Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 18yusuf Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
920
Cevap
28
Favori
67.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler. Tüm konuyu okudum. Sorunum buradaki cihazlar ile ilgili değil. Başka bir ZyXEL modemin .bin uzantı firmware dosyasından bootbase ayıklanabiliyor mu? Yoksa ayrıca olması mı gerekiyor.

Elimde çökmüş ama CFE arayüze erişebildiğim bir modem var. Eski yazılıma dönemedim. Bootbase yükleyerek denemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckk -- 7 Ocak 2023; 19:11:17 >
  • ckk kullanıcısına yanıt
    P2812 dışındaki modemler hakkında bilgim yok hocam maalesef. Broadcom chipsete sahip bir modemse bahsettiğiniz bir ihtimal yabancı firmware paylaşan sitelerde bulabilirsiniz. Cfe arayüzüne erişebiliyorsanız zyxelin komutları ile belki tftp yöntemiyle kurulum yapılabilir firmware denemek lazım.

Seri kablo bağlı iken bootloader ekranı geliyorsa şansınız yüksek ama hiç bootloader yoksa cihazda tek şansınız chip üzerine mandalla yazılım atan kablolar gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 7 Ocak 2023; 19:17:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: << PriSonerS >>

Extra bir ayar yok aslında. Network> interfaces > device sekmesinde dsl0.35 ile lan1 portunu köprüledim.

Ardından arayüzlerimi oluşturup gerekli ayarlarımı verdim.

Br - lan Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

Etc/config/Network dosyam

config interface 'loopback'
    option device 'lo'
    option proto 'static'
    option ipaddr '127.0.0.1'
    option netmask '255.0.0.0'

config globals 'globals'
    option ula_prefix '**************'

config atm-bridge 'atm'
    option vpi '1'
    option vci '32'
    option encaps 'llc'
    option payload 'bridged'
    option nameprefix 'dsl'

config dsl 'dsl'
    option annex 'b'
    option xfer_mode 'ptm'
    option line_mode 'vdsl'
    option tone 'b'
    option ds_snr_offset '-35'

config device
    option name 'br-lan'
    option type 'bridge'
    list ports 'dsl0.35'
    list ports 'lan1'
    option ipv6 '0'

config device
    option name 'lan1'
    option macaddr '**************'

config device
    option name 'lan2'

config device
    option name 'lan3'

config device
    option name 'lan4'

config interface 'lan'
    option proto 'static'
    option ipaddr '192.168.0.1'
    option netmask '255.255.255.0'
    option ip6assign '60'
    option delegate '0'
    option device 'br-lan'

config device
    option name 'dsl0'

config interface 'wan'
    option device 'dsl0.35'
    option proto 'none'
    option delegate '0'
    option peerdns '0'

Bu ayarlarla routerdan modem arayüzüne ulaşabiliyor musunuz acaba?

• ATTN kullanıcısına yanıt
    Router üzerinden modem arayüzüne ulaşabilmek için router üzerinde ayar yapmak gerekiyor modem üzerinde değil.

Ben Router olarak keenetic giga kullanıyorum. Keenetic kullanıyorsanız ayarı atabilirim.
  • Malesef router openwrt yüklü tplink c2600
  • ATTN kullanıcısına yanıt
    Openwrt de tam nasıl olur bilmiyorum ama ayarı atayım bir karşılığı vardır illaki openwrt tarafında. Bilenler yönlendirir.

