Şimdi Ara

Zyxel Multy M1 Hız Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Zyxel müşteri hizmetleri ile ve teknik konuda bilgili bir kaç arkadaşımla çözmeye çalıştığım ama çözemediğim bir sorunu paylaşmak istiyorum.

Zyxel VMG3625-T50B model modemim var. Kablosuz ağ alanımı genişletmek için Zyxel MULTY M1 mesh aldım.

Yaşadığım sorun:

* Modemden 100 mb hız alabiliyorken mesh cihazından 3-6 mb hız alabiliyorum. Enteresan şekilde Upload etkilenmedi sadece Download düştü.

Çözüm yollarım:

* Mesh cihazını denerken özellikle modeme kablo ile bağladığım meshi denedim. Hem kablosuz pc bağlatısında hem de kablolu bağlantıda sonuçlar aynı.

* Mesh'i köprü moduna çektim . Daha kötü oldu.

* Modemi sıfırladım. Meshi sıfırladım. Tekrar kurdum aynı.

* 3 lü mesh. Her birini ayrı ayrı modem yanına tek tek kurdum hepsi aynı sonucu veriyor.

Kısaca arkadaşlar modem bana direkt bağlantıda 100 mb hız verebiliyorken, bunu mesh e veremiyor. Ya da mesh o kadar hız alamıyor. Anlamadım.

Çözüm önerisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkabisrem -- 5 Haziran 2024; 20:17:22 >

• Vmg3625-t50b kadar yazılımı kötü cihaz yok. Bu cihazdan elimde 2 tane olmasına rağmen hiç bir şekilde mesh kuramadım.

Bende m1 ile sorun çözmeye çalışacaktım inşaallah çözüm bulursunuz.
    Modemde 2.5ghz kapatıp dener misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 5 Haziran 2024; 21:29:22 >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

Selam,

2.5ghz kapatıp denerim tekrar ama çözülebileceğini sanmıyorum.

Zira Ana modemden ilk mesh'e kablo bağlantısı var. Meshten de pc ye kablo bağlantısı yaptığım halde hız düşük. Kablosuz ya da kablolu fark etmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.