kendi derlediği openwrt imajlarını paylaşan arkadaşlar .config dosyasını da paylaşabilir mi acep? |
Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (31. sayfa)
-
-
hali hazırda p2812 kullanan kişiler ssh ile bağlanıp,
ifconfig | grep -i hwaddr
çıktısını paylaşabilir mi?
benimkisi:
br-lan Link encap:Ethernet HWaddr 00:11:22:33:44:55
dsl0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:20:DA:86:23:75
dsl0.35 Link encap:Ethernet HWaddr 00:20:DA:86:23:75
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:11:22:33:44:55
eth0.1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:11:22:33:44:55
eth0.487 Link encap:Ethernet HWaddr 00:11:22:33:44:55
vlan487 Link encap:Ethernet HWaddr 00:11:22:33:44:55
zthnhpygav Link encap:Ethernet HWaddr 22:FA:3F:E3:2A:F1
merak ettiğim ise bu 00:11:22 olanlar neden böyle olmuş? herkesde böylemi olmuş?
-
Openwrt kurulumu yaparken cihazın MAC adresini cihaza yazmamışsınız, bu sebepten otomatik olarak 1:2:3:4:5 olacak şekilde MAC adresi atamış Openwrt.
Tekrar baştan kurulum yapın bu sefer hiç bir aşamayı es geçmeden yapın.
-
tamam da cihazda şuan mac kalmadı. network dosyasına hwaddr olarak ekleyeceğim de. tekrar derlerken içine yazacak herhalde? öyle mi?
-
Network dosyasına ekleyebilirsiniz elbette fakat bu cihaza gömülü olmaz yani sıfırladığınızda tekrar eklemeniz gerekir. Dediğim gibi kurulum aşamasında cihazın etiketindeki Mac adresini cihaza gömerseniz, sıfırlasanız dahi değişmez kalır. İlk sayfadaki kurulum aşamasında nasıl yapılacağı yazıyor o aşamadan tekrar devam edebilirsiniz veya tamamen baştan kurabilirsiniz garanti olsun diye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
setenv ethaddr XX:XX:XX:XX:XX:XX
Kod
Yığını:komutu eveettt... bu satırı görmezden gelip yaptığım romu tekrar tekrar kullanmayı denemiştim.
o zaman şimdi yapmam gereken, elimdeki 6 adet p-2812 nin mac adreslerine göre romu tek tek derleyip mac adresine göre rom atmak olacak değil mi?
eğer göyle yaparsam network ayar dosyasına mac adresi girmeme gerek var mı?
-
Siz firmware derlemekten bahsediyorsunuz sanırım, ben direkt openwrtyi ilk kurarken girilen kısımdan bahsediyorum. Firmware derlerken her bir cihaza özel mac adresi girilmiş derlemek aşırı zahmetli olur. Onun yerine her bir cihazı tekrar söküp seri kabloyu bağlayıp, baştan kurulum yapın her birinin kendine özel mac adreslerini ilk sayfadaki komutla girin. Böylece rom derlemek zorunda kalmazsınız her cihazın içine gömülmüş olur kendine özel adresleri.
Tamam da zaten ilk kurarken öyle yapmıştım ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
buradaki 8. adımdam itibaren yapsam olmaz mı acep?
-
@altuntepe2 az evvel kendi mac adresini yazarak sıfırladım. orjinal openwrt imajı ile kendi mac adresi var iken derlediğimi yükleyince mac adresleri 1:2:3:4:5 oldu. bunun nedeni ne olabilir?
ekleme: enteresan!!! orjinal openwrt yükleyince mac adresleri geri geldi. benim derlediğimde sıkıntı var anlaşılan!!! ama ne?
son bir deneme daha yaptımda. network dosyasında kendi varsayılan mac adreslerini kullanacağını sanarak hwaddr satırlarını silmiştim. sorun bundan kaynaklı imiş. network dosyasına kendi ayarlarınızı gömmek isterseniz mac adreslerini de yazmak gerekiyor anladığım kadarı ile. mac adresi satılarını silerseniz openwrt otomatik olarak 1:2:3:4:5 yapıveriyor... keşke kendi gerçek mac adresini kullansaymış...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 19 Mart 2022; 0:45:12 > -
Herkese merhaba arkadaşlar konu sahibinin de talimatlarıyla bu modeme openwrt kurulumu yaptım. Videosunu da çekerek yapamayan arkadaşlar için bir rehber niteliğinde bir video hazırladım.
https://www.youtube.com/watch?v=W5VIE6oZZds&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
openwrt kurulumunu p2812 cihazıma sağladım. elimde openwrt destekli olmayan ap yi nasıl kullanabilirim hangi ayarları yapmam lazımdır ? teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdRenaLime -- 30 Mart 2022; 0:45:52 > -
Tp linke vdsl kurulumunu yaptım. Ama hızım yarı yarıya düşüyor. Bir sınırlama mı var acaba? Ya da ince bir ayarı mı var? Normalde tanımlı olan hız 100 mbps ama tplink ile bağlanırsam 50 lerde alıyorum. Zyxel ile bağlanırsam 90 larda alıyorum. 2.4 ghz 5 ghz ile alakalı bir durum mu ?
TP linki ana modem yaptım zyxel i acces point olarak ayarladım. Tp linkten bağlanıp hız yapınca en fazla 45 alıyorum.
Acces point olarak bağladığım zyxel den 70-80 alıyorum. Tp link anten ayarlarında sorun var sanırım.
Tp link 8970 ile wifi üzerinden daha yüksek hızı almam için ne yapmam lazım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 3 Nisan 2022; 15:3:41 >
Bir de audio akıllı ev sistemleri var evimde, çalışması için ekstra bir ayar gerekir mi? Normalde özel bir ayar yapmıyorum. Modemin lan portlarından birine takip ip alıyor ve uygulama üzerinden yönetebiliyorum.
Lan arayüzünde dhcp bölümünde server yerine relay mode olanı deneyin yanlış hatırlamıyorsam böyle bir şey okumuştum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X