Keenetic de wan arayüzümde ip ve dns ayarı kısmını manuel e çekip aşağıdaki şekilde yapınca 192.168.0.1 yazınca p2812 arayüzü, 192.168.1.1 yazınca keenetic giga arayüzü açılıyor.
    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

• Yanıtların için teşekkür ederim.
  • Merhabalar,

ZyXEL P-2812HNU-F1 modemim de şu anda OpenWrt 21.02 var ve problemsi çalışıyor. Güncel sürüm 22.03.3 yi kurmaya çalışıyorum web arabirim üzerinden https://downloads.openwrt.org/releases/22.03.3/targets/lantiq/xrx200/openwrt-22.03.3-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin adlı dosyayı indirerek. Kuruluma başlarken bir uyarı veriyor eski configleri saklamasan iyi olur devam edeyimmi diye. Bende tamam saklama sıfır olarak kur diyorum. Kurmaya başlıyor ve modem kendini resetledikten sonra bir daha ayağa kalkamıyor. Softbrick oluyor ve ancak seri kablo ile bir önceki sürüme geri dönüyorum. Neyi yanlış yapıyorum anlamadım. Daha önceki sürüm güncellemelerinde hiç bir sıkıntı olmuyordu. Neyi kaçırıyor olabilirim?

Simdiden çok teşekkür ederim.

DM

• dmnokia kullanıcısına yanıt

sil baştan yaparak uboot yükleme sırasında konuda belirtilen uboot yerine aşağıdaki linkte olna uboot ile devam ederseniz 22 serisi çalışacaktır...

• mbunal kullanıcısına yanıt

Şu anda bu modemi kullanmıyorum ama bahsettiğiniz gibi yine yeni sürümde kernel boyutu yükseldiği için brick olma durumu var anlaşılan. 2 megabyte'tı orjinalinde 4'e yükseltmiştik sonra 8 oldu şimdide 16 megabyte yapmışlar anlaşılan garanti olsun uzun süre boyunca diye Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi  128 mb flash olmasının avantajları işte cihaz uzun seneler boyunca güncelleme alabilecek, fakat tplink cihazlarda 8 veya 16 megabyte flash var onlarda durum sıkıntı.

• mbunal kullanıcısına yanıt

Öncelikle teşekkür ederim @mbunal

1) İlk sayfadaki birinci adımdaki asc dosyasını yükledikten sonra sizin linkini gönderdiğiniz openwrt-lantiq-p2812hnufx_nandtpl-u-boot-16M-patch.img dosyasını ile ikinci adımı yaptım ve diğer adımları aynen uyguladım (Sayılar ve rakamları değiştirmedim) initial image'i yükleyip web sayfasından 22 image'ini yükleyince seri ekrandan yüklendiğini gördüm ama ethernet portunu up etmedi. Bilgisayarda ping atamadı modeme.

Sonuç olarak başlangıca döndüm. Size bir iki sorum olacak eğer mümkünse.

1) Acaba ilk adımdaki asc dosyasını da mı bir şekildeyenilemek gerekiyor? Öyleyse nereden bulunur

2) İlk sayfadaki adımlarda yer alan "nand write 0x81000000 0x0 0x38985" gibi sayılarda bir değişiklik yapmak gerekiyormu acaba?

Çok teşekkür ederim.

• dmnokia kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    nand erase.chiptftpboot openwrt-lantiq-p2812hnufx_nandtpl-u-boot-16M-patch.imgnand erase 0 $filesize && nand write $fileaddr 0 $filesize

yeterli mi?

• Merhabalar Başarılı olarak 22 serisine yükselttim.

Biraz uğraşkam gerekti. Adımları bir başkasına lazım olur diye aşağıya yazıyorum.

Teşekürler @mbunal

Not:Öncelikle adımların okunup sonrasında yapılması tavsiye edilir. (9, 10,11, 12 ve 13. adımlar atlanacak )

Adımlar:

1- TeraTerm send -> u-boot.asc

2- nand erase.chip

3- tftpboot openwrt-lantiq-p2812hnufx_nandtpl-u-boot-16M-patch.img

4- nand erase 0 $filesize && nand write $fileaddr 0 $filesize

5- Power off and on

6-

mtdparts add nand0 256k uboot

mtdparts add nand0 256k uboot

mtdparts add nand0 128k uboot-env

mtdparts add nand0 3m kernel

mtdparts add nand0 - ubi

setenv ethaddr XX:XX:XX:XX:XX:XX # Modemin arkasındaki MAC adresini yazdım buraya

setenv nboot 'nand read 0x80800000 0x60000 0x300000; bootm 0x80800000'

setenv bootcmd 'run nboot'

saveenv

7- tftpboot openwrt-lantiq-xrx200-P2812HNUF1-uImage-initramfs

8- bootm $fileaddr

9- Modem açılınca /tmp dizinine openwrt-22.03.3-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin dosyasını yükledim ve

sysupgrade -n /tmp/openwrt-22.03.3-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin

komutuyla modeme yükledim. Reboot etti ve açılırken aşağıdaki hatayı vererek softbrick oldu.

