Şimdi Ara

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
21
Favori
16.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk başka biraz değişik geldi.Ama kullandıkça insan alışıyor.Sevdim bu mesh cihazlarını deco m4 de 1-2 güne gelir bakalım o nasıl?

• Bu cihazı açık alanda kullanan var mı? 100 mde uzatmak için kullanılabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Çekiş mesafesi çok iyi degil bence. 2-3 ürünü biraz da ondan kullanılıyor. Harici anten yok o yüzden işinize yaramaz gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimbom38

İlk başka biraz değişik geldi.Ama kullandıkça insan alışıyor.Sevdim bu mesh cihazlarını deco m4 de 1-2 güne gelir bakalım o nasıl?

Deco m4 geldi.Köprü modundaki modeme bağlayarak PPPoE, ıss bilgilerimi ve vlan id girerek internete bağlandım.Mobil uygulama ve arayüzü beğendim.

M1 e de openwrt kurdum çok kolaymış.Orjinal imajdaki vlan id girememe sorunu düzelmiş oluyor.Tek başına cihazı kablosuz olarak başka odayada koyabiliyorsunuz. Umarım orjinale dönüş de bu kadar kolaydır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 7 Haziran 2024; 14:27:53 >
  • Prime Üyeleri İçin Fırsat: Everest FINIX MW3-3P 2.4GHz Ve 5GHz AC1200 IEEE802.3, 3'lü Mesh Kablosuz AC Router

Bu ürün 3lü set indirimde ama kullanım nasıl bilgim yok. Karşılaştırmalı test yapabilen var mı?

Şebeke olmadığından sürekli vowifi kullanıyoruz. Vowifi protokolünü destekler mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Karşı sunucu işleme izin vermiyor, dosyayı tarayıcıdan indirebiliyorsanız indirip winscp ile tmp dizinine kendiniz atın.

• Arkadaşlar 3'lü setim boşa çıktı. Almak isteyen olursa özelden gelebilir :)

• 1199 tl'ye vatandan 2'li set alarak aranıza katıldım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mgrbz M kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun.

• ckk kullanıcısına yanıt

Paylaşım için teşekkürler.Openwrt yükleyen bir arkadaş tekrar orjinal yazılıma döndüğünde V1.00(ABZF.6)C0.bin den V1.00(ABZF.7)C0.bin sürüme güncelleyememiş. Zyxel mh leri ile görüştüğünde uzaktan bağlanıp yükleyeceklerini söylemişler.Son sürüm V1.00(ABZF.7)C0.bin varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 4 Ağustos 2024; 20:22:58 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

https://community.zyxel.com/en/discussion/24104/new-firmware-for-multy-m1

Burada verilen cevapta bahsettiğiniz sürümün sorunlar nedeniyle kaldırıldığı yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckk -- 4 Ağustos 2024; 21:1:10 >
  • ckk kullanıcısına yanıt
    Resmen şaka gibi. 6. Sürümde roaming sorunu vardı. Birinden diğerine geçişte 10 saniye kadar online konuşmalarda donma kimi zaman bağlantı kopması oluyordu. 7. Sürüm bu konuda daha iyi. Stabilite sorunlarından galiba geri çekilmiş de 6 da iyi değil. Bir de başka güncelleme gelmeyecek demişler. İnsanlarla dalga geçiyorlar herhalde.

Ben 2 ürünü zamanında 7. Sürüme yükselmiştim. Şimdi 3. Yu taksam 6da mi kalacak? Openwrt kurmayı deniyordum. Geri dönmeye çalışsam 7. Firmware olmadığı için roaming sorunu yüzünden düzgün kullanamam. Nasıl iş bu?

• OpenWrt desteği olmasa satın alanların birçoğu almayacaktı. Bizim gibi orjinal yazılımı kullanan akılsızlarda satın alıp bunlara para kazandırıyoruz. Saçmalığa bak sorun var diye son güncellemeyi geri çekip, zaten sorunlu olan eski firmware geri yükletiyor. Onda tekrar sorun yaşarsanız ürünü iade işlemi başlatın diyorlar. Yeni firmware ile bir nebze sorunlar düzelmişti, onuda iptal ettiler. Yeni güncelleme yayınlamayacaklarmış. Ürünün destek ömrü bitmiş.
    Böyle saçma bir iş görmedim.

