Şimdi Ara

Zyxel NAS325 uzaktan dosya kontrolu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık olarak bir iki olalı Zyxel NSA325 aldım. Evde aynı wifi hattını kullandığımda sorun yok lakin uzaktan bağlanmak istediğimde aynı ip adresinden bağlanamıyorum zaten bağlanılmasıda mumkun değil! Bende İnternet şirketiyle görüştüm sabit ip veremiyorlarmış (avrupada yaşıyorum).

eaglemania arkadaşın tavsiyeleriyle no-ip.com sitesinden ücretsiz ip aldım şöyleki depom.no-ip.biz ayarları yaptım aldığım ip ile uzaktan modemime ulaşabiliyorum ama NAS'a nasıl yönlendireceğimi bulamadım Port açmam gerekiyormuş portu nasıl açabilirim modemim tp-link marka.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAWRASAMIN -- 4 Aralık 2014; 4:03:10 >

• Hocam inan nsa325'i gorunce hemen @eaglemania 'a soralim diyecetim ki yazmissin.

Port yonlendirmeye gelince, oncelikle nas'inin private ipsini(ic networkteki modemin verdigi ipsini) sabit yapmalisin. Cunku modemde port yonlendirme ip bazinda oluyor. Bunu nas'in icinden yapabilirsin.(ag ile ilgili ayarlardan)

Tp-linkin arayuzune girip, port yonlendirme(portforwarding) ilgili bir menu bulmalasin. orada NAS'in sabit ipsi ve acmak istedigin port. ftp icin 21 portunu acmalisin (udp ve tcp), diger portlarida NAS sana soyler zaten, gerekli olanlari acarsin.

Burada hemen hemen tum portlar var>>
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_TCP_and_UDP_port_numbers

Kolay Gelsin,
    @CAWRASAMIN

• Hocam cevabin icin tesekkur ediyorum,

Dediklerinizi yapmaya calistim sizede ekran göruntusu olarak göstermek isterim

Bu NASin göruntusu ayarlar bu sekilde:

Bu göruntu modem NAT ayarlari :

buraya kadar dogru yapmismiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAWRASAMIN -- 8 Aralık 2014; 0:59:30 >

• Hocam eline saglik guzel olmus, eger 8082 den baska bir port lazim olursa bu sekilde acabilirsin devamini. (cunku ftp icin de gerekebilir 21 :) )

@eaglemania @CAWRASAMIN
  • birsey lazim olursa yine yardimci olmaya calisirim :)
  • Arkadaslar toparlanarak yenilenerek yeniden sizlerden yardim almaya geldim.

Karar verip dydns.org sitesinden PRO dns aldim su sekilde: depoma.dydns.org ve modemimi degistirdim!

ayarlari yaptim lutfen kontrol edebilirmisiniz nerde hata yapiyorum bi turlu uzaktan baglanamiyorum

NASin göruntu ayarlar bu sekilde:

Modemin göruntu ayarlar bu sekilde:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAWRASAMIN -- 8 Ocak 2015; 3:16:18 >

• Hocam selam,

HTTP(Web configuration)
    altindaki port kismina istedigin portu yaz 8090 olabilir(genel kullanilan bisey olmamasi tercih edilir ;)

sonra o portu modem den ac.

Erisim icin>>

chrome'a
    depoma.dydns.org:8090 yaz, bu sekilde girmesi lazim. (Tam kontrol icin, telefondan hotspot acip oyle baglanabilirsin bilgisayar ile, boylece evdeki nas ile ayn agda olmamis olursun, ya da sadece denemek icin teldeki tarayicindan 3g de deneyebilirsin)

@eaglemania 'nin ekliyecegi birsey varsa sevinirim.

@CAWRASAMIN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasim cok tesekkur ediyorum oldu cok sevindim gercekten :)

Verdiginiz port sadece Nasa ulasmak icindi galiba. FTP olarak ulasabilmem icin 21 portunumu kullanacagim? böylemi: depoma.dyndns.org:21

Hocam sizde nas kullaniyorsaniz OwnCloud yada baska kullandiginiz uzaktan dosya aktarma uygulamasi varmi mobil icin?

eaglemania`da tesekkur ediyorum galiba meskul :)
  • Rica ederim hocam, sevindim sorun olmadigina.
    Aynen hocam, o sadece nas'a ersimek icin, ftp icin 21 portunu acman lazim. Ftp ile NAS'a ulasmak icin yine chrome da adres satirina "ftp://depoma.dydns.org" yazarak istedigin tarayicindan ulasibilirsin. Ben ayri bir uygulama kullanmiyorum ftp icin.

Onemli bir not: ftp acarken anonim erisimi kesinlikle engelle ve hersey tamam olunca dy dns adresini degis derim(pro oldugun icin imkanin vardir sanirim.) Cunku bunlari alip, kotu amacla kullanmak isteyen olabilir. Herkes bizim kadar iyi niyetli degil. ;)

Cloud icin benim NAS'imin kendi uygulamasi var, zyxel'inde var, hem androidde hem de iosda.

eaglemania, benim soylediklerimde eksik gormemistir :) ;).

@CAWRASAMIN , @eaglemania
  • Hocam tekrardan tesekkur ediyorum tavsiyelerine ve uyarilarin icin.

Dediklerinizi yaptim herseyi degistirdim anlayisiniz icin tesekkurler.

Evet kendi uygulamasi var kullaniyorum olurda daha kullanisli uygulama vardir diye sorayim size dedim

Hocam eger yardima ihtiyacim olursa sizden yardim almaktan mutluluk duyarim.

Basarilariniz devamini diliyorum.

Tesekkurler.
  • :) Ben de yardimim dokundugu icin mutlu oldum. Tabiki her zaman soru sorabilrisin hocam, elimden geldigince yardimci olurum.

Kolay Gelsin :) @CAWRASAMIN
  • Merhabalar
    bende nas 325 e telden bağlanmaya çalışıyorum ama bağlanmıyor.bilg da dışardan bağlandığımda da çok ama çok yavaş neden olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • josscelik J kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yukarda eburaklevent arkadasimin anlatiklarinin aynisi yaptinmi? yavasligi internetinden olabilir!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.