.

.

Verifying Checksum ... Bad Data CRC

ERROR: can't get kernel image!

.

.

10- Yukardaki adımları 8. adıma kadar tekrar ettim.

11- openwrt-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin dosyasını /tmp dizinine yükledim ve

sysupgrade -n openwrt-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin

komutu ile kurdum. Açıldıktan sonra modeme ping atabildim.

12- Yükselteceğim openwrt-22.03.3-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin dosyasını /tmp dizinine attım ve aşağıdaki komutla kurmaya çalıştım.

sysupgrade -n openwrt-22.03.3-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin

13- Aşağıdaki hatayı verdi

Device zyxel,p-2812hnu-f1 not supported by this image

Supported devices: zyxel,p-2812hnu-f1 P2812HNUF1 - Image version mismatch: image 1.1, device 1.0. Please wipe config during upgrade (force required) or reinstall. Reason: Config cannot be migrated from swconfig to DSA

Image check 'fwtool_check_image' failed.

root@OpenWrt:/tmp#

14- Bu image olmayınca /tmp dizinine openwrt-21.02.3-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin dosyasını attım ve kurdum. Boot edince ping atabildim problemsiz açıldı.

15- 12. adımı tekrar ettim.

16- Bu sefer hata vermeden komut satırından kuruldu ve boot etti. Ping atabildin ve web interface'inden login olabildim.

Teşekkürler

DM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmnokia -- 20 Ocak 2023; 19:8:57 >

• @altuntepe2 hocam merhaba, sizin rehberinizle p2812 sahibi olup openwrt 19.07 kurmuştuk. şimdi bu cihazı en yeni sürüme sıfırdan nasıl temiz bir şekilde güncelleriz. teşekkürler

• AdRenaLime kullanıcısına yanıt

Merhaba, maalesef artık bu cihaz elimde olmadığı için net bir tarif veremiyorum ama sizin mesajınızdan bir üst mesajda arkadaş nasıl en son sürüme güncellediğini anlatmış. Yine kernel boyutu büyüdüğü için 16 mb olacak şekilde değiştirilmiş. Elinizde seri kablo varsa korkmadan deneyin çökerse tekrar kurulum yaparsınız ama seri kablonuz yoksa sonraya erteleyin derim.

• @altuntepe2 kesinlikle haklı, eğer seri kablonuz varsa sıkıntı olsa bile geri dönebiliyorsunuz fakat seri kablo yoksa hiç denemeyin şimdilik.

Sağlıcakla kalınız

DM

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt

hocam merhaba arkadaşın yazdığı adımları 2 kere tekrarladım fakat çözüme ulaşamadım. openwrt sitesindeki adımları uygulayarak 21 sürümüne yükslettim fakat ondan 22 sürümüne geçiş yapamadım. nasıl bir çözüm bulabilirim hocam?

birde 100 megabit internetimi 60 megabit olarak alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdRenaLime -- 26 Ocak 2023; 23:0:23 >

• AdRenaLime kullanıcısına yanıt

Hocam dediğim gibi şu anda bu modem elimde yok, haliyle size kendim denemeden bir öneride bulunamıyorum maalesef. 100 megabit hızınız modeme ulaşıyor ama siz 60 megabit üzerine çıkamıyorsanız interfaces kısmında packet steering kutusunu işaretleyin deneyin, olmazsa farklı DSL firmware'leri ile deneyin.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.