Şimdi Ara

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
21
Favori
16.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba

Bir yanlış anlaşılma var sanırım. Orjinal yazılım ile kullanan biri olarak 50 dolarlık ürüne sonsuz yada uzun süre güncelleme garantisi hali hazırda beklemiyorum. Başkalarınında beklediğini düşünmüyorum. Kaldı ki söylediğiniz pahalı ürünleri satan şirketlerin çoğuda böyle bir garanti vererek ürün satmıyor. Zyxel bir tane düzgün bir güncelleme yayınlayıp ondan sonra ömrü dolduysa desteği kesse buna kim neden laf söylesin.

Burdaki sorun zyxelin anlamsız ve saçma bir tercihle son güncellemesini geri çekmesi ve zaten sorunlu olarak bilinen eski sürümü mecburi tutuyor olması. Sorun yoksa neden yeni güncelleme yayınladı. Sorun varsa da neden adam akıllı bir güncelleme ile desteği sonlandırmıyor. Bizim lafımız bu saçmalığa. Ve bu ürün hala garantili olarak ülkemizde satılıyor. Şimdi bu konuyu okuyan sıradan kullanıcı m1 neden alsın. Neden başına dert olacak birşeye 50 dolar da olsa para versin. Tabi isteyen openwrt ile de kullanabilir ama bu tarz 3. parti yazılımlardan anlamayan sıradan kullanıcının suçu ne? Burda bunları yazıyoruz ki alacak olanlar buraya bakarsa görsün ona göre tercih etsin yada etmesin.

Adamların müşterileri umrunda değil. Bu gibi sebeplerle zaten bu ürünlerini satamadıkları için kampanya vs yaparak ucuza satmaya çalışıyorlar. Yoksa piyasadaki muadil ürünlerin fiyatı ortada. En bilindik örnek olan Tp-link markasıda deco ürünlerine sonsuz yada uzun süreli güncelleme garantisi sunmuyor. Fakat böyle saçma bir tercih bildiğim kadarıyla yapmıyorlar. Bu yüzden M1in 2-3 katı fiyata muadili olan x10, x20 gibi ürünleri sıradan kullanıcılar tarafından tercih ediliyor ve istedikleri fiyatlara satabiliyorlar.

Yazım biraz uzun oldu farkındayım ancak bunları biz sıradan kullanıcılar söyleyelim ki alacak olan varsa bilsin.

Saygılarımla.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Selam tekrar,

Konunun uzayacagini az cok tahmin ettigimden ben genele hitap etmeyi tercih edip, kimseyi ozel etiketlemeden yazmistim. Ama siz cevaben yazdiginiz icin size geri donus yapacagim.

Aslinda bir yanlis anlasilma yok. Subat 2022'de cikan urune 7 surum yazilim uretilmis. 7 update (veya 6 diye kendimi duzelteyim) eh iste sayiilir. Sonucta o kadar guncelleme almayan bir suru cihaz var. Siz diyorsunuz ki cihaz yazilim olarak %100 kusursuz degil. Tamam da nihai durumda urun kullanilmaz halde de degil. Burada size katildigim ve hak verdigim nokta: Ey Zyxel eger bir update cikariyorsan sonra da sorun bildirimi sebebiyle onu geri cekiyorsan eger `bu son firmware idi bu noktada birakiyorum hadi eyv` diyemezsin. Sizinle ayni gorusteyiz yani kullanici kafasi... Ama bir acidan da firma 2 bucuk seneden sonra gayette diyebilir ki benim planladigim takvime gore bu cihaza daha fazla adam/saat kalifiye personel yatirimi yapmiyorum bitti. Business kafasiyla dusununce neticede bu cihazdan kac tane satti? Getirisi goturusu hesaplaninca onlar da haklidir. %50-%50 gibi bir durum var.

Toparlayacak olursam eger. Dedigim gibi ben stok yazilimla kullanmiyorum ama samimi olarak kendimi sizin yerinize koydugumda da su anki durumuzda olsun varsin node'lar arasindaki gecis birkac saniye sursun. 3-4 saniyeden sonra digerine aktarip islevini sagliyorsa yine ok benim icin. Bu dedigim eger sizin icin ok degilse hic vakit kaybetmeden once saticiya, eger saticidan bir netice alamazsin da THH'ye basvurabilirsiniz. Cihazimda boyle boyle bir yazilim durumu mevcut, firma destek saglamiyor, cihazda gizli ayip var diye THH yasal hakkinizi kullanabilirsiniz. Muhtemelen de hakli bulunursunuz. Satin alinan malin ayipli cikmasi sebebiyle size iade yapilir daha iyisi varsa icinize sinen onu aliriniz.

Saygilar

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Konunun uzamasına gerek yok. Cihazı farklı yazılımlar üzerinden kullanıyoruz. Biz yaşadığımız şeyi yazdık. İnsanlar bilgilensin diye. Sizde insanları bilgilendirmek için openwrt özelinde gelişmeler varsa paylaşım yapabilirsiniz.

Saygılarımla.

• her neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 7 Ağustos 2024; 10:20:57 >
  • İyi günler arkadaşlar bu M1 openwrt ile kullanımda wifi Üzerinde 300-400 Mbsp hız sınırında kalma olayını çözebilen bilen irqbalance ayarı yaptım firewall üzerinden gerekli olan ayarları açtım ama yine telekomun kendi modemini kullanırken 500 Mbps paket kullanıyorum tam alıyordum ama bunda Max 400

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Elimde üç adet Zyxel Multy M1 cihazı bulunuyor. Bu cihazları köprü modunda, birini santral (ana cihaz) ve diğer ikisini uydu olarak kullanıyordum. OpenWRT’yi denemek için santral olarak kullandığım M1 cihazına OpenWRT yükledim. Ancak yükleme sonrasında cihazın durumu değişti ve LED ışığı yeşilden beyaza döndü. Cihaza artık erişim sağlayamıyorum ve OpenWRT arayüzüne de giriş yapamıyorum.

Cihazı fabrika ayarlarına döndürmek için resetlemeyi denedim, ancak bu işe yaramadı. Şu anda diğer iki M1 cihazını biri santral biri uydu olarak kullanıyorum, fakat OpenWRT yüklediğim cihazı stok firmware’e döndürmek istiyorum.

Durumu daha da zorlaştıran şey ise, 192.168.1.1 adresine girdiğimde modemimin kendi arayüzüne yönlendiriliyorum, bu yüzden Multy M1 cihazını kontrol edemiyorum.

Şu an bu cihazı nasıl tekrar stok firmware’e döndürebileceğime dair yardımınıza ihtiyacım var. TFTP ile firmware yüklemek gibi yöntemleri denemek istiyorum ama bu konuda tam olarak ne yapmam gerektiğinden emin değilim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

• xqwertyx21 X kullanıcısına yanıt

Fiber modem arayüze bağlanma sorunu yaşamıştım.Aşağıdaki şekilde çözdüm.

Modemin ipini 192.168.2.1 yapın deneyin birde opera veya edgeyi sıfırlayın.Pc ye 192.168.1.5/255.255.255.0/192.168.1.1 diye elle ip verin.Sonra 192.168.1.1 ile M1 arayüzüne bağlanmayı deneyin.

• Kendi yazılımında kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.
    2.4GHz ağını kapatabildiniz mi? ben ne site arayüzünden ne de uygulamada böyle bir bölüm bulamadım komple Wi-Fi ağını kapatıyor.

• Alp-1905 A kullanıcısına yanıt
    Kapatılmıyor malesef. Ben iki ağı ayırdım sadece 5ghz ağa bağlanıyorum.

• Ben de aynı şekilde kullanıyorum. İlginiz için teşekkürler.

• Kendi yazılımını da kullanan arkadaşlar uygulamadan menüden buraya girip bakabilir mi cihaz temmuz ayında vatandan alındı birkaç kez sifirladim o yüzden sıfırlamadan sonraki veriler gözüküyor ama bu alttaki kısım 2023 verileri hiçbir zaman gitmiyor sebebini merak ettim

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt

Sebebini bilmiyorum. Ben nisanda almıştım, benim uygulamada da şubatta işlem görünüyor.

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt

Ek olarak 6. Sürüm güncellemeye geri dönen var mı? Yada aynı şekilde 7. Sürüm mü kullanıyorsunuz. Ben güncellemeyi düşürmedim fakat sorunlar ufaktan baş göstermeye başladı. Üniteler hattan düşüyor vs. Sizde durumlar nasıl. Olası sorunları tecrübe eden var mı?

• Ben cihazı ikinci el olarak yeni aldım o yüzden direkt 6. Sürüm ile geldi ama kendi yazılımı çok tatmin etmedi openwrt kuracağım.

Kendi yazılımı da uygulaması da işe yaramaz ne yazık ki. OpenWrt ye hakimseniz, bence kendi yazılımı ile boşuna vakit kaybetmeyin.

• Asıl amacım openwrt zaten. Ama kendi yazılımına da bir şans vereyim deneyeyim bakalım ne yapmışlar diye 1,5 gündür kullanıyorum ama kesinlikle çok yetersiz mesela uygulamada benim ikili sistemim var iki cihazdan hangisine hangi telefonumun bağlı olduğunu görmeyi isterdim bunu bulamadım bu çok büyük bir eksiklik mesela veya cihazların kaç Mbps ile bağlandığını görmek isterdim yani çok fazla eksiklik var sınıfta kalıyor bence yazılım olarak. size de kendi yazılımından kurtulmayı tavsiye ederim openwrt yüklemesi kolay cihazlardan ve bence bir şekilde alışılıyor.

Ne yazık ki çok yetersiz. Zyxel zaten umursamıyor. Openwrt desteği olmasa, zyxel bu yazılım ve uygulama ile cihazı çöp etmiş olurdu. Şuan tek kurtarır yanı bu.

Openwrt hakim olmadığım bir alan, basit bir ev kullanıcısı olduğum için uğraşmak istemedim. Dediğiniz gibi yüklemesi kolay fakat sonrasında orjinal yazılıma dönmek gözüme biraz karışık geldi. O yüzden kurcalamadım hiç. İlerde belki denerim.

• Orjinal yazılıma dönmekte bir o kadar basit gözünüz de büyütmenize o kadar gerek yok

• Arkadaşlar merhaba, kablonet docsis modeme takmalık yeni bir router ihtiyacım var. SQM vs QOS için lazım, Keenetic routerım 5ghz desteklemiyor malesef. Yeni Keeneticlerde çok pahalı. 2. Elde bütçeme uyan openwrt destekli ve gigabit wan portlu 2 tane router var.

1. Xiaomi Mi Router 4A Giga Version (Hangi revizyonu uyumlu olduğu biraz muallak) - SIFIRI BULUNMUYOR (Bir avantajı galiba Openwrt kurmadan da bufferbloatı azaltabiliyor)
    2. Zyxel Multy M1 - TEKLİSİ sahibindende 800’e var

Siz hangisini tavsiye edersiniz?

• Theburnu T kullanıcısına yanıt

Wifi 6 destekli M 1 tavsiye ederim.Orjinal yazılımda da kullandım.Arayüzü pek iyi değil ama memnundum. Şu an openwrt yüklü olarak 2 li paketi kullanıyorum.Oos vs openwrtde daha güzel çalışıyor. Memnunum. Deco mesh ürünlerine openwrt yüklenmiyor ama onlarda güzel . Pm attım.

• Halihazırda Türk netin verdiği ZyXEL modemi kullanıyorum içinde Mpro özelliği var, az önce de Multy M1 siparişi geçtim umarım pişman olmam çok pro kullanıcı değilim Mesh özelliği için aldım.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.