Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
920
Cevap
28
Favori
67.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saha dolabım lantiq,cihazda lantiq şu an memnunum.35 mbps lin vdsl paketi kullanıyorum.

Merak ve hobi, alt yapım 55 mbps , gelen tt ekibide hattımda 50-55 mbps hızı stabil alabileceğimi söyledi.Şu ana kadar kullandığım modemlerde azami alabileceğim hızı 80 mbps olarak bu modemde gözüküyor.Bunun nedenini bilen arkadaş varmı?

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

P-2812HNUL-F1 ile FRITZ!Box WLAN 3370 [500 MHZ - 128 MB RAM - 512 MB FLASH,FRITZ!Box WLAN 7360 [500 MHZ - 128 MB RAM - 16 MB FLASH] hemen hemen aynı donanıma sahip cihazlar FRITZ!Box dsl firmwarenin bana faydası olurmu?

FRITZ!Box cihaz alacaktım, çok pahalı yazılımını vs bu cihazda görmek istiyorum.Dsl firmware yükleyince şu anki openwrt duruyormu, bozulmuyor değilmi?Kolaysa denemek isterim.Deniyen kullanan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 2 Haziran 2023; 11:10:6 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

internet paketleri zaten 50 den sonra 100 diye gidiyor. 100 alıp da kayıpla birlikte 75/80 kullanacak olmak yani gerek yok diye düşünüyorum. ama aklıma takılmadı değil hani, 75 seçeneği varmıydı? yoktu ya.. olsaydı belki ben geçerdim çünkü bende de üst limit 72 görünüyor. bir ara 67 gördüğümü hatırlıyorum. f1e fritzbox yükleme operasyonu içn link var mı?

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Iss lerde 35 lik ve 100 mbps lik paket var.Modemi aldığım arkadaş yardımcı oluyor.Videolar paylaşıyor.
    Mustafa Yucelyoutube
    ZyXEL P-2812HNU-F1 OpenWRT Kurulum Rehberi
    https://www.youtube.com/watch?v=3NRZ06BoXCM
    arkadaşı takip ederseniz video çekecek. Bende bakarak yapacağım.Openwrtyi yeni öğreniyorum.
    telegram
    OpenWrt Türkiye
    https://t.me/OpenWrtTurkiye
    gruba katılmak isterseniz arkadaşlar daha bilgili ,bende bu gruba katıldım.Takip ediyorum.

Arkadaş openwrt içine bir tane firmware dosyası atıyorsun o kadar.Bence seninki normal dursun zaten dolap ile tam uyumlu diyor.Ama ben meraktan yükleyip görmek istiyordum.

Grupta bir arkadaş bütün dsl fw leri denemiş biri olarak stok en iyisi diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 3 Haziran 2023; 14:35:47 >

• merhaba

bt homehub 5a kullanıyorum. başlıktaki cihaz ile çok benzer. docsis 3.0 modemi bridge moduna aldım. docsis'ten cıkan ethernet koblosunu router'ın hangi portuna takmaliyim. router'in interfaces menusunden hangi ayarları yapmalıyım?

• hssapiens H kullanıcısına yanıt

Hg 658 v2 yi köprü mounda kullanırken HG 658 19.168.1.1 ,Routere ise 19.168.1.100 verdim.Eternet kablosunu landan zyxell 3625 modemi de router olarak wan portuna takmıştım.ETHWAN kısmına girerek aşağıdaki şekilde ayarlar yaptım.Çalıştı.

Meraktan modeme friztbox 7490 (5.9.1.4.0.7) 2020 yazılımını ve 5.9.1.4.0.7-5.9.0.D.0.1 23.06.2023 yazılımını yükledim.Stock roma göre sadece 2020 de azami hız 54 mbps ye düştü.Paketim vdsl 35 mbps ve 40 mbps ye kilitli onun için pek farketmiyor.Tekrar stock roma döndüm.

ben de meraktan tp-link modemimi çıkardım ve köprü modundaki 3625'e kullanıcı arayüzü ekleyip, mikrotik hap lite'yi bağlayarak bufferbloat testleri yapmakla vakit geçirirken, kullanılabilir wan hızımın yaklaşık 8Mbps arttığına şahit oldum. noluyoruz dedim ve tp-link modemi tekrar kullanmaya başlayınca, hat değerlerimde indirmede 8 göndermede ise 2Mbps'lik bir artış olduğunu gördüm. isp'nin dikkatini çekmiş olabiliriz..  

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Benimkide merak farklı dsl frimwareleri deniyorum.3 yıl önceki anlatımda ....puty ile /etc/init.d/dsl_control status

komutu yazınca aşağıdaki gibi yüklenen firmware versiyonu vs çıkıyormuş.

Şimdi aşağıdaki gibi running yazıyor ama sizin forumda anlattığınız gibi Firmware Version: karşısında çalışan firmware versiyon numarasını göreceksiniz. Bu çıkmıyor.

Acaba openwrt sürümü ile mi alakalı yoksa farklı bir komutmu vermek gerekiyor.Bilen yardımcı olan arkadaş varsa sevinirim.

• Sürüm ile akalalı evet.

Puttu ile şu komutu girin daha önceki mesajlarda paylaşılmış.

ubus call dsl metrics

• mustafa1300 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler ,belki siz biliyorsunuz ama benim gibi yeni öğrenen arkadaşlar için yazıyorum.

Telgramda bir arkadaş yardımcı oldu.Sonra sizin mesajı gördüm.service dsl_control yaz zaten komutları çıkıyor dedi.

daha sonra da /etc/init.d/dsl_control dslstat komutu yazınca sizin verdiğiniz

ubus call dsl metrics komutla aynı bilgiler çıkıyor.Bu 2020 FRITZ.Box 7430 dsl frimware,

Bunda azamı hızım 54,736 mbps düşüyor aslında alt yapı sorgulamadaki hızım 55 mbps bu mu doğru?Snr yi -10 yapınca hız 78 mbps çıkıyor.8 yapınca 55 mbpsye düşüyor.Paketim 35 mbps upload artınca 40 mbps çıktı ve kilit var.

stok romda ise 78,209 mbps gözüküyor.

bu 2023 FRITZ.Box 7430 dsl frimware bilgileri

buda stock rom bilgileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 5 Haziran 2023; 15:11:53 >

• mustafa1300 kullanıcısına yanıt

Merhaba 19 değil yanlış söylemişim 22.03-rc1 stabilmiş.

openwrt sürümünü stabil neden kullanmıyorsunuz stabil de bug lardan arındırılmıştır

• emreozgerr kullanıcısına yanıt

Şu an openwrt sürümünü kullanıyorum.Saha dolabım ve openwrt yüklü modem lantiq olunca çok iyi uyum sağladı.Kullandığım sürüm;

Diğer dsl frimwarelerinde merak ettiğim için denenedim.Pek bir artısını göremedim. Openwrt sürüme geri döndüm.

Telegram konusunda openwrt konusunda tecrübeli bir arkadaş ...Fritz!Box dsl firmwareyi ben zorunlu kullanıyorum diyelim dslam cihazım broadcom çipli normal yazılımı veya düşük bir yazılım kullandığımda snr düşürmeme izin vermiyor ama memnunum bir sorun yok diyor... bilgi olarak paylaşmak istedim.

Şu an kopma vsa yaşamıyorum.Bazı şeylere de takılmak istemiyorum.Hattıma modem crc basmıyor.Aşağıdaki değerler tam olaran neyi ifade ediyor?Sadece öğrenmek için yapzıyorum.Sebebi nedir?Bu hatalar ayarla vs düzelirmi?Bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 5 Haziran 2023; 20:23:42 >

• Arkadaşlar bu modemde bende OpenWrt 22.03.0-rc1 yüklü sizler openwrt hangi sürümü kullanıyorsunuz?Reklam önleyici olarak adblock kullanıyorum bazen error veriyor.Sebebi ne olabilir?

Hocam biraz kafam karıştı. Hangi sürüm ve firmware da en yüksek hızı alıyorsunuz ve hangisinde düşük kapasite hızı alıyorsunuz? Bir de mesafeniz nedir?

• Hocam farklı firmwareler denedim ama pek bir fark göremedim.Sürüm olarak openWrt 22.03.0-rc1 kullanıyorum.Snr ile oynayınca alabileceğim azami hız 75 mbps lere çıkıyor.Alt yapı sorgulamada 55,91 mbps gözüküyor.Alabileceğim sağlıklı en yüksek hız tahminin 65 mbps olabilir.Ama 1 yıl peşin satın aldığım için 35 mbps yi kullanıyorum. 100 lük pakete geçme durumum yok.

Saha dolabına uzaklığım 319 mt,upload tarfında hat zayıflamam fazla gibi ama kopma vs yaşamamıyorum.

O zaman hocam konuda bulunan FritzBox DSL yazılımını kullanabiliriz. Sıkıntı çıkmaz değil mi? Saha dolabım Lantiq çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireKzH -- 28 Haziran 2023; 15:33:41 >
  • Olabilir hocam kurması kolay,denersiniz hangisini beğenirseniz onu kullanırsınız. Benim paketi. 35 mbps vdsl ve kilit olduğu için hızımı ne kadar artırabilirim deneyemedim.Eve geçince frimware indirme linkini atarım.Modemi aldığım arkadaş ve openwrt türkiye telegramda yardımcı oldular.Takıldığınız yerde bildiğim kadarı ile bende yardımcı olurum.

Modemi alırsam OpenWRT kurulu şekilde almak istiyordum. DSL kısmı artık Lantiq bir saha dolabı için hangi DSL yazılımı iyi olur artık ona göre bir modem istiyorum. Kısacası hattın tüm nimetlerinden yararlanmak istiyorum diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireKzH -- 29 Haziran 2023; 20:45:32 >
  • Bende openwrt kurulu şekilde aldım.Saha dolabım ve modem lantiq olunca uyum gayet iyi.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.