Bu yazıyı okuyacak olan arkadaşlar, kendi yazılımı ile kullanacaksanız tavsiyem multy m1 almayın. Müşterisinin yanında olmayan bu firmalara para kazandırmayın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu markayla maceram çok. Bu sebeple sorunları gördükçe bir kez daha "zyxeler almam" diyorum.Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt 

• En fazla ederi olan fiyata sırf openwrt kurulabiliyor diye sorunlu olan bu ürünün 3 lü setini uygun fiyatlı diye aldınız. Bunu fırsat bilip fiyatını saçma sapan etmeyecek bir seviyeye yükselttiler.
    Sonuç olarak destek süresi bitmiş ürünler orijinal firmware ile kullananlar için çöp kıvamına geldi.
    Herkese geçmiş olsun.

• Herkese merhaba,

Bir süredir bu forumdaki konuşmaları takip ediyorum ve yazılım güncelleme desteğinin sona ermesiyle ilgili bazı yorumlar gördüm. Firmanın ürüne desteği bırakması elbette istenmeyen bir durum, ancak bu durumu Zyxel M1'de ilk kez yaşanıyormuş gibi karşılamak biraz ilginç. En basiti Zyxel'den TP-Link'e, veya üst seviye Asus vb kadar birçok firma, yeni modellerini canlı tutabilmek için eski modellerine bir EOL (End of Life) ve EOS (End of Support) tarihi belirliyor. Bu durumu kapitalist sistemin bir neticesi olarak adlandırabilirsiniz, ve yaygın bir uygulamadır (maalesef ki). Zyxel icin genel bir perspektiften baktığımda, yorumlara bakıyorum bir çok kişinin üründen iyi kotü memnun olduğunu görüyorum. En azından "sakın almayın" diyen kimse çıkmadı.. Tek olayı fiyat/performans olmasi ve OpenWRT destegiyle öne çıkan bir üründü bu.. Vatandaş hayran kalıp da almadı ucuza denk geldiği için aldı ve kullanıyor (benim gibi). Yani fazla dramaya da gerek yok bence.

Forumda bu ürünü belki de ilk satın alanlardan biri olarak kendimce cihazı yorumlayacak olursam da ilk günden beri OpenWRT ile kullanıyorum bir kez dahi sorun yaşamadım; hatta yanlış hatırlamıyorsam elektrik kesintisi dışında cihazlar hiç kapanmadı en yeni sürüme update bile yapmadım. Şimdi bu cihazı nasıl kötü diyeyim? Üstelik benim cihazlardan biri, görünür yerde olmasın diye bir WiFi cihazının durabileceği en kötü yerde salonda konsol denilen mobilyanın içinde kapalı duruyor. Buna rağmen ısınma, donma vb. sorun yaşanmadı. Bir ürün için tartışmaya girecek değilim asla, fakat sorunlu ürün yaftası yapanlarla aynı cihazı mı kullanıyoruz, bundan emin miyiz? Merak ettim acaba bendeki normal Zyxel M1 değil de Zyxel M1 Pro Max Ultra falan mı yoksa?

Konudaki ilk mesajdan son mesaja kadar bir OpenWRT'den bahsediliyor. Buradaki çoğu kullanıcının orijinal firmware'den ziyade OpenWRT gibi alternatif firmware'lerle ilgilendiği belli. Bu ürünün OpenWRT desteği olmasaydı, kendim de dahil birçok kişi bu modeli satın almazdı. Bu nedenle stok firmware güncellemelerinin sona ermesi, stok firmware + güncel yazılım takıntısı olanlar dışında, ciddi bir endişe yaratmamalı. OpenWRT ve diğer açık kaynak projeler genellikle daha uzun süreli destek ve ek özelleştirme seçenekleri sunar. Bu cihaz da uyumlu donanımı sayesinde bu avantajlardan yararlanacaktır. Nitekim 16 Temmuz'da OpenWRT'nin 23.05.4 sürümü yayımlandı. Bu vesileyle, cihazını güncellemek isteyenlere bilgi vermiş olalım.

Ben OpenWRT falan anlamam bilmem ben stok yazılım istiyorum, tabii yine sonsuza kadar güncelleme garantisi olmasa da, uzun süre güncel stok yazılım isteyenler, enterprise tarafına geçip Ubiquiti UniFi, Cisco Catalyst, Cisco Meraki veya ne bileyim bir Aruba belki Netgear Nighthawk'lar Orbi'ler gibi cihazlara yönelebilirler. Ama orada da şöyle bir durum var. "Quality comes at a price" derler yani bu ürünlerin 3'lü setini, M1'i aldığınız gibi 50 dolara alamazsınız. Tanesine 300-500 dolar fiyat etiketi konur bu da bir gerçek..

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.