm ap almaktan geçer bir ap alıp modemi 3 kademe çeken yere kurarsanız sorun çözülür.
Diğer bir yöntem biraz çetrefilli olur ama modemi yukarı taşırsanız bu sorun çözülebilir(en azından evde wireless çeker diye düşünüyorum tabi çok büyük değilse)
Modemi eve taşıma olayı biraz çılgınca bir yöntem.Modemin eve çekilebilmesi için hat splitterdan ayrıldıktan sonra yukarı (modeme) bir kablo çekilir modem kurulumu yapılır ve modemden de aşağı dükkana bir cat5 kablo çekilir.Bu işlem anten parası kadar tutabilir belki bir access point parasını bile bulur.(Kablo alıp kendiniz çekerseniz cat5 kablonun metresi 50 kuruş ile 1 tl arası değişir kalitesine göre aynı şekilde telefon kablosu da)
Siz önce anten işine bakın bir yerinden çıkıyor mu ve antenin kaç db olduğuna bakın ona göre yol belirleyin.Bana kalırsa en temiz yol br ap alıp bu sıkıntıtan kurtulun.
altı önerim var. birincisi modemin yerini değiştirmek faydalı olabilir. ikincisi notebok kullanılan yeri değiştirmek faydalı olabilir. modemin anteninin yönüyle oynamak faydalı olabilir. modemi değiştirmek faydalı olabilir. işletim sistemini değiştirmek faydalı olabilir. şifreleme türünü değiştirmek, yani wpa2 ise wpa' ya geçmek. bu bağlantı kurulmasını kolaylaştırır.
bunların haricinde, modeme başka anten takacaksın? zaten güçlü bir anten kullanılabilir özelliği var ise modem o anten ile gelir. veya gelemliyorsa piyasada kendi markası altında satılır bilmem anlatabildim mi. ayrıca wireless adaptörün yazılımı da bağlantıya etki ediyor. aynı şekilde modem de buna tepki veriyor. bunların haricinde başka anten alacaksın ve takacaksın? olmaz. ama modeme o/c yaparsan bak bu olur. zaten d-link marka modemlerin bazılarına o/c yapılıyor bildiğim kadarıyla. bu da yazılımına müdahale anlamına gelir.
yani modemin anteni 3db veya 5 db'lik olur genelde. bazen de piyasada 7db'lik masa üstü tipi antenler satılıyor. 3 den 5'e veya 5'den 7'ye çıkmışsın farkettirmeyecek benim kanaatim bu yönde. ama bunların haricinde yagi magi veya çanak kullanan üyeler var forumda bak onlar olur işte..
quote:
Orijinalden alıntı: The souls migration
altı önerim var. birincisi modemin yerini değiştirmek faydalı olabilir. ikincisi notebok kullanılan yeri değiştirmek faydalı olabilir. modemin anteninin yönüyle oynamak faydalı olabilir. modemi değiştirmek faydalı olabilir. işletim sistemini değiştirmek faydalı olabilir. şifreleme türünü değiştirmek, yani wpa2 ise wpa' ya geçmek. bu bağlantı kurulmasını kolaylaştırır.
bunların haricinde, modeme başka anten takacaksın? zaten güçlü bir anten kullanılabilir özelliği var ise modem o anten ile gelir. veya gelemliyorsa piyasada kendi markası altında satılır bilmem anlatabildim mi. ayrıca wireless adaptörün yazılımı da bağlantıya etki ediyor. aynı şekilde modem de buna tepki veriyor. bunların haricinde başka anten alacaksın ve takacaksın? olmaz. ama modeme o/c yaparsan bak bu olur. zaten d-link marka modemlerin bazılarına o/c yapılıyor bildiğim kadarıyla. bu da yazılımına müdahale anlamına gelir.
yani modemin anteni 3db veya 5 db'lik olur genelde. bazen de piyasada 7db'lik masa üstü tipi antenler satılıyor. 3 den 5'e veya 5'den 7'ye çıkmışsın farkettirmeyecek benim kanaatim bu yönde. ama bunların haricinde yagi magi veya çanak kullanan üyeler var forumda bak onlar olur işte..
Sırf mesaj sayısı artırmak için atılmış bir cavap.
İşletim sistemiyle ne alaka modemin çekim gücü?(pc) şifreleme türü ne alaka?modem çekmiyorsa şifresizde çekmez. Modemler ortalama mezile sahip antenle gelir (geneli) güçlü antenle gelmez keske okuyup yazsaydın o zaman onca kişi enayi gibi gidip anten alıyorlar. Anten çıkışı standarttır illa aynı marka almak zorunda yapma arkadaşı.Belki o marka pahalı gelir? o\c yap demekle olmuyor bu işler biliyorsan anlat adam gelmiş burada sinyal arttırıcı diyor(access point) sen o\c diyorsun bilmiyorsan hiç bulaşma. Çanak kullanan üyeler acaba iki kat yukarıya bağlanmak için mi kullanıyor?
Sırf post atmak için yazmayın.
bu konuya benzer başka bir sey sormak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim,
okulda internet sorunu yaşıyoruz, laptopları daha kolay kullanabılmek için koridora wireless modem almak istiyoruz,
400 m2 lik 2 katlı bina içinde koridorda duvara monte etmeyi düşünüyorum. Gerektiğinde sınıflardanda kullanılabilsin diye,
bu konuda tavsiye edeceğiniz sorunsuz ve fiyatı makul olan bir model tavsiyesi rica ediyorum sizden.
modem dükkanda demiştim. 15metrelik ethernet kablosu almayı düşünüyorum yarın. aynı şekilde telefon kablosuda. modeme bağlı olan 1er metrelik ethernet ve telefon kablolarını bu uzunlarla değiştiricem ve modemi 1.kata koyucam. sanırım bu çözüm olucak. çünkü dedim ki bi cihaz var sinyali artırıyo 50tl fln. 1300 verdik 5 kuruş vermem dedi adam
sorucağım şu. ethernet ve telefon kablosunun 8 9 metre uzun olması bağlantıda yavaşlığa sebeb olur mu. cevaplarınız için çok teşekkürler
mesaj da editleyemiyoruz galiba artık
yaptığını yapmak lazım derken, bilginin kokusunu bile koklatmamak lazım. o zaman şimdi gitsin bir anten alsın hemen. problemini çözerse helal olsun. çözmezse de helal olsun. ben fayda getirmeyecek diyorum. kaç tane modem denedin?
bir modem için kaç işletim sistemi ile deneme yaptın? kaç değişik marka kullandın? neler tespit ettin? bir antenin yönünü değiştirip neler olduğuna baktın mı? sen antenin notebook' da nerede olduğunu da bilmiyorsundur? bağlantı kurulma hızlarını test ettin mi?
senin yaptığın şudur, anteni aldın taktın ne kadar arttı, ben söyleyim %10 veya %15
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme