Bildirim
Zyxel vmg 3312 b10b köprü modunda wifi sorunu
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir - 3 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Yanlis bilmiyorsam bridge mod sen burdan sinyali al tasi demek baglanilan diger cihaza. Yapilmak istenen nedir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şöyleki bu cihazı zaten 3 aydır köprü modunda kullandım ama sonra fabrika ayarina döndürdukten sonra böyle sorun çıktı ortaya ana cihazdan bu modeme kablo çekip wifiyi genişletiyor um
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada ben bu cihazi eğer oluyor sa kablosuz köprü nasıl yapicam ana modem TP link TD 9970v3
Anladım siz wifi bridge mod diyorsunuz, şurada bir yazı var ama Airties Mesh kullanarak yapılmış sanırım.
https://teknodestek.com.tr/zyxel-vmg3312-b10b-ile-airties-5650tt-modemi-bridge-mod-ile-kablosuz-baglama/ -
Evet wifi bridge mod diyorum ama sorun o değil bunu sadece sordum sorun modemde kablolu köprü moduna aldığım zaman wifiye bağlanmıyor daha önce bağlanıyor du reset atınca böyle bir sorun ortaya çıktı
Sorunu çözebildinizmi bende modemi resetleyince tekrar köprü moduna alınca router bağlanmıyorquote:
Orijinalden alıntı: Wtf045
Evet wifi bridge mod diyorum ama sorun o değil bunu sadece sordum sorun modemde kablolu köprü moduna aldığım zaman wifiye bağlanmıyor daha önce bağlanıyor du reset atınca böyle bir sorun ortaya çıktı
Evet sorun çözüldü bildirmeyi unuttum burda şöyle ki modemi bridge moda almadan önce iki modem arasındaki kabloyu takmak gerekiyor mus ondan dolayı wifiye bağlanmıyor du siz modemi dsl hatta takıp mı kullanacak siniz eğer öyleyse modemi fabrika ayarına çevirin düzelecektirquote:
Orijinalden alıntı: guguk
Sorunu çözebildinizmi bende modemi resetleyince tekrar köprü moduna alınca router bağlanmıyor
Alıntıları Göster
Arkadaşlar ben bir türlü beceremedim. Acemiye anlatır gibi anlatır mısınız?..... Ana modem zyxel vm3312, tplink 8960n dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum ama olmuyor. birbirini bir türlü görmüyor. zyxel' den alıp öbür odaya 8960 ı kuracağım ama 8960 dan kablolu bağlantı yapacağım. tivibu cihazında wifi yok, oda uzak o yüzden zyxel den kablosuz 8960 a, oradan kablo ile tivibu ya. Lütfen yardım edin. -
yazdığım herşey köprü modunda çalıştıracağın donanım için: öncelikle wireless ayarını yap. wireless name ve şifresini ayarladın.. şimdi de lan ip' sini değiştireceksin de neye göre? hangi modeme kabloyla bağlayacaksan o modeme ait dhcp aralığında veya dışında bir ip vereceksin. dikkat et modemin ip' sini kullanma. tamam.. son olarak da dhcp' sini kapatacaksın. tak çalıştır herşey hazır mı hayır niye? çünkü elindeki donanım zyxel. bu marka tali donanım olma konusunda sıkıntılıdır. yani sahip olduğu özelliklerinin bir kısmının tırpanlanarak kullanılmak istendiğini, ikinci plana atıldığını, adeta önemsenmediği hissine kapıldığını anlıyor ve sorunlu hale geliyor. mümkünse sahip olduğu default lan ip' sini hiç değiştirme, diğer donanımların ip ve dhcp' sini zyxel' e uyarla.
-
Zyxel ip 192.168.1.1 bu tamam. Bunda hiç bir şey yapmayacaz galiba. Bu da tamam(galiba). Tplink e 192.168.1.2 mi vereceğim? Tplinkte wifi adı soyadı zyxel gibi mi olacak? Aynı ssid adı ve şifreyi mi kullanacam? Bir de dhcp nereden kapatılacak? Daha önce airtesten airtese yapmıştım bunu bir türlü beceremedim. Daha detaylı anlatırsan sevinirim. Eğer gerekliyse özelden şifreleri ve ayrıntıları paylaşabilirim. Teşekkürler.
vps yapsak? o nasıl yapılıyorsa... -
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birey112 -- 1 Eylül 2018; 11:45:55 >
-
Sorun devam ediyormu
Hiç ilerleyemedim ki.... Hiç bir şey yapamadım. Sorun devam ediyor.quote:
Orijinalden alıntı: yücel52
Sorun devam ediyormu -
siz iki modemi kablolumu kablosuzmu bağlamya çalışıyorsunuzquote:
Orijinalden alıntı: birey112
Hiç ilerleyemedim ki.... Hiç bir şey yapamadım. Sorun devam ediyor.
Alıntıları Göster -
Kablosuz bağlamaya çalışıyorum. Ana moden zyxel. Tplink i köprü olarak kullanmak istiyorum. Zyxel den alıp öbür odada tplink e , oradan tv ye.quote:
siz iki modemi kablolumu kablosuzmu bağlamya çalışıyorsunuz
Alıntıları Göster
zyxele wep şifre verip kanalı sabitleyinquote:
Orijinalden alıntı: birey112
Kablosuz bağlamaya çalışıyorum. Ana moden zyxel. Tplink i köprü olarak kullanmak istiyorum. Zyxel den alıp öbür odada tplink e , oradan tv ye.
Alıntıları Göster
tp link ip 192.168.1.250 olsun
dhpc kapalı olsun
her iki cihaz aynı wep şifreyi kullanacak
aynı kanalda olacak
aynı ssid de olacak
mac adresleri birbirine girilecek
tp link üstünde birinci dns 192.168.1.1 olsun
en son deneme yapın -
hocam sağol oldu. Ama düzenli bir bağlantı sağlayamadım. Cihazın biri tanıyor biri tanımıyor. tplink ip 192.168.1.250 mi kalsın? zyxel in ana ip si 192.168.1.1, tplinkin ip si de 192.168.1.1 olduğu için mi çakıştı? tv, vep şifreleme sistemini kabul etmedi... çok fazla uzun diyor. Bir şey daha sorayım. Tplink i sadece kablolu olarak kullanabilir miyim? kablosuz alacak ama kablosuz yayın yapmayacak. O zaman cihazlar kafayı yiyor. Çok şey mi istiyorum?....quote:
zyxele wep şifre verip kanalı sabitleyin
tp link ip 192.168.1.250 olsun
dhpc kapalı olsun
her iki cihaz aynı wep şifreyi kullanacak
aynı kanalda olacak
aynı ssid de olacak
mac adresleri birbirine girilecek
tp link üstünde birinci dns 192.168.1.1 olsun
en son deneme yapın
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- zyxel dx3300-t1
- tp link vx220-g2u
- tenda a9 kurulum
- zyxel dx3200
- zte modem arayüz şifresi
- modem kurulumu
- modem wps nedir
- router nedir
- firmware nedir
- en iyi modem
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X