Şimdi Ara

Zyxel vmg3312 b10b modem problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
11.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün gece modemi kullanırken anlık olarak elektrik gitti. Elektrikler geldikten sonra kablolu kullanmaya devam ettim. Kardeşim kablosuz olarak çalışmadığını söyleyip modemi yeniden başlattı ve sonrasında modemdeki wlan ve wps tuslarina bastı. Bilgisayarda kablolu şekilde kullanmayı denediğimde modemin ip almadığını görüyorum. DSL ışığı yanıyor . Internet ışığı kırmızı . Wlan yani kablosuz ise hiç yanmıyor. Modemin arayüz şifresini unuttum. Bu yüzden reset atmayı denedim. Fakat sadece power ışığının rengi kırmızıya dönüyor ve modemi yeniden başlattımda hiçbir değişmiyor bilgisayarim kablolu olarak modemi aynı isimde görüyor. Modem sanki kilitlenmiş durumda. Ne yapmam gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tekrar 20 sn. kadar reset tusuna basın .
    ethernet baglantısı ıle baglanmaya calısın.
    eger modem arayuzu bır sekılde acılmazsa modem sorunlu demektır.
  • ayrıca ısıklara gore ; dsl sınyaılı var ama sıfırlandıgı ıcın ınternet yok.
    ethernetten baglanırsanız sizi hesap ayarlamanızı söyleyen bır sayfaya yonlendırecektır.
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Hocam resetleyince hicbir şey olmuyor sadece power tuşu kırmızıya dönüyor diğer her şey aynı

• Qqa Q kullanıcısına yanıt
    ethernetten baglandınız mı ?

modem saglam sadece wıfı calısmıyor gıbı sankı ...
    Hocam ethernetten bağlanıyordum zaten ama ip alamıyor.

• normalde yerel ağ dhcp server'den ip dagıtması lazım ...

bu model modemlerin ınternete baglanamazsa dns ve ip dağıtamama gıbı küçük! bir sorunu var.

ethernet kartınıza manuel ip aldırmanız gerekecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 15 Ağustos 2017; 17:8:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    zyxel Vmg3312-b10b hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu modeme reset atarken bütün ışıklar yanmadan elinizi reset düğmesinden çekmeyin. Yoksa tam reset atamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugursimsek_03 -- 16 Ağustos 2017; 13:17:18 >
    Hocam bu ayarları girdim aynı hatayı alıyorum. Fakat şöyle bir şey var bu ayarları yapmadan önce mesela Google'da arama yapabiliyorsun bir siteye girmeye calistigimda ip alamama uyarısı alıyordum. Bu ayarları yaptıktan sonra Google'da arama bile yapamıyorum

• Hocam modem reset olmuyor hiçbir şekilde. 1 dakika boyunca basılı tutuyorum hiçbir şey yanıp sönmüyor . Sadece modemi ilk açtığım zaman del gelene kadar reset denersem power ışığı kırmızıya dönüyor

• Qqa Q kullanıcısına yanıt
    Modemin reset deliğine sivri bir şey ile basıyorsun değil mi? Yanda usb girişinin altında.
  • Evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qqa

Evet.
    Selam, Aynı sorunu yaşıyorum nasıl çözdünüz bende de bire bir problem aynı

• aynı sorun bende de var modeme bir türlü müdahale edemiyorum
  • modeme reset atarken ethernet ve telefon kablosu bağlı olmasın.
    20-30 saniye basılı tutun reset tuşuna
  • Üstteki tüm şeyleri denedim başka bir yöntem var mıdır?

• Bu sorunu bende yaşıyorum.
    Sorunu çözen varmı acaba?

• modemin adaptörünü prize taktığınızda önce, power hariç ledlerin çoğu yanıp söner. daha sonra power led yeşil renk yanıp söner ve devamı gelir.

modemi resetlemek için power on durumda, power led'e basılı tutun ve adaptörü prize takın. power hariç ledlerin çoğu yine yanıp söner. sonrasına power led yeşil renk sabit kalır. basmaya devam edilirken bir süre sonra kırmızıya döner. basmaya devam edin. lede tam karşısından bakarken kısa süre sonra flash yaptığını göreceksiniz. bu esnada resete basmayı bırakın. bir süre sonra yeşilde bir süre kalacak ve led sönecek. sonrasına yeşil led flash yapmaya başlayacak ve devamı gelerek modem devreye girecek.

sonrasına modemin ara yüzüne yine giremeyebilirsiniz. bu da zyxel'in ne kadar özel bir modem olduğunu gösterir. ip alıp almadığına bakın. alabilir de almayabilir de. tcp/ip ayarlarına girip local'e uygun ip verip subnetmask değerini girin. ikinci alternatif olarak, bu ayara modemin gateway ip'sini de yazabilrisiniz.

web browser'â modem ip'sini yazın ve arayüze giriş yapın. ayarlardan modemi tekrar fabrika ayarlarına döndürün. ve pc lan ip ayarlarınızı sıfırlamayın unutmayın.

bence dokunmadığınız sürece iyi çalışan ama kurcaladığınızda da *oku çıkabilecek olan bir alet. kablosuz ayarlar ile oynarken modemi resetleme ihtiyacı gerekebiliyor. resetlediğinizde ise ilk açılışda görmek üzere saçmaladığını görmek mümkün. kapatıp açtığınızda da keza.. reset işlemleri yaparken lan-wan kablolarının takılı olmamasına dikkat edin. windows 10 kullanıyorsanız, işletim sistemine de dikkat edin. o da saçmalıyor. ip ayarları ile oynama yaptıkça sapıtan başka bir os ben şahsen görmedim. bu konuda windows 10 sizi hataya sürükleyebilir. tavsiyem pc'ye de reset atmanız.

• Modem arayüzünden fabrika ayarlarına döndürün.
  • Afesacarsoy kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam ama modemi imha ettim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.