Bildirim
Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt (14. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
1 Misafir - 1 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Belki de dediğiniz gibi telefon kendi neti kapalı diye o an sorun çıkardı ya da işlem sırasında ana modeme bağlanmış da olabilir. Sonunda düzeldi en azından.
Roaming olayı ile ilgili ben test yapamadım siz yarın deneyip söylersiniz. Ama şöyle bir şey var maksimum hız bende arttı. 200 mbit fiber 250 civarı hız alıyordum Telekom kendi modemi ile yakınında. Bunda ise 180-210 civarı alıyordum.Tam hız alamıyordum. Şimdi onu alabiliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alt yapım vdsl olduğu için kullanımlara yada diğer etkilere bağlı olarak her zaman aynı hızı alamıyorum. Hız konusunda bir yorum yapamam.
Az önce 3 ayrı cihazla kesintileri denedim. İphone 15pro, samsung a54 ve vivo y72 cihazları ile wifi üzerinden görüntülü görüşme gerçekleştirdim. Üniteler arası geçişler büyük ölçüde iyileşmiş, önceden kesilmeler çok sert, uzun ve rahatsız ediciydi, şuan için geçişlerde saniyelik küçük çaplı görüntü ve seste takılmalar yaşadım.
Bu kesintiler 802.11k/r/v wifi seamless roaming desteğine sahip diğer markaların mesh ünitelerinde ne kadar oluyor bilmiyorum. Daha önce deneyen varsa ve m1 ile karşılaştırabilirse seviniriz.
Edit: Ek olarak wifi ayrı iki kanal olarak kullanıyorum. Tüm cihazlar sadece 5ghz ile m1 e bağlı. 2.4 ghz kanalı eskı 2.4ghz destekli laptopumu açmadığım sürece kullanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF531AD8B -- 3 Haziran 2024; 16:44:25 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
1.ci M1 i güncelledim.2 cihazda otomatik güncelledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 25 Haziran 2024; 5:13:48 > -
Benimki kendiliğinden onu da güncelledi galiba. Programından bakın versiyonuna. İkisi de 7 oldu benim dün gece.
Oo bu haber çok iyi. Demek ki yazdıkları gibi roaming olayını düzeltmişler. Anlık 1 sn gibi donma şeklinde ise sorun değil bence de. Daha önce 10snyeye yakın takılma yapıyordu bende. Hatta telefonu da Wifi üzerinden kullandığım için normal konuşma kapanıyordu değişim sırasında. Bu arada ben de kanalları ayrıştırdim 5ghz bağlıyım hep.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 3 Haziran 2024; 17:31:53 >
Mesh cihazını ilk defa kullanıyorum.Diğer modem veya routerler gibi internet olmasada pc ye bağlayıp arayüze giremiyorsunuz veya ben yapamadım.1. M1 modeme bağlı güncelledi. Eternetle pc ye bağlayınca arayüze ulaşılıyor. 2.ci nete bağlı olmayınca ulaşılamıyor.Lan/lan ile 1.cihaza eternetle bağlayınca cihaz otomatik ip alıyor, net geldi. Büyük ihtimal güncellemiştir. Ama arayüzü göremiyorum.Bunun kolay bir yolu varmı?
Biraz karışık oldu kusura bakmayın.
-
192.168.212.1 ip adresi. Cihazdan ip alınca bunu girip deneyin
192.168.212.1 yazınca sanki 1.cihaza bağlanıyor gibi.Siz 2 ayrı cihazın arayüzüne ayrı ayrı bağlanıp görebiliyormusunuz?
Bende daha önce denedim internet bağlantısı almadan cihaz arayüzüne eriştirmiyor. Zyxel in bir saçmalığı bu, bir diğeride wlan id olmaması. İlla arada bir üniteye bağlayıp internete çıkış yapabilicez.
Bu cihazların yazılımını Türkiye pazarınıda düşünerek geliştirmiyorlar anladığım kadarıyla. Bu yüklediğimiz yazılımda globalle aynıdır. Web arayüzünü en azından piyasadaki modemlerin arayüzü ile aynı yapsalar daha kullanışlı olurdu. Uygulama zaten tamamen vasat.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1. Cihazdan bahsetmiştim. İkinciye bağlanmak istiyorsanız onun ağına direkt bağlanıp deneyin.
Deco m4 aldım, vlan id girme onda varmış.Gelince deneyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mobil uygulamadan veya mobil uygulamadan ipini bulmaya ulaşmaya çalışayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben direkt multy programından buldum ama girişe izin vermiyor. 217 olmuş ikinci olanın ipsi. Multy de direkt son sürüm olmadı mı o da? Bende ikisi de 7. Sürüm gözüküyor.
İkinci üniteyi, uygulamadan ilk üniteyle eşleyin o sırada güncelleme uyarısı vermesi lazım. Güncellemezse uygulama içinden yada web arayüzünden güncelleme kısmına gelip manuel denersiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1.ci olduda 2.ci M1 e bağlanamadımki otomatik güncelledi ise güncellenmiştir.Yoksa arayüze ulaşıp ben bir şey yapmadım.
Deniyeceğim
İşte kendiliğinden onu da bağlayınca güncelliyor. İlk denediğimde birinciye bağlanmıştı ve güncellenmişti 6. Sürüme geçen hafta. Programından ikinciye bakın sürümü yazıyor. Bende 7. Sürüm gözüküyor ikisi de...
Pc den 1.M1 in arayüzünde 2 cihazı da gördüm. 2 side güncel .
-
Tamam işte kendisi onu da güncellemiş. O zaman sorun yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X