< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt (18. sayfa)
-
-
orada 1.500 nerdeyse biraz indirim yaparsalar alırım yada xaomi 3000t bakıcam onada eu sürümüne openwrt yüklenme olayı gelmiş gibi tabi biraz uğraştırıcı bunun gibi kolay değil.
-
zaten hiç yoktu ki. işi bittiği zaman piyasaya çıktı nasıl olduysa. ilk gördüğüm gün inceledim ve başka model yoktu da bunu mu getirdiler bu zamanda demiştim. diğer multy u gibi. kısmetlisin işte zorlama şansını.
EX7710-B0
AX11000 Wi-Fi 6E Multi-Gigabit Ethernet Gateway
EX5512-T0
AX6000 Wi-Fi 6 2.5G Ethernet Gateway
WX5610-B0
AX7800 Wi-Fi 6E Tri-Band Gigabit Wireless Extender
Tri-Band Wireless BE19000 10G Ethernet VoIP Gateway with SFP+
EX7501-B0
Dual-Band Wireless AX6000 10G Ethernet IAD
AX7501-B Series
Dual-Band Wireless AX6000 10G Fiber IAD with SFP+
WX5600-T0
Dual-Band Wireless AX6000 2.5G Extender
seç beğen al.
bir tane adsl/vdsl mi neydi bir modeli vardı siyah renkte. işi bittikten sonra o da raflarda görünür hale geldiydi. kerimcem başka ürüne yönel.
-
OpenWrt yüklü M1 Multy'ler internete bağlansın yada bağlanmasın önünde ki ışıklar beyaz yanıyordu. Şimdi tarif edeceğim şeyleri yaparsanız cihaz google ping attığı zaman yani online olduğu zaman yeşil, bağlantı yoksa kırmızı yanacak.
Adımlar:
- WinScp ile cihaza bağlanın. /usr/sbin/ klasörü içine sağ tuş ile yeni dosya oluşturun. Adını şu şekilde olsun "check_internet_led.sh"
2. Oluşturduğunuz dosyayı çift tıklayarak açalım içine şu kodları ekleyelim
green_light="/sys/class/leds/green:led1/brightness"
red_light="/sys/class/leds/red:system/brightness"
ping -c 1 8.8.8.8 > /dev/null 2>&1
if [ $? -eq 0 ]; then
echo "1" > "$green_light"
echo "0" > "$red_light"
else
echo "0" > "$green_light"
echo "1" > "$red_light"
fi
3. Putty uygulaması ile wsm20 cihazımıza bağlanıp şu komutu yazıyoruz " chmod +x /usr/bin/check_internet_led.sh " bu çalıştırılabilir olmasını sağlıyor.
4. Şimdi iste ister "crontab -e" komutuyla putty üzerinden isterseniz openwrt Scheduled Tasks menüsüne şu komutu ekliyoruz. " * * * * * /usr/bin/check_internet_led.sh " Bu komut her saniye dosyayı tetikletiyor ve online olup olmadığını kontrol ettiriyor. isterseniz 5 dk da bir kontrol ettirebilirsiniz.
Yazılım bilgim yok belki daha basit şekilde oluyordur. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Deneme yanılma yoluyla bu şekilde benim için sorun olan bu durumu çözdüm. Artık cihaz online olup google (8.8.8.8) ping atabiliyorsa yeşil yoksa kırmızı ışık yanıyor.
-
nerede satılıyor onlar, bütçem 2.000 tl üstü değil yalnız mutfak tarafında biraz sorun yaşıyorum hız dipte, o yüzden kablolu meşh yapıcam türknet 1000 mbs kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Eylül 2024; 22:7:23 > -
cimbom'dan al airties'ları. üstüne de başka bir tane daha bul gerekirse, m1'den çok daha rahat edersin. ucuz olur hem de.
-
Xiaomi AX3000T nasıl sence işlemcisi filan iyi opewrt kuruluyor gibi.
buradaki get ssh dediği komutları nerede gircez linux konsol komutlarına benzettim ben.
-
uyarıya dikkat et. uyumlu olanını alman lazım. filezilla programı veya windws üzerinde cmd kullanabilirsin.
-
FirmwareInstallation MethodOpenWrt SupportedStock Firmware 1.0.31 (INT) SSH exploitYES
türkiyede satılanlar oluyor muhtemelen bir yeni çin sürümü olmuyor demişler nand flashımı ne değişmiş snaphost sürümüyle yine düzelmiş olay keşke geçen hafta 1.300 düşmüşken alsaydım.
int a uart gerekiyordu zatende bulmuşlar çözümü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Eylül 2024; 22:55:22 > -
Eu sürümüne kolay erişebilecekseniz ve tek cihaz openwrt ile kullanım işinizi görecekse onu alabilirsiniz tabi. Fakat maddiyat önemli ise zannedersem tek cihaz multy ikili setden daha pahalıya gelir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bir bakıcam tekle beğenirsem, sinyal yeterli gelmezse ikincisini alıcam kablolu mesh yapıcam.
4pda da ruskiler tarafından baya beğeniliyor cihaz çekim gücü olarakta.
-
Hattınız gigabit ise multy sizi tatmin etmeyebilir. Openwrt ile gigabit internet kullanan arkadaşlara bir danışın isterseniz.
turknetin verdiği dandik zte de bile kablolu 900 küsür veriyor bunda sorunmu var?
bir arkadaş pm atmışta pm özelliğim kapanmış cvp atamadım desteğe sordum nedense artık.
-
Ben kablosuz için söylemiştim. Kabloluda herhangi bir sorun yaşamazsınız muhtemelen.
kablosuz mesh hepsinde biraz sorun zaten komşum 4500 tl verdi deco x50 ye o bile memnun kalmadı pek evin yapısına göre değişiyor 60 mb için 5000 tl verdim dedi :)
-
Yok kastım o değildi.
Kablosuz 5ghz yayınında 80mhz ile teorik olarak maksimum 1201mbps hız verebiliyor bu cihaz. Tabi bu teorik kısmı. Pratikte gigabit hızları, kablolu mesh olsada istemci cihazlarda kablosuz bağlantılar için göremeyebilirsiniz.
Arkadaşınız kablolu mesh ile gigabit hızları x50 de rahatça görebilir. Tp-link deco forum konusunda bir üye, x50 ile kablolu meshte gigabit hız alabildiğini yeni paylaştı.
şimdi anladım sorucaktım zaten iphone14, s24 plus da modeme yakınken 850 küsür çıkıyor çünkü sonuçta türknetin verdiği zxic zx279128r numune bir işlemcili cihazda olsa 160 mhz destekli çünkü.
benim en az 3000 mbs lik 160 mhz lik bir cihaz bakmam daha yerinde olur haklısın sağol.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Eylül 2024; 0:43:52 > -
Rica ederim. Ama dediğim gibi gigabit ile kullanan arkadaşlar demeyimlerini paylaşırsa daha yerinde olur. Bahsi geçen x50 160 mhz destekli ama kablosuz meshte o bile yetersiz gördüğünüz gibi. Ancak kablo ile isteneni verebiliyor.
Gigabit te sorun yaşamazsınız yeterki openwrt ayarlarını düzgün yapın ve cihazları doğru bir şekilde yerleştirin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
peki kablosuz ax de 800+ küsür hızlar gözükürmü görüyormusunuz, 160 mhz si olmadığı için şüphelide.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X