|
# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (151. sayfa)

-
-
modem sapıttı garip şifre zorunluluğu bir yana wifi hızı düştü.
benim telefon uykuda wi-fi den kopuyor 6. sürüm ve sonrasında.
yeni versiyonda özlediğim tek şey ledleri kapatma fonksiyonu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.zyxel.com/service-provider/emea/en/products/dsl-cpe/vdsl/vmg8623vmg3625emg5523emg3525-t50b-series#resources_downloads
-
Hepsi oluyor. Ama GO sürümünden CO sürümüne geçiyorsan başlangıç olarak 7.3CO da format atmalısınız. Çünkü sistem değişiyor. Artık dosyalar veri kalmamış olur. Yazılım sonrası modemi açınca fabrika ayarlarına almak iyi bir çözümdür her zaman. Ama her yazılımda değil. Misal 7.3Co ise bu 8.xxCO sürümü oluncaya kadar hatta daha üst cersiyonlar oluncaya kadar conf dosyası aynı kalabilir
Burada geri djnüşler supervisor şifresi alma vs hepsini anlattım
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159499540
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
slm herkeze benim cihaz VMG3625-T50B V550ABPM7.3G0 versiyonda bu versiyona nasıl çıkarım V550ABPM9.4C0
-
Telnet ile bağlanıp; sırası ile ayrı ayrı
Zycli fwidcheck off
Zycli modelcheck off
Komutlarını gireceksin sonra arayüzden 9.4CO yazılımını atacaksın hepsi bu
Bunları cihazın içindeki boş wifi yuvalarına monte etsem çekim gücüne gözle görülür katkısı olur mu ? Bir de wifi bölgesini nası bolivya gösteriyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 30 Mart 2025; 22:12:36 > -
O ahtenmare gerek yok bayağı iyi çekiyor Bolivya yada Filipinler yapınca.
Ayar yedeğini açıp içinde 2.4GHZ ve 5GHZ yeri arayıp DE\ yazan kısımları BO yada PH yapıp kaydedip geri atıyorsunuz hepsi bu
5ghz için önerdiğiniz bir ayar var mı ? şu anda rastgele bu şekilde kulanıyorum.
-
\ işareti silinecek mi?
-
Bant genişliğinde 20/40/80 mhz olanı seçiniz. Hız, daha yüksek olacaktır. Orada, Kanal Durumu sekmesi var, tarama yapıp boş bir kanalı numarasını seçersiniz.
Şu şekilde uygun mudur ? Kanalı ne kadar yükseltirsem hızım o kada yüksek çıkıyor hız testinde. örneğin 36 da 50mbps 44 de 65mbps 52 de 79mbps gibi
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 1 Nisan 2025; 6:15:0 > -
Bende 7.3c0 fw kurulu, bende 80 mhz de görünüyor.
Kanal durumunda, ilgili kanal ne kadar kalabalıksa enterferans-etkileşim de fazla oluyor, hız negatif yönde etkilenebiliyor
Yani düşük frekans daha staibil bağlantı. Yüksek frekans yüksek hız fakat düşük stabilite diyebilir miyiz ?
-
9.4c0 ile eski telefonlar artık bağlanmıyor. Buna çözüm var mı? 5ghz kanalında bant seçimide yapılmıyor.
-
Hem 2.4 Ghz hem de 5 Ghz de kanal seçimi de ve bant genişliğini de değiştirebiliyorsun bunda bir sorun yok eski cihazların bağlanması için "Korumalı Yönetim Çerçeveleri" diye bir ayar var onu kapatman lazım fakat ayarın aktif olması için kablosuz ayarlarından güvenlik modunu WPA2 seçmen gerekiyor hemen altında "Korumalı Yönetim Çerçeveleri" aktif oluyor onu devre dışı bırak
-
Modem backup dosyasından ülke değişimi yapmıştım. BO de sorun çıkarıyor. PH yaptım. Hem 5ghz de hem 2.4ghz çok fark ediyor.
-
Ben birşeyi mi kaçırıyorum bilmiyorum 2 wifiyi birleştirince hızım 65-70 arası çıkıyor. ayrı ayrı tutanca 92 mbps görüyorum kablosuzda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 2 Nisan 2025; 17:32:56 > -
Yıllar geçmesine rağmen cihaz yazılımda hala hatalar var. Bir kaç yazılım denedim. Her yazılımda kesinlikle wifileri birleştirince kablosuz bağlantı hızı daha düşük oluyor.
-
Donanım iyi olmasına rağmen yazılım ile düzgün kullanılamıyor. Son yazılımla 8625 te dsl sorunu yaşarken 3523 te vdslde sorun